-
Αρχισαν τα οργανα..!!
-
Θα τρέξω ένα project στο CRV για να αλλάξω το infotainment με OEM με πολύ ισχυρότερο hardware πιο καινούργιο android λειτουργικό και την δυνατότητα να τρέχει το carplay.
Θα ενημερώσω με το αποτέλεσμα.
Αφορμή ήταν ένα νοικιάρικο Vitara (αρε Gatoz τι φωτιά ανάψε το vitare) όπου με εντυπωσιάσε πραγματικά το carplay.
-
CarPlay & Android Auto γενικα ειναι τρομερα αλλα απο την αλλη ειναι και κουραστικο να πρεπει καθε φορα να συνδεεις το κινητο στο αυτοκινητο με καλωδιο για να παιξει... Αν κανεις μικρες διαδρομες του 5-10λεπτου δεν αξιζει ο κοπος καθε φορα.. σε μεγαλυτερες διαδρομες ειναι απολαυστικο οντως...
Περιμενουμε την στιγμη που θα γινεται και Wireless ολη η διαδικασια αλλα νομιζω θα αργησει..
-
Θα τρέξω ένα project στο CRV για να αλλάξω το infotainment με OEM με πολύ ισχυρότερο hardware πιο καινούργιο android λειτουργικό και την δυνατότητα να τρέχει το carplay. Θα ενημερώσω με το αποτέλεσμα. Αφορμή ήταν ένα νοικιάρικο Vitara (αρε Gatoz τι φωτιά ανάψε το vitare) όπου με εντυπωσιάσε πραγματικά το carplay.
Τελικα Τζωρτζ το αποφασισες, δεν το αντεχεις αλλο..Εχεις απολυτο δικηο, ειναι απαραδεκτο αυτοκινητο αυτης της κλασης να υποβαθμιζεται απο το infotainment. Κι εγω το εχω στην ακρη του μυαλου μου για καποια στιγμη.
Πες μας μονο ποιο συστημα αποφασισες να εγκαταστησεις. -
Εντωμεταξυ και τα suzukiεχουν καπως dull infotainment αλλα το android τα αλλαζει ολα...συμφωνω.
-
Κατα τα αλλα για μενα ειναι ενα καλοκατασκευασμενο αχρωμο, αοσμο και αγευστο αυτοκινητο χωρις να εχει να επιδειξει (εκτος ισως απο τον κινητηρα και τους χωρους) κατι εξαιρετικο σε καποιο τομεα. (τωρα με αυτο το 'βαρυ' που ξεστομισα θα πεσουν να με φανε μερικοι συνφορουμιτες..χαχαχα)
μολις περιεγραψες το 90% των διαθεσιμων suv σε τιμες
-
Ναι, ετσι οπως το λες ειναι. Το λεει και η λεξη αλλωστε, sport utility vehicle, για αυτους που απλα δεν θελουν να περπατησουν σε..χωμα η εχουν καποιες 'σπορτιβ ανησυχιες'.. Οχηματα βαρυτερα και ογκωδεστερα ως επι το πλειστον, με μεγαλυτερη αποσταση απο το εδαφος, μεγαλυτερη αντισταση στον αερα, ψηλοτερα το κεντρο βαρους τους και ως εκ τουτου μεγαλυτερη ασταθεια και καταναλωση καυσιμων, χωρις τετρακινηση στο μεγαλυτερο ποσοστο τους αλλα με αυξημενους χωρους, καταφεραν να κερδισουν ενα αρκετα μεγαλο κομματι απο την πιτα του αγοραστικου κοινου. Οχηματα που αν δεν φερουν τετρακινηση η χειμωνιατικα ελαστικα, κολωνουν στην πρωτη μικρη κλιση του εδαφους, με 2-3 ποντους χιονι. Γι αυτο λοιπον ολα αυτα τα θεωρω 'αοσμα, αχρωμα και αγευστα', αλλα ας οψεται η αναγκη..
-
Ναι, ετσι οπως το λες ειναι. Το λεει και η λεξη αλλωστε, sport utility vehicle, για αυτους που απλα δεν θελουν να περπατησουν σε..χωμα η εχουν καποιες 'σπορτιβ ανησυχιες'.. Οχηματα βαρυτερα και ογκωδεστερα ως επι το πλειστον, με μεγαλυτερη αποσταση απο το εδαφος, μεγαλυτερη αντισταση στον αερα, ψηλοτερα το κεντρο βαρους τους και ως εκ τουτου μεγαλυτερη ασταθεια και καταναλωση καυσιμων, χωρις τετρακινηση στο μεγαλυτερο ποσοστο τους αλλα με αυξημενους χωρους, καταφεραν να κερδισουν ενα αρκετα μεγαλο κομματι απο την πιτα του αγοραστικου κοινου. Οχηματα που αν δεν φερουν τετρακινηση η χειμωνιατικα ελαστικα, κολωνουν στην πρωτη μικρη κλιση του εδαφους, με 2-3 ποντους χιονι. Γι αυτο λοιπον ολα αυτα τα θεωρω 'αοσμα, αχρωμα και αγευστα', αλλα ας οψεται η αναγκη..
Έτσι όπως τα περιγράφεις επιβεβαιώνεις την επιλογή μου και χαίρομαι... Ήμουν μεταξύ Focus SW ή CRV και τελικά διάλεξα το πρώτο όταν τα έβαλα όλα κάτω... Μέσα μου όμως έχω την σκέψη (όνειρο) πως όταν χρειαστεί να αλλάξουμε το δεύερο 'μικρό' μας αμάξι, θα πάρω κάτι 4χ4, ικανό εκτός δρόμου και μικρό για να βολεύει και σε πόλη. Το Jimny φαντάζει ιδανικό. Μακάρι να το ξαναφέρουν με κανένα πιο μοντέρνο κινητήρα και μια 6η ταχύτητα! Δε θέλω κάτι άλλο
-
Ετσι ακριβως. Μακαρι να μπορουσα κι εγω να το αποφυγω γιατι δεν συμπαθω γενικοτερα τα 'ερμαφροδιτα', που δεν εχουν να επιδειξουν τιποτα αξιολογο σε καποιο συγκεκριμενο τομεα, οπως τα SUV, αλλα εκει που μενω τρωω στη μαπα εναν ασχημο και ελαφρα ανηφορικο χωματοδρομο οπου το προηγουμενο αμαξι μου (Renault Scenic) εβρισκε απο κατω, εκτος του οτι εβρισκε και μπροστα στη μασκα ανεβαινοντας τη ραμπα για να μπω στο παρκιγκ. Εκτος τουτου ηθελα και χωρους, οποτε το SUV ηταν μονοδρομος αφου τα καθαροαιμα ευρυχωρα τζιπ ειναι σε..αλλη διασταση οικονομικα που δεν μας παιρνει. Ενα Jimny θα μπορουσα κι εγω να παρω για δευτερο αν μπορουσα να πουλησω (και οχι να χαρισω) το αλλο μου αυτοκινητο.
Υ.Γ. Καποια στιγμη θα δοκιμασω την τετρακινηση του CRV, να ανεβω στο βουνο σε μια ανηφορα 'χαρακιρι' που εχω εδω κοντα μου, θα περιμενω ομως να βρεξει να αξιζει το εγχειρημα.
-
Παιδια καλησπερα. Ξερει κανεις αν και πως απενεργοποιειται αυτο το σπαστικο, να ξεκλειδωνεις το αμαξι με το τηλεχειριστηριο και αν δεν ανοιξεις την πορτα να μπεις για μερικα λεπτα, να ξανακλειδωνει αυτοματα?
-
Εγινε το εγχειρημα !!
Φορεθηκαν ζαντες 8,5Χ19 ΕΤ40 με λαστιχα 245/45. Το αμαξι εκ πρωτης οψεως δεν μπορω να πω οτι εγινε σκληροτερο, ισως και να ελαττωθηκε το 'χτυπημα', δεδομενου οτι τα μαμα λαστιχα ειχαν 5 χρονια στην πλατη τους. Ακομα δεν εκανα χιλομετρα για να βγαλω παραπερα συμπερασματα. Οπωσδηποτε ομως η εμφανιση απογειωθηκε.. -
Εγινε το εγχειρημα !!
Φορεθηκαν ζαντες 8,5Χ19 ΕΤ40 με λαστιχα 245/45. Το αμαξι εκ πρωτης οψεως δεν μπορω να πω οτι εγινε σκληροτερο, ισως και να ελαττωθηκε το 'χτυπημα', δεδομενου οτι τα μαμα λαστιχα ειχαν 5 χρονια στην πλατη τους. Ακομα δεν εκανα χιλομετρα για να βγαλω παραπερα συμπερασματα. Οπωσδηποτε ομως η εμφανιση απογειωθηκε..Καλοφαγωτα RScenic!!!
-
Σ΄ευχαριστω. Καποια στιγμη θα ανεβασω και φωτο για πιθανους ενδιαφερομενους.
-
Σ΄ευχαριστω. Καποια στιγμη θα ανεβασω και φωτο για πιθανους ενδιαφερομενους.
Βάλε καμία φωτογραφία να χαζέψουμε.
Το μόνο αξιοσημείωτο που είχα το τελευταίο εξάμηνο είναι ότι πάτησα μια τεράστια πρόκα . Ο αισθητήρας άναβε αλλά στο βενζινάδικο η μέτρηση ήταν φυσιολογική. Με διήμερη παρακολούθηση σε βουλκανιζατέρ είδαμε ότι έχανε ελάχιστα η μπροστά δεξιά ρόδα. Το σηκώσαμε και ήταν καρφωμένη πρόκα στην εσωτερική πλευρά του ελαστικού.
Εκτίμησα το σύστημα πίεσης ελαστικών μετά από τέσσερα χρόνια.
Κατά τα άλλα δεν κατάφερα ποτέ να κάνω το νέο infotainment όπως έπρεπε και επέστρεψα στο εργοστασιακό. (Δεν έπαιζαν οι αισθητήρες παρκαρίσματος οπτικά).
-
Τζωρτζ καλημερα.
Εμεις περιμεναμε να μας γλυκανεις κι εσυ μας..φαρμακωσες. Κριμα για το infotainment, τζαμπα χρημα, κοπος και το χειροτερο, καπακι απογοητευση. Στη μαπα παλι την πατσαβουρα..!!.
Απο βιδες, καρφια, συρματα, προκες στα λαστιχα αλλο τιποτα, πεντε φορες πηγα στον βουλκανιζατερα στα δυο χρονια που φορουσα τα μαμα..
Οσο για φωτο, προσπαθησα να ανεβασω αλλα στην 'προσθηκη νεου αρχειου' μου τις ζηταει σε .txt, τι κανουμε? Εσεις πως τις ανεβαζετε? -
Πήγαινε στο imgbb (google it) κάντες host εκεί και μετά βάλτες εδώ με το λινκ που θα σου δώσει εκεί (URL) πατώντας στον κειμενογράφο το εικονίδιο παράθεσης εικόνας
-
-
Όμορφες! Με γεια και τυχερές εύχομαι! Σε λίγο καιρο που έρχομαι πάνω διακοπές αν σε πετύχω θα τις θαυμάσω από κοντά
-
Ευχαριστω φιλε. Οταν προκειται να ερθεις στειλε ενα μηνυμα και θα το κανονισουμε !
-
Έχουμε ίδιο χρώμα.
Honda CR-V 2015