-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Δεν νομιζω οτι ειναι 'παραξενια' ο τροπος προσεγγισης της αγορας αυτοκινητου που αναφερεις. Θεωρω οτι εχει βελτιωθει η ποιοτητα των αυτοκινητων σε τετοιο σημειο που (με καποιες εξαιρεσεις που ειναι και τυχαιες πολλες φορες) θεωρει ενας υποψηφιος αγοραστης οτι τα 'βασικα' του αυτοκινητου δεν θα του δημιουργησουν προβλημα. Επομενως το 'πεδιο μαχης' μεταξυ εταιρειων και μοντελων μεταφερεται σε αλλα θεματα που εχουν να κανουν με την αισθητικη και το ποσο διευκολυνουν τη ζωη μας. Ποιοτητα πλαστικων, ηχομονωση, θηκες, ποτηροθηκες, infotainment, χωροι επιβατων και αποθηκευτικος χωρος αλλα και πως μπορουν να μεταβληθουν ωστε να επιτρεψουν πολλαπλες χρησεις. Εννοειται ολα αυτα ως συναρτηση της τιμης αγορας.
Αν εβλεπε ο πατερας μου τι πραγματα προσεχα πριν αποφασισω ποιο αυτοκινητο θα αγορασω, θα εβαζε τα γελια. Δεν ξερω αν ειναι προοδος ή χαζομαρα, αλλα σιγουρα εχει αλλαξει ο τροπος συμπεριφορας των καταναλωτων.
Για παραδειγμα, προτιμησα το tiguan σε σχεση με το karoq, επειδη στο tiguan μπορω να παω μπρος-πισω το καθισμα των επιβατων, ωστε να μεταβαλλω το χωρο του πορτ μπαγαζ και επειδη στο tiguan μπορει να μπει area view (360 καμερες), ενω στο karoq οχι.Οταν τα πάσα μπροστά ποσά λίτρα είναι ο χώρος αποσκευών ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ξέρεις, το νούμερο δεν έχει απόλυτο νόημα. Πας το βλέπεις και αποφασίζεις αν σου κάνει.
Υποτίθεται πάντως ότι η μέγιστη χωρητικότητα του Πορτ μπαγαζ με τα καθίσματα τέρμα μπροστα, είναι 615 l. Δεν ξέρω όμως αν αυτό το νούμερο είναι με ρεζέρβα ή χωρίς.tiguan έχω αλλά δεν έχω καταλάβει ποσά λίτρα έχει
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Χαζευα τα τεστ ντραιβ για το καινούγιο CRV σε ελληνικο και διεθνή τύπου.
Βλέπω τα εξής
1)Ο κινητήρας κλέβει την παράσταση (τα περισσότερα τεστ κατεβάζουν το 0-100 και κατώ από 9,0 ενώ επισημως η honda δίνει 10,00
2)Το αυτόματο κιβώτιο παίρνει παραδόξως καλές κριτικές ακόμη και από ευρωπαίους, Εννοείτε καλύτερο το χειροκίνητο αλλά κάτι τα 193 άλογα στο αυτόματο κάτι το οτι μπορεί να το χειριστεί και με προεπιλεγμένες σχέσεις το κάνει ανταγωνιστικό.
3)Η κατανάλωση κλέβει την παράσταση με αρνητικό τρόπο, όπως και οι ρύποι το αυτόματο 4wd του χρόνου θα έχει 396 ευρω τελη (λόγω 162g Co2 ενώ όταν θα γύρισουν σε wltp είναι 196).
4) Ποιότητας κύλισης και φρένα κοντά στην κορυφή. -
Και οι τιμές είναι στην κορυφή. Μόνο το hybrid ίσως αξίζει αλλά αφενός θα περνάει τα 40 χιλιάρικα αφετέρου είναι δίλιτρο με ότι αυτό συνεπάγεται στο ελλάντα. Θα σκονίζονται τα αυτοκίνητα στις εκθέσεις για πολύ καιρό
-
Στην άτυπη κοντρα με την Χ1 το νεο CRV σταματά το χρονόμετρο στο 8,4 (0-100) ενώ ειναι ανταγωνιστικό και στα φρένα
-
george1977 έγραψε:
Πόσα χλμ έχεις κάνει./15.000 χλμ κυρίως σε ανοιχτό δρόμο
Φοράει τα εργοστασιακά goodyear m.s. Από καύσιμα. κυρίως ΕΚΟ και λιγότερο ΒΡ. -
Παιδια καλημερα. Ξερετε αν στο αμαξι υπαρχει καποια επιλογη που να κλειδωνουν αυτοματα οι πορτες μετα την εκκινηση? Ρωτω γιατι αρκετα αμαξια το εχουν..
-
Καλησπέρα σε όλους. Έτοιμάζομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο CR-V του '16 (έκδοση elegance).
Tο συγκεκριμένο αμάξι δεν έχει navigator, LCD κλπ. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εγκαταστήσει επιτυχώς κάποιο από τα aftermarket infotainment συστήματα που κυκλοφορόυν για το CR-V (με android κλπ) που να λειτουργεί σωστά σε συνεργασλια με τα συστήματα του αυτοκινήτου και να ταιρίαζει στην κονσόλα όμορφα.
Αν ναι, μπορείτε να πείτε με τι εξοπλισμό, από που τον αγοράσατε και σε ποιο συνγεργείο το κάνατε?
-
Ο χρήστης dkazaz έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Έτοιμάζομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο CR-V του '16 (έκδοση elegance).Tο συγκεκριμένο αμάξι δεν έχει navigator, LCD κλπ. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εγκαταστήσει επιτυχώς κάποιο από τα aftermarket infotainment συστήματα που κυκλοφορόυν για το CR-V (με android κλπ) που να λειτουργεί σωστά σε συνεργασλια με τα συστήματα του αυτοκινήτου και να ταιρίαζει στην κονσόλα όμορφα.
Αν ναι, μπορείτε να πείτε με τι εξοπλισμό, από που τον αγοράσατε και σε ποιο συνγεργείο το κάνατε?
Έαν έχεις την elegance, δες την έκδοση του firmware που φοράς, έαν είσαι παλιότερος από την έκδοση 8 τότε μπορείς να ακολουθήσεις την διαιδικασία που περιγράφεται στο παρόν Θέμα , σελίδες 40-50 και να τρέχεις κανονικά google maps (η κκαποιο άλλο navigation της αρεσκίας σου ) στο εργοστασιακό infotainment της Honda.
Για aftermarket εγω θα πήγαινα στο tesla like infotainment το όποιο παίζει καλά με όλα τα εργοστασιακά βοηθήματα.
-
Ο χρήστης dkazaz έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Έτοιμάζομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο CR-V του '16 (έκδοση elegance).Tο συγκεκριμένο αμάξι δεν έχει navigator, LCD κλπ. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εγκαταστήσει επιτυχώς κάποιο από τα aftermarket infotainment συστήματα που κυκλοφορόυν για το CR-V (με android κλπ) που να λειτουργεί σωστά σε συνεργασλια με τα συστήματα του αυτοκινήτου και να ταιρίαζει στην κονσόλα όμορφα.
Κανείς εδω στο φορουμ δεν εχει τοποθετησει after market infotainment και μετα απο πολυ ψαξιμο για το συγκεκριμενο θεμα μπορω να πω πιθανοτατα οτι κανείς και πανελλαδικα. Διαβαζω καποιες επιτυχημενες αποπειρες σε ξενα sites για αυτο https://www.aliexpress.com/item/2-din-C ... 2b09WTLwmC Το ιδιο και εδω https://www.aliexpress.com/item/Dasaita ... d7d8839c10
-
Ευχαριστώ. Έχω δει κάποιες καλές εγκαταστάσεις σε βιντεο, αλλά αν δεν υπάρχει συνεργείο με γνώση στην Ελλάδα, ρισκάρεις να αγοράσεις ακριβό infotainment και μετά να μη μπορείς να το χρησιμοποιήσεις...
-
Απο οτι ειδα/διαβασα και εγω τα συστηματα αυτα ειναι plug and play και δεν υπαρχουν ιδιαιτερα προβληματα/ελλειψεις στις συνδεσεις τους, ουτε ειναι δυσκολο το ξεμονταρισμα του κοκπιτ, γι αυτο και οι περισσοτεροι το κανουν μονοι τους.
Προσωπικα τα 10ιντσα μου φαινονται πολυ μεγαλα. Ενα 7-8ιντσο μου ταιριαζει καλυτερα παρ ολο που ειμαι γκαβουλιακας.
Να ρωτησω και κατι απευθυνομενος σε ολους. Η τριτη θεση στον περιστροφικο διακοπτη των φωτων ξερει κανεις τι ρολο παιζει? -
Δες και αυτό .
https://www.pioneer-car.eu/eur/products/avic-z910dab
Τσιμπημένο σε τιμή αλλά τα έχει όλα .
στο περιστροφικό μοχλό η τρίτη θέση είναι τα αυτόματα μεσαία φώρα ( έαν οι συνθήκες φωτισμού είναι τέτοιες ανοίγουν μόνα τους, πχ τουνελ και αντίστοιχα κλείνουν μονα τους).
-
Χμμμ..μπορει να αξιζει αλλα τιμη δεν βλεπω..Ομως για να λες οτι ειναι τσιμπημενο, καλυτερα να μην ρωτησω..
Σ ευχαριστω για την πληροφορια για τον διακοπτη των φωτων.
Εχω και κατι ακομα να ρωτησω. Τα φρενα (τα μαμμα τακακια) ακουγονται αρκετα οταν παταω, και σε σας συνεβαινε το ιδιο με τα μαμμα τακακια? Μπας και ειναι μαπα και μου φανε τους δισκους και πρεπει να τα αλλαξω? Να σημειωσω οτι το αμαξι εχει 2000χλμ. -
Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Χμμμ..μπορει να αξιζει αλλα τιμη δεν βλεπω..Ομως για να λες οτι ειναι τσιμπημενο, καλυτερα να μην ρωτησω..
Σ ευχαριστω για την πληροφορια για τον διακοπτη των φωτων.
Εχω και κατι ακομα να ρωτησω. Τα φρενα (τα μαμμα τακακια) ακουγονται αρκετα οταν παταω, και σε σας συνεβαινε το ιδιο με τα μαμμα τακακια? Μπας και ειναι μαπα και μου φανε τους δισκους και πρεπει να τα αλλαξω? Να σημειωσω οτι το αμαξι εχει 2000χλμ.1000 +
Έαν ακους τα τακάκια είναι κακό σημάδι, πρέπει να τα δεις ώστε να μην κάνουν ζημιά στους δίσκους.
Για 2000 χλμ είναι πολύ νωρίς.
-
Υπαρχει δηλαδη πιθανοτητα τα μαμα τακακια (παρ ολο που ειναι καινουρια οπως ειπε ενα συνεργειο που το πηγα) να ειναι τοσο μαπα ωστε να μου κανουν ζημια στους δισκους? Ο αντιπροσωπος επιμενει οτι ειναι φυσιολογικο να ακουγονται τους φθινοπωρινους μηνες που εχει υγρασιες. Παντως εγω σε τοσα αυτοκινητα που εχω αλλαξει δεν το εχω συναντησει να συμβαινει παρα μονον οταν ειναι φθαρμενα.
-
Υπαρχει δηλαδη πιθανοτητα τα μαμα τακακια (παρ ολο που ειναι καινουρια οπως ειπε ενα συνεργειο που το πηγα) να ειναι τοσο μαπα ωστε να μου κανουν ζημια στους δισκους? Ο αντιπροσωπος επιμενει οτι ειναι φυσιολογικο να ακουγονται τους φθινοπωρινους μηνες που εχει υγρασιες. Παντως εγω σε τοσα αυτοκινητα που εχω αλλαξει δεν το εχω συναντησει να συμβαινει παρα μονον οταν ειναι φθαρμενα.Από υγρασία μπορεί να ακουγοταν κατά την εκκίνηση και μέχρι να στεγνώσουν σχετικά. Μου φαίνεται περιεργο να ακούγονται συνέχεια.
-
Τα ακουω παντα βγαινοντας απο το παρκιγκ με οπισθεν και κατηφορικα οπότε αναγκαστικα παταω φρενο. Θα τα παρατηρησω προεσεκτικοτερα μετα απο καποια χιλιομετρα να το πιστοποιησω. Παντως ο αντιπροσωπος (παρεπιπτοντως πολυ καλος κυριος και ευγενικος) προσθεσε οτι ακομα και δισκους θα μου αλλαξουν δωρεαν αν παρουσιαστει προβλημα μεσα στα τρια χρονια της εγγυησης .
Thanks -
Τα ακουω παντα βγαινοντας απο το παρκιγκ με οπισθεν και κατηφορικα οπότε αναγκαστικα παταω φρενο. Θα τα παρατηρησω προεσεκτικοτερα μετα απο καποια χιλιομετρα να το πιστοποιησω. Παντως ο αντιπροσωπος (παρεπιπτοντως πολυ καλος κυριος και ευγενικος) προσθεσε οτι ακομα και δισκους θα μου αλλαξουν δωρεαν αν παρουσιαστει προβλημα μεσα στα τρια χρονια της εγγυησης .
ThanksΕιναι ανησυχητικα τα σημαδια που μας λες. Απο την αλλη παλι τα 2.000 που εχεις κανει ειναι πολυ λιγα.
Σφυριγμα στο φρεναρισμα ειχα κι εγω στο δικο μου απο σχετικα νωρις.
Στα σερβις ομως μου ελεγαν καθε φορα οτι τα τακακια εχουν ψωμι ακομα.
Ωσπου στις 60.000 χλμ εκτος απο τα τακακια πηρα και τις εμπρος δισκοπλακες στο χερι.
Δεν μου καλυψαν το κοστος οπως γραφεις, γιατι θεωρουνται αναλωσιμα και οχι ανταλλακτικα, κοστος μια 300αρα στο κεφαλι.Ενημερωση: πηγα για σερβις απλο (λαδια - ξυδια) στον Σ. και μου ειπαν για φαγωμενα τακακια και εμπρος δισκοπλακες. Επειδη ημουν υποψιασμενος οτι κατι τρεχει με τα φρενα τους ειχα πει να τα τσεκαρουν και την προηγουμενη φορα που ειχα παει (Μαιος 2018) αλλα μου ειχαν πει τοτε ολα ΟΚ. Τωρα πως γινεται μεσα σε 10.000 χλμ απο ΟΚ να φαγωθηκαν τελειως τα τακακια και να πηρα και τις εμπρος δισκοπλακες στη μασχαλη, ο Θεος και η ψυχη τους. Εχετε το νου σας παντως να τους λετε να τσεκαρουν επισταμενα τα τακακια σας σε καθε σερβις για να μην πατε κι εσεις τοσο νωρις για δισκοπλακες.
Bonus Info: Δεν ειχαν ετοιμοπαραδοτα τακακια εμπρος και περιμενα 2 ωρες να φερουν απο αλλο αντιπροσωπο...
Θα σε συμβουλευα οποτε πας για σερβις να το τονιζεις οτι θες καλο ελεγχο σε τακακια μπρος πισω.
-
Χμμμ..ειχα διαβασει την παλιοτερη αναρτηση σου για τα τακακια-δισκοπλακες γι αυτο και ημουν ηδη υποψιασμενος. Μαλλον θα παω σε καποιο κοντινο συνεργειο να βγαλουμε τους τροχους να δουμε τους δισκους σε τι κατασταση ειναι, εστω με τα λιγα χλμ που εχω. Αν ανακαλυψουμε κατι θα παω μετα στον αντιπροσωπο να τα πουμε απο κοντα. Thanks
-
Τι φθορά να έχεις με 2.000 χιλιόμετρα;
Honda CR-V 2015