-
Υπάρχει ακόμα κόσμος που αγοράζει αυτοκίνητο με κριτήριο το βάρος και το κλείσιμο της πόρτας?
-
Ρε παιδια είπα μια κουβέντα και το κάνατε θεμα, ειπα δηλαδή οτι τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ειναι ή τουλάχιστον φαίνονται να ειναι πιο στιβαρά σαν κατασκευή και εννοούσα το καλύτερο πάτημα στο δρόμο. Κι έδωσα ενα παράδειγμα για την πόρτα, που εμπειρικά εμένα των ευρωπαϊκών οχημάτων μου φαίνεται πιο βαριά.
Δεν μιλάω σαφώς για το επίπεδο ασφαλείας, αφού όλα τα οχήματα περνούν τον ίδιο έλεγχο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
-
Ο χρήστης Αλέξης έγραψε:
Το Honda είναι εξαιρετικό και στην εμφάνιση. Μου αρέσει πολύ. Θα πάω από βδομάδα στην αντιπροσωπεία για να πάρω προσφορά και να δώ που θα φτάσει το οικονομικό.Σωστος φιλε
Το Civic πετρελαιο θα το ειχα παρει χτες αν δεν ειχα ενα ψιλοκολλημα με τα crossover και δεν περιμενα πρωτα να δω απο κοντα το νεο HR-V που ερχεται τελος φθινοπωρου.
Σχεδον ολες οι κριτικες ειναι αποθεωτικες για το αυτοκινητο http://www.autoblog.gr/2013/07/23/test- ... -6-i-dtec/ και ψαχνεις γωνια στο δεκαρικο για να του βρεις κατι αρνητικο.
Για το μοτερ δε χρειαζεται να πουμε τιποτα. http://www.carzine.gr/honda-civic-diesel-test/
Το μοντελο του 2013 ηταν ηδη καλο και το 2014 το βελτιωσαν και εγινε ακομα καλυτερο.
Μαλιστα σε προσφατη επισκεψη στο Σαρακακη για να δω απο κοντα το CR-V, ειδα το Civic Black Edition. Τι να λεμε τωρα...
Το αμαξι ειναι αλλου και μηχανικα και κατασκευαστικα και εμφανισιακα. Αλλα και τα 25 χιλιαρικα με αποσυρση ειναι πολλα...
Και η απλη εκδοση μια χαρα ειναι. Αν το παρεις πιστευω δε θα το μετανιωσεις ποτε. Τι γαλλικα τωρα και ιταλικα και αιθιοπικα αυτοκινητα και παραμυθια τουμπανα... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τζαμπα το ψαχνεις τοσο,πραγματικα.. παρεοποιο σ αρεσει και ξεπερνα παλαιολιθικες αποψεις.. Οποιον ταξιτζη με νεα c4 π.χ ρωτησα δηλωνει κατι παραπανω απο ευχαριστημενος με 200-300 kkm ηδη..
Πραγματικα παρε οποιο σε φτιαχνει.. αμαξι αλλαζεις μετα απο χρονια κοιτα να το χαρεις..Ακριβώς το ίδιο ήθελα και εγώ να γράψω, αλλά όταν βλέπεις απόψεις 'τα γαλλικά χαλάνε'.... πάσο.
αλλά είναι πιο 'βαριά ως κατασκευή'
Φίλε άνοιξε την πόρτα σε ένα ιαπωνικό και σε ένα γαλλικό αυτοκίνητο και θα δείς τι εννοώ!
Οι κατασκευαστές έχουν ειδικά τμήματα όπου ρυθμίζουν τα διάφορα υποσυστήματα των αυτοκινήτων ανάλογα με το πως θέλουν να φαίνονται στους υποψήφιους πελάτες. Έτσι στα σπορ μοντέλα βάζουν λιγότερο σκληρούς μεντεσέδες για να δίνουν αίσθηση ελαφρότητας που είναι φυσικά προτιμητέα για έναν γρήγορο οδηγό. Αντιθέτως στα μεγάλα οικογενειακά βάζουν μεντεσέδες με μεγάλη αντίσταση για να εντυπωσιάζεται ο μπάρμπας από τις δήθεν βαριές πόρτες.
Φίλε στο c4 3θ αν σου κλείσει η πόρτα αργά αργά έχοντας το πόδι στο δρόμο ψάχνοντας κατι στο ντουλαπάκι στο κόψε... Στο almera σε χαϊδεύει. Εμπειρικά μιλώ, για δυο οικογενειακά μας αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Το Honda είναι εξαιρετικό και στην εμφάνιση. Μου αρέσει πολύ. Θα πάω από βδομάδα στην αντιπροσωπεία για να πάρω προσφορά και να δώ που θα φτάσει το οικονομικό.
Σωστος φιλε
Το Civic πετρελαιο θα το ειχα παρει χτες αν δεν ειχα ενα ψιλοκολλημα με τα crossover και δεν περιμενα πρωτα να δω απο κοντα το νεο HR-V που ερχεται τελος φθινοπωρου.
Σχεδον ολες οι κριτικες ειναι αποθεωτικες για το αυτοκινητο http://www.autoblog.gr/2013/07/23/test- ... -6-i-dtec/ και ψαχνεις γωνια στο δεκαρικο για να του βρεις κατι αρνητικο.
Για το μοτερ δε χρειαζεται να πουμε τιποτα. http://www.carzine.gr/honda-civic-diesel-test/
Το μοντελο του 2013 ηταν ηδη καλο και το 2014 το βελτιωσαν και εγινε ακομα καλυτερο.
Μαλιστα σε προσφατη επισκεψη στο Σαρακακη για να δω απο κοντα το CR-V, ειδα το Civic Black Edition. Τι να λεμε τωρα...
Το αμαξι ειναι αλλου και μηχανικα και κατασκευαστικα και εμφανισιακα. Αλλα και τα 25 χιλιαρικα με αποσυρση ειναι πολλα...
Και η απλη εκδοση μια χαρα ειναι. Αν το παρεις πιστευω δε θα το μετανιωσεις ποτε. Τι γαλλικα τωρα και ιταλικα και αιθιοπικα αυτοκινητα και παραμυθια τουμπανα...Βασικά πρόλαβα και πήγα σήμερα αδειούχος γαρ,στη Honda στο Μαρουσι, όμως ο πωλητής εκεί ήταν κάπως νωθρός έως αδιάφορος και μου την έδωσε στα νεύρα, είδα το αυτοκινητο κι έφυγα. Και πάλι οι εντυπώσεις μου εξαιρετικές. Θα κανω αύριο μια βόλτα απο τη Honda στο Γέρακα που ελπίζω θα ειναι λίγο πιο εξυπηρετικοί. Βέβαια είδα και το Jazz πάλι και είδα ποσο έξυπνα στημένο και χωροθετημένο ειναι το αυτοκινητο αυτό. Αν μπορούσα να μάθω σε τι τιμη θα έρθει το καινούργιο τον Σεπτέμβριο θα ήταν λόγος να το περιμένω.
-
Το Jazz το εχω απο το 2011 σα δευτερο αυτοκινητο. Εχει απιστευτους χωρους για το μεγεθος του και ειναι πολυ οικονομικο. Ωστοσο δε βγαινει σε πετρελαιο, ουτε το τωρινο, ουτε το επομενο και νομιζω οτι με τα χιλιομετρα που κανεις εσυ θες πετρελαιο.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Το Jazz το εχω απο το 2011 σα δευτερο αυτοκινητο. Εχει απιστευτους χωρους για το μεγεθος του και ειναι πολυ οικονομικο. Ωστοσο δε βγαινει σε πετρελαιο, ουτε το τωρινο, ουτε το επομενο και νομιζω οτι με τα χιλιομετρα που κανεις εσυ θες πετρελαιο.Το 2,7 του νέου υβριδικού μου αρέσει πολυ αλλα ναι θα εχω θεμα με τα χλμ. Το civic ειναι πολυ καλό αυτοκινητο ρε παιδί μου. Οτι κι αν διαβάσεις σε ελληνικό ή ξένο site όλοι λένε το εξής απλό: ειναι το καλύτερο αυτοκινητο της κατηγορίας του. Σφεντόνα λοιπον για Γέρακα αύριο και ιδωμεν.
-
Μπλεκεις με Σαρακάκη; μην εμπιστευεστε έλληνες εισαγωγείς. Μακάρι να είχαν όλες οι εταιρείες απευθείας θυγατρικές εδώ.
-
Είμαστε και εμείς στην ίδια φάση και έχω βαρεθεί να ψάχνω site σχετικά με την αξιοπιστία του κάθε αυτοκινήτου. Αν δε το έκανα, θα είχαμε ήδη πάρει το Qashqai. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως ναι μεν κάποιες εταιρείες ή χώρες είναι πιο 'αξιόπιστες', παρόλα αυτά υπάρχουν μεγάλες διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο ή ακόμη και ανάμεσα σε διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου μοντέλου.
Μπορεί το Golf IV να είχε βγάλει χίλια προβλήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το τελευταίο Golf είναι στα ίδια χάλια. Το Jazz θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα, το Civic όμως βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα στην κατάταξη (και πάλι όμως σε σχετικά καλή θέση).
Το Civic το οδήγησα και μου άρεσε πολύ στον δρόμο, ειδικά ο κινητήρας του. Το μόνο που με χάλασε είναι ότι ήταν πιο σπορ από ότι θα ήθελα. Ήθελε να οδηγώ αρκετά ξαπλωτά για να μην νιώθω πολύ κοντά την οροφή στο κεφάλι μου, ήταν πιο μπελάς στο μπες βγες λόγω της έντονης κλίσης της μπροστά κολόνας, ενώ και στον δρόμο δε μου φάνηκε τόσο άνετο. Από αξιοπιστία, θεωρείται αρκετά καλό, με κυριότερο πρόβλημα την πρόωρη φθορά των πίσω φρένων.
Στον δρόμο μου άρεσε πάρα πολύ το Focus με τα 1.0 Ecoboost με τα 125, τόσο για τον κινητήρα του, όσο και για τον συνδυασμό άνεσης-κρατήματος. Επίσης, η αντιπροσωπεία το φέρνει με πολύ καλό εξοπλισμό. Δοκίμασα και τον 1.5TDi αλλά μου φάνηκε πολύ θορυβώδης στην επιτάχυνση και πιο βαρύ σαν αίσθηση.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μπλεκεις με Σαρακάκη; μην εμπιστευεστε έλληνες εισαγωγείς. Μακάρι να είχαν όλες οι εταιρείες απευθείας θυγατρικές εδώ.+1
Σωστός. -
Φίλε Αλέξη, οι προτάσεις που έχεις ακούσει στο forum ειναι σωστές. Συνοπτικά
1 με τα χλμ που κανείς το ντίζελ ειναι μονόδρομος. Ακόμη και να εξισωθεί η τιμη του με την βενζίνη θα έχεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης το λιγότερο 30% λιγότερα για καυςιμα να πληρώνεις.
2 οι προβληματισμοί σου για το ντίζελ ειναι δικαιολογημένοι για αυτό προτίμησε εταιρείες με μεγάλες εγγυήσεις ( και αφού βεβαιώσεις ότι σε καλύπτουν για νοθευμένο καύσιμο ,pdf)
Βάση των παραπάνω και του μπατζετ σου οι επιλογές σου ειναι
Corolla,auris,ceed,pulsar με 8,7,6 χρόνια εγγύηση και σε δεύτερη μοίρα I 30,focus με 5 χρόνια. -
Νομίζω πως και το Civic έχει πλέον 5 χρόνια εγγύηση.
Στο Auris όπως μπήκα βγήκα. Είχα χρόνια να δω τόσο άθλιο ταμπλό, ένα κάθετο πράγμα. Αν πάντως το αποφασίσεις, στην Γενεύη παρουσιάστηκε και η ανανέωση του, η οποία δε γνωρίζω αν έχει έρθει.
-
Υπαρχει καποια αντιπροσωπεία που καλύπτει τη νοθεία του καυσίμου ρε παιδια;
Αν ναι βγαίνουμε απο μεγάλο λούκι. -
Παιδια ειναι πολυ σοβαρό ζήτημα η επιλογή.
Στην περίπτωση μου δε, τα οικονομικά ειναι αρκετά στριμωγμένα λόγω επερχόμενου γαμου και στο προγραμμα υπαρχει και παιδάκι. Τα επερχόμενα έξοδα δηλαδή θα ειναι βουνό. Και με αυτά που έρχονται προβλέπω ακόμα πιο ζόρια στο μέλλον...
Συνεπώς ειμαι υποχρεωμένος να επιζητώ ενα αυτοκινητο που θα με αφήσει ήσυχο απο έξοδα για μια δεκαετία.
Επίσης να προσθέσω πως το αυτοκινητο θα αγορασθεί με 50% προκαταβολή και τα υπόλοιπα 84 δόσεις για να κρατήσω την δόση χαμηλά και αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να βάζω τα δίπλα ούτως ώστε να τελειώσω σε περίπου 4 χρονια.
Οι πολλές δόσεις μου επιτρέπουν να ανέβω στα λεφτά και να πάω στο civic. Ίσως αυτη ειναι η λύση για μένα τελικά. Αν και βέβαια υπαρχει και το ford που ανέφερε ο φιλος παραπάνω το οποίο ειναι κι αυτό ενα αυτοκινητο που παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω κυρίως εξοπλισμού και οδικής συμπεριφοράς.
Τέλος να αναφέρω πως η σημερινή εμπειρία με το ceed 1.4 δεν με ενθουσίασε καθόλου. Ενώ το αυτοκινητο ειχε ικανοποιητικό τράβηγμα μου έδινε την αίσθηση οτι ειναι βαρύ και στην συνήθη διαδρομή που κανω τα πολλά χιλιόμετρα δηλαδή Αθηνα-Αρτα θα μου βγάλει την πίστη, ειδικά με 4 άτομα μέσα.
Άρα φθηνό diesel δεν υπαρχει για εμένα.
-
Ο χρήστης Αλέξης έγραψε:
Αν ναι βγαίνουμε απο μεγάλο λούκι.Πολύ αμφιβάλλω. Με ποια λογική να πληρώσει η αντιπροσωπεία την απατεωνιά του άλλου; Προφανώς ως καταναλωτής έχεις ευθύνη να επιλέγεις 'αξιόπιστα' πρατήρια. Το μόνο που σκέφτομαι και χαίρομαι είναι πως τα diesel έχουν τόσο μεγάλη αυτονομία που είναι πολύ πιθανό να βάζεις τις περισσότερες φορές από τον ίδιο.
Σχετικά με το Focus, αν δε με ενοχλούσε τόσο ο θόρυβος από τον κινητήρα, θα πηγαίναμε για αυτό. Με 20.000€ είναι πολύ καλό στον δρόμο και έχει πληρέστατο εξοπλισμό (οθόνη 8 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό, φώτα ομίχλης, κλπ). Κάτι επίσης που πρέπει να προσέξεις είναι πως έχει αρκετά μικρό χώρο αποσκευών, από τους μικρότερους στην κατηγορία του.
-
Δεν ξέρω, αλλα απο την άλλη πως μια αντιπροσωπεία μπορεί και να αποδείξει ότι για μια ζημιά φταίει το καύσιμο 100% αν κινήθεις νομικά εναντίων της σε περίπτωση που δεν σε καλύψει;
Ιστορίες για αγρίους και τρέχα γύρευε.
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει σχετικά; -
Ο χρήστης Αλέξης έγραψε:
Αν ναι βγαίνουμε απο μεγάλο λούκι.Αν φτασουν στο σημειο να σου δωσουν γραπτως οτι για τη ζημια ευθυνεται το καυσιμο, μπορεις να ξεκινησεις αγωγη προς το πρατηριο, η οποια ομως ειναι δυσκολο να στηριχτει εκτος αν απο αρμοδια ελεγκτικη αρχη διαπιστωθει νοθεια στη δεξαμενη.
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Αν ναι βγαίνουμε απο μεγάλο λούκι.Αν φτασουν στο σημειο να σου δωσουν γραπτως οτι για τη ζημια ευθυνεται το καυσιμο
γνωρίζεις να δίνουν τέτοια χαρτιά;
Αν όχι πως μπορούν να σου αρνηθούν επισκευή εντός εγγυησεως; -
Ναι λογικά δεν θα γινεται αυτό και δικαιολογημένα εδώ που τα λέμε.
Γιατι να φταίει η αντιπροσωπεία αν εγω τραβήξω το λαχείο της γκαντεμιας;
Αυτό που αναρωτιέμαι ειναι γιατι δεν δίνουν το ανταλλακτικό στο κοστος για να διορθώσουν αυτήν την ευαισθησία του αυτοκινήτου, διότι δεν νομιζω πως η αντλία αξίζει 1500-2000€.
Αν ήταν ετσι τα αυτοκινητα θα κόστιζαν 50.000€
-
Οταν εχεις diesel γνωμη μου βρισκεις πρατηριο αξιοπιστο ( οσο μπορεις να προβλεψεις ) και βαζεις μονο απο εκει , ωστε στη στραβη να εχεις καπου να πιαστεις. Βεβαια η νομικη διαδικασια ειναι πολυπλοκη κ χρονοβορα κ σε αυτες τις περιπτωσεις δυσκολα βρισκεις δικιο.
Πριν παρω το yaris ολες οι αντιπροσωπειες σε ερωτηση για καλυψη ζημιας απο καυσιμο μου απαντησαν οτι δεν καλυπτει η εγγυηση.
Επιλογή αξιόπιστου καινούργιου αυτοκινήτου