Είμαστε και εμείς στην ίδια φάση και έχω βαρεθεί να ψάχνω site σχετικά με την αξιοπιστία του κάθε αυτοκινήτου. Αν δε το έκανα, θα είχαμε ήδη πάρει το Qashqai. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως ναι μεν κάποιες εταιρείες ή χώρες είναι πιο 'αξιόπιστες', παρόλα αυτά υπάρχουν μεγάλες διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο ή ακόμη και ανάμεσα σε διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου μοντέλου.
Μπορεί το Golf IV να είχε βγάλει χίλια προβλήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το τελευταίο Golf είναι στα ίδια χάλια. Το Jazz θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα, το Civic όμως βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα στην κατάταξη (και πάλι όμως σε σχετικά καλή θέση).
Το Civic το οδήγησα και μου άρεσε πολύ στον δρόμο, ειδικά ο κινητήρας του. Το μόνο που με χάλασε είναι ότι ήταν πιο σπορ από ότι θα ήθελα. Ήθελε να οδηγώ αρκετά ξαπλωτά για να μην νιώθω πολύ κοντά την οροφή στο κεφάλι μου, ήταν πιο μπελάς στο μπες βγες λόγω της έντονης κλίσης της μπροστά κολόνας, ενώ και στον δρόμο δε μου φάνηκε τόσο άνετο. Από αξιοπιστία, θεωρείται αρκετά καλό, με κυριότερο πρόβλημα την πρόωρη φθορά των πίσω φρένων.
Στον δρόμο μου άρεσε πάρα πολύ το Focus με τα 1.0 Ecoboost με τα 125, τόσο για τον κινητήρα του, όσο και για τον συνδυασμό άνεσης-κρατήματος. Επίσης, η αντιπροσωπεία το φέρνει με πολύ καλό εξοπλισμό. Δοκίμασα και τον 1.5TDi αλλά μου φάνηκε πολύ θορυβώδης στην επιτάχυνση και πιο βαρύ σαν αίσθηση.