-
το golf sportvan εχει ωραιο πορτπαγκαζ και δεν ειναι ασχημο σχεδιαστικα.
-
η κλασσικο σενταν αν δεν σε χαλαει οτι ειναι μακρυ
-
Παιδια μην τρελαθουμε!Δεν επιλεγουμε αυτοκινητο με βαση πιο καροτσι θα χωραει. Επιλεγουμε καροτσι που να χωραει στο αυτοκινητο.
Εξαλλου το καροτσι ειναι κατι παροδικο, το αυτοκινητο το κραταμε χρονια. -
ναι, το είδα και αυτό στην αντιπροσωπεία και φυσικά η γυναίκα το προτιμάει..ησυχάζεις από χώρους αλλά τουλάχιστον στο χρώμα που το είδα μου κάνει λίγο παπουδίστικο.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Παιδια μην τρελαθουμε!Δεν επιλεγουμε αυτοκινητο με βαση πιο καροτσι θα χωραει. Επιλεγουμε καροτσι που να χωραει στο αυτοκινητο.
Εξαλλου το καροτσι ειναι κατι παροδικο, το αυτοκινητο το κραταμε χρονια.εμενα ολα τα καροτσακια ιδια μου φανηκαν στο μεγεθος,και ολα φυσικα χωρανε απλως μετα παιζει(δηλαδη σιγουρο ειναι) να μην χωρανε οι βαλιτσες των διακοπων μιας τετραμελους οικογενειας. Σκεψου μαλιστα να χρειαστουν 2 καροτσακια,
Απο εκει και περα σαφως ειναι ζητημα προτεραιοτητων αλλος θα επιλεξει πολυμορφικο για να χωνει μεσα μπαγκαζια αλλος καυτο χατσμπακ και θα πηγαινει στριμωγμένος στα 5-6 ταξιδια που θα κανει τον χρονο και οπως του αρεσει τις υπολοιπες ημερες.
Κανεις δεν ειναι λαθος και κανεις δεν ειναι σωστος, οτι βολευει τον καθενα.
Εξ αλλου δεν νομιζω να διαλεγει κανεις πολυμορφικο για την ομορφια του και τα κρατηματα στον δρομο -
Θεωρω πως σε χατσμπακ χωραει διαγωνια ενα καροτσι. αν βγαλεις την εταζερα μπορει να βαλεις και δυο καροτσια με 2 βαλιτσες.
Εγω εβαζα σε 206 καροτσι διδυμων ορθιο, και 2 βαλιτσεςτωρα οσον αφορα τα γουστα, ναι δεν ειναι ολοι petrolhead γι αυτο αγοραζουν και πολυμορφικα.
-
πως τα χωρεσες βρε θηριο,μπραβο.
Εγω σε χατσμπακ χωραω 2 βαλιτσες 1 καροτσι και τερμα.
Παιζει ρολο βεβαια και η βαλιτσα ποσο μεγαλη ειναι.
Προσωπικα δεν εχω πολυμορφικο αλλα δεν μπορω να κακολογησω οποιον παιρνει.
Επισης τωρα που εχω οικογενεια καταλαβα γιατι εχουν διαδωθει τοσο πολυ τα SUV.
Εν κατακλειδι ομως δεν μπορω να προτεινω σε νεο οιοκογενειαρχη οτι το ιδανικο νεο αυτοκινητο για αυτον ειναι χατσμπακ. -
Ο χρήστης united99 έγραψε:
Ναι τα 20 παραπανω του γκολφ δεν θα κανουν την διαφορα, μεγαλυτερη σημασια εχει το σχημα. Σε καθε περιπτωση αν το καθισμα αναδιπλωνεται ασυμμετρα (που λογικα θα γινεται) καπως σωζεται η κατασταση. Ομως να ξερεις οτι το ενα παιδι φερνει το αλλο. Μετα απο μηνες χωρις κοκο ...τσουπ θα ερθει και το δευτερο χωρις να το παρεις χαμπαρι και θα ψαχνεις να σκοτώσεις το αυτοκινητο,
χαχαχαχαχχαχα..ωραία το θέτεις!
παθών! παθών!!
(κόρη 1η 13 μηνών - κόρη 2η 20 ημερών!) -
τωρα που ξερεις προσοχη και εγκρατεια.
Να σου ζησουν οι κορακλες. -
και εγώ είμαι της άποψης ότι από τη στιγμή που δεν μιλάμε για πάνω από 2 παιδιά, θα τη βρίσκουμε την άκρη όταν χρειάζεται με τα πράγματα και έχει την σημασία του όταν έχεις ξοδέψει ένα τέτοιο ποσό στις μέρες μας να σου φέρνει και το χαμόγελο, όταν το βλέπεις και όταν το οδηγάς..τα λέω τώρα βέβαια αυτά, να δω αργότερα που θα πέσει η γκρίνια αλλά τέλος πάντων.. για να επανέλθουμε πάντως στη σύγκριση, το απόγευμα θα οδηγήσω το golf και να δω προς τα που κλίνω.
-
Ο χρήστης united99 έγραψε:
@mrclouzo όντως πέτυχες πολύ καλή τιμή, νομίζω ουσιαστικά η bmw την ίδια έκπτωση δίνει και τώρα που το facelift έφτασε οπότε μια χαρά..τα καθίσματα στο απλό, χωρίς κάποια γραμμή, πως είναι? Περί χιλιομέτρων τα περισσότερα τα κάνω σε ΑΟ και ΕΟ, και γι'αυτό ελπίζω με τον tsi να διατηρηθώ σε λογικά νούμερα..από την άλλη να σου πω την αλήθεια και μπορεί να ακουστεί οξύμωρο, ακριβώς επειδή κινούμαι έτσι βάζω και το πετρέλαιο στην εξίσωση καθώς μπορεί με πολλά χλμ στην πόλη να βλέπεις την μεγάλη εξοικονόμηση αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη τα πετρέλαια, ακόμα και τα σαφώς πολύ πιο εξελιγμένα σύγχρονα, δεν είναι για τέτοια χρήση.Αν το έπαιρνα σήμερα το αυτοκίνητο, θα έβαζα σίγουρα τα sport καθίσματα. Υστερούν κυρίως σε πλευρική στήριξη, κατά τα άλλα είναι οκ. Τα sport καθίσματα είναι standard στο sport line και στο m pack. Γύρω στο 500αρικο τα χρεώνει η bmw.
Όσον αφορά τα πετρέλαια και την πόλη, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αν που και που το πλακώνεις. Δεν χρειάζεται να πας ταξίδι, αρκεί να ανεβάσει αρκετά θερμοκρασία το dpf. Στον άσο πάντως και με αρκετά χιλιόμετρα εντός πόλης δεν έχω αντιληφθεί ποτέ να γίνεται αναγέννηση του φίλτρου. Αλλά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα το πλακώνω.
Το golf με το dsg είναι αντικειμενικά πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά με φοβίζει η αξιοπιστία του και το after sales της vw. -
στο after sales σίγουρα κερδίζει η bmw αυτή τη στιγμή με τα 5 χρόνια στα λαδόξυδα και τη δυνατότητα επέκτασης αργότερα..από κατανάλωση που βρίσκεσαι?
-
Γενικά την bmw την περίμενα πολύ πιο ακριβή στα service αλλά παίζει σε πολύ νορμάλ επίπεδα και σίγουρα πιο κάτω από vw-audi-mercedes.
Η συνολική μέση κατανάλωση είναι στα 5.6 μετά από 35000 χλμ το 60% των οποίων έχουν γίνει στην πόλη και χωρίς προσπάθεια για οικονομία (το οδηγάει αρκετά και η σύζυγος). Στο ταξίδι για να περάσει τα 6 πρέπει να πηγαίνεις σταθερά πάνω από 150. Με 130 παίζει γύρω στο 5. Σε συνθήκες μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης και με το start/stop σε λειτουργία δύσκολα περνάει τα 7. Το μόνο που θα ήθελα είναι πιο κοντή κλιμάκωση κιβωτίου, τουλάχιστον μέχρι την 5η. Με 6η στα 200 που μπαίνει κόφτης έχει 3200 στροφές. Τα 200 τα πιάνει εύκολα με 4η-5η και πιο αργά με 6η. Από την άλλη για cruising στην εθνική είναι μια χαρά.
Το golf το είχα οδηγήσει (το tdi) αλλά απορρίφθηκε λόγω μοτέρ και άχρωμης οδηγικής αίσθησης. Έχει όμως καλούς χώρους πίσω και πολύ καλή ηχομόνωση και άνεση ανάρτησης. Γιατί δεν κοιτάς και το νέο passat ή το νέο mondeo που είναι σε άλλη κλάση συνολικά (και με αχανείς χώρους) αλλά πιο δυσκίνητα στην πόλη (αν σε ενδιαφέρει αυτό). -
ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση..δυστυχώς μ'ενδιαφέρει γιατί μπορεί να κινούμαι κυρίως εκτός πόλης αλλά τα εντός πόλης είναι σε μεριές και διαδρομές που κοντά 5 μέτρα αμάξι μάλλον θα ήταν πρόβλημα..ούτως ή άλλως πάντως φεύγουν και από το μπάτζετ αν δεν μείνω στη βασική έκδοση, που δεν θα μείνω, και ήδη έχω κάνει την υπέρβαση μου από τα 20 που έλεγα να μείνω αρχικά.
-
Οπότε πρέπει να κινηθείς σε κάτι με μήκος κάτω από 4.5 μέτρα. Πάντως το passat tsi στην comfortline έκδοση που έχει τα πάντα παίζει στα 22 κάτι και κάπου εκεί είναι και το νέο mondeo. Προσωπικά με 1 παιδί 20 μηνών και ένα δεύτερο καθ'οδόν δεν έχω αγχωθεί για τους χώρους. Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε δεύτερο καρότσι γιατί ο μεγάλος ήδη προτιμάει να περπατάει. Οπότε η όλη κουβέντα γίνεται για 2-3 φορές το χρόνο (και αν) που θα χρειαστεί να μετακινηθεί όλη η φαμίλια με μπαγκάζια. Εκεί υπάρχουν 2 λύσεις. Είτε μπαγκαζιέρα την οποία όταν δεν την χρειάζεσαι την βγάζεις εύκολα είτε καβατζώνεις το -συνήθως- μεγάλο αυτοκίνητο κάποιου γονέα για λίγες μέρες. Σε κάθε περίπτωση το θέμα χώροι είναι σχετικό και εντελώς υποκειμενικό.
-
να σου ζήσουν!!καλά τα λες..
ναι, στα 125 άλογα όμως..είναι αρκετά για το passat?
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ναι τα 20 παραπανω του γκολφ δεν θα κανουν την διαφορα, μεγαλυτερη σημασια εχει το σχημα. Σε καθε περιπτωση αν το καθισμα αναδιπλωνεται ασυμμετρα (που λογικα θα γινεται) καπως σωζεται η κατασταση. Ομως να ξερεις οτι το ενα παιδι φερνει το αλλο. Μετα απο μηνες χωρις κοκο ...τσουπ θα ερθει και το δευτερο χωρις να το παρεις χαμπαρι και θα ψαχνεις να σκοτώσεις το αυτοκινητο,
παθών! παθών!!
(κόρη 1η 13 μηνών - κόρη 2η 20 ημερών!)Παδιά να σας συστήσω κάτι φίλους μου που μπορούν να βοηθήσουν...
[spoiler=:20gyod62]
[/spoiler:20gyod62]ναι, στα 125 άλογα όμως..είναι αρκετά για το passat?
Είναι επαρκές (άλλωστε το Passat είναι από τα ελαφριά της κατηγορίας), αλλά προφανώς όχι πύραυλος. Το 150άρι πάντως το λες και αρκετά σβέλτο. Το Drive μέτρησε 9.2 για τα 100 και 4.6 για το 80-110 με 3η.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
παθών! παθών!!
(κόρη 1η 13 μηνών - κόρη 2η 20 ημερών!)Παδιά να σας συστήσω κάτι φίλους μου που μπορούν να βοηθήσουν...
αν μπορείς να γνωρίσεις και τίποτα φίλες σου τώρα που η γυναίκα μου ειναι έγκυος στο δεύτερο.
Ωχ ωχ έρχεται.......... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
παθών! παθών!!
[spoiler=:3u5hsmgj]
[/spoiler:3u5hsmgj]Είχαμε τσακωθεί με αυτούς τους φίλους τα τελευταία χρόνια...!!
Άντε να τα ξαναβρούμε τώρα!! χαχα!Πάντως μπαγκαζιέρα για ταξίδια είναι λύση...Έχω τη thule 460 λίτρα και χωράει άπειρα πράγματα...
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Γενικά την bmw την περίμενα πολύ πιο ακριβή στα service αλλά παίζει σε πολύ νορμάλ επίπεδα και σίγουρα πιο κάτω από vw-audi-mercedes.
[spoiler=:jxkbo0cc]Η συνολική μέση κατανάλωση είναι στα 5.6 μετά από 35000 χλμ το 60% των οποίων έχουν γίνει στην πόλη και χωρίς προσπάθεια για οικονομία (το οδηγάει αρκετά και η σύζυγος). Στο ταξίδι για να περάσει τα 6 πρέπει να πηγαίνεις σταθερά πάνω από 150. Με 130 παίζει γύρω στο 5. Σε συνθήκες μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης και με το start/stop σε λειτουργία δύσκολα περνάει τα 7. Το μόνο που θα ήθελα είναι πιο κοντή κλιμάκωση κιβωτίου, τουλάχιστον μέχρι την 5η. Με 6η στα 200 που μπαίνει κόφτης έχει 3200 στροφές. Τα 200 τα πιάνει εύκολα με 4η-5η και πιο αργά με 6η. Από την άλλη για cruising στην εθνική είναι μια χαρά.
Το golf το είχα οδηγήσει (το tdi) αλλά απορρίφθηκε λόγω μοτέρ και άχρωμης οδηγικής αίσθησης. Έχει όμως καλούς χώρους πίσω και πολύ καλή ηχομόνωση και άνεση ανάρτησης. Γιατί δεν κοιτάς και το νέο passat ή το νέο mondeo που είναι σε άλλη κλάση συνολικά (και με αχανείς χώρους) αλλά πιο δυσκίνητα στην πόλη (αν σε ενδιαφέρει αυτό).[/spoiler:jxkbo0cc]Σε πολλούς υπάρχει η εντύπωση πως ειδικά η vw δεν έχει ακριβά σέρβις και ανταλλακτικά....Για τη BMW διάβαζα στο autotriti παράπονα για τους πολλαπλασιαστές στην 3άρα.
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/27-exase-h-BMW_124669.asp
Δύο φίλοι έχουν την 116diesel διετίας. Κανένας από τους δύο δε μου ανέφερε πρόβλημα.
Golf 1.4 122 DSG edition 40 vs. BMW 116d