-
Στο FIESTA μου ύστερα από 12 χρόνια και 170.000χλμ άναψε η ενδειξη κινητήρα γιά αλλαγή καταλύτη. Καθώς δεν μπορεί ακόμα να αποσυρθεί και δεδομένου ότι πρέπει να το πουλήσω δεν αξίζει να δώσω 800€ (μαζί με την πολλαπλή). Ποιός ειδικός τεχνικός θα μπορούσε να δώσει μία αξιόπιστη λύση, είτε να καθυστερήσω λίγο το θέμα και βέβαια να μην ανάψει ξανά η ένδειξη, είτε να αντικαταστήσω τον καταλύτη με ελάχιστο κόστος ? Ενας τεχνικός γιά εξατμίσεις μου είπε ότι το 'ξεγελάμε' το θέμα αλλάζοντας κάποια βαλβίδα της πολλαπλής (αν κατάλαβα καλά) και δεν ξαναανάβει η ένδειξη κινητήρα. Θα φέρει αποτέλεσμα κάτι τέτοιο ή τσάμπα θα του δώσω 100€ που ζητάει (ανταλλακτικό και τοποθέτηση).
Σας ευχαριστώ. -
Στο FIESTA μου ύστερα από 12 χρόνια και 170.000χλμ άναψε η ενδειξη κινητήρα γιά αλλαγή καταλύτη. Καθώς δεν μπορεί ακόμα να αποσυρθεί και δεδομένου ότι πρέπει να το πουλήσω δεν αξίζει να δώσω 800€ (μαζί με την πολλαπλή). Ποιός ειδικός τεχνικός θα μπορούσε να δώσει μία αξιόπιστη λύση, είτε να καθυστερήσω λίγο το θέμα και βέβαια να μην ανάψει ξανά η ένδειξη, είτε να αντικαταστήσω τον καταλύτη με ελάχιστο κόστος ? Ενας τεχνικός γιά εξατμίσεις μου είπε ότι το 'ξεγελάμε' το θέμα αλλάζοντας κάποια βαλβίδα της πολλαπλής (αν κατάλαβα καλά) και δεν ξαναανάβει η ένδειξη κινητήρα. Θα φέρει αποτέλεσμα κάτι τέτοιο ή τσάμπα θα του δώσω 100€ που ζητάει (ανταλλακτικό και τοποθέτηση).
Σας ευχαριστώ. -
Σας ευχαριστώ. -
Αυτή την ένδειξη που την είδες; Είναι το λαμπάκι του κινητήρα ή στο είπε κάποιος με διαγνωστικό;
-
Ο χρήστης DimTar έγραψε:
Σας ευχαριστώ.Φίλε σωστά όλα αυτά που σκέπτεσαι αλλά το θέμα, νομίζω, είναι να μη ρυπαίνεις.
Επιπλέον κρίμα είναι να πουλήσεις σε κάποιον το αμάξι ενώ θα του έχεις αποκρύψει ένα πρόβλημα.
Φιλικά και sorry για το offtopic. -
ΕΑΝ εχει σοβαρο θεμα ο καταλυτης σου, ο,τι κ να κανεις με το λαμπακι δεν θα περνας κτεο ουτε θα σου βγαζουν καρτα καυσαεριων. Θελει αλλαγη.
-
Βάλε λίγη μονωτική ταινία πάνω από το λαμπάκι για να μην φαίνεται.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Βάλε λίγη μονωτική ταινία πάνω από το λαμπάκι για να μην φαίνεται.Έγραψες έγραψες καλό!!!
-
καταρχας εισαι σιγουρος οτι το λαμπακι αναψε επειδη τα εφτυσε ο καταλυτης? βεβαια δε λεω τα χιλιομετρα ειναι αρκετα, αλλα η ενδειξη check στο ταμπλο μπορει να συμαινει πολλα, απο σκατα καυσεις μεχρι κατεστραμενο αισθητηρα λαμδα. Συν του οτι αν επεμβεις στους αισθητηρες για να σβησεις την ενδειξη (ασχετος που πιθανος μπορει να ξαναναψει η να μην ξαναναψει ΠΟΤΕ για αλλα προβληματα του αυτοκινητου) σε μια πιθανη πωληση ο αγοραστης μπορεθ θα ζητησει ηλεκτρονικο ελεγχο οποτε η σκανταλια σου θα αποκαλυπτει.
Οποτε καλυτερα πες μας ποιος σου ειπε για αλλαγη καταλυτη (και ολοκληρη πολλαπλη ) και το κυριοτερο πως εφτασε σε αυτο το συμπερασμα.... Α και πες μας τι μετρησεις ειχες στην τελευταια καρτα καυσαεριων -
Το οτι σου αναψε το check engine δεν σημαινει απαραιτητα καταλύτης. Μπορεί να είναι και από καύσιμο ή αισθητήρες. Θα σου πω μια ιστορία μου για να καταλάβεις. Έχω ένα παλιό αυτοκίνητο και με αρκετά χλμ. και το πήγα για ένα καλό σέρβις. Εκεί ο μάστορας μου έλεγε για τον καταλύτη ότι τα έχει φτύσει και ότι δεν βγάζει κάρτα καυσαεριών μάλιστα το μέτρησε και μου είπε 10πλασια καυσαέρια. Δεν τον άλλαξα λόγο οικονομικών και σήμερα που πήγα σε ένα κτέο μου βγάλανε μια χάρα την κάρτα καυσαερίων. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλοι πρέπει να παίρνουμε τουλάχιστον μια δεύτερη γνώμη και ότι τα περισσότερα αμαξάκια δεν έχουν βλάβες και τις 'ανακαλύπτουνε' ή τις 'δημιουργούνε' οι 'επιστήμονες' του χώρου και εμείς με την ημιμάθειά μας.
-
Πάρε έναν μεταχειρισμένο καταλύτη με ένα 50αρικο από κανένα τρακαρισμένο.
Αλλαγή καταλύτη