-
Καλησπέρα,
βάζω το θέμα εδώ και όχι στη κατηγορία του κατασκευαστή (πρόκειται για qashqai 2014) επειδή με ενδιαφέρουν οι απόψεις σχετικά με το πρόβλημα (και πιστεύω δεν παίζει ρόλο ο κατασκευαστής).
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι μηχανολογικά αναλφάβητος σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα και έχω κλεισμένο ραντεβού αύριο στην αντιπροσωπεία, αλλά επειδή υπάρχουν πολλοί γνώστες εδώ μέσα θα ήθελα μια γνώμη από κάποιο εμπειρογνώμονα μέχρι να περάσουν οι ώρες και βρεθώ στο συνεργείο ώστε να είμαι σχετικά προετοιμασμένος αύριο ως προς το τι μπορεί να μου πούν.
Το αμάξι το έχω 2,5 μήνες (QQ 1.5 diesel) και προχτές παρατήρησα (δεν ξέρω αν προυπήρχε και δεν έπεσε στην αντίληψη μου) το γεγονός ότι εκτός 1ης και 2ας, στις υπόλοιπες ταχύτητες (3η,4η,5η και 6η), όταν πατάω γκάζι, ο λεβιές ταχυτήτων κάνει μια κίνηση σαν να θέλει να βγεί εκτός ταχύτητας (ελαφρά πρός τα πίσω). Δεν ξέρω αν είναι καταννοητό έτσι όπως το περιγράφω....
Το αμάξι δεν κρεμάει, δεν έχω θέμα με τις ταχύτητες, ούτε ακούγεται κάποιος θόρυβος, πιο πολύ στο μάτι είναι η φάση. Η μήπως όχι? Δεν θυμάμαι σε προηγούμενα αυτοκίνητα να είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο (ακόμη και σε αυτοκίνητα 15ετίας). Και ερωτώ....
- Υπάρχει περίπτωση να είναι φυσιολογικό να κάνει απλά μια κίνηση όταν πατάω γκάζι και είναι σε ταχύτητα (και όχι σε ρελαντί) να κάνει ένα τσακ προς τα πίσω ο λεβιές και να είναι απλά ιδέα μου?
- Το έχει παρατηρήσει κάποιος στο δικό του αυτοκίνητο (και διαφορετικού κατασκευαστή και μοντέλου) και να θυμάται αν υπήρχε πρόβλημα όταν πήγε σε συνεργείο και τι του είπαν?
- Παίζει να έχει κάποια μηχανολογική εξήγηση του στύλ.....έχει λασκάρει κάτι στο λεβιέ, στη βάση ή κάπου αλλού?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Καλησπέρα,
βάζω το θέμα εδώ και όχι στη κατηγορία του κατασκευαστή (πρόκειται για qashqai 2014) επειδή με ενδιαφέρουν οι απόψεις σχετικά με το πρόβλημα (και πιστεύω δεν παίζει ρόλο ο κατασκευαστής).
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι μηχανολογικά αναλφάβητος σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα και έχω κλεισμένο ραντεβού αύριο στην αντιπροσωπεία, αλλά επειδή υπάρχουν πολλοί γνώστες εδώ μέσα θα ήθελα μια γνώμη από κάποιο εμπειρογνώμονα μέχρι να περάσουν οι ώρες και βρεθώ στο συνεργείο ώστε να είμαι σχετικά προετοιμασμένος αύριο ως προς το τι μπορεί να μου πούν.
Το αμάξι το έχω 2,5 μήνες (QQ 1.5 diesel) και προχτές παρατήρησα (δεν ξέρω αν προυπήρχε και δεν έπεσε στην αντίληψη μου) το γεγονός ότι εκτός 1ης και 2ας, στις υπόλοιπες ταχύτητες (3η,4η,5η και 6η), όταν πατάω γκάζι, ο λεβιές ταχυτήτων κάνει μια κίνηση σαν να θέλει να βγεί εκτός ταχύτητας (ελαφρά πρός τα πίσω). Δεν ξέρω αν είναι καταννοητό έτσι όπως το περιγράφω....
Το αμάξι δεν κρεμάει, δεν έχω θέμα με τις ταχύτητες, ούτε ακούγεται κάποιος θόρυβος, πιο πολύ στο μάτι είναι η φάση. Η μήπως όχι? Δεν θυμάμαι σε προηγούμενα αυτοκίνητα να είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο (ακόμη και σε αυτοκίνητα 15ετίας). Και ερωτώ....
- Υπάρχει περίπτωση να είναι φυσιολογικό να κάνει απλά μια κίνηση όταν πατάω γκάζι και είναι σε ταχύτητα (και όχι σε ρελαντί) να κάνει ένα τσακ προς τα πίσω ο λεβιές και να είναι απλά ιδέα μου?
- Το έχει παρατηρήσει κάποιος στο δικό του αυτοκίνητο (και διαφορετικού κατασκευαστή και μοντέλου) και να θυμάται αν υπήρχε πρόβλημα όταν πήγε σε συνεργείο και τι του είπαν?
- Παίζει να έχει κάποια μηχανολογική εξήγηση του στύλ.....έχει λασκάρει κάτι στο λεβιέ, στη βάση ή κάπου αλλού?
-
Καλησπέρα,
-
Γαλλικό κιβώτιο που τινάζεται έχεις. Όλα τα Renault/Nissan έτσι κάνουν
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ουσιαστικά μου λες ότι είναι νορμάλ στα συγκεκριμένα και είναι απλά ιδέα μου τυχόν πρόβλημα;
Να μην αγχωθω;
-
οχι μονο τα Renault/Nissan , ΟΛΑ τα αμαξια που εχουν χειροκινητο κιβωτιο ετσι κανουν
-
Δεν κουνιέται ο μοχλός αλλά η μηχανή με το σασμαν στις βάσεις τους, φυσιολογικοτατο.
-
ετσι κανει και σε μενα
-
Και μένα που έχω ίδιο μοτερ-κιβωτιο έτσι κανει.
-
Ο χρήστης new_gre έγραψε:
Ουσιαστικά μου λες ότι είναι νορμάλ στα συγκεκριμένα και είναι απλά ιδέα μου τυχόν πρόβλημα;Να μην αγχωθω;
Aπολύτως φυσιολογικό. Λόγω αδράνειας μετακινείται κινητήρας-κιβώτιο και μεταδίδεται η κίνηση στο λεβιέ,
μην ανησυχείςΑυτό θα σου πουν και αύριο στο συνεργείο.
-
Φυσιολογικο ειναι , μην ασχολησε. Απλα κανε μια ερωτηση να στο επιβεβαιωσουν. Οντως ξενιζει σε συγχρονο αμαξι να γινεται αυτο.
-
γαλικο αυτοκινητο=μαλακιες βασεις μηχανης (στο μεγαλυτερο ποσοστο τους) αρα μετακινηση μηχανης-σαζμαν και λεβιε ταχυτητων μαζι.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ποστάρω μόλις έχω νεότερα και από το συνεργείο.
-
Ο χρήστης new_gre έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ποστάρω μόλις έχω νεότερα και από το συνεργείο.Τι νεώτερα; Αφού λέμε ότι δεν είναι πρόβλημα.
-
Όπως έγραψα και στο αρχικό post έχω ήδη κλεισμένο ραντεβού για σήμερα. Δεν μου είναι δύσκολο ούτε να πάω ούτε να ποστάρω την απάντηση τους και ας είναι ίδια με τις παραπάνω
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
γαλικο αυτοκινητο=μαλακιες βασεις μηχανης (στο μεγαλυτερο ποσοστο τους) αρα μετακινηση μηχανης-σαζμαν και λεβιε ταχυτητων μαζι.Ειχα την εντυπωση οτι η μετακινηση γινεται αντιληπτη σε οσα αμαξια εχουν συνδεση λεβιε-κιβωτιο με σταυρο αντι με ντιζες. Αλλα να που και στο qq γινεται αντιληπτο με ντιζες (ντιζες δεν εχει λογικα?)
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
γαλικο αυτοκινητο=μαλακιες βασεις μηχανης (στο μεγαλυτερο ποσοστο τους) αρα μετακινηση μηχανης-σαζμαν και λεβιε ταχυτητων μαζι.
Ειχα την εντυπωση οτι η μετακινηση γινεται αντιληπτη σε οσα αμαξια εχουν συνδεση λεβιε-κιβωτιο με σταυρο αντι με ντιζες. Αλλα να που και στο qq γινεται αντιληπτο με ντιζες (ντιζες δεν εχει λογικα?)
εχεις δικιο σε αυτο.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
οχι μονο τα Renault/Nissan , ΟΛΑ τα αμαξια που εχουν χειροκινητο κιβωτιο ετσι κανουνΠού τό'χεις δεί γραμμένο αυτό;...
-
που διαφωνείς?
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
που διαφωνείς?Οτι δεν ισχυει καθολου αυτο που λες. Στα ντιζατα που ειναι πλεον ολα τα συγχρονα αμαξια σπανια θα αισθανθεις κατι στο λεβιε, ποσο μαλλον να κινηται κιολας στο πατα-ασε του γκαζιου. Στα πιο παλια με αξονα απο κατω οντως κανει βολτα ο λεβιες.
Πρόβλημα με λεβιέ ταχυτήτων σε QQ 2014;;;;;