-
@ Lap: Το καπάκι το λιγότερο που κάνει είναι να 'δυσκολεύει τη θερμότητα να κινείται'. Στο ίδιο πλαίσιο βέβαια μπορεί η διατήρηση της θερμότητας να είναι και ζητούμενο στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διαδρομών, ώστε να μην ξεκινήσει το αυτοκίνητο τελείως κρύο. Επιπλέον υπό προϋποθέσεις το καπάκι μπορεί να μειώσει ελαφρώς τα επίπεδα θορύβου του κινητήρα.
@ Fanis: Όντως το καπάκι βασικά καλύπτει το σπαγγέτι των σωληνώσεων και καλωδιώσεων, προσφέροντας μια καλύτερη αισθητικά εικόνα, μαζί με τα παραπάνω αναφερθέντα σημεία.
@ RealZeus: Το καπάκι δεν δυσκολεύει σε τίποτα την συντήρηση ούτε καθυστερεί την πρόσβαση στον κινητήρα. Η αφαίρεση του συνήθως δεν παίρνει παραπάνω από λίγα δευτερόλεπτα.
-
@ RealZeus: Το καπάκι δεν δυσκολεύει σε τίποτα την συντήρηση ούτε καθυστερεί την πρόσβαση στον κινητήρα. Η αφαίρεση του συνήθως δεν παίρνει παραπάνω από λίγα δευτερόλεπτα.
Εγώ δεν μίλησα για κάποιο καπάκι (αν και βρίσκω ανούσια την ύπαρξή τους). Είπα ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί το πως φαίνεται ένα μηχανοστάσιο, γιατί κάτι που φαίνεται μπάχαλο μπορεί να είναι πιο εύκολο στην εργασία από κάτι που φαίνεται συμμαζεμένο.
-
Δοκιμή του TCe 140 από 4Τ:
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/dokimazoyme-renault-megane-13-tce-ton-140-ippon
Και μια 1η με τον ανανεωμένο DCi 115:
-
Μια ακόμη με τον ανανεωμένο 1.5 DCi 115 hp αυτή τη φορά από το gocar:
https://www.gocar.gr/test-drives/test/28860,Dokimh_Renault_Megane_15_Blue_dCi_115_PS.html
-
Δοκιμή του TCe 140 από 4Τ:
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/dokimazoyme-renault-megane-13-tce-ton-140-ippon
Επειδή με ενδιαφέρει τελευταία πολύ το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο (για άλλο όχημα, όχι Megane) αλλά και το κιβώτιο ταχυτήτων (M/T) με το οποίο συνδυάζεται (διαβάζω οτι είναι ασαφές με κακό κούμπωμα και 'παίζει' σαν αυτοκινήτου 25ετίας...) θα ήθελα να παρακαλέσω αν κάποιος το έχει σε δικό του ανεξαρτήτως σκάφους να πει την άποψή του. Τα stats και οι κρητικές του είναι εξαιρετικές αλλά θα ήθελα να ακούσω και προσωπικές απόψεις.
Γενικότερα περί αξιοπιστίας της Ρενό αν είχε κάποιος κάτι να αναφέρει (μέχρι να θεωρηθώ πάλι off-topic) καλοδεχούμενο....
-
Έχω το 1.2, tce 130 με 6άρι M/T. Το κιβώτιο είναι μια χαρά σε αίσθηση και ακρίβεια. Μηδέν βλάβες σε 1,5 χρόνο και 15.000χλμ.
-
Καμμία σχέση. Ούτε τζόγους έχει το κιβώτιο, ούτε ασαφές είναι, ούτε θυμίζει όχημα 25ετίας. Είναι εύχρηστο, πολύ καλό σε αίσθηση και σαφέστατο, σίγουρα ανώτερο από το κιβώτιο του 308 (μοντ. 2017) που είχα. Έχω οδηγήσει την 'αδύναμη' μάλιστα έκδοση με τα 115 PS, για 5 μέρες, για πολλά χλμ, μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις ο κινητήρας. Ήσυχος, πολιτισμένος, τραβούσε ωραία σε όλο το φάσμα, και πολύ οικονομικός (γύρω στα 5,5 λτ/100 χλμ, οδήγηση εντός ορίων ταχύτητας, σε 50% εθνική και 50% πόλη-επαρχιακό δίκτυο).
-
Καμμία σχέση. Ούτε τζόγους έχει το κιβώτιο, ούτε ασαφές είναι, ούτε θυμίζει όχημα 25ετίας. Είναι εύχρηστο, πολύ καλό σε αίσθηση και σαφέστατο, σίγουρα ανώτερο από το κιβώτιο του 308 (μοντ. 2017) που είχα. Έχω οδηγήσει την 'αδύναμη' μάλιστα έκδοση με τα 115 PS, για 5 μέρες, για πολλά χλμ, μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις ο κινητήρας. Ήσυχος, πολιτισμένος, τραβούσε ωραία σε όλο το φάσμα, και πολύ οικονομικός (γύρω στα 5,5 λτ/100 χλμ, οδήγηση εντός ορίων ταχύτητας, σε 50% εθνική και 50% πόλη-επαρχιακό δίκτυο).
Πολύ ευχάριστα αυτά που μου λες. Ρισκάροντας άλλη μια παρατήρηση από moderator για off-topic να σε ρωτήσω κάτι επιπλέον εφόσον έχεις ίδια άποψη (δεν έχω και δεν είχα κανένα στον κύκλο μου με Ρενό γι'αυτό ρωτάω. Άλλωστε είναι καινούργια σειρά μοτέρ). Σε ένα σκάφος σαν το Kadjar φαντάζομαι είναι επαρκής ο 1.3 των 140ps (diesel δεν με ενδιαφέρει). Θαναι υπερβολή να πας (μεσος χρήστης οικογενειάρχης 80/20 πόλη/ταξίδια) στον 160ps έτσι; Γιατί διαβάζω ότι έχει πολύ μικρή διαφορά με τον 140ps. Τέλος σε περίπτωση που στο testdrive με 'χαλάσει' το gearbox το διπλοσύμπλεκτο (ξερού) αυτόματο της Ρενό αξίζει το (μεγάλο) κόστος του;
-
Στην οικογένεια έχουμε 3 Renault (Clio mk1 1.4, 1997, από καινούριο, Megane mk2 1.6, 2006, από καινούριο, Clio mk3 1.4, 2006, μεταχειρισμένο). Άρχισαν να ζητάνε επί της ουσίας μετά τα 8 περίπου έτη, όχι τρομερά πράγματα, τα περισσότερα αντιμετωπίστηκαν εύκολα και με μικρό συνήθως κόστος. Κάποια στο πλαίσιο φυσιολογικής φθοράς (πχ δίσκος, αμορτισέρ, δισκόπλακες). Ποτέ όμως δεν έμειναν, τα μοτέρ τους παραμένουν ζωηρά (λάδια δεν καίνε) και στο δρόμο είναι καλοστημένα και άνετα. Ούτε το εσωτερικό τους έχει καταρρεύσει, ούτε τρίζουν. Σημασία για την αξιοπιστία έχει και η σωστή - τακτική συντήρηση.
Όμως αυτό που ρωτάς λίγο σχετίζεται με την αξιοπιστία των παλαιότερων μοντέλων. Σήμερα τα αυτοκίνητα είναι αλλιώς, τα σύγχρονα Ρενω λίγη σχέση έχουν με τα παλιά Ρενω (το ίδιο ισχύει για κάθε μάρκα). Πιο εύκολα θα έλεγε κανείς ότι τα σημερινά μοντέλα όλων των εταιριών μοιάζουν μεταξύ τους, και η τεχνολογία πλέον είναι τέτοια, που και σε επίπεδο αξιοπιστίας, όλα πάνω-κάτω είναι στα ίδια, δλδ καλά.
Το Κατζαρ πάντως είναι πολύ ωραίο. Και εφόσον έχει 5ετή εγγύηση, μην προβληματίζεσαι τόσο. Πάρε αυτό που πραγματικά σε καλύπτει και, κυρίως, σου αρέσει.
-
Αν σε ενδιαφέρει το Kadjar μπορείς να αναζητήσεις εντυπώσεις για κινητήρα και κιβώτιο και στο νήμα του Qashqai που φέρει ακριβώς τα ίδια.
Νομίζω ο 1.3 140 hp είναι υπεραρκετός για τη χρήση που αναφέρεις. Τώρα αν υπάρχει άνεση για αγορά του 160 και την όποια επιβάρυνση στην κατανάλωση έναντι του 140 γιατί όχι.
-
Αν σε ενδιαφέρει το Kadjar μπορείς να αναζητήσεις εντυπώσεις για κινητήρα και κιβώτιο και στο νήμα του Qashqai που φέρει ακριβώς τα ίδια.
Νομίζω ο 1.3 140 hp είναι υπεραρκετός για τη χρήση που αναφέρεις. Τώρα αν υπάρχει άνεση για αγορά του 160 και την όποια επιβάρυνση στην κατανάλωση έναντι του 140 γιατί όχι.
Από τις πληροφορίες που συνέλεξα είναι, όπως σωστά λες, υπεραρκετό το 140ps (δίνει πολύ λιγότερα σε διάφορα απόδοσης σε σχέση με το επιπλέον κόστος αγοράς και την κατανάλωση ο 160ps) και εφόσον η χρήση μου θαναι family 80/20 urban θα κρατήσω budget για εξοπλισμό έξτρα της, σχεδόν πλήρους, sport edition μέχρι 'να πατήσω' στην επόμενη φορολογική κλίμακα. Υπάρχουν πραγματάκια που θέλω να προσθέσω από τον προαιρετικό εξοπλισμό αλλά πολλά θα κριθούν από τις WTLP αλλαγές τον Φεβρουάριο. Αν πέφτει πέλεκυς στους φόρους θα μείνω στην vfm 140ps sport edition. Τέλος να πω ότι ήδη έκανα αυτό που είπες και είδα κριτική για το αντίστοιχο QQ 140ps με την οποία έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος! Αν και στο testdrive αποδειχθεί ότι το κιβώτιο ταχυτήτων δεν είναι προβληματικό δεν θα περάσω καν από άλλη αντιπροσωπεία. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
-
15% αύξη ισχύος δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα. Επίσης, η κατανάλωση θα είναι ίδια αν το πηγαίνεις νορμαλ. Σε κατασ΄τασεις WOT, είναι λογικό ότι το πιο δυνατό θα καίνει λίγο περισσότερο.
-
Μετά το επαναλνσάρισμα του Megane IV 5d με τους νέους κινητήτρες, πλέον άρχισε να εισάγεται και το Estate, το sedan και το RS.
Ακολουθούν τιμές σχετικά:
Megane IV Sport Tourer:
1.3 TCe 115 hp Expression: 20.855
1.3 TCe 140 hp Expression: 21.750
1.3 TCe 140 hp Expression EDC: 25.195
1.3 TCe 140 hp Dynamic: 25.095
1.3 TCe 140 hp Dynamic EDC: 26.285
1.3 TCe 160 hp Dynamic: 25.690
1.3 TCe 160 hp Dynamic EDC: 27.170
1.3 TCe 160 hp Intens: 27.170
1.3 TCe 160 hp Intens EDC: 31.180
1.5 DCi 115 hp Authentic: 20.855
1.5 DCi 115 hp Expression: 24.650
1.5 DCi 115 hp Expression EDC: 26.080
1.5 DCi 115 hp Dynamic: 25.885
1.5 DCi 115 hp Dynamic EDC: 29.500
1.7 DCi 150 hp Dynamic EDC: 33.050
1.7 DCI 150 hp Intens EDC: 34.430
-
Megane IV Grand Coupe:
1.3 TCe 115 hp Expression: 19.860
1.3 TCe 140 hp Expression: 20.855
1.3 TCe 140 hp Expression EDC: 21.650
1.3 TCe 140 hp Executive: 25.195
1.3 TCe 140 hp Execuitve EDC: 26.680
1.5 DCi 115 hp Expression: 21.720
1.5 DCi 115 hp Expression EDC: 25.095
1.5 DCi 115 hp Executive: 25.685
1.5 DCi 115 hp Executive EDC: 26.970
Megane IV RS:
1.8 TCe 280 hp EDC: 43.480
-
Μετά το επαναλνσάρισμα του Megane IV 5d με τους νέους κινητήτρες, πλέον άρχισε να εισάγεται και το Estate, το sedan και το RS.
Πέντε παρατηρήσεις/ερωτήματα:
-
Αυτά που λές προφανώς εννοείς οτι έρχονται και Ελλάδα πλέον (επιτέλους!!) σωστά;
-
Αν ναι γνωρίζεις αν το estate έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο ή τέλος πάντων μεγαλύτερους χώρους πίσω ένεκα καλύτερης εκμετάλλευσης χώρων; Γιατί το hatch πίσω χωλαίνει αρκετά σε χώρους και δεν νομίζω οτι το επικείμενο facelift θα ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα...
-
Στο επαναλανσάρισμα ή στο facelift ακούγεται τίποτα για πολλαπλούς πίσω αντί ημιάκαμπτο;
-
Τι κακό σκάλωμα είναι αυτό που έχει η Ελληνική Ρενό να μην δίνει στην έκδοση των 140ps δικαίωμα για επίπεδο εξοπλισμού Intense παρά μέχρι Dynamic. Δεν είναι τα περί τα 1000€ επιπλέον που χρειάζονται μεταξύ 140-160ps, είναι το γαμώτο. Στην τελική μπορεί κάποιος απλά να μην θέλει να χρεωθεί την έξτρα κατανάλωση των 160ps. Κολλήσανε 'Honda-Σ' και αυτοί,. Με το ζόρι να πάρουμε ένα από τα δύο. Στο Kadjar πχ που με ενδιαφέρει πολύ επίσης γίνεται αυτό στα 140ps sport edition δεν έχει full led και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα με υποβραχιόνιο (500€ έξτρα...). Πράγματα πολύ χρήσιμα. Βέβαια 'φορτώνεσαι' 19άρες ζάντες άνευ λόγου...Τέσπα θα περιμένω να βγάλουν τα νέα φυλλάδια να δω τι παίζει.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να είναι φτηνότερο το Kadjar από το Megane στην ίδια έκδοση; Μήπως κάτι σημαίνει αυτό για την ποιότητα του Kadjar και να κοιτάω Megane Estate;...
-
-
Παντως το Μegane Gran Coupe ειναι απο τα πιο ομορφα σχηματα που κυκλοφορουν σημερα,μακρια βεβαια απο αυτα τα ηλιθ#@ κροσοβερ.....
-
-
Ναι. Μπορείς να δεις περισσότερα στην ελληνική ιστοσελίδα.
-
Δεν το γνωρίζω, αλλά νομίζω θα έχει τις διαστάσεις η ιστοσελίδα.
3)Προσωπική εκτίμηση: δε νομίζω.
-
Στο 5d υπάρχει 140 hp Intens αν δεν κάνω λάθός.
-
Όχι. Είναι ίσως και πως σκίζει το τέλος ταξινόμησης την εκάστοτε τιμή. Παρά κάτι ουσιαστικό.
-
-
Καλημέρα,
κάτοχος του εν λόγω μοντέλου σχεδόν 2 χρόνια και αρκετά ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές. Ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες ακούγεται ένα 'γρου-γρου' σε πολύ χαμηλές ταχύτητες και ενώ αρχικά το είχα εντοπίσει μπροστά και δεξιά τώρα νομίζω ότι ακούγεται και από αριστερά. Ο θόρυβος φαίνεται να σχετίζεται με την ανάρτηση καθώς ακούγεται πάντα στο φρενάρισμα και σε μικροανωμαλίες του δρόμου (πάντα σε ταχύτητες κάτω των 20 χ.α.ω.). Σχετικός με τα μηχανολογικά δεν είμαι, αλλά δεν είναι πολύ νωρίς για να είναι πχ. αμορτισέρ (δεν έχω κάνει ούτε 17k χλμ.);
Οποιαδήποτε γνώμη για το τι μπορεί να είναι, είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.
-
'Χρου-χρου' στο φρενάρισμα = τακάκια κατά 90%. Τα 17.000 είναι μεν πολύ λίγα, αλλά εξαρτάται και από το στυλ οδήγησης και τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Φυσικά θα έπρεπε να μπορείς να το εντοπίσεις και σε δυνατό φρενάρισμα από υψηλότερες ταχύτητες. Εναλλακτικά αυτός ο ήχος είναι ένδειξη ρουλεμάν τροχού, αλλά εκεί τα 17.000 χλμ είναι υπερβολικά λίγα! Οπότε ξεκίνα με έλεγχο φρένων.
-
Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Αποκλείεται να είναι φρένα διότι δεν ακούγεται μόνο στο φρενάρισμα. Μου μοιάζει να είναι λόγω κάποιας κίνησης της ανάρτησης (έτσι σχετίζεται και με το φρενάρισμα που το αυτοκίνητο 'κατεβάζει μούρη').
Renault Megane IV