-
Είχε και το GT-line και ένα πιο απλό από ότι θυμάμαι
-
Αρα Αντρεα το μονο μειον ειναι ο ο κινητηρας που λεω και γω. Δε ξερω ρυπους αλλα ειναι τρελη προσφορα(το λεον). Παντα στην Ελλαδα κυνηγουσαν τα 2λιτρα οποτε τα 1800αρια τα θεωρω safe επιλογη
-
Εννοείται Νίκο, απίστευτη προσφορά.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Τσιμπημένες θα τι έλεγα εγώ. Δε νομίζω να είναι καλύτερο από Focus ώστε να κοστίζει 5 χιλιάρικα παραπάνω. Εκτός αν παίξουν εκπτώσεις...
Το focus 125 hp titanium-x €21,7χιλ. κάνει όσο το Megane 130 hp dynamic.
Τα βάζω γιατί έχουν παρόμοιο εξοπλισμό και ιπποδύναμη.
Στις βασικές εκδόσεις με τους 100hp το focus είναι αρκετά φθηνότερο αλλά πολύ χειρότερο σε εξοπλισμό.Το Megane είναι καλύτερο από Focus και Leon. Η Giulieta θέλει άμεσα αντικαταστάτη. Μόνο οδηγικά πλέον ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα
Το Titanium είναι η κορυφαία έκδοση. Δεν ξ'ερω τι εξοπλισμό έχει η κάθε μία, αλλά το Focus 125 ξεκινάει από τα 16.372 σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έκπτωση κάνει η κάθε εταιρεία.
Η Giulietta σχεδιαστικά θα μπορούσε να βγει και σήμερα έτσι ακριβώς, Ποιοτικά είναι πάνω από τον μέσο όρο και το κυριότερο είναι ότι μηχανολογικά και οδηγικά είναι στην κορυφή της κατηγορίας της! Δεν χρειάζεται τίποτα.
Από τα πρώτα τεστ πάντως δεν προκύπτει κάποια υπεροχή του Megane έναντι Focus και Leon, ειδικά οδηγικά.
-
Η alfa εξωτερικά φαίνεται φρέσκια αλλά ποιοτικά είναι στον μέσο όρο και όχι πάνω από αυτόν. Οδηγικά είναι πολύ καλή αλλά με τίμημα την μέτρια άνεση και ποιότητα κύλισης. Το focus (μετά το facelift) είναι εξίσου ικανό και ευχάριστο με την ιταλίδα με ΠΟΛΥ καλύτερη άνεση και ποιότητα κύλισης. Και με πιο συμμετοχική ουρά.
Το megane είναι πιο στριφτερό και ευχάριστο από την c4 αλλά τα focus, leon, giulietta δεν τα φτάνει στο οδηγικό κομμάτι. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από όλα τα πρώτα reviews. Εν αναμονή του νέου RS για οδηγικές συγκινήσεις -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Titanium είναι η κορυφαία έκδοση. Δεν ξ'ερω τι εξοπλισμό έχει η κάθε μία, αλλά το Focus 125 ξεκινάει από τα 16.372 σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έκπτωση κάνει η κάθε εταιρεία.
Η σύγκρισή σου είναι άδικη.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, αν δεις τον εξοπλισμό που έχει ένα Dynamic.
Δε το φτάνει ούτε η 1.0 Titanium 125hp 998 cc / 125 hp Βενζίνη 21 337€
Αν είχε και το Megane εκδόσεις Authentic και Expression θα μπορούσε να γίνει μια κάποια σύγκριση.
Μάλλον από άνοιξη και μετά περισσότερες εκδόσεις στη βενζίνη.
Αλλά δε μπορούμε να κάνουμε σύγκριση τη basic του Focus με την υπερφουλεξτρα του Megane.
Ούτε να συγκρίνουμε τιμές ενός αυτοκινήτου που κυκλοφορεί μισό χρόνο με ένα που κυκλοφορεί 6 χρόνια.
Καθαρά σε επίπεδο αριθμών η διαφορά.
Κατά τ' άλλα και για μένα είναι από τα καλύτερα στη κατηγορία το Focus με εξαίρεση σχεδιαστικά που είναι τουλάχιστον αδιάφορο. Σώθηκε κάπως στο να μην το λες και άσχημο στο facelift. -
Στα επισυναπτόμενα του άρθρου έχει το πλήρη εξοπλισμό κάθε έκδοσης (επείδη ακόμη δεν υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Renault):
www.drive.gr/news/agora/apo-17150-eyro- ... ult-megane -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Η alfa εξωτερικά φαίνεται φρέσκια αλλά ποιοτικά είναι στον μέσο όρο και όχι πάνω από αυτόν. Οδηγικά είναι πολύ καλή αλλά με τίμημα την μέτρια άνεση και ποιότητα κύλισης. Το focus (μετά το facelift) είναι εξίσου ικανό και ευχάριστο με την ιταλίδα με ΠΟΛΥ καλύτερη άνεση και ποιότητα κύλισης. Και με πιο συμμετοχική ουρά.
Το megane είναι πιο στριφτερό και ευχάριστο από την c4 αλλά τα focus, leon, giulietta δεν τα φτάνει στο οδηγικό κομμάτι. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από όλα τα πρώτα reviews. Εν αναμονή του νέου RS για οδηγικές συγκινήσειςΕπειδή τα έχω οδηγήσει πολύ απαιτητικά και τα δύο, ξέρω ότι η Giulietta είναι πολύ πιο σπορ από το Focus. Το οποίο Focus, ακόμα και μετά το facelift, είναι πολύ μαλακό για τα γούστα μου. Η συμμετοχική ουρά είναι απλά χαμηλότερο περιθώριο πρόσφυσης, όπως και το δικό μου Focus Mk1 σε σχέση με την 147. Χαζοπαίζαμε με την ουρά σε ειδικές διαδρομές του Χολομώντα, αλλά ήμασταν και 10 χ.α.ω. κάτω σε σχέση με τις 147...
Μπορεί, δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Αλλά όταν μπορώ να πάρω Focus 125 με 16 χιλιάρικα δεν θα με πειράξει να μην έχει οθονούλες και βλακειούλες. Να στρίβει καλά θέλω βασικά.
-
Έχει δίκαιο ο samatistas δεν μπορούμε να συγκρίνουμε σε τιμή ένα μοντελο που έχει 6 χρόνια στην αγορά με ένα φρέσκο.. Καταρχάς το megane ως πιο φρέσκο θα έχει επενδύσει πολλά για την ασφάλεια γιατί ο euroncap κάθε χρόνο γινεται και αυστηρότερος.. Αν τέσταραν τώρα το focus στον euroncap ούτε τρεία αστέρια δεν θα έπαιρνε.. Επίσης, η έκδοση dynamic του megane έχει πραγματικά τα πάντα σε εξοπλισμό που το focus ούτε καν.. Πάντα πρέπει να συγκρίνουμε με παρόμοιο εξοπλισμό.. Το megane μου φαίνεται ακριβο στις αρχικές τιμές.. Στις επόμενες εκδόσεις όμως δικαιολογούνται οι τιμές λόγω πλούσιου εξοπλισμού.. Πάντως το focus όταν είχε βγει το 2011 είχε υπερβολικά πανάκρυβες τιμές και πολύ φτωχό εξοπλισμό.. Θυμάμαι δίναν την βασική και φτωχη έκδοση βενζινης του focus με τον παλιο κινητηρα 1.6 105ps στα 17.500 περιπου για αυτό δεν πουλούσε και καθόλου στην αρχη.. Πλέον είναι όντως value for money το focus άλλα έχει και τόσα χρόνια στην αγορά.. Πάντως το megane είναι καλύτερο στους περισσότερους τομείς από το focus όπως χώρους, ασφάλεια, ποιότητα κ.α.. Καλά εμφάνιση δεν το συζητώ
-
Υπερβολές. Σιγά μην έπαιρνε και μισό αστέρι το Focus. Το μόνο που άλλαξε στον NCAP είναι τα βοηθήματα ασφαλείας που δίνουν ένα αστέρι. Αηδίες δηλαδή.
Κατά τα άλλα σαν σασί-κινητήρας-οδήγηση δεν βλέπω να είναι πολύ ανώτερο το Megane, ίσως και καθόλου.
-
Επειδή τα έχω οδηγήσει πολύ απαιτητικά και τα δύο, ξέρω ότι η Giulietta είναι πολύ πιο σπορ από το Focus. Το οποίο Focus, ακόμα και μετά το facelift, είναι πολύ μαλακό για τα γούστα μου. Η συμμετοχική ουρά είναι απλά χαμηλότερο περιθώριο πρόσφυσης, όπως και το δικό μου Focus Mk1 σε σχέση με την 147. Χαζοπαίζαμε με την ουρά σε ειδικές διαδρομές του Χολομώντα, αλλά ήμασταν και 10 χ.α.ω. κάτω σε σχέση με τις 147...Πολύ πιο σπορ δεν είναι σε καμία περίπτωση κατά την γνώμη μου. Είναι απλά αρκετά πιο σφιχτή (συνειδητή επιλογή των ιταλών βέβαια) αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα. Μια ανάρτηση που έχει βάθος δεν αρκεί να είναι σκληρή. Ούτε για τα επίπεδα πρόσφυσης θα συμφωνήσω, είναι πάλι θέμα γεωμετρίας. Άλλωστε αν μιλάμε για τυπικό ελληνικό στροφιλίκι μέτριας πρόσφυσης η ανάλαφρη ουρά βοηθάει τα μάλα στον περιορισμό της υποστροφής και στην καλύτερη τοποθέτηση. Στην πίστα ναι, η alfa θα κερδίσει αλλά πόσους ενδιαφέρει αυτό? Το καθημερινό κοπάνημα δεν το αντέχουν οι περισσότεροι.
Για focus mk1 και 147 μην μου λες, σε καμία περίπτωση η alfa δεν ήταν τόσο γρήγορη όσο περιγράφεις. Η 156 συγκριτικά ήταν πολύ πιο sport και συμμετοχική από την μονοδιάστατη 147 (και με καλύτερο τιμόνι). Απλά η 147 έκανε και έναν μέτριο οδηγό μάγκα ενώ το focus ή η 156 ήταν σαφώς πιο απαιτητικά αυτοκίνητα στο όριο (αλλά και πολύ πιο ευχάριστα για τον γνώστη).
Αλλά αυτά είναι απόψεις προσωπικές/υποκειμενικές και δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης -
Απλά θα πω ότι εκεί που με το Focus είμαι οριακά στα 80, η 147 περνάει με 90. Στροφή-benchmark στην Θεσσαλονίκη που δικάζει όλα τα αυτοκίνητα. Η 330 την βγάζει με 100.
-
Υπερβολές. Σιγά μην έπαιρνε και μισό αστέρι το Focus. Το μόνο που άλλαξε στον NCAP είναι τα βοηθήματα ασφαλεάις που δίνουν ένα αστέρι. Αηδίες δηλαδή.Κατά τα άλλα σαν σασί-κινητήρας-οδήγηση δεν βλέπω να είναι πολύ ανώτερο το Megane, ίσως και καθόλου.
Δεν έχουν αλλάξει μόνο τα συστήματα ασφάλειας έχουν γίνει και πιο αυστηρά τα τεστ προσκρουσης
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, αν δεις τον εξοπλισμό που έχει ένα Dynamic.
Δε το φτάνει ούτε η 1.0 Titanium 125hp 998 cc / 125 hp Βενζίνη 21 337€Αυτο ισχύει. Έγραψα και παραπάνω μια αντιπροσωπευτική σύγκριση.
Και πάλι το megane είναι ελαφρώς φθηνότερο και ας είναι πολύ πιο καινούργιο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Υπαρχουν πουθενα σχολια για την ενεργη τετραδιευθυνση που εχει? Εννοω πως συμπεριφερεται. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Υπαρχουν πουθενα σχολια για την ενεργη τετραδιευθυνση που εχει? Εννοω πως συμπεριφερεται.
Ανδρεα σε ευχαριστω, τα εχω διαβασει και τα δυο αρθρα. Πολυ ωραιο το 4drivers. Oσο περνα ο καιρος το εκτιμω και περισσοτερο.
Θεωρητικα λοιπον στις εκδσεις με 4control πρεπει να στριβει αερα. Αυτο που ρωτησα ειναι αν υπαρχει καποια δοκιμη της τετραδιευθυνσης αυτης στην πραξη. Καποια στιγμη θα υπαρξει λοιπον και τετοια δοκιμη. Γιατι οταν το πρωτοακουσα μου αρεσε σαν ιδεα, αλλα στην αρχη νομιζα οτι το εχουν ολες οι εκδοσεις. -
Το είχε η Laguna III GT και η Laguna III Coupe. Οπότε μπορείς να αναζητήσεις reviews γι' αυτά. Ξένα θα βρεις σίγουρα και νομίζω και videos στο youtube υπάρχουν.
-
Γιάννη αν θυμάμαι καλά είχες ή έχεις Xsara??
Ρωτάω γιατί τα συγκεκριμένα έχουν παθητική τετραδιεύθυνση. Τουλάχιστον η δικιά μου είχε. -
Αλλο ενεργη αλλο παθητικη τετραδιευθυνση. Την πιο εντονη παθητικη την ειχαν τα zx και το 306 και τα saxo-106 . Και τα xsara αρκετα αλλα και στις xantia ειναι υπαρκτο και αισθητο. Γενικα ολα τα PSA των '90s ειχαν παθητικη τετραδιευθυνση. Και ειναι ενα χαρακτηριστικο πολυ πιο εντονο οταν η πισω αναρτηση αποτελειται απο υστερουντες βραχιονες οπως σε ολα αυτα αλλα σα χαρακτηριστικο σε πολυ μικρο βαθμο πολλα αυτοκινητα το παρουσιαζουν, αλλωστε ειναι παθητικο χαρακτηριστικο.
Και παλι παντως την ενεργητικη τετραδιευθυνση ειχε φτασει μια ανασα απο την εφαρμογη της στις μεγαλες citroen η ομωνυμη εταιρια στις αρχες των '90s με τα δυο πρωτοτυπα ACTIVA του '87 και '90 που τη διεθεταν. Αυτα ειχαν και τις ενεργες υδραυλικες αντιστρεπτικες που περασαν στη παραγωγη της xantia activa. Φαντασου τωρα να χε και ενεργη τετραδιευθυνση. Ακομα κι ετσι ακομα κραταει το παγκοσμιο ρεκορ ταχυτητας αποφυγης ταρανδου (elk test)
-
Ναι εχω την Xsara ακομα. Ο νονος τα ειπε πολυ ωραια. Προσφατα μαλιστα εμαθα οτι εχω τετραδιευθυνση παθητικη δε το ηξερα. Ειναι πραγματικα αισθητη η διαφορα στο στριψιμο σε συγκριση με 2-3 αμαξια φιλων(ολα ημιακαμπτοι) στην ιδια διαδρομη. Επειδη αυτο εχει ενεργητικη ομως ηθελα να μαθω περισσοτερα μιας και προφανως θα εχει ακομα πιο εντονη επιδραση.
Τοσα χρονια εχουν περασει, τοση τεχνολογια εχει εφαρμοστει στα αυτοκινητα και δεν εχει βρεθει ενας να περασει την Activa στο Moose test. Ισως καποια στιγμη να βρεθει καποιος. Κοντευει ομως 20 ετια το ρεκορ.Για να ειμαστε και On topic το Megane με την τετραδιευθυνση περασε με 77km το τεστ ταρανδου. Ακομα και το Τalisman που ειναι μεγαλυτερο με περισσοτερα περασε.
Renault Megane IV