-
Ο χρήστης axem έγραψε:
προσωπική άποψη θα εκφέρω το χοντα είναι πανάσχημο ειδικά εκείνο το ματσούκι-μπάρα στο πίσω τζάμι απορώ ρε παιδί μου ένας με λίγο πια γούστο δεν βρέθηκε εκεί στην εταιρία να τους πει τι κάνετε ρε τζαπόνια.
προσλάβετε κάνα ιταλό να σας μάθει τα βασικά τουλάχιστον.Εδω συμφωνω απολυτα, εχει μισηθει (οχι αστεια) απο πολλους το civic απο τοτε που εγινε σαν διαστημοπλοιο.
-
Υπάρχουν άνθρωποι που απορούν αν οι χώροι είναι σημαντικό κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου? Και το συνδυάζουν και με την τιμή του κιόλας? Δηλαδή αν το αμάξι έκανε π.χ. 15.000 ευρώ τότε είναι κριτήριο, αν κάνει 22.000 ΔΕΝ είναι?
Προσωπικά εγώ, το πρώτο πράμα που κοιτάω σε υποψήφιο αμάξι είναι τι χώρους μου δίνει, επί ποινής ασυζητητί απόρριψης μάλιστα αν δεν μου κάνει.
ΜΕΤΑ αρχίζω να εξετάζω τα περαιτέρω. -
station wagon φιλε μου και ξεμπέρδεψες.....η κανενα τροχοσπιτο...
-
Έχω ήδη, και από τα δύο.
-
αρχοντας τοτε! να σαι γερος να τα χαρεις....
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
προσωπική άποψη θα εκφέρω το χοντα είναι πανάσχημο ειδικά εκείνο το ματσούκι-μπάρα στο πίσω τζάμι απορώ ρε παιδί μου ένας με λίγο πια γούστο δεν βρέθηκε εκεί στην εταιρία να τους πει τι κάνετε ρε τζαπόνια.
προσλάβετε κάνα ιταλό να σας μάθει τα βασικά τουλάχιστον.Εδω συμφωνω απολυτα, εχει μισηθει (οχι αστεια) απο πολλους το civic απο τοτε που εγινε σαν διαστημοπλοιο.
+1
Γούστα είναι αυτά αλλά αισθητικά είναι άθλιο.
Όχι ότι τα αντίστοιχα Volvo και BMW είναι καλλονές ...
Στα βασικά κριτήρια πάντως για οικογενειακό είναι και η 'μεζούρα'. Πριν την ακατασχετη παπαρολογία του πωλητή σίγουρα κάποιοι θα 'μετρήσουν'.Με το μάτι πάντως το V40 δεν μου φάνηκε τόσο στενό όσο λένε. Αντίθετα με την BMW. Οι κάτοχοι βέβαια θα ξέρουν καλύτερα.
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Επίσης Audi και Mercedes έχουν ελαφρώς καλύτερες μοκέτες και υφασμάτινες επενδύσεις από Volvo και BMW. Όσοι αγοράζετε Mercedes αντί για Civic σας έχουν πιάσει Κώτσους μεγάλους!Βασικα οι επενδυσεις του Focus...ε συγνωμη του V40 ηθελα να πω (πιπερι ) κατα τη γνώμη μου ειναι καλυτερες και απο Audi, Merc.
Α και τα καθισματα του τα βρηκα πραγματικα κορυφαια επισης, αν αυτο ενδιαφερει τον φιλο μας.Σωστος. Τα 116 & v40 εχουν καλυτερα πλαστικα, καλυτερη θεση οδηγησης και ισως καλυτερη οδικη συμπεριφορα (πιο παλια θα ισχυε σιγουρα, σημερα δεν ξερω). Θα μας πει ο ενδιαφερομενος που θα τα οδηγησει.
Πλεον η ψαλιδα σε οδικη συμπεριφορα φαινεται οτι εχει κλεισει πολυ, μη σου πω πως εχουν αντιστραφει κιολας τα πραγματα:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... tec-my2014
Αλλα οπως πολυ σωστα λες, μονο οδηγωντας το κρινεις αυτο.Τα μεγαλα μειον του Σιβικ για μενα ειναι η (υποκειμενικη) εμφανιση του, η θεση οδηγησης, η τιμη και ο Σ. Αν κανεις ξεπερασει αυτα τα 3, δεν εχει να οχι μονο δεν να εχει ζηλεψει σπουδαια πραγματα απο τις πριμιες της κατηγοριας, αλλα αντιθετα υπερεχει και σε πολλα.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Τα μεγαλα μειον του Σιβικ για μενα ειναι η (υποκειμενικη) εμφανιση του, η θεση οδηγησης, η τιμη και ο Σ. Αν κανεις ξεπερασει αυτα τα 3, δεν εχει να οχι μονο δεν να εχει ζηλεψει σπουδαια πραγματα απο τις πριμιες της κατηγοριας, αλλα αντιθετα υπερεχει και σε πολλα.Στο Σιβικ εγώ θα πρόσθετα και την αξιοπιστία του και την οδική του συμπεριφορά που είναι σημεία αναφοράς.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Επίσης Audi και Mercedes έχουν ελαφρώς καλύτερες μοκέτες και υφασμάτινες επενδύσεις
Τα μεγαλα μειον του Σιβικ για μενα ειναι η (υποκειμενικη) εμφανιση του, η θεση οδηγησης, η τιμη και ο Σ. Αν κανεις ξεπερασει αυτα τα 3, δεν εχει να οχι μονο δεν να εχει ζηλεψει σπουδαια πραγματα απο τις πριμιες της κατηγοριας, αλλα αντιθετα υπερεχει και σε πολλα.Μπορείς να αναπτύξεις λίγο το θέμα του Σαρακάκη. Αυτό είναι το βασικό που με φρενάρει. Αν κατάλαβα καλά το θέμα είναι οτι είναι ακριβός;
Γενικά το volvo ήταν το πιο όμορφο μέσα, αλλά μου φάνηκε αργό. Σπάστηκα κιόλας, γιατί όλα τα συστήματα που διαφημίζουν είναι εξτρά και για να τα βάλεις ξεφεύγει πολύ η τιμή.
Για την άλφα, εντάξει σε εμφάνιση για μένα είναι κορυφή. Και σε οδήγηση μου άρεσε αρκετά. Είναι και πιο οικονομική. Ακούω όμως διάφορα για την αξιοπιστία της. Μετά είναι και το ψυχολογικό, πως το αμάξι είναι για άλλο κινητήρα για να το ευχαριστηθείς.
Τα πιο πολλά + τα μαζεύει το Honda για μένα. Απλά δε θέλω να μπλέξω σε τίποτα περίεργα με το Σαρακάκη.
-
Ο χρήστης houdis έγραψε:
Μπορείς να αναπτύξεις λίγο το θέμα του Σαρακάκη. Αυτό είναι το βασικό που με φρενάρει. Αν κατάλαβα καλά το θέμα είναι οτι είναι ακριβός;Γενικά το volvo ήταν το πιο όμορφο μέσα, αλλά μου φάνηκε αργό. Σπάστηκα κιόλας, γιατί όλα τα συστήματα που διαφημίζουν είναι εξτρά και για να τα βάλεις ξεφεύγει πολύ η τιμή.
Για την άλφα, εντάξει σε εμφάνιση για μένα είναι κορυφή. Και σε οδήγηση μου άρεσε αρκετά. Είναι και πιο οικονομική. Ακούω όμως διάφορα για την αξιοπιστία της. Μετά είναι και το ψυχολογικό, πως το αμάξι είναι για άλλο κινητήρα για να το ευχαριστηθείς.
Τα πιο πολλά + τα μαζεύει το Honda για μένα. Απλά δε θέλω να μπλέξω σε τίποτα περίεργα με το Σαρακάκη.
Καταρχην να σου πω οτι ημουν και εγω στο ιδιο διλημμα με εσενα, ειχα δει ολα τα αμαξια που αναφερεις κι ακομα περισσοτερα.
Για τον Σ δεν ξερω κατι περισσοτερο πλην ολων οσων ακουγονται συν το οτι η επαφη με τους πωλητες του δεν με επεισε καθολου.
Για το Χοντα σου λεω οτι αν δεν ενοχλεισαι απο αυτα που ανεφερα δεν υπαρχει κανεις λογος να μην το επιλεξεις (εγω δεν χωνεψα την εμφανιση του). Εκτος, αν θελεις ντε και καλα να εχεις πριμιουμ μπρελοκ στην τσεπη σου.
Το μοτερ του ειναι κορυφη!!Το Βολβο με χαλασαν πολυ οι χωροι του, το οτι ειναι το πιο αργο απο ολα και οτι ουσιαστικα πληρωνεις ενα πιο πολυτελες Φοκους αρκετα ακριβοτερα. Επισης, οδηγικα δεν μου ειπε κατι, ειδικα αν το συγκρινεις με τα υπολοιπα. Αν ειχε τουλαχιστον στανταρ τα συστηματα ασφαλειας και δεν ηθελες ενα 3-χιλιαρο για να τα βαλεις, θα αξιζε τον κοπο.
Για την Αλφα δεν θα σου πω γιατι δεν θα ειμαι αντικειμενικος. . Γενικα συμφωνω με αυτα που εγραψες. Θα ηθελα να μου πεις ομως τι κακο εχεις ακουσει για την αξιοπιστια της.
Η BMW ειναι αξιολογη προταση (μαλλον η καλυτερη στα πριμιουμ για την τιμη της), αλλα δεν ξερω... κατι δεν μου πηγε καλα με αυτο το αμαξι. Επισης, η εμφανιση της ειναι στα μειον για εμενα οπως επισης και η υποδεεστερη επιδοση στο ncap.
ΟΠως και να χει καλη επιλογη ευχομαι και η συμβουλη μου ειναι: οδηγησε τα ολα και θα καταληξεις ευκολα. Εγω ετσι εκανα και στο τελος η επιλογη ηρθε φυσικα.
-
Ο χρήστης houdis έγραψε:
Μπορείς να αναπτύξεις λίγο το θέμα του Σαρακάκη. Αυτό είναι το βασικό που με φρενάρει. Αν κατάλαβα καλά το θέμα είναι οτι είναι ακριβός;επειδη ρωτησες και ξαναρωτησες και κανενας δεν σου απαντησε...
το θεμα με τον Σ, ειναι οτι δεν εχει στοκ ανταλλακτικών
μπουζι και τακακια εχει, ανταλλακτικα μου δεν κινούνται πολυ δεν εχει
μπορει να χρειαστει να περιεμενεις 1-2-3 μηνες για ενα φτερο ή μια πορτα πχ -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
ανταλλακτικα μου δεν κινούνται πολυ δεν εχει
μπορει να χρειαστει να περιεμενεις 1-2-3 μηνες για ενα φτερο ή μια πορτα πχΧμ, αυτό είναι πολύ σημαντικό... Thanks για το info.
Για την Αλφα δεν θα σου πω γιατι δεν θα ειμαι αντικειμενικος. . Γενικα συμφωνω με αυτα που εγραψες. Θα ηθελα να μου πεις ομως τι κακο εχεις ακουσει για την αξιοπιστια της.
Στην άλφα κατέληξες εσυ;
Για την αξιοπιστία, από τον κύκλο μου ακούω, για πολλά προβλήματα και πολλές επισκέψεις σε συνεργεία. Αν και δεν ξέρω κάποιον γνωστό μου να την έχει. Απλά λόγια ξέρεις.
Μετά άλλο σκηνικό, συζητάω με ταρίφα, μου λέει , τρελός είσαι, ιταλικό αυτοκίνητο; Το αυτοκίνητο το παντρεύεσαι, ωραίο είναι, αλλά όλο στα συνεργεία θα τη βγάζεις. -
Ο χρήστης houdis έγραψε:
Μετά άλλο σκηνικό, συζητάω με ταρίφα, μου λέει , τρελός είσαι, ιταλικό αυτοκίνητο; Το αυτοκίνητο το παντρεύεσαι, ωραίο είναι, αλλά όλο στα συνεργεία θα τη βγάζεις.Μεγάλος 'γνώστης' ο ταρίφας...
-
Ο χρήστης houdis έγραψε:
ανταλλακτικα μου δεν κινούνται πολυ δεν εχει
μπορει να χρειαστει να περιεμενεις 1-2-3 μηνες για ενα φτερο ή μια πορτα πχΧμ, αυτό είναι πολύ σημαντικό... Thanks για το info.
Στην άλφα κατέληξες εσυ;
Για την αξιοπιστία, από τον κύκλο μου ακούω, για πολλά προβλήματα και πολλές επισκέψεις σε συνεργεία. Αν και δεν ξέρω κάποιον γνωστό μου να την έχει. Απλά λόγια ξέρεις.
Μετά άλλο σκηνικό, συζητάω με ταρίφα, μου λέει , τρελός είσαι, ιταλικό αυτοκίνητο; Το αυτοκίνητο το παντρεύεσαι, ωραίο είναι, αλλά όλο στα συνεργεία θα τη βγάζεις.Επι της ουσιας τιποτα δηλαδη. Αναπαραγωγη urban legends. Για ψαξε λιγο τα φορουμ και των 'πριμιουμ' και συγκρινε για να βγαλεις τα συμπερασματα σου.
Κοιτα φιλε αν ειναι να παντρευτεις, καλο ειναι να το κανεις απο ερωτα . Αυτο να πεις και στον ταριφα. Επισης, ας μας πει γιατι παντρευεσαι μονο τα ιταλικα και οχι τα υπολοιπα.
Απο εκει και περα, η επιλογη ειναι δικη σου. Η γνωμη μου οπως σου ξαναειπα ειναι να παρεις αυτο που σου αρεσει και καλυπτει τις αναγκες σου. Ατυχια μπορει να συμβει με οποιοδηπτε αυτοκινητο ειτε ειναι ιταλικο, ειτε γερμανικο ειτε απο τις Ινδιες. Καλυτερα να κανεις αυτο που θελεις παρα να συμβιβαστεις με καποιο αλλο επειδη 'ακουσες' οτι ειναι ανωτερο ή πιο αξιοπιστο κλπ κλπ.
-
Κοίτα το Honda μου αρέσει, αλλά αν είναι να μην έχω αυτοκίνητο για μήνες αν τύχει καμιά στραβή... Α ρε Σαρακάκη.
Θα το ψάξω λίγο ακόμα το θέμα με τον Σαρα... Αν δεν, προς άλφα θα καταλήξω. BMW δε μου αρέσει σε εμφάνιση. -
Χτύπα την alfa να γουστάρεις (αν δεν καίγεσαι για χώρους) και να μην αγχώνεσαι με τον Σ. Έχει και πολύ καλή τιμή. Είναι αστείο να μιλάμε ακόμα για την αναξιοπιστία των ιταλικών, πολλοί έχουν μείνει 2 και 3 δεκαετίες πίσω. Ειδικά ο multijet είναι ένα μοτέρ που πρωτοπαρουσιάστηκε γύρω στο 2008 και είναι αξιόπιστο και δοκιμασμένο. Βέβαια είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις τριγμούς σε βάθος χρόνου ενώ και η ανάρτηση δεν είναι ότι καλύτερο για τους καρόδρομους που έχουμε στο ελλάντα. Αλλά σε αποζημιώνει με μικρές κλίσεις και αμεσότητα στην οδηγική συμπεριφορά.
Στην θέση σου θα πήγαινα να δω και το ανανεωμένο focus με τον καινούριο 1.5 diesel. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Χτύπα την alfa να γουστάρεις (αν δεν καίγεσαι για χώρους) και να μην αγχώνεσαι με τον Σ. Έχει και πολύ καλή τιμή. Είναι αστείο να μιλάμε ακόμα για την αναξιοπιστία των ιταλικών, πολλοί έχουν μείνει 2 και 3 δεκαετίες πίσω. Ειδικά ο multijet είναι ένα μοτέρ που πρωτοπαρουσιάστηκε γύρω στο 2008 και είναι αξιόπιστο και δοκιμασμένο. Βέβαια είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις τριγμούς σε βάθος χρόνου ενώ και η ανάρτηση δεν είναι ότι καλύτερο για τους καρόδρομους που έχουμε στο ελλάντα. Αλλά σε αποζημιώνει με μικρές κλίσεις και αμεσότητα στην οδηγική συμπεριφορά.+1 σε ολα (και στα συν και στα πλην ).
Αυτο με την ανάρτηση ισχύει, για τους δρόμους μας θελει μια μεγαλύτερη προσοχή. Αλλα και πάλι όταν στρίβεις μαζι της το ξεχνάς...
Για μένα μαζί με τον άσσο ειναι μακράν τα πιο οδηγοκεντρικά της κατηγορίας.
-
πάντως για να τα λέμε όλα, όταν είχα δει από κοντά το χοντα για τεστάρισμα αυτό το κόλπο που γίνεται με τα πίσω καθίσματα που σηκώνονται και γίνονται αποθηκευτικός χώρος δεν υπάρχει.Πολύ βολικό και εύχρηστο αν έχεις θέμα με τους χώρους.
Αλλά όταν κλείσεις τις πόρτες βγεις έξω και το ξανακοιτάξεις φτύνεις το κόρφο σου -
Πάντως επειδή βλέπω το honda να παίζει πολύ και επειδή η πριμιουμιλα σας χαλάει (πολλά τα λεφτά για ένα μπρελοκ!) να πούμε εδώ ότι με 22 χιλιάρικα πέρνεις το Leon FR 1.8 με DSG το οποίο σε επιδόσεις, σε οδηγική συμπεριφορά και σε εξοπλισμό δεν έχει καμιά επαφή με το civic για να μη συζητήσουμε ότι είναι και πιο 'ανεκτό' στο εσωτερικό του και σαν αισθητική και σαν ποιότητα υλικών .... α και με το ίδιο καλούς χώρους ....
-
με την εκ διαμέτρου αντίθετη αξια μεταπώλησης ομως
ασε που αυτο ειναι βενζινη
αν καταλαβα σωστα, μιλαμε για diesel
Αγορά Honda Civic 1.6 diesel ή μακριά από Honda;