-
Είναι πολύ μικρή η απώλεια για να σε απασχολεί
Τέτοιου μεγέθους απώλειες μπορεί να είναι από κανένα χαλαρό κολλάρο, ιδιαίτερα όταν έχουν ταχυσύνδεσμους που με τον καιρό μάλλον χαλαρώνουν -
Πριν αρκετά χρόνια φοιτητής τότε, το αυτοκίνητο που είχα αρκούνταν στα απαραίτητα. Ενα καλοκαίρι δεν θυμάμαι για πιο λόγο άδειασα τα υγρά του ψυγείου, και πρόσθεσα μόνο απιονισμένο νερό (θα το έβγαζα το φθινόπωρο και θα έβαζα παραφλού απλά δεν παίζανε χρήματα εκείνη την στιγμή). Με το σκέτο απιονισμένο νερό είχα παρατηρήσει ότι το αυτοκίνητο ανέβαζε πιο γρήγορα θερμοκρασία καθώς και ότι ήταν λίγο πιο ανεβασμένη, ενώ όταν το πάρκαρα διατηρούσε την θερμοκρασία ψηλά και δεν την απέβαλλε εύκολα.? Ισχύει κάτι τέτοιο.? Μετά απο καμμιά εβδομάδα και αφού είχα υψηλές θερμοκρασίες το έβγαλα και πρόσθεσα νερό απο την βρύση όπου και επανήλθε η θερμοκρασία όπως και όταν είχα μέσα παραφλού.
-
Εννοείς ότι το VW Group έχει αντιψυκτικό ειδικών προδιαγραφών? Δεν γαμ@@@στε καλύτερα λέω εγώ. Έχουν τόσες πολλές ιδιαιτερότητες τα VW που δεν μπορούν να δουλέψουν με τα κοινά αντιψυκτικά? Γελοιότητες μου φαίνονται όλα αυτά (δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά στον κατασκευαστή)
-
Κ όμως τα μανιουαλ στο group προτείνουν g12 ή g12 plus. Αραιωμενο με νερό ανάλογα με το κλίμα.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Εννοείς ότι το VW Group έχει αντιψυκτικό ειδικών προδιαγραφών? Δεν γαμ@@@στε καλύτερα λέω εγώ. Έχουν τόσες πολλές ιδιαιτερότητες τα VW που δεν μπορούν να δουλέψουν με τα κοινά αντιψυκτικά? Γελοιότητες μου φαίνονται όλα αυτά (δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά στον κατασκευαστή)Nαί, έχουν διαφορετικές προδιαγραφές, το αντιψυκτικό πρέπει να λιπαίνει ταυτόχρονα και την αντλία νερού ενώ δεν πρέπει να είναι - επιθετικό - και στις τσιμούχες και τα O΄Rings του κυκλώματος ψύξης, πρέπει το Ph του να μην αλλοιώνει ( ψωριάζει ) τα μέρη από αλουμίνιο ή από Zamac που υπάρχουν στο κύκλωμα ψύξης, να μην σκουριάζει τα μαντέμια και τις μεταλλικές τάπες και να μην δημιουργεί ιζήματα που βουλώνουν τις διόδους του νερού στο καπάκι της μηχανής και κολλάνε τους θερμοστάτες, όπως και να έχει υψηλό βαθμό βρασμού, πάνω από 100c για να μην φλατζάρουν.
Αν όλα αυτά σου φαίνονται μαλακίες εσύ βάζε νεράκι της βρύσης, η VW επέλεξε αυτά τα αντιψυκτικά γιατί τα μέταλλα σε ορισμένα εξαρτήματα της μηχανής αυτά χρειάζονται.
-
Μου φαινεται μαλακία το γεγονός ότι ο κατασκευαστής, εκ σχεδιασμού, φτιάχνει μια μηχανή που θα κοστολογίσει ένα σκασμό λεφτά και δεν μπορεί να δουλέψει με τα συνιθισμένα υγρά, αλλά χρειάζεται ειδικών απαιτήσεων. Μπορεί να είναι λάθος ο προσψπικός μου τρόπος θεώρησης των πραγμάτων, αλλά όταν πληρώνω ακριβά για ένα μηχάνημα (η δουλειά μου είναι μηχανικός παραγωγής σε εργοστάσιο) ΑΠΑΙΤΩ το μηχανημα να μην έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με τη συντήρηση του και τη λειτουργία του.
Με άλλα λόγια σου δίνω λεφτά για να μου φτιάξεις ένα μηχάνημα που θα κάνει αυτό που ζητάω χωρίς να μου ζητάς ιδιαίτερα πράγματα. Διαφορετικά μπορώ να πάω και στον κατασκευαστή β ο οποίος θα μου δώσει κάτι που θα έχει ιδιαιτερότητες και θα ζήσει ενδεχομένως λιγότερο.
Τελος πάντων νομίζω ότι είμαι ήδη εκτός θέματος, οπότε το σταματάω εδώ από την πλευρά μου γιατί φαντάζομαι ότι μπορούμε εύκολα να γράψουμε άλλα 100 σχόλια -
Εχει αρκετές πληροφορίες για το θέμα ιδιαίτερα με τα G12. http://donsnotes.com/home_garden/auto/antifreeze.html
-
Μου φαινεται μαλακία το γεγονός ότι ο κατασκευαστής, εκ σχεδιασμού, φτιάχνει μια μηχανή που θα κοστολογίσει ένα σκασμό λεφτά και δεν μπορεί να δουλέψει με τα συνιθισμένα υγρά, αλλά χρειάζεται ειδικών απαιτήσεων. Μπορεί να είναι λάθος ο προσψπικός μου τρόπος θεώρησης των πραγμάτων, αλλά όταν πληρώνω ακριβά για ένα μηχάνημα (η δουλειά μου είναι μηχανικός παραγωγής σε εργοστάσιο) ΑΠΑΙΤΩ το μηχανημα να μην έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με τη συντήρηση του και τη λειτουργία του.Με άλλα λόγια σου δίνω λεφτά για να μου φτιάξεις ένα μηχάνημα που θα κάνει αυτό που ζητάω χωρίς να μου ζητάς ιδιαίτερα πράγματα. Διαφορετικά μπορώ να πάω και στον κατασκευαστή β ο οποίος θα μου δώσει κάτι που θα έχει ιδιαιτερότητες και θα ζήσει ενδεχομένως λιγότερο.
Τελος πάντων νομίζω ότι είμαι ήδη εκτός θέματος, οπότε το σταματάω εδώ από την πλευρά μου γιατί φαντάζομαι ότι μπορούμε εύκολα να γράψουμε άλλα 100 σχόλιαΑν το μηχανημα ειναι εξειδικευμενο, θα πληρωσεις παραπανω για τη λειτουργια του.
Αντιστοιχα, αν το G12 ειναι καλυτερη φαση απο τα κοινα, ή η χρηση του επιαλλεται γιατι τα κραματα ειναι τετοια που με αλλα αντιψυκτικα θα ειχες αστοχιες συχνοτερα, παλι θα το πληρωσεις, γιατι μετα πχ θα γκρινιαζες 'αααα, κολλησε ΠΑΛΙ ο θερμοστατης'. -
Μου φαινεται μαλακία το γεγονός ότι ο κατασκευαστής, εκ σχεδιασμού, φτιάχνει μια μηχανή που θα κοστολογίσει ένα σκασμό λεφτά και δεν μπορεί να δουλέψει με τα συνιθισμένα υγρά, αλλά χρειάζεται ειδικών απαιτήσεων. Μπορεί να είναι λάθος ο προσψπικός μου τρόπος θεώρησης των πραγμάτων, αλλά όταν πληρώνω ακριβά για ένα μηχάνημα (η δουλειά μου είναι μηχανικός παραγωγής σε εργοστάσιο) ΑΠΑΙΤΩ το μηχανημα να μην έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με τη συντήρηση του και τη λειτουργία του.Με άλλα λόγια σου δίνω λεφτά για να μου φτιάξεις ένα μηχάνημα που θα κάνει αυτό που ζητάω χωρίς να μου ζητάς ιδιαίτερα πράγματα. Διαφορετικά μπορώ να πάω και στον κατασκευαστή β ο οποίος θα μου δώσει κάτι που θα έχει ιδιαιτερότητες και θα ζήσει ενδεχομένως λιγότερο.
Τελος πάντων νομίζω ότι είμαι ήδη εκτός θέματος, οπότε το σταματάω εδώ από την πλευρά μου γιατί φαντάζομαι ότι μπορούμε εύκολα να γράψουμε άλλα 100 σχόλιαΌσο και να διαφωνείς ή να είναι λάθος όπως λες η προσωπική σου θεώρηση, οι εταιρίες είναι εκεί για να παράγουν χρήμα το οποίο πηγαίνει στα ταμεία τους με θεμιτούς ή και λίγο αθέμιτους τρόπους, και τι εννοώ.
Μου έφερε φίλος τον φίλο του που φορούσε βελτιωτικά φρένα της Γερμανικής ΜΤΜ, γνωστής και μη εξαιρεταίας με τεράστια μηχανολογική πείρα και τρομερές εμπειρίες, αυτό και δεν δέχομαι αμφισβήτηση επ΄αυτού, όμως ο τρόπος που λειτουργούν είναι σχετικά περίεργος, τα φρένα τους είναι με περίεργες διαστάσεις με διαφορές λίγων mm και δεν ταιριάζει τίποτα από την αγορά αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη να έχει συνδεδεμένη την τσέπη του με το ταμείο της ΜΤΜ, 2 δισκόπλακες 600€, οι καμπάνες τους διαρούμενες αλλά όχι αλουμινίου αλλά από μαντέμι, τώρα θα μου πείς τι κόλπα είναι αυτά, έλα μου ντέ ! Αυτό εννοώ περίεργες πολιτικές.
Ε! κάπως έτσι είναι και με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, κλειδώνουν 20-30 κωδικούς από αναλώσιμα εξαρτήματα και σε δένουν στο άρμα τους για όσο καιρό έχεις δικό τους αυτοκίνητο, οπότε μη σου κάνουν εντύπωση τα τερτίπια τους, είναι το παντεσπάνι τους αυτό.
-
θα διαφωνησω εγω, οταν αγοραζεις καποιο εξαρτημα μαζικης παραγωγης τοτε συνβηβαζεσαι με τα θελω του κατασκευαστη του, αν εσυ γουσταρεις κατι με τις δικες σου προδιαγραφες δεν εχεις παρα να πληρωσεις (αν τα εχεις τοσα πολλα) και να σου φτιαξουν κατι μοναδικο που θς σε ικανοποιει κατα 100% ακομα και σε παραλογες απαιτησεις.
-
Σιγα ρε παιδια, παντου στα ραφια καταστηματων με ειδη αυτοκινητου ή βενζιναδικα βλεπεις G12 πλεον, ποσο δυσευρετο να ειναι πια? Εξαλλου για ωρα αναγκης αν βαλεις αλλο παραφλου ή και νερο βρυσης δεν θα παθει κατι.
Δηλαδη οι κατοχοι υβριδικων που θελουν το σπανιο λιπαντικο 0W-20 και ουτε γω ξερω τι αλλο ''ιδιαιτερο'' αναλωσιμο τι πρεπει να κανουν? Να απαιτησουμε να κατασκευασουν υβριδικα που να θελει ο κινητηρας εσωτερικη καυσης 10W-40?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σιγα ρε παιδια, παντου στα ραφια καταστηματων με ειδη αυτοκινητου ή βενζιναδικα βλεπεις G12 πλεον, ποσο δυσευρετο να ειναι πια? Εξαλλου για ωρα αναγκης αν βαλεις αλλο παραφλου ή και νερο βρυσης δεν θα παθει κατι.Δηλαδη οι κατοχοι υβριδικων που θελουν το σπανιο λιπαντικο 0W-20 και ουτε γω ξερω τι αλλο ''ιδιαιτερο'' αναλωσιμο τι πρεπει να κανουν? Να απαιτησουμε να κατασκευασουν υβριδικα που να θελει ο κινητηρας εσωτερικη καυσης 10W-40?
10-40 παιρνουν οοοοολα τα αυτοκινητα, 0-20 μονο στη σαλατα βαζω.
-
Στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα το παραφλού είναι lifetime ή αλλάζεται σε διαστήματα τύπου 150.000χλμ./10 χρόνια.
Επίσης πότε μα ποτέ μα ΠΟΤΕ! δεν βάζουμε απιονισμένο νερό στο κύκλωμα ψύξης. ΠΟΤΕ!
Καταστρέφει το αλουμίνιο που έχουν πολλά μοντέρνα μοτέρ.
Αν έχετε ξεμείνει βάλτε βρύσης. Αν γεμίζετε συνέχεια και φοβάστε την επικάθιση αλάτων βάλτε αφαλατωμένο edit αλλά όχι απιονισμένο. Καλύτερα βέβαια να βρείτε τη διαρροή σας. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
.....................
Επίσης πότε μα ποτέ μα ΠΟΤΕ! δεν βάζουμε απιονισμένο νερό στο κύκλωμα ψύξης. ΠΟΤΕ!
Καταστρέφει το αλουμίνιο που έχουν πολλά μοντέρνα μοτέρ.
Αν έχετε ξεμείνει βάλτε βρύσης..............Πάντως άλλα λέει στην σελίδα 12 ένας ειδικός..... http://www.voulis.com/files/voulis-coolants_el.pdf ΜΟΝΟ ΑΠΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.....
-
Η συζήτηση θα έχει νόημα μόνο αν πέσει εμπάργκο στο παραφλού ή αν το ψυγείο έχει διαρροή στη μέση της Σαχάρας. Ωστόσο, νερό απεσταγμένο='αφαλατωμένο'=απιονισμένο=χωρίς ασβέστιο/νάτριο/ανιόντα κλπ. Για το ίδιο πράγμα μιλάμε.
Επίσης με ποια λογική το νερό βρύσης θα ήταν καλύτερο από το απιονισμένο; -
Απιονισμένο σημαίνει πως δεν έχει καθόλου ιόντα. Αφαλατωμένο σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου άλατα (που δεν είναι ιόντα και καθιζάνουν). Το κείμενο που βάλατε είναι δεν λέει απιονισμένο, αλλά απιονισμένο μαζί με το προιόν μας.
Για να μην μπλέκεστε όμως, ανοίξτε το βιβλιαράκι σας να δείτε τι λέει ο κατασκευαστής. Γενικά δεν έχουν πρόβλημα με το νερό βρύσης.ΥΓ. έκανα λάθος πριν που ανέφερα το απεσταμένο.
-
Στην ανάγκη συμπληρώνεις με τα πάντα.
Γνωστός επέστρεφε από ψάρεμα, το αυτοκίνητο ανέβασε θερμοκρασία και το ψυγείο ήταν σχεδόν άδειο.
Μη έχοντας μαζί του ούτε νερό βρύσης, έπιασε το φορητό ψυγείο με τα παγάκια που είχε βάλει τα ψάρια κι έριξε το ψαρόνερο στο ψυγείο του αυτοκινήτου. -
Το απιονισμένο χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ ως διαλύτης των συμπυκνωμένων παραφλού, ΠΟΤΕ μόνο του.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Απιονισμένο σημαίνει πως δεν έχει καθόλου ιόντα. Αφαλατωμένο σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου άλατα (που δεν είναι ιόντα και καθιζάνουν). Το κείμενο που βάλατε είναι δεν λέει απιονισμένο, αλλά απιονισμένο μαζί με το προιόν μας.
Για να μην μπλέκεστε όμως, ανοίξτε το βιβλιαράκι σας να δείτε τι λέει ο κατασκευαστής. Γενικά δεν έχουν πρόβλημα με το νερό βρύσης.ΥΓ. έκανα λάθος πριν που ανέφερα το απεσταμένο.
Μα τα άλατα εν διαλύσει είναι ιόντα! Το πλήρως αφαλατωμένο νερό είναι εξ ορισμού απιονισμένο και το αντίστροφο.
Και τα δύο μακριά από καινούρια αυτοκίνητα εκτός αν υπάρχει ανάγκη! -
Έχεις δίκιο! Οπότε μόνο νερό βρύσης όπως άλλωστε λέει και στο manual (εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε το κατάλληλο ψυκτικό)
Με τι συμπληρώνω το αντιψυκτικό