-
Μωρέ, ας μην εχει η κοπέλα λεφτά και ακίνητα, δηλαδη τίποτα και κλαρί στον ανεμο και από ψυχή ας έχει σκατοψυχη και όλα τα άλλα παλεύονται.
-
Μεταξυ των 2 παρακατω επιλογων τι θα επιλεγτε και γιατι?
- Dacia duster 1.0 LG καινουργιο, βασικη εκδοση ~14500
- Μεταχειρισμενο suv euro5-6 με ~ 10.000-11,000
Με καποιους προχειρους υπολογισμους με αεριο εχω κοστος ~70ευρω τον μηνα
ενω με πετρελαιο ~90(μεχρι τωρα ημουν γυρω στα 170 ευρω τον μηνα, οποτε ειναι μεγαλο το ωφελος κατευθειαν)
-
ενω με πετρελαιο ~90(μεχρι τωρα ημουν γυρω στα 170 ευρω τον μηνα, οποτε ειναι μεγαλο το ωφελος κατευθειαν)
Τι χρήση θα κάνεις???
Αν είσαι για καβαλημα πεζοδρομίων στην Αττικη το 1000αρι
αν ταξιδια, επαρχία και ψιλο off road (2wd αν καταλαβα καλά) το 1,5 dci
-
imr wrote:
Τι χρήση θα κάνεις???
Αν είσαι για καβαλημα πεζοδρομίων στην Αττικη το 1000αρι
αν ταξιδια, επαρχία και ψιλο off road (2wd αν καταλαβα καλά) το 1,5 dci
Θα ειναι βασικο οικογενιειακο αυτοκινητο. Κινηση Αθηνα θα ειναι το 70% των χιλιομετρων, το υπολοιπο εκτος και light offroad 2-3 φορες τον χρονο
2wd θα ειναι και στις 2 περιπτωσεις.
-
τότε μάλλον το 1000αρι ταιριάζει καλύτερα
-
Ναι απλα το σκεφτομαι καθως ανεβαινει σε λεφτα , αν αξιζει ~4χιλιαδες παραπανω για την εξτρα οικονομια.
-
nickthetrib wrote:
Ναι απλα το σκεφτομαι καθως ανεβαινει σε λεφτα , αν αξιζει ~4χιλιαδες παραπανω για την εξτρα οικονομια.
Με την κύρίι χρήση εντός Αθηνας, δημιουργούνται θέματα με το dpf του dieselοκινητήρα. Αλλαγή dpf περίπου 1000€
Βάλε κάτω πόσα χλμ κάνεις το χρόνο, σε τι συνθήκες, αν δεν σε πειράζει το μεταχειρισμένο κλπ και προχώρα.
-
nickthetrib wrote:
Ένα καινούριο αυτοκίνητο LPG εκτός από φθηνό καύσιμο έχει και σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης/επισκευών (λόγω εγγύησης) για μια 5ετία. Θα πληρώσεις μόνο λάδια και φίλτρο 2-3 χρόνια, μέχρι το τέλος της 5ετίας θα αλλάξεις μπουζί και ίσως κάποιο ιμάντα και λάστιχα... Στο μεταχειρισμένο, όλα αυτά τα έξοδα πρέπει να τα κάνεις στο πρώτο 6μηνο-χρόνο. Δηλαδή η πραγματική διαφορά τιμής δεν είναι 4 χιλιάδες είναι το πολύ 2μιση. Αξίζει να έχεις παλιό αμάξι για 2-3 χιλιάδες ευρώ, που θα πληρώνεις οτιδήποτε χαλάσει και η απαξίωσή του θα αυξάνεται συνεχώς; Και τί SUV είναι αυτό που κοστίζει 10 χιλιάρικα; Εκτός από παλιό, θα είναι και μια κατηγορία μεγέθους κάτω από το Duster, ή θα έχει 150χιλ. χλμ.
Μη το συγκρίνεις με καινούριο.
-
Ένα καινούριο αυτοκίνητο LPG εκτός από φθηνό καύσιμο έχει και σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης/επισκευών (λόγω εγγύησης) για μια 5ετία. Θα πληρώσεις μόνο λάδια και φίλτρο 2-3 χρόνια, μέχρι το τέλος της 5ετίας θα αλλάξεις μπουζί και ίσως κάποιο ιμάντα και λάστιχα... Στο μεταχειρισμένο, όλα αυτά τα έξοδα πρέπει να τα κάνεις στο πρώτο 6μηνο-χρόνο. Δηλαδή η πραγματική διαφορά τιμής δεν είναι 4 χιλιάδες είναι το πολύ 2μιση. Αξίζει να έχεις παλιό αμάξι για 2-3 χιλιάδες ευρώ, που θα πληρώνεις οτιδήποτε χαλάσει και η απαξίωσή του θα αυξάνεται συνεχώς; Και τί SUV είναι αυτό που κοστίζει 10 χιλιάρικα; Εκτός από παλιό, θα είναι και μια κατηγορία μεγέθους κάτω από το Duster, ή θα έχει 150χιλ. χλμ.
Ότι είπε.
Επειδή κοίταγα και για μεταχειρισμένα, με λιγότερο από 14-15.000 δεν έβρισκες κάτι που να αξίζει, και να είναι στην κατηγορία του Duster. Ένα S Cross που μου άρεσε, εισαγωγής από Ιταλία, πολύ καλή κατάσταση αλλά φαινόταν ότι είχε κάνει χιλιόμετρα, είχε αρχική τιμή 15.950!!
Μόνο κάποια παλιά 3008 μπορείς να βρεις σε αυτά τα λεφτά, ή πολύ παλιά Qasqai που δεν θα τα άγγιζα μάλλον. Και μάλλον από 12.000 κι' όλας.
Το καινούργιο έχει άλλη χάρη, και το σημαντικότερο, άλλη εγγύηση!
-
piliourits wrote:
Ότι είπε.
Επειδή κοίταγα και για μεταχειρισμένα, με λιγότερο από 14-15.000 δεν έβρισκες κάτι που να αξίζει, και να είναι στην κατηγορία του Duster. Ένα S Cross που μου άρεσε, εισαγωγής από Ιταλία, πολύ καλή κατάσταση αλλά φαινόταν ότι είχε κάνει χιλιόμετρα, είχε αρχική τιμή 15.950!!
Μόνο κάποια παλιά 3008 μπορείς να βρεις σε αυτά τα λεφτά, ή πολύ παλιά Qasqai που δεν θα τα άγγιζα μάλλον. Και μάλλον από 12.000 κι' όλας.
Ακριβως, στα 11 βρισκω είτε 3008 έιτε qashqai.
δεν ειχα σκοπο να αγορασω καινουργιο αλλα εφοσον δινω σχεδον 10 δεν ειναι μεγαλη η διαφορα.
Το μονο που με κραταει πισω ειναι οτι θα ειναι οτι το βασικο duster ειναι σχετικα φτωχο απο εξοπλισμο και δεν θελω να ξεπερασω τα 15
-
Kασκάι πετρέλαιο επί μεταχείρω από μένα. Το Ντάστερ, ακόμη και το 'πλούσιο', είναι φτωχά εξοπλισμένο. Μιλάω εκ πείρας, το έχω. Πως έβγαλες τις καταναλώσεις? 8,88 μέση για Duster υγραέριο δίνει το έγκυρο spritmonitor.
-
Kασκάι πετρέλαιο επί μεταχείρω από μένα. Το Ντάστερ, ακόμη και το 'πλούσιο', είναι φτωχά εξοπλισμένο. Μιλάω εκ πείρας, το έχω. Πως έβγαλες τις καταναλώσεις? 8,88 μέση για Duster υγραέριο δίνει το έγκυρο spritmonitor.
Εχω υπολογισει 7 για το duster και 5.5 πετρελαιο
Duster η δευτερη εκδοση με καλυπτει μονο το clima θα μου λειψει -
Πρέπει να ανέβεις καταναλώσεις και στα δύο. Στο ΛΠΓ να πας στο 8,8 και στο Κασκάι πετρέλαιο να πας στο 6 και να κάνεις τις πράξεις από την αρχή.
Κάτι άλλο, άμα τώρα βρίσκεις εντάξει τον εξοπλισμό του Ντάστερ και σου λείπει μόνο το κλίμα, πάρτο. Έχει ερκοντίσιο το απλούν, το ίδιο είναι, σιγά τη διαφορά.
Εγώ, σαν οδηγός Ντάστερ ΜΚ2, και πιο πριν Μκ1, επιμένω για Κασκάι (MK2). Είναι πιο αθόρυβο, πιο ποιοτικό στην καμπίνα, έχει πιο μεγάλο χώρο αποσκευών, καλύτερη παθητική ασφάλεια και δεν είναι Ντάτσια. Θα σου βγει και αισθητά φθηνότερα.
-
Πρέπει να ανέβεις καταναλώσεις και στα δύο. Στο ΛΠΓ να πας στο 8,8 και στο Κασκάι πετρέλαιο να πας στο 6 και να κάνεις τις πράξεις από την αρχή.
Κάτι άλλο, άμα τώρα βρίσκεις εντάξει τον εξοπλισμό του Ντάστερ και σου λείπει μόνο το κλίμα, πάρτο. Έχει ερκοντίσιο το απλούν, το ίδιο είναι, σιγά τη διαφορά.
Εγώ, σαν οδηγός Ντάστερ ΜΚ2, και πιο πριν Μκ1, επιμένω για Κασκάι (MK2). Είναι πιο αθόρυβο, πιο ποιοτικό στην καμπίνα, έχει πιο μεγάλο χώρο αποσκευών, καλύτερη παθητική ασφάλεια και δεν είναι Ντάτσια. Θα σου βγει και αισθητά φθηνότερα.
8.8 απο 1000ρι? Σαν πολλα μου φαινονται, τοσα δεν εβλεπα ουτε στο 1.4 tsi
Με αυτα τα νουμερα και τιμες καυσιμων αρχες ετους ειμαι σχεδον ιδια κοστη για καυσιμο με diesel και αεριο
Tο duster στην sportive εκδοση ~15000 με καλυπτει , μονο το clima θα ηθελα αλλα οκ το ξεπερναω.
Σε μεταχειρισμενο δεν θελω να ανεβω πανω απο 11000 οποτε ειναι το διλημα καινουργιο duster με
-
Σου ξαναβάζω το λυνξ, γιατί μάλλον δεν το είδες.
-
Σιγά την ποιότητα που έχουν τα QQ με 11.000 ....το 3008 φαίνεται πολύ καλύτερο μέσα, νιώθεις καλύτερα, και φαίνεται ποιο σύγχρονο, αλλά δεν ξέρω αν θα το εμπιστευόμουν..είχα το ίδιο δίλημμα, δηλαδή φθηνό μεταχειρισμένο, ή ακριβότερο καινούργιο, τελικά πήγα σε 2008, άσχετο αυτό, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου βγάλει ένα μεταχειρισμένο, και τόσο παλιό όσο κοιτάς, εγώ κοίταγα από 2015 και μετά και δεν βρήκα καμία καλή προσφορά.
Από την άλλη, διάλεξε ένα από τα 2 που θες, δώσε τα 11.000, και ευχήσου να μη συμβεί τίποτα. Το 3008 έχει απίστευτους χώρους για το μέγεθός του, χώρο αποσκευών τεράστιο.
Σου ξανα-κάνω quote την προηγούμενη απάντησή μου, γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα.
piliourits wrote:
Ότι είπε.
-
Έχω κοντά στα 220.000 χλμ. με Ντάστερ Μκ1 και Μκ2. Για επαγγελματική χρήση είναι αρκετά καλό, με μεγαλύτερα προσόντα του την άνετη ανάρτηση και το χαμηλό κόστος, και αν είναι και καινούργιο έχεις και όλες τις εγγυήσεις.
Για οικογενειακό όμως, αμφιβάλλω ότι είναι τόσο καλό, εγώ π.χ. χρειάζομαι περισσότερα. Όπως καλύτερο εξοπλισμό, καλύτερη ηχομόνωση, καλύτερο διάκοσμο, περισσότερο πορτμπαγκάζ, κ.α. Εκεί είναι οι ενδοιασμοί μου. Είναι πολύ βασικό, έως και φτωχό και με επαγγελματικό προσανατολισμό το Ντάστερ, κακά τα ψέμματα.
-
Έχω κοντά στα 220.000 χλμ. με Ντάστερ Μκ1 και Μκ2. Για επαγγελματική χρήση είναι αρκετά καλό, με μεγαλύτερα προσόντα του την άνετη ανάρτηση και το χαμηλό κόστος, και αν είναι και καινούργιο έχεις και όλες τις εγγυήσεις.
Για οικογενειακό όμως, αμφιβάλλω ότι είναι τόσο καλό, εγώ π.χ. χρειάζομαι περισσότερα. Όπως καλύτερο εξοπλισμό, καλύτερη ηχομόνωση, καλύτερο διάκοσμο, περισσότερο πορτμπαγκάζ, κ.α. Εκεί είναι οι ενδοιασμοί μου. Είναι πολύ βασικό, έως και φτωχό και με επαγγελματικό προσανατολισμό το Ντάστερ, κακά τα ψέμματα.
Σε πορτπαγκαζ ειδικα το duster ειναι τεραστιο.
Συμφωνω για την ποιοτητα αλλα δεν υπαρχει πλεον μεγαλη διαφορα με τα αντιστοιχα καινουργια. Εμενε τουλαχιστον δεν με χαλαει.
Αυτο που δεχομαι σαν μειονεκτημα ειναι τα ταμπουρα πίσω και ο ημιακαμπτος, αλλα δεν νομιζω οτι μεχρι τις 17.000 υπαρχει καποιο αλλο που να τα εχει στις βασικες εκδοσεις (ισως το kona αλλα μου ειναι λιγο μικρο)
-
Δε θα έλεγα αξιόπιστο το spritmonitor, καθώς και εγώ σα χρήστης κάνω λάθη στις καταχωρήσεις μου, οπότε 100% ασφαλή συμπέρασματα ΔΕΝ μπορούν να βγουν και όλοι δεν οδηγούν με τον ίδιο τρόπο....
-
Εάν έβγαζα από τα ζητούμενα σου το off road θα έβαζα 1η επιλογή Seat ibiza./ Škoda Scala tgi, φυσικό αέριο, εάν υπολόγιζα πάλι το off road θα έβαζα τα Arona-karoq tgi, η διαφορά των καυσίμων καλύπτεται στο βάθος χρόνου του κόστους κτησεως
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά