-
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
https://toolfuel.euΩς και 90% μείωση στους ρύπους CO2 και εγγυημένα 65%;
Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να το χάψω...Υ.Γ.: Αν υπήρχε τέτοιο καύσιμο diesel θα ακύρωνε από μόνο του την καταδίκη σε επίπεδο ΕΕ του diesel και τη στροφή στα ηλεκτρικά!
-
Διαβάστε λίγο το λινκ και το παράδειγμα..
Να βάλω και εγώ το παράδειγμα με φυσικό αέριο..
Για 900χλμ ένα αυτοκίνητο θέλει 36 κιλά φυσικό αέριο αν βάλουμε ότι το αμάξι θα καίει 4 κιλά/100 χλμ
Άρα 36×0.90 το κιλό =32,4 ευρώ για 900 χλμ.
Επομένως το φυσικό αέριο αέριο είναι πιο οικονομικό και από το ηλεκτρικό σύμφωνα με το παράδειγμαhttps://www.caroto.gr/2019/02/02/ηλεκτρικό-αυτοκίνητο-πόσο-θα-κοστίζε/
-
Προφανώς και είναι, το έχουμε γράψει και στο παρελθόν. Αλλά κάποια από τα υπόλοιπα είναι, όσο κι αν αυτό φαίνεται παράδοξο. Διότι αναφέρει σκέτα το κόστος του καυσίμου, ενώ 'ξεχνάει' δύο-τρία άλλα σημαντικά κόστη:
α. το κεφαλαιουχικό κόστος, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάνει περί τα διπλάσια χρήματα αυτή τη στιγμή από ένα συμβατικό,
βου. και την απαξίωσή του, η οποία είναι ταχύτερη των συμβατικών σε σημείο σκανδάλου και
γου. Τι γίνεται με τις μπαταρίες του, πόσα χλμ. μπορούν να βγάλουν προτού κάνουν αλλαγή και πόσο κοστίζει αυτή, όταν αυτή τη στιγμή ένα συμβατικό ιχ μπορεί να βγάλει αβάδιστα 300-500.000.Μην τσιμπάτε σαν τα μελανούρια, τα ηλεκτρικά ΔΕΝ είναι για το πόπολο. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.
-
32,4 το φυσικό αέριο.
76 το πετρέλαιο.
104 η βενζίνη.
13 το ηλεκτρικό με τιμή κιλοβατώρας 0,095.
Δηλαδή εγώ που έχω νυχτερινή χρέωση 0,066, θα δίνω κάτω από 10 ευρώ για τα 900 χιλιόμετρα (αν γίνουν όλα σε αστικό περιβάλλον ώστε να φορτίζω κάθε βράδυ στο σπίτι μου και δε χρειαστώ φόρτιση έξω).
Κάπου πρέπει να μπαίνει το ΦΠΑ και λοιπές αυξήσεις, δεν έχω οριστική τιμή για το πόσο πληρώνω συνολικά την κιλοβατώρα. Ας είναι... -
0,11 υπολογισε να σαι μεσα.
Η φορτηση σπιτι σε 8 ωρες θελει 7 με 8 κιλλοβαττ την ωρα.Βαλε και ενα κλιματιστικο να λειτουργει και θα στε με κερια στο σπιτι
-
Σώπα ωρέ, σιγά μη βάλω ταχυφορτιστή. Με την απλή χαμηλή παροχή του οικιακού ρεύματος. Ένα Leaf (που βγάζει 200+ αστικά χιλιόμετρα) θα θέλει καμιά εικοσαριά ώρες για να φορτίσει στην απλή πρίζα. Ε και; Σάμπως θα το ξελιγώσω ποτέ; Κι αν γίνει μια στο τόσο, θα χρειαστώ και την επομένη να έχω μεγάλη αυτονομία;
Έτσι τα σκέφτομαι, λες κι έχω τα 33 χιλιάρικα για να πάρω ηλεκτρικό. Θα έκανε κάθε μέρα λιγότερα από τα μισά χιλιόμετρα της αυτονομίας. Με φόρτιση κάθε βράδυ, θα ήταν κάθε πρωί σχεδόν γεμάτο. Αν μια στο τόσο πήγαινα για βόλτα 200 χιλιόμετρα, την επομένη δε θα είχα σοβαρή αυτονομία. Ε, μπορώ να ζήσω με αυτό εφόσον ένα Leaf αγοράζεται για καθαρά αστική χρήση, άντε και καμιά κοντινή εκδρομούλα (Χαλκίδα για παράδειγμα).
Τώρα, αν έχεις Hyundai Kona Electric των 500 χιλιομέτρων και το έχεις για να κάνεις τα πάντα, ναι, εκεί θέλεις ανεβασμένη παροχή στο σπίτι γιατί μπορεί να γυρίσεις πίτα και να θες το άλλο πρωί να είναι γεμάτο. Εκεί δε θα είναι το πόλης, το δεύτερο, θα είναι για να κάνει τα πάντα. Αλλά για κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να γίνουν υποδομές στην πατρίδα μας. Έχουμε μέλλον...
Όσο για το ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι για τον λαουτζίκο, θεωρώ ότι το VW ID. θα είναι το σημείο καμπής. Αν κοστίζει όσο ένα Golf diesel (έτσι διατείνεται ο Όμιλος) κι έχει αυτονομία 400 χιλιόμετρα, θα κάνει πάταγο.
-
-
Δυστυχώς με την έλλειψη υποδομών που έχουμε, μόνο για αστική χρήση είναι τα ηλεκτρικά. Δε γνωρίζω αν οι κάτοχοι Tesla (που έχουν δώσει 100+, γιατί όχι αν θα έχουν?) κάνουν κάποιο κόλπο και θα χρησιμοποιούν και σε ταξίδια, αλλά χωρίς ταχυφορτιστές στον αυτοκινητόδρομο, απλώς δεν πας πουθενά.
Τώρα για τα 33 χιλιάρικα, είναι θέμα τσέπης. Στο δίπλα φόρουμ, τύπος ψάχνει αμάξι για τη γυναίκα του για μέσα στην πόλη. Έχει καταλήξει στο Subaru XV 1.6 βενζίνης στα 28 χιλιάρικα. Με τετρακίνηση, 0-100 σε 14' και κατανάλωση τουλάχιστον 10 λίτρα στην πόλη.
Του πρότεινα το Leaf. Πολύ ανώτερο ως αστικό όχημα, απόσβεση των επιπλέον χρημάτων σε 40 χιλιάδες χιλιόμετρα, αγχολυτικό, με τρελό γκάζι για πόλη, άμεση ροπή από το μηδέν. Ούτε καν απάντησε.Κάνετε το λάθος να κρίνετε τα ηλεκτρικά ΜΟΝΟ με βάση την οικονομία ή την αυτονομία παραβλέποντας ότι προσφέρουν εμπειρία από το μέλλον. Ότι προσφέρουν πολύ ανωτέρα οδηγικά χαρακτηριστικά. Εκεί δηλαδή που ένα μοντέλο φυσικού αερίου (ας πούμε το Golf) είναι ένα Golf σε ΟΛΑ χειρότερο από το βενζίνης αλλά πολύ πιο οικονομικό, ένα Leaf απλώς δεν έχει αντίπαλο στο πώς κινείται στο δρόμο. Κανένα μικρομεσαίο δεν μπορεί να κάνει ό,τι κάνει το Leaf.
Να θυμίσω τη δημοσίευση που είχα βάλει πριν δύο μήνες, με τον τύπο που οδήγησε το Kona Electric και ξετρελάθηκε. Έλεγε ότι μόνο το Focus RS Mk1 είχε ερωτευτεί τόσο.
Και τον τύπο από το δίπλα φόρουμ που έχει την 911, την i3 και την 320 αυτόματη (8 σχέσεις) πετρέλαιο, που βρίσκει το ηλεκτρικό μαγικό και η 320 τού φαίνεται τρακτέρ.
-
Δε θέλω να σας το χαλάσω. Αλλά με όλες τις χρεώσεις μέσα, το κόστος του kw είναι περίπου στα 20 cents.
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μήπως εσύ έχεις υψηλότερη χρέωση λόγω τουριστικού καταλύματος;
-
Ναι αλλά εσύ κοιτάς και την χαμηλότερη οικιακή χρέωση. Την οποία αν θα φορτίζεις αυτοκίνητο, την ξεχνάς.
Τυχαίο googling
https://kantoliana.gr/blog/poso-kostizei-mia-kwh/Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σταθερά η βενζινουλα λίγο φθηνότερα πλέον από το diesel
-
Διαβάζω το φίλο μου Σαμπα..και θέλω να τον πειράξω λίγο..!!!
Μας γράφει για μια κοντινή βόλτα στην Χαλκίδα με το ηλεκτρικό leaf ...
Μα ο κουμπαρος στη Καλαμάτα; ;; Η μονεμβασια; ;; Πως θα πάμε εκεί με το leaf?! !!! -
http://greek.dieselgeneratorssets.com/s ... sites.html
-
Χαχαχα, το γελάτε αλλά υπάρχει. Φορητή γεννήτρια για ηλεκτρικά μοντέλα. Υπάρχει σίγουρα για το Zoe, δε γνωρίζω αν υπάρχει και για το Leaf.
Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο πεζή. Αν είχα 30+ για ηλεκτρικό μες στην πόλη, θα είχα και μια 70άρα για το επίσημο όχημα της οικογένειας (κι άλλα 6-7 για το όχημα του μπαμπά, MR2 2zz αποκαλύψου). Η μεγάλη καψούρα είναι τα τζιπ της Volvo. Τώρα 60άρι θα ήταν, 90άρι θα ήταν, δυσκολεύομαι στην απόφαση.
Η αλήθεια είναι ότι το 60άρι είναι πιο όμορφο και πιο μαζεμένο σε διαστάσεις, αλλά ξενερώνω με τις 5 θέσεις, το θέλω το επταθέσιο του 90. Για αυτό δεν παίρνω τίποτα κι ησυχάζω χαχαχα.
Όχι που θα κατέβω με το Leaf στην Πελοπόννησο... -
Δεν το πιστευω, ολα τα εχει ψαξει.
Επειδη εν τελη, θα μεινουμε με ηλεκτρικα πατινια, οι πετρολχεντς εχουμε και αλλη λυση χωρις κοστος μετακινησης
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κάνετε το λάθος να κρίνετε τα ηλεκτρικά ΜΟΝΟ με βάση την οικονομία ή την αυτονομία παραβλέποντας ότι προσφέρουν εμπειρία από το μέλλον. Ότι** προσφέρουν πολύ ανωτέρα οδηγικά χαρακτηριστικά**. Εκεί δηλαδή που ένα μοντέλο φυσικού αερίου (ας πούμε το Golf) είναι ένα Golf σε ΟΛΑ χειρότερο από το βενζίνης αλλά πολύ πιο οικονομικό, ένα Leaf απλώς δεν έχει αντίπαλο στο πώς κινείται στο δρόμο. Κανένα μικρομεσαίο δεν μπορεί να κάνει ό,τι κάνει το Leaf.Πολύ ανώτερα οδηγικά χαρακτηριστικά; Περίεργο να το λες εσύ, ένας άνθρωπος με αποδεδειγμένες οδηγικές ανησυχίες...
Αν αυτά συνοψίζονται στην απουσία θορύβου μηχανής, στην ευκολία οδήγησης και στην άμεση απόδοση μεγάλης ροπής παντού και πάντα, ναι έχεις δίκιο. Αν μιλάμε όμως π.χ. για οδική συμπεριφορά ή για προοδευτικότητα φρένων, τότε επί του παρόντος, τα σύγχρονα ηλεκτρικά βρίσκονται ακόμη στον πάτο της κατάταξης.Όσο για τον ενθουσιασμό κάποιων με τα ηλεκτρικά, σίγουρα υπάρχουν άλλοι τόσοι οι οποίοι έχουν αντιδιαμετρικά αντίθετη άποψη.
Προσωπικά καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου, καθώς είναι πραγματικά μια άλλη εμπειρία οδήγησης, αλλά όχι και να την αποθεώνουμε έτσι... Έχει πολύ δρόμο ακόμη αυτή η τεχνολογία.
-
Βαλε χαρη στην εξισωση και το e pedal. Δηλαδη σηκωνεις το ποδι φρεναρει, το πατας τερμα φουλ ροπη στους τροχους.
Σκεψου δηλαδη να βγαζεις μια στροφοδιαδρομη με ενα ποδι μονο και τιναγματα δυναμης στις εξοδους και φρεναρισμα απαλο λιγο πιο πριν την κορυφη μολις σηκωνεις το γκαζι για τελειο πλασαρισμα, αυτο εμενα με εντυπωσιαζει.
Αν μαλιστα βαλουν ρυθμιση να περνας ηλεκτρονικα την κατανομη πεδησης στον μπροστινο η πισω αξονα. Ακομα και με μπροσθιοκινητα αυτοκινητα θα γινονται τρελα ντριφτακια.
-
Μετά συγχωρήσεως, αλλά νομίζω ότι στη στροφοδιαδρομή θέλεις πρωτίστως ρυθμισιμότητα και προοδευτικότητα φρένων και όχι ευκολία. Καλή είναι και η ευκολία, αλλά μόνο αν συνδυάζεται με τα παραπάνω... Και με βάση ότι διαβάζω, προς το παρόν τα ηλεκτρικά έχουν θέμα με την προοδευτικότητα και τη ρυθμισιμότητα των φρένων.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά