-
Παιδιά ήθελα μια γνώμη...
Έχω από το 2020 ένα q2 1.6 tdi. Χρησιμοποιήθηκε κατά 95% σε μεγάλα ταξίδια και είμαι πολύ ικανοποιημένος από κατανάλωση, αξιοπιστία και οτιδήποτε.
Πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει. Χρησιμοποιείται 20χλμ καθημερινά προς την εργασία και άλλα 20χλμ επιστροφή σε συνθήκες πόλης επαρχίας (όχι τρελή κίνηση). Η ερώτηση είναι αν ένα ταξίδι μικρό της τάξης των 60-70χλμ στον αυτοκινητόδρομο κάθε 1-2 σαββατοκύριακα είναι αρκετό για να κρατήσει τα dpf και λοιπά συστήματα σε καλή κατάσταση; -
@ata said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Έχω από το 2020 ένα q2 1.6 tdi. Χρησιμοποιήθηκε κατά 95% σε μεγάλα ταξίδια και είμαι πολύ ικανοποιημένος από κατανάλωση, αξιοπιστία και οτιδήποτε.
Πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει. Χρησιμοποιείται 20χλμ καθημερινά προς την εργασία και άλλα 20χλμ επιστροφή σε συνθήκες πόλης επαρχίας (όχι τρελή κίνηση). Η ερώτηση είναι αν ένα ταξίδι μικρό της τάξης των 60-70χλμ στον αυτοκινητόδρομο κάθε 1-2 σαββατοκύριακα είναι αρκετό για να κρατήσει τα dpf και λοιπά συστήματα σε καλή κατάσταση;Κακο δε θα του κανει.
-
@ata said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει. Χρησιμοποιείται 20χλμ καθημερινά προς την εργασία και άλλα 20χλμ επιστροφή σε συνθήκες πόλης επαρχίας (όχι τρελή κίνηση). Η ερώτηση είναι αν ένα ταξίδι μικρό της τάξης των 60-70χλμ στον αυτοκινητόδρομο κάθε 1-2 σαββατοκύριακα είναι αρκετό για να κρατήσει τα dpf και λοιπά συστήματα σε καλή κατάσταση;Αν ξεκινήσει η αναγέννηση του φίλτρου, κάθε 200κάτι χιλιόμετρα αν δεν είναι ήδη πολύ βουλωμένο, αλλά εξαρτάται κι απ τις διαδρομές, θα αντιληφθείς ότι:
Βγαίνει εκτός το start/stop
Ανεβαίνουν οι στροφές στο ρελαντί στις 1000
Ακούγεται το βιντιλατέρΌταν το αντιληφθείς, ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟ ΜΟΤΕΡ, κι αν είναι δυνατόν, βγες σε λίγο πιο ανοιχτό δρόμο και κάνε 5-10χλμ με 3η φορτωμενη, ίσως 4η αν έχεις 6ταχυτο (κοντά στα 80χαω, 3.000 στροφές κινητήρα). Έτσι θα γίνει πλήρης αναγέννηση, και μετά, εφόσον έχει ολοκληρωθεί και περάσουν μερικά λεπτά να πέσουν οι θερμοκρασίες, θα σβήσει μόνο του στο ρελαντί (έχοντας ενεργό πλέον το start stop απ το κουμπί).
Αν ακολουθειτε τα παραπάνω, θα κάνετε σχεδόν 300.000χλμ χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα dpf. -
@ntinaras said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dimgeo said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Χαζομάρα παντως της Dacia που δεν προσφέρει αυτόματο κιβώτιο στα μοντέλα με τον κινητήρα διπλού καυσίμου. Ζαχάρωνα το Duster υγραέριο, και αυτός ηταν ο βασικός λόγος που προσπέρασα και πήρα CHR. Αποκλείεται να είμαι ο μονος.
Το duster θα ηταν επικο αν εβγαινε lpg με 4Χ4
Τότε βασικά θα ήταν το μοναδικό σε όλη την αγορά αυτοκινήτου, δεν υπάρχει άλλο.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά