-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Επειδή ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τους παράγοντες τους οποίους αναφέρεις (τι μπορεί να κάνει το εργοστάσιο ή ο εισαγωγέας για παράδειγμα), αυτό το οποίο είναι πιο λογικό να κάνεις όταν ψάχνεις για την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι είτε να βλέπεις στατιστικά από μεγάλους οργανισμούς, είτε -για νεότερα αυτοκίνητα- να ψάχνεις τις εμπειρίες πελατών.Προφανώς και θα βρεις αρνητικές αναφορές για κάθε μοντέλο, όταν όμως το QQ έχει ένα μόλις χρόνο στην αγορά και θα πρότειναν σε κάποιο γνωστό τους το 1/3 μόλις των ιδιοκτητών, την στιγμή που για άλλα αυτοκίνητα το ποσοστό αυτό φτάνει το 70-80%, τότε είναι εύλογο να θεωρήσεις ότι υπάρχουν θέματα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αν φταίνε 'παιδικές ασθένειες', κακή γραμμή παραγωγής ή ο εισαγωγέας, προσωπικά λίγη σημασία έχει για εμένα, αυτό ας το δει η Nissan.
πολύ σωστός
+1 -
Ειναι παροιμιώδες πως τα κατάφερε η νισσαν. Ένα αμάξι που είχε πουλήσει τρέλα και την έσωσε απο την καταστροφή το αλλάζει με ένα όμορφο σκαρί που ομως εχει τόσο θέματα και εχει ταλαιπωρήσει κόσμο. Οι κακές βαθμολογίες έχουν αυτό κυριως σαν αφετηρία, οτι δηλαδή πολύς κόσμος νοιωθει εξαπατημένος και προσθέτως 'δαγκωμενος¨ απο την τιμή. Το αμάξι βγήκε και με προβλήματα και ακριβό ενω εξακολουθουσε να ακριβαίνει παρά τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων. Μάλιστα επειδή πουλάει υπάρχουν ακομα και έμποροι που δεν δίνουν δώρα (το διαβάσαμε και αυτό στο ελληνικό φόρουμ).
Παράλληλα η νισσαν και συνακόλουθα οι ντόπιοι αντιπρόσωποι ποτε δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με ολα τα προβλήματα συναρμογής και τους θορύβους που είχαν καταγράφει εμμένοντας στη διάγνωση του προβλήματος απο το συνεργείο πρώτα και εφαρμόζοντας μέσες λύσεις.) παιδικά προβλήματα είχαν και έχουν και αλλα αυτοκίνητα αλλα πάντοτε έβγαιναν τεχνικές οδηγίες που εφαρμόζονταν ακομα και χωρις πίστη αναπαραγωγή του προβλήματος απο το εξουσιοδοτημένο η ακομα και προληπτικά (μου είχε συμβεί στο rav και ξέρω). Βέβαια μαζί με τους θορύβους και τα χτυπήματα το αμάξι αντιμετώπισε και σοβαρά προβλήματα στο αυτόματο σασμάν στους μπροστινούς αισθητήρες στο σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος κλπ που δεν ηταν μονο ενοχλητικά αλλα και επικίνδυνα.
Εγώ προφανώς και μετάνιωσα με την επιλογή μου ειδικά στο κόστος που το ανέβασα τρώγοντας στη μάπα και την ξαφνική αυξηςη 500 ευρώ τον Οκτώβριο που επηρέαζε και ήδη εισηγμένα αυτοκίνητα (ανήκουστο και εμπορικά 'ανέντιμο') και ειναι λογικό να μην το συνιστούσα σε κάποιον τρίτο. Αν το είχα παρει αρκετά πιο κάτω ίσως να ήμουν σε θέση να του συγχωρήσω και πέντε θορύβους. Ετσι όπως ειναι σήμερα και με την αίσθηση που σου δίνει (πολυ ψεύτικη) νοιώθω εξαπατημένος.. -
Εγώ πάντως ακούγοντας τόσα για το qashqai μάλλον σιγά σιγά το βγάζω από την λίστα μου και το αντικαθιστώ με το 500x. Έχω την εντύπωση χωρίς να το έξω ψάξει ακόμα εκτενώς (δεν έχω πάει από έκθεση της fiat), ότι προσφέρει με τα ίδια λεφτά και περισσότερο εξοπλισμό αλλά και το diesel που με ενδιαφέρει περισσότερο. ..
-
Και εμείς στην ίδια φάση είμαστε με το HRV, γιατί το Civic μας άρεσε πολύ στην οδήγηση (φοβερός κινητήρας), αλλά μας προβλημάτισαν οι χώροι. Το θέμα είναι πότε θα έρθει το HRV και η τιμή του. Γιατί μπορεί να βασίζεται στο πάτωμα του Jazz, αλλά λογικά θα το τιμολογήσουν ανάμεσα στο Civic και το CRV.Αρχικά έλεγαν ότι θα έρθει καλοκαίρι, μετά πήγε Σεπτέμβρη, τώρα κάτι άκουσα για Νοέμβρη...
Ας έφερναν τουλάχιστον νωρίτερα κανένα εκθεσιακό ή test drive για να μαθαίναμε αν αξίζει η αναμονή.Αν σε προβληματισαν οι χωροι του Civic μην περιμενεις καν το HR-V. Γιατι το HR-V εχει 14 λιτρα μικροτερο πορτ - μπαγκαζ (453 λιτρα το HR-V, 467 λιτρα το Civic) και ελαχιστα περισσοτερο χωρο για τα ποδια των πισω επιβατων, μολις 1,5 εκατοστο μεγαλυτερο μεταξονιο. Μαλιστα ο χωρος για τα κεφαλια των πισω επιβατων ειναι πιο περιορισμενος απο αυτον του Civic εξαιτιας της σχεδιασης που μοιαζει με κουπέ. Αν θες παραπανω χωρους τσεκαρε το Hyundai Tucson που ερχεται τελος 2015 ή το νεο CR-V με τα 160 άλογα πετρελαιο (και τα 32.000 ευρω τιμη ) που ερχεται το Μαιο.
-
To HRV δειχνει πολύ όμορφο, όπως όμως βλέπω τα πραγματα, το βλέπω χαλαρα να ξεκιναει απο περιπου τα 25000€, οπότε ξεφευγει νομίζω απο το επιπεδο τιμής του Vitara και ίσως και του QQ σε κάποιες μεσαιες εκδόσεις....
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Και εμείς στην ίδια φάση είμαστε με το HRV, γιατί το Civic μας άρεσε πολύ στην οδήγηση (φοβερός κινητήρας), αλλά μας προβλημάτισαν οι χώροι. Το θέμα είναι πότε θα έρθει το HRV και η τιμή του. Γιατί μπορεί να βασίζεται στο πάτωμα του Jazz, αλλά λογικά θα το τιμολογήσουν ανάμεσα στο Civic και το CRV.
Αρχικά έλεγαν ότι θα έρθει καλοκαίρι, μετά πήγε Σεπτέμβρη, τώρα κάτι άκουσα για Νοέμβρη...
Ας έφερναν τουλάχιστον νωρίτερα κανένα εκθεσιακό ή test drive για να μαθαίναμε αν αξίζει η αναμονή.Αν σε προβληματισαν οι χωροι του Civic μην περιμενεις καν το HR-V. Γιατι το HR-V εχει 14 λιτρα μικροτερο πορτ - μπαγκαζ (453 λιτρα το HR-V, 467 λιτρα το Civic) και ελαχιστα περισσοτερο χωρο για τα ποδια των πισω επιβατων, μολις 1,5 εκατοστο μεγαλυτερο μεταξονιο. Μαλιστα ο χωρος για τα κεφαλια των πισω επιβατων ειναι πιο περιορισμενος απο αυτον του Civic εξαιτιας της σχεδιασης που μοιαζει με κουπέ. Αν θες παραπανω χωρους τσεκαρε το Hyundai Tucson που ερχεται τελος 2015 ή το νεο CR-V με τα 160 άλογα πετρελαιο (και τα 32.000 ευρω τιμη ) που ερχεται το Μαιο.
Δεν μας προβλημάτισε ο χώρος αποσκευών, αντιθέτως είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας. Η μέρα με την νύχτα σε σχέση με το Focus για παράδειγμα. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο (το οποίο αναφέρεται και στα περισσότερα reviews) είναι ο χώρος για τον οδηγό. Έχει μεγάλη κλίση η μπροστά κολόνα και σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ κάτω από τα μπροστά καθίσματα, το κεφάλι του οδηγού είναι πολύ κοντά στην οροφή. Γενικά μου έδινε την αίσθηση ότι αν φρενάρω απότομα θα σκάσει το κεφάλι μου στην οροφή. Για το σκιάδιο δε το συζητάμε, όταν το κατέβαζα δεν έβλεπα δρόμο
Για να βολευτεί κάποιος πρέπει να οδηγεί αρκετά ξαπλωτά κάτι το οποίο δε μου αρέσει καθόλου. Οπότε λόγω ύψους του HRV δεν πιστεύω ότι θα έχω θέμα. Το πρόβλημα όπως λέει ο plutare είναι η τιμή, καθώς και το πότε θα το φέρει ο Σαρακάκης. Έτσι που το πάει ο Σαρακάκης για καλό 2016 τις βλέπω τις πρώτες παραδόσεις...
-
Επειδή ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τους παράγοντες τους οποίους αναφέρεις (τι μπορεί να κάνει το εργοστάσιο ή ο εισαγωγέας για παράδειγμα), αυτό το οποίο είναι πιο λογικό να κάνεις όταν ψάχνεις για την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι είτε να βλέπεις στατιστικά από μεγάλους οργανισμούς, είτε -για νεότερα αυτοκίνητα- να ψάχνεις τις εμπειρίες πελατών.Προφανώς και θα βρεις αρνητικές αναφορές για κάθε μοντέλο, όταν όμως το QQ έχει ένα μόλις χρόνο στην αγορά και θα πρότειναν σε κάποιο γνωστό τους το 1/3 μόλις των ιδιοκτητών, την στιγμή που για άλλα αυτοκίνητα το ποσοστό αυτό φτάνει το 70-80%, τότε είναι εύλογο να θεωρήσεις ότι υπάρχουν θέματα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αν φταίνε 'παιδικές ασθένειες', κακή γραμμή παραγωγής ή ο εισαγωγέας, προσωπικά λίγη σημασία έχει για εμένα, αυτό ας το δει η Nissan.
Κοίτα τα πράγματα είναι απλά.
Άλλοι δίνουν αξία στο 'ίντερνετ' τόση όση χρειάζεται ώστε να επηρεάζονται και άλλοι απλά είναι δύσπιστοι σε αυτά που διαβάζουν, ειδικά όταν δεν υπάρχει πιστοποίηση γραπτών.Δεν είμαι 'οπαδός' της Nissan, ποτέ μου δεν είχα Nissan, αλλά είχα Suzuki...
Αυτό μου αρκεί για να σχηματίσω άποψη που θα αφορά μόνο τον εαυτό μου...Και μεταξύ των δύο μοντέλων προσωπικά δεν θα αγόραζα κανένα.
Γιατί και τα δύο έχουν θέματα που ακυρώνουν την πιθανότητα επιλογής.Αν κάποιους τους καλύπτουν, τότε καλοτάξιδα να είναι...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επειδή ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τους παράγοντες τους οποίους αναφέρεις (τι μπορεί να κάνει το εργοστάσιο ή ο εισαγωγέας για παράδειγμα), αυτό το οποίο είναι πιο λογικό να κάνεις όταν ψάχνεις για την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι είτε να βλέπεις στατιστικά από μεγάλους οργανισμούς, είτε -για νεότερα αυτοκίνητα- να ψάχνεις τις εμπειρίες πελατών.
Προφανώς και θα βρεις αρνητικές αναφορές για κάθε μοντέλο, όταν όμως το QQ έχει ένα μόλις χρόνο στην αγορά και θα πρότειναν σε κάποιο γνωστό τους το 1/3 μόλις των ιδιοκτητών, την στιγμή που για άλλα αυτοκίνητα το ποσοστό αυτό φτάνει το 70-80%, τότε είναι εύλογο να θεωρήσεις ότι υπάρχουν θέματα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αν φταίνε 'παιδικές ασθένειες', κακή γραμμή παραγωγής ή ο εισαγωγέας, προσωπικά λίγη σημασία έχει για εμένα, αυτό ας το δει η Nissan.
Κοίτα τα πράγματα είναι απλά.
Άλλοι δίνουν αξία στο 'ίντερνετ' τόση όση χρειάζεται ώστε να επηρεάζονται και άλλοι απλά είναι δύσπιστοι σε αυτά που διαβάζουν, ειδικά όταν δεν υπάρχει πιστοποίηση γραπτών.Δεν είμαι 'οπαδός' της Nissan, ποτέ μου δεν είχα Nissan, αλλά είχα Suzuki...
Αυτό μου αρκεί για να σχηματίσω άποψη που θα αφορά μόνο τον εαυτό μου...Και μεταξύ των δύο μοντέλων προσωπικά δεν θα αγόραζα κανένα.
Γιατί και τα δύο έχουν θέματα που ακυρώνουν την πιθανότητα επιλογής.Αν κάποιους τους καλύπτουν, τότε καλοτάξιδα να είναι...
STORM
Αφου ήσουν κατοχος Suzuki, θα βοηθούσε πάρα πολύ εμάς του υποψηφιους αγοραστες να μας έλεγες την προσωπική σου εμπειρία....
-
Τα έχω πει πολλάκις.
Εγώ νόμιζα ότι αγόρασα Suzuki και παρέλαβα ένα αυτοκίνητο που πουθενά δεν αναγραφόταν η λέξη Suzuki...
Ακόμη και στην άδεια έλεγε Magyar Swift...
Στο τιμόνι δεν είχε λογότυπο και τα αυτοκόλλητα στο πίσω μέρος τα κόλλησαν Ελλάδα.
Μόνο στο καπώ μπροστά είχε το πλαστικό χρωμιωμένο λογότυπο το οποίο και αυτό πιθανότατα να το κόλλησαν στην Ελλάδα.Ένα αυτοκίνητο ουγγαρέζικο με κάποια ελάχιστα στοιχεία από το ιαπωνικό suzuki.
Αυτά όμως το 1996. Πιθανά από τότε να έχουν αλλάξει τα πράγματα.Η λύση είναι μία. Πας σε κάποια εμπορία και ξεκινάς και κοιτάς που και σε ποια μέρη του αυτοκινήτου αναγράφεται το 'made in hungary'. Π.χ. τζάμια, αμορτισέρ πίσω πόρτας, μοτέρ καθαριστήρων στην μηχανή κλπ...
Όσο περισσότερο το βλέπεις τόσο απομακρύνεσαι από το Made In Japan ή κάτι άλλο τέλος πάντων.Όσο θα υπάρχει αυτό το 'made in hungary' σε υλικά του αυτοκινήτου εγώ θα έχω αμφιβολίες για την ποιότητα.
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν τα υλικά ήταν ίδια με αυτά που βάζουν στην Ιαπωνία.Δυστυχώς εγώ έζησα κωμικοτραγικές καταστάσεις με το Swift το οποίο το πούλησα στα δύο χρόνια κατοχής με κάπου στα 20.000χλμ. Παραπάνω δεν πήγαινε...
-
@Storm και 12 χρόνια μετά στο Splash κάπως έτσι όπως τα λες ήταν. Άντε λίγο καλυτερα ...
Δεν θυμάμαι να είδα κάπου κάτι made in Japan.
Το χειρότερο ομως τοτε το 2008 για μένα ηταν το aftersales τους εδώ πάνω.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Πραγματικά έτσι όπως τα ακουω δεξια και αριστερα τα πραγματα, δεν ξερω αν αξιζει να δωσω λεφτα για ένα νεο αυτοκίνητο....
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Πραγματικά έτσι όπως τα ακουω δεξια και αριστερα τα πραγματα, δεν ξερω αν αξιζει να δωσω λεφτα για ένα νεο αυτοκίνητο....εάν βρεις μεταχειρισμένο το οποίο :
- μπορείς να ελέγξεις διεξοδικά, ώστε να αποφύγεις - ει δυνατόν - σοβαρές βλάβες
- να έχει τιμή τέτοια που ακόμη και με βλάβες δε θα φτάσει ποτέ την τιμή του καινούριου που θα αγόραζες
- γιατί να μην είναι και καλύτερο αμάξι από αυτό που θα έπαιρνες καινούριο;
τότε σίγουρα συμφέρει...
η δική μου προσωπική εμπειρία από toyota corolla του 2006 την οποία πήρα 3ετίας στη μισή τιμή από όσο είχε καινούρια με 50.000 χλμ είναι σαφέστατα απόλυτα θετική μέχρι στιγμής. Μετά από άλλα 5,5 χρόνια έχω φτάσει 166.000 χλμ από τα οποία τα τελευταία 98.000 με υγραέριο. Πέρα από τα service μέχρι στιγμής μοναδικές φθορές μία μίζα (λιγότερο από 100 ευρώ) και τελευταία είχα μια διαρροή στον πνεύμονα του υγραερίου (πέρα από τα φίλτρα που έπρεπε να αλλαχτούν ούτως ή άλλως πλήρωσα +35 ευρώ...). Συνεπώς, υπ' αυτές τις συνθήκες δε βρίσκω σοβαρό λόγο που θα έπρεπε να δώσω άλλα 8-9k για να το πάρω καινούριο...
Βέβαια το μεταχειρισμένο ενέχει και κινδύνους να σου βγει σκάρτο το αμάξι...Αλλά μήπως δε κινδυνεύεις σήμερα και από τα καινούρια;;;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πραγματικά έτσι όπως τα ακουω δεξια και αριστερα τα πραγματα, δεν ξερω αν αξιζει να δωσω λεφτα για ένα νεο αυτοκίνητο....
εάν βρεις μεταχειρισμένο το οποίο :
- μπορείς να ελέγξεις διεξοδικά, ώστε να αποφύγεις - ει δυνατόν - σοβαρές βλάβες
- να έχει τιμή τέτοια που ακόμη και με βλάβες δε θα φτάσει ποτέ την τιμή του καινούριου που θα αγόραζες
- γιατί να μην είναι και καλύτερο αμάξι από αυτό που θα έπαιρνες καινούριο;
τότε σίγουρα συμφέρει...
η δική μου προσωπική εμπειρία από toyota corolla του 2006 την οποία πήρα 3ετίας στη μισή τιμή από όσο είχε καινούρια με 50.000 χλμ είναι σαφέστατα απόλυτα θετική μέχρι στιγμής. Μετά από άλλα 5,5 χρόνια έχω φτάσει 166.000 χλμ από τα οποία τα τελευταία 98.000 με υγραέριο. Πέρα από τα service μέχρι στιγμής μοναδικές φθορές μία μίζα (λιγότερο από 100 ευρώ) και τελευταία είχα μια διαρροή στον πνεύμονα του υγραερίου (πέρα από τα φίλτρα που έπρεπε να αλλαχτούν ούτως ή άλλως πλήρωσα +35 ευρώ...). Συνεπώς, υπ' αυτές τις συνθήκες δε βρίσκω σοβαρό λόγο που θα έπρεπε να δώσω άλλα 8-9k για να το πάρω καινούριο...
Βέβαια το μεταχειρισμένο ενέχει και κινδύνους να σου βγει σκάρτο το αμάξι...Αλλά μήπως δε κινδυνεύεις σήμερα και από τα καινούρια;;;
Αυτό σκέφτομαι και γω. Ίσως ο μοναδικός λόγος που αγοράζεις καινούργιο είναι η ανασφάλεια του τι θα σου βγει το παλιό. Αν είναι να την έχεις και για το καινούργιο, τότε ίσως να μην έχει νόημα....
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
@Storm και 12 χρόνια μετά στο Splash κάπως έτσι όπως τα λες ήταν. Άντε λίγο καλυτερα ...
Δεν θυμάμαι να είδα κάπου κάτι made in Japan.
Το χειρότερο ομως τοτε το 2008 για μένα ηταν το aftersales τους εδώ πάνω.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Δεν είναι τυχαίο ο ντόρος που γινόταν εντός και εκτός ίντερνετ για τις διαφορές των suzuki μεταξύ ουγγαρίας και ιαπωνίας.
Και προσωπικά ακόμη θυμάμαι χρήστες του ίντερνετ που 'έκλαιγαν' επειδή τους έκατσε ουγγαρέζικο κομμάτι ή και άλλους υποψήφιους πελάτες που προσπαθούσαν να βρούνε κόλπα για να φέρουν ιαπωνικό suzuki. Και υπήρχαν κάποια κόλπα. Κάποιες εκδόσεις ερχόντουσαν από Ουγγαρία, κάποιες από Ιαπωνία κλπ...
-
Τόσοι εδω μέσα, δεν το έχει παραγγελει κανείς ακόμα????? να ακουσουμε καμια αποψη απο πρώτο χερι???
-
Εγω παντως του εκανα Test Drive στη full εκδοση GLX 4χ4 με diesel και μου αρεσε παρα πoλυ. Πολυ καλος κινητηρας.
Αν δεν ηταν το μικρο πορτμπαγκαζ και τα πισω φαναρια που δεν με πολυτρελαινουν θα το εκλεινα.
Ειμαι αναμεσα σε αυτο και το QQ σε αυτη την κατηγορια.
Θα κανω Test Drive και αυτο και θα δω. -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Εγω παντως του εκανα Test Drive στη full εκδοση GLX 4χ4 με diesel και μου αρεσε παρα πoλυ. Πολυ καλος κινητηρας.
Αν δεν ηταν το μικρο πορτμπαγκαζ και τα πισω φαναρια που δεν με πολυτρελαινουν θα το εκλεινα.
Ειμαι αναμεσα σε αυτο και το QQ σε αυτη την κατηγορια.
Θα κανω Test Drive και αυτο και θα δω.και γω αναμεσα στα δυο ειμαι, αλλα γέρνω αρκετα περισσότερο προς το Vitara. Κυριώς για τα πολλα θεματα που ακουω για το QQ. και γω το ιδιο εκανα Test Drive και φυσαει. Το μονο που με χαλάει είναι το εσωτερικο του (πολύ λιτό & οχι τοσο μοντερνο, χωρίς όμως να του λειπει τίποτα απο καλουδια οπως BT, cruise control κλπ) και θα συμφωνήσω απόλυτα για τα πίσω φώτα που προσωπικά με αφηνουν παγερα αδιάφορο.
Σαν συνολο όμως εξωτερική εμφανιση θεωρω οτι ειναι πολύ πιο ωραίο απο το QQ.
Απλά τώρα έχει προστεθει στην λίστα και το 500X.Panos7, ποιο θα κανεις Test drive ακομα? γιατι τις φωτογραφίες σου δεν μπορω να τις δω
-
Ανάμεσα σε Vitara και 500X, θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη στο 500Χ.
-
Ανάμεσα σε Vitara και 500X, θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη στο 500Χ.Πολύ πιο όμορφο μέσα, εξωτερικά όμως μου αρέσει περισσότερο το τζουτζουκι....
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Κυριώς για τα πολλα θεματα που ακουω για το QQ. και γω το ιδιο εκανα Test Drive και φυσαει.Ακούς για πολλά θέματα για το QQ που πουλάει εδώ και ένα+ χρόνο αλλά δεν ακούς τίποτα για το Vitara που μόλις παρουσιάστηκε. Το ίδιο ισχύει και για το 500Χ.
Θα ισχύει άραγε το ίδιο ένα χρόνο μετά κυκλοφορίας του Vitara ή του 500Χ?
Suzuki Vitara 2015