-
Ο χρήστης DISTRIBUTOR έγραψε:
Ax φίλε London όταν μου λες ότι δεν το χρησιμοποιείς σε χιόνα με τρελαίνεις Δηλαδή δεν μπορεί εκεί που μένεις να έρθουν τα χιόνια σε εσένα Να χιονίσει βρε αδελφέ και να χρειαστεί να θέλεις να πας στην δουλειά σου πάση θυσία και να είσαι αποκλεισμένος...θα μου πεις ότι συνήθως τέτοιες καταστάσεις όπως χιόνια,λάσπη,άμμος ,σαθρό έδαφος μπορούν να σου συμβούν 1 φορά στα 5 χρόνια...αλλά όταν συμβεί είτε λόγω δικής σου βλακείας είτε μετεωρολογικού αιφνιδιασμού, και βρίσκεσαι σε μια κατάσταση ημιτρέλας και να ψάχνεις άτομα να βάλουν ένα χεράκι να λες από μέσα σου ότι αν ήσουν 4WD μπορεί να την ξεπέρναγες αυτήν την παλιό κατάσταση ...... Εγώ πάντως με το LEON στα 11 χρόνια έζησα κάποιες από τις παραπάνω καταστάσειςH τετρακίνηση από μόνη της δεν θα σε σώσει από αυτές τις καταστάσεις....
-
Ναι σε κάποιες βαριές περιπτώσεις μπορεί να μην με σώσει.....όμως σε κάποιες άλλες πιο ελαφριές θα την έβγαζα καθαρή και θα γλύτωνα και τα....... πατάκια του αυτοκινήτου
-
Εγω να πω οτι αν εχεις ενα δικινητο και ενα τετρακινητο ιδιο μοντελο οπως το vitara σε δυσκολες συνθηκες οπως χιονι τοτε εχοντας αλυσιδες στο δικινητο θα φυγεις.Μη νομιζει καποιος οτι στο 4χ4 δε χρειαζονται
-
Καλησπέρα. Σκέφτομαι την αγορά ενος vitara Gl+ 4x4. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον κάτοχο το πόσο εύχρηστη είναι η οδήγηση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη και στο παρκάρισμα. Είμαι κάτοχος Fiat Punto και συνιθησμένος διαφορετικά. Λόγω δουλειάς όμως χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να πηγαίνει και εκτός ασφάλτου. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εγω να πω οτι αν εχεις ενα δικινητο και ενα τετρακινητο ιδιο μοντελο οπως το vitara σε δυσκολες συνθηκες οπως χιονι τοτε εχοντας αλυσιδες στο δικινητο θα φυγεις.Μη νομιζει καποιος οτι στο 4χ4 δε χρειαζονταιΜε τα κατάλληλα λάστιχα και τετρακίνηση, οι αλυσίδες θα απαιτηθούν μόνο σε αρκτικές καταστάσεις! 20 χρόνια τώρα ποτέ δεν χρειάστηκαν και μιλάω και για άγριες φάσεις σε χωματόδρομο στο βουνό με 30 πόντους χιόνι στον δρόμο και δυό μέτρα στην άκρη του δρόμου. Μιλάω βέβαια και για κορυφαίο off-roader με λάστιχα M&S...
-
Ο χρήστης Lucky_Look έγραψε:
Καλησπέρα. Σκέφτομαι την αγορά ενος vitara Gl+ 4x4. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον κάτοχο το πόσο εύχρηστη είναι η οδήγηση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη και στο παρκάρισμα. Είμαι κάτοχος Fiat Punto και συνιθησμένος διαφορετικά. Λόγω δουλειάς όμως χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να πηγαίνει και εκτός ασφάλτου. Ευχαριστώ.Θα το συνηθισεις. Τόσοι και τόσοι κυκλοφορούν εντός πόλης με μεγάλα αυτοκίνητα.
Εξάλλου μέγεθος μικρομεσαίου έχει. Πες ένα υπερυψωμενο ψηλοταβσνο 'Auris'.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φίλε Lucky το Vitara όσο αφορά το διαμήκη μέγεθος είναι στα 4,17Mt πράγμα που σημαίνει οτι είναι όντως στο μέγεθος ενός μικρομεσαίου που με την βοήθεια ακόμα τις πολύ βολικής και ακριβής κάμερας οπισθοπορείας δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο παρκαρισμα....Τώρα στο πλάτος και στο υψος θα έχεις ένα θέμα στην αρχή μέχρι να πάρεις τα μέτρα και να το συνηθήσεις γιατι σε αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Punto
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγω να πω οτι αν εχεις ενα δικινητο και ενα τετρακινητο ιδιο μοντελο οπως το vitara σε δυσκολες συνθηκες οπως χιονι τοτε εχοντας αλυσιδες στο δικινητο θα φυγεις.Μη νομιζει καποιος οτι στο 4χ4 δε χρειαζονται
Με τα κατάλληλα λάστιχα και τετρακίνηση, οι αλυσίδες θα απαιτηθούν μόνο σε αρκτικές καταστάσεις! 20 χρόνια τώρα ποτέ δεν χρειάστηκαν και μιλάω και για άγριες φάσεις σε χωματόδρομο στο βουνό με 30 πόντους χιόνι στον δρόμο και δυό μέτρα στην άκρη του δρόμου. Μιλάω βέβαια και για κορυφαίο off-roader με λάστιχα M&S...
Το κυριότερο και δη για το χιόνι ειναι τα λάστιχα.
Εδω με τα καλοκαιρινά που φοράμε όλη τη χρονια μόνη λύση ειναι οι αλυσίδες.
Τετρακίνηση για καμια άμμο η λασπουριά κυριως αλλα εκει αν πας και μπλέξεις τα θέλει ο πισινός σου.
Εγώ εχοντας το RAV4 8 σχεδόν χρονια όποτε κινήθηκα εκτός δρόμου μονο στο ύψος βασίστηκα και στα 80-20 ελαστικά. Ανέβηκα την καλιακούδα και πήγα 'πάντα βρέχει' χωρις τετρακίνηση .... Ακομα και Παρνασσό που πήγα μια φορα σε πατημένο χιόνι δεν είδα την τετρακίνηση να εμπλέκεται. -
Φίλε Lucky το Vitara όσο αφορά το διαμήκη μέγεθος είναι στα 4,17Mt πράγμα που σημαίνει οτι είναι όντως στο μέγεθος ενός μικρομεσαίου που με την βοήθεια ακόμα τις πολύ βολικής και ακριβής κάμερας οπισθοπορείας δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο παρκαρισμα....Τώρα στο πλάτος και στο υψος θα έχεις ένα θέμα στην αρχή μέχρι να πάρεις τα μέτρα και να το συνηθήσεις γιατι σε αυτό δεν έχει καμία σχέση με το PuntoΚαλο ειναι για τα νεύρα τα δικά μας ως οδηγών τέτοιων οχημάτων να μην τα κυκλοφορούμε κέντρο. Ειδικα πλατιά οχήματα όπως το Vitara θα ειναι η χαρά για ολα τα κομπλεξικά ανθρωπάκια που καβαλάνε ένα δίτροχο και γαμάνε την ηρεμία των υπολοίπων.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Με τα κατάλληλα λάστιχα και τετρακίνηση, οι αλυσίδες θα απαιτηθούν μόνο σε αρκτικές καταστάσεις! 20 χρόνια τώρα ποτέ δεν χρειάστηκαν και μιλάω και για άγριες φάσεις σε χωματόδρομο στο βουνό με 30 πόντους χιόνι στον δρόμο και δυό μέτρα στην άκρη του δρόμου. Μιλάω βέβαια και για κορυφαίο off-roader με λάστιχα M&S...
Το κυριότερο και δη για το χιόνι ειναι τα λάστιχα.
Εδω με τα καλοκαιρινά που φοράμε όλη τη χρονια μόνη λύση ειναι οι αλυσίδες.
Τετρακίνηση για καμια άμμο η λασπουριά κυριως αλλα εκει αν πας και μπλέξεις τα θέλει ο πισινός σου.
Εγώ εχοντας το RAV4 8 σχεδόν χρονια όποτε κινήθηκα εκτός δρόμου μονο στο ύψος βασίστηκα και στα 80-20 ελαστικά. Ανέβηκα την καλιακούδα και πήγα 'πάντα βρέχει' χωρις τετρακίνηση .... Ακομα και Παρνασσό που πήγα μια φορα σε πατημένο χιόνι δεν είδα την τετρακίνηση να εμπλέκεται.Το ότι πήγες μία φορά στα μέρη που αναφέρεις δεν λέει τπτ..Για έλα Κατεχάκη μια μέρα με ψιλόβροχο και δοκίμασε να ξεκινήσεις σταματημένος απο την ανηφόρα την μεγάλη που έχει να δεις κλάμα...Αυτά έλεγε και ο κολλητός μου με το δικίνητο Sportage και τώρα μουτζώνει τον ευατό του που δεν πήρε τετρακίνητο...Όσο για τον Παρνασσό και το πατημένο χιονάκι που αναφέρεις να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλαααααα είδη χιονιού...Μην σου έκανε εντύπωση αν την επόμενη ημέρα δεν μπορούσες να κάνεις βήμα με το....φαινομενικά ίδιο χιονάκι , όταν το τετρακίνητο θα πήγαινε αέρα...Το πρόβλημα στα τετρακίνητα είναι οι κατηφόρες και να σέβεσαι αυτό που οδηγείς....Οι αλυσίδες εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχουν ΠΑΝΤΑ ότι και να οδηγείς..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγω ομως δε μιλαω για κανα κορυφαιο off-roader αλλα για το vitara και για τα κοινα ασφαλτινα λαστιχα που εχει(οπως εχουν ολα τα crossover).Αν εχεις ενα δικινητο και ενα τετρακινητο τοτε σε χιονι και τα δυο θα χρειαστουν αλυσιδες.Αρα μονο σε ακραιες περιπτωσεις θα σου χρειαστει το 4WD vitara σε σχεση με το 2WD αρα στην πλειονοτητα αυτων που αγοραζουν crossover ποτε.
Υ.Σ. Οντως ομως με ενα καλο σετ λαστιχα και 4χ4 99% θα τη βγαλεις καθαρη -
Δεν εχουν ολα τα crossover ασφαλτινα ελαστικα.
-
80-20 στην καλύτερη
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Δεν εχουν ολα τα crossover ασφαλτινα ελαστικα.Μπορούν να μπούν όμως και στα καινούργια ελαστκά μεικτής χρήσης Α/Τ , Ειδικά στο vitara με μια διάσταση 215/60 θα πηγαίνει στο χώμα απροβλημάτιστα .
-
Η γκάμα του νέου vitara μεγαλώνει με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και έναν καινούριο κινητήρα βενζίνης 1,4 turbo 140hp ο οποίος διατίθεται με το επίπεδο εξοπλισμού ''S''.
Περισσότερες λεπτομέρειες και τιμές εδώ -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Δεν εχουν ολα τα crossover ασφαλτινα ελαστικα.Κάποια και σε συγκεκριμένες εκδόσεις δεν έχουν ασφάλτινα λάστιχα.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
φαινεται πιο ομορφη η μουρη του αν και μου θυμιζει λιγο Nissan.
-
Το περασμένο ΣΚ κατά την ημέρα γυρισμού μου απο το Ναυπλιο μου έβγαλε μηνυμα για αναγεννηση του DPF στα 3600Km Κατά την αναχώρηση μου στον επαρχιακό δρόμο έξω απο το Ναυπλιο στις ευθείες με ταχυτητα 100-120Km και χρόνο στα 8-10 λεπτά μου έγινε η αναγέννηση και το μηνυμα έσβησε....Πετρέλαιο έως τώρα μόνο ΕΚΟ AVIO...
-
Δεν ξέρω πως είναι στο s cross αλλά σε εμένα κιτρίνησε το ταμπλό με το σηματάκι τις αναγέννησης σε μια γωνεία και με κεντρικη οδηγία 'DRIVE TO REGENERATE DPF' και σηματάκι με το τριγωνάκι με το θαυμαστικό να αναβοσβήνει....
-
Δεν ξέρω πως είναι στο s cross αλλά σε εμένα κιτρίνησε το ταμπλό με το σηματάκι τις αναγέννησης σε μια γωνεία και με κεντρικη οδηγία 'DRIVE TO REGENERATE DPF' και σηματάκι με το τριγωνάκι με το θαυμαστικό να αναβοσβήνει....Και δλδ αν εισαι μεσα στην πολη τι πρεπει να κανεις; Να ψαχνεσαι για ανοιχτο δρομο να το πας με 100 - 120 για κανα τεταρτο μεχρι να κανει αναγεννηση;
Suzuki Vitara 2015