-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Περίμενε τότε την νέα μεσαία Alfa που θα παρουσιαστεί σε 2 μήνες.Το ξέρω φίλε και δε μπορώ να περιμένω. Αν η άλφα μετά τις εξαιρετικές σε όλα τα επίπεδα Mito και Giulietta λέει από μόνη της ότι με το επερχόμενο σεντάν θα κάνει επανεκκίνηση στην ιστορία της (+διάφορα άλλα που διαρρέει κατά καιρούς) τότε είμαι σίγουρος ότι θα είναι εντυπωσιακό και φθηνότερο από ότι πραγματικά θα αξίζει. Δυστυχώς όμως ακόμα και έτσι θα περνάει τα 30 χιλιάρικα.
-
Γράφω για να πω και μια παράμετρο που πολλοί ίσως δεν έχουν σκεφτεί...
Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι αυτές τις ημέρες (εγώ προσωπικά και στη δουλειά μου ως ελέυθερος επαγγελματίας με κλειστές τράπεζες = κατά κάποιο τρόπο κατατροφή..), μια ακόμα που ήρθε να προστεθεί στο δικό μου το κεφάλι είναι η εξής:
Βρήκα ένα ωραίο τύπο που ήθελε να αγοράσει το polo της γυναίκας μου. Έχουμε παραγγείλει πριν από το Πάσχα ένα C180.
To C180 εκτελωνίζεται 23 Ιουλίου. Πουλάω το polo γιατί είπα: 'δε βαριέσαι ένα μήνα χωρίς αυτοκίνητο η γυναίκα μου'. Και δείτε τι συνέρια ακολουθούν.- Να πάμε σε άλλο νόμισμα και να διπλασιαστεί η τιμή της C..
- Να μην ανοίξουν οι τράπεζες και να μην μπορέσει να εκτελωνιστεί..
- Να μην μπορέσουμε τελικά να το πάρουμε και να μείνει η γυναίκα μου χωρίς αμάξι.
- Να χάσω τα χρήματα που είχα αφίσει στην τράπεζα για να το αγοράσω μέσω ηλεκτρονικής συναλαγής..
- Και 2 ακόμα σενάρια που δεν θέλω να σκέφτομαι..
Απλά για να πω τον πόνο μου...
Ευχαριστώ...
-
Αμα σε θέλει!!!!
Αστα βράστα φίλε!!!Αστα βράστα!
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι αυτές τις ημέρες (εγώ προσωπικά και στη δουλειά μου ως ελέυθερος επαγγελματίας με κλειστές τράπεζες = κατά κάποιο τρόπο κατατροφή..), μια ακόμα που ήρθε να προστεθεί στο δικό μου το κεφάλι είναι η εξής:
Βρήκα ένα ωραίο τύπο που ήθελε να αγοράσει το polo της γυναίκας μου. Έχουμε παραγγείλει πριν από το Πάσχα ένα C180.
To C180 εκτελωνίζεται 23 Ιουλίου. Πουλάω το polo γιατί είπα: 'δε βαριέσαι ένα μήνα χωρίς αυτοκίνητο η γυναίκα μου'. Και δείτε τι συνέρια ακολουθούν.- Να πάμε σε άλλο νόμισμα και να διπλασιαστεί η τιμή της C..
- Να μην μπορέσουμε τελικά να το πάρουμε και να μείνει η γυναίκα μου χωρίς αμάξι.
- Να χάσω τα χρήματα που είχα αφίσει στην τράπεζα για να το αγοράσω μέσω ηλεκτρονικής συναλαγής..
Ευχαριστώ...
Μεχρι τις 23.7 εχει πολυ δρομο ακομη. Θα αποφασισεις τοτε
-
Ευχαριστώ...
τα χρηματα σου δε θα τα χασεις. δεν ξερω ομως αν γινει κουρεμα αν αυτο θα αφορα και τους τραπεζικους λογαριαμους των επιχειρησεων. τοτε μπορει η προκαταβολη που εδωσες να ειναι μειωμενη κατα 30% η οσο ειναι το κουρεμα.
-
To κουρεμα ειναι ηδη εμμέσως πλην σαφως ανακοινωμενο. Περιλαμβανει τους παντες
και θα ειναι πολυ χοντρο.
τα αλλα ειναι για αφελεις υποστηρικτες της δραχμης κ του βαρουφακη.ο πατερας μου ελεγε... πουλα και μετανιωνε.
στη χειρότερη ξαναγοραζεις με τα ιδια κ λιγοτερα λεφτα αλλο πόλο.
Επισης αν βγει το σεναριο που δε γραφεις με
αυτα τα λεφτα... -
Καλησπέρα σε όλους!
Μήπως γνωρίζει κανείς πότε θα αρχίσουν πάλι οι αποστολές – εκτελωνισμοί των καινούργιων αυτοκινήτων από το εξωτερικό? -
Δεν έχει αναφερθεί ακόμη πότε θα αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό.
-
μια επιτροπη εχουν κανει στο υπουργειο οικονομικων που εξεταζει τις αιτησεις των επιχειρηματιων και αναλογα κρινει. τα ειδη διατροφης και τα ευπαθη μαλλον εχουν προτεραιοτητα και αυτοκ, ηλεκτρικα, ηλεκτρονικα ειδη ειναι στην αναμονη.
-
Καλησπέρα σε όλους!
Μήπως γνωρίζει κανείς πότε θα αρχίσουν πάλι οι αποστολές – εκτελωνισμοί των καινούργιων αυτοκινήτων από το εξωτερικό?Παρέλαβες το αυτοκίνητο τελικά?
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Μήπως γνωρίζει κανείς πότε θα αρχίσουν πάλι οι αποστολές – εκτελωνισμοί των καινούργιων αυτοκινήτων από το εξωτερικό?Παρέλαβες το αυτοκίνητο τελικά?
Δυστυχώς φίλε όχι. Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε ακόμα και το πότε θα το παραλαβουμε.. Μου είπαν μάλλον τέλη Σεπτέμβρη. Μάλλον!!! Το αυτοκίνητο είναι μπλακορισμενο στη Γερμανία από τη mercedes. Τρέχα γύρευε δηλαδή..
-
Για επιστροφή προκαταβολής ειπώθηκε τίποτα;;
-
Έφτασε !
-
Καλοτάξιδο..! Είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς πολύ!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πρώτες εντυπώσεις.
**
Στα θετικά: **Καλή ποιότητα κατασκευής (δεν υπάρχει πουθενά – στην κυριολεξία – κακής ποιότητας πλαστικό), μέχρι και οι θήκες στις πόρτες – από τη μέσα πλευρά – έχουν ύφασμα,
εξαιρετικό πάτημα στο δρόμο (ειδικά για Mercedes – αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι είναι ελαφρύ αυτοκίνητο για την κατηγορία),
κινητήρας επαρκέστατος – καλύτερος από αυτό που περιμένεις (γι’ αυτό που παίρνεις πάντα),
κιβώτιο, έχω την αίσθηση, είναι ελαφρά πιο γρήγορο σε απόκριση από το κλασσικό 7gtronic που είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα στα προηγούμενα Mercedes,
ο ήχος του κινητήρα (μάλλον είναι λίγο «πειραγμένος») είναι πολύ καλός και ακούγεται σαν τουλάχιστον 2λιτρος, στο sport mode κάνει και μικρά (ανεπαίσθητα) σκασίματα η εξάτμιση,
η ηχομόνωση είναι εξαιρετική,
η κατανάλωση μέσα στην πόλη ήταν κοντά στα 9 λίτρα (για άστρωτο κινητήρα νομίζω είναι καλά)
δεν έχει lag,
καλούς χώρους,
εξαιρετική η οθόνη του trip computer (μεγάλη, έγχρωμη και με εξαιρετική ευκρίνεια), η οποία έχει πολλές λειτουργίες (trip, radio, media, navi, vehicle),
πολύ καλά καθίσματα (άνετα και με καλή πλευρική στήριξη),
έχει πολύ high tech εικόνα στο εσωτερικό.
Στα αρνητικά:
Το **infotainment system **με το «ποντίκι» αφής **θέλει εξοικείωση **για να το χειρίζεσαι γρήγορα. Νομίζω ότι κάποιος που είναι 50+ θα δυσκολευτεί πολύ στο να κάνει κάτι παραπάνω από τα βασικά,
Σχετικά μικρό και με περίεργο σχήμα το ντουλαπάκι του συνοδηγού,
Πιθανώς θα υπάρχουν και άλλα, αλλά το έχω λίγες μέρες και δεν πρόλαβα να το δω εξονυχιστικά.
Θα επανέλθω.
-
-
Πρώτες εντυπώσεις.
**
Στα θετικά: **Καλή ποιότητα κατασκευής (δεν υπάρχει πουθενά – στην κυριολεξία – κακής ποιότητας πλαστικό), μέχρι και οι θήκες στις πόρτες – από τη μέσα πλευρά – έχουν ύφασμα,
εξαιρετικό πάτημα στο δρόμο (ειδικά για Mercedes – αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι είναι ελαφρύ αυτοκίνητο για την κατηγορία),
κινητήρας επαρκέστατος – καλύτερος από αυτό που περιμένεις (γι’ αυτό που παίρνεις πάντα),
κιβώτιο, έχω την αίσθηση, είναι ελαφρά πιο γρήγορο σε απόκριση από το κλασσικό 7gtronic που είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα στα προηγούμενα Mercedes,
ο ήχος του κινητήρα (μάλλον είναι λίγο «πειραγμένος») είναι πολύ καλός και ακούγεται σαν τουλάχιστον 2λιτρος, στο sport mode κάνει και μικρά (ανεπαίσθητα) σκασίματα η εξάτμιση,
η κατανάλωση μέσα στην πόλη ήταν κοντά στα 9 λίτρα (για άστρωτο κινητήρα νομίζω είναι καλά)
δεν έχει lag,
καλούς χώρους,
εξαιρετική η οθόνη του trip computer (μεγάλη, έγχρωμη και με εξαιρετική ευκρίνεια), η οποία έχει πολλές λειτουργίες (trip, radio, media, navi, vehicle),
Στα αρνητικά:
Το **infotainment system **με το «ποντίκι» αφής **θέλει εξοικείωση **για να το χειρίζεσαι γρήγορα. Νομίζω ότι κάποιος που είναι 50+ θα δυσκολευτεί πολύ στο να κάνει κάτι παραπάνω από τα βασικά,
Πιθανώς θα υπάρχουν και άλλα, αλλά το έχω λίγες μέρες και δεν πρόλαβα να το δω εξονυχιστικά.
Θα επανέλθω.
Φίλε panosk8 σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο μοντέλο με παρόμοια σύνθεση θέλω να σε ρωτήσω κάποια πράγματα.
1.Το πάρκινγκ ασίστ δουλεύει σε πραγματικές συνθήκες αξίζει τα χρήματα ή να προτιμήσω την κάμερα οπισθοπορείας.
2. Η υποστήριξη της μέσης αξίζει ?
3. Το πακέτο καθρεφτων ?
Επίσης αν βελτιώθηκε η κατανάλωση ευχαριστώ και καλοτάξιδη να είναι -
Αυτο που δεν μου αρεσει στο συγκεκριμενο αμαξι ειναι ο κομπρεσορας που οταν λειτουργει ακουγεται εντονα οταν εισαι εξω.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Αυτο που δεν μου αρεσει στο συγκεκριμενο αμαξι ειναι ο κομπρεσορας που οταν λειτουργει ακουγεται εντονα οταν εισαι εξω.Το αυτοκίνητο δεν έχει κομπρέσορα..
-
Ο χρήστης loykiloyk έγραψε:
Πρώτες εντυπώσεις.
**
δεν έχει lag,
καλούς χώρους,
Στα αρνητικά:
Θα επανέλθω.
Φίλε panosk8 σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο μοντέλο με παρόμοια σύνθεση θέλω να σε ρωτήσω κάποια πράγματα.
1.Το πάρκινγκ ασίστ δουλεύει σε πραγματικές συνθήκες αξίζει τα χρήματα ή να προτιμήσω την κάμερα οπισθοπορείας.
2. Η υποστήριξη της μέσης αξίζει ?
3. Το πακέτο καθρεφτων ?
Επίσης αν βελτιώθηκε η κατανάλωση ευχαριστώ και καλοτάξιδη να είναιΚαλησπέρα και ευχαριστώ.
-
Το park assist αξίζει αν θες parktronic. Ιδανικά θα ήθελα να έχει και το ολόγραμμα στην οθόνη αλλά δεν το έχει. Έχει λαμπάκια για μπροστά, πίσω και στο πλάι. Επίσης, παρκάρει μόνο του. Ακούγεται περίεργο αλλά είναι** βολικό γρήγορο και ακριβές**. Δυστυχώς δε μπορείς να πάρεις μόνο το parktronic χωρίς το αυτόματο παρκάρισμα. Πάνε πακέτο. Αλλά νομίζω αξίζει. Εγώ το χρησιμοποιώ. Να πω ακόμα ότι πρέπει κάτι να βάλεις οπωσδήποτε γιατί δε βλέπεις την «ουρά» του αυτοκινήτου. Να πω ότι ίσως είναι πιο ολοκληρωμένο από την κάμερα γιατί η κάμερα βλέπει μόνο πίσω, ενώ το parktronic παντού.
-
Η υποστήριξη μέσης αξίζει γιατί δουλεύει καλά. Θα σε καλύψει ότι σωματότυπο και αν έχεις. Ειδικά αν κάνεις ταξίδια ή αν έχεις θέμα με τη μέση βάλτο σίγουρα (δεν είναι και ακριβό).
-
Το **πακέτο καθρεπτών ****δεν το έβαλα τελικά **(επειδή η γυναίκα μου έλεγε ότι δεν υπάρχει λόγος καθώς έχουμε κλειστά γκαράζ παντού, δουλειά – σπίτι – και συνήθως παρκάρουμε και σε parking αν πάμε κάπου). Αν θες την γνώμη μου βάλτο. Σε ένα αυτοκίνητο των 40.000+ ευρώ τα 600 δεν είναι τεράστιο ποσό. Δεν είναι βέβαια κάτι απαραίτητο, οπότε... αποφασίζεις….
-
Κατανάλωση: τι εννοείς να πέσει? …… καίει λιγότερη βενζίνη από το polo και το forfour. Ο κινητήρας δεν υπάρχει. Με ένα γέμισμα βγάζεις στην πόλη 700-900 χλμ (το 66άρι ρεζερβουάρ) και στην εθνική 1.000 - 1.200 χλμ. (ανάλογα με το πώς πας). Αυτά τα νούμερα είναι με τον κινητήρα άστρωτο ακόμα. Άμα στρώσει θα είναι ακόμα πιο κάτω..
Ότι άλλο θες με ρωτάς.
-
Mercedes C 180 auto, εμπειρία κάνεις;