-
Παιδια για να μην βγαινουν αυθαιρετα συμπερασματα, σχετικα με την χρηση του stop/start συστηματος του QQ.
To συστημα ειναι ρυθμισμενο να μπαινει μονο οταν πληρουνται μια σειρα απο παραμετρους, οπως πχ το επιπεδο φορτισης της μπαταριας. Υπαρχουν φορες που μπαινει πολυ συχνα, και αλλες αφου εχει περασει αρκετη ωρα.
Απο εκει και περα, ο φιλος πχ που εκανε test drive και δεν ενεργοποιηθηκε θα μπορουσε καλλιστα το αυτοκινητο να μην ειχε κινηθει καθολου.
Οσο για την συγκριση v40 και qashqai, εμενα μου αρεσε τρομερα το v40. Απο χωρους ομως ηταν τραγικο. Ειχε τους μικροτερους στην κατηγορια, ενω πισω, αν ειχες ενα υψος, δεν καθοσουν καν. Οποτε το QQ, ηταν μονοδρομος, μιας και σε αυτη την κατηγορια, μαζι με το c-max, εχει τους καλυτερους χωρους(πορτ μπαγκαζ και χωρος για τους επιβατες).
Τελος, αν και εχω το 1.5, επειδη οδηγησα και τον 1.6, θελω να πω οτι μαζι με αυτον της Honda, ειναι μακραν οι καλυτεροι diesel που παιζουν στην αγορα. -
ο 1.5 και 1.6 είναι οι ίδιοι που έχει και η renault ε? εξαιρετικοί όντως..και ο 1.6 της fiat επίσης είναι καλή περίπτωση.
-
Αυριο το απογευμα θα ξαναδοκιμασω το Qashqai για περισσοτερη ώρα και σίγουρα θα βγάλω καλύτερα συμπερασματα.
Το V40 Με τον Τ2 κινητηρα αν και ο μικρότερος (και παλιότερος) ήταν άκρως ικανοποιητικός στην οδήγηση.Το να οδηγάς άνετα με 160 χλμ λες και πας με 80 λέει πολλα. Εκείνη την ημέρα με τρελλό αέρα στην Εθνική και το αυτοκίνητο δεν καταλάβαινε τίποτα.Ευθύβολο.
Πραγματικά οι χώροι του είναι τραγικοί, αλλά η ασφάλεια που σου μεταδίδει και η ηρεμία στην οδήγηση είναι φοβερό συναίσθημα.
Από το λίγο που οδήγησα το 1500 accenta το εσωτερικό του αν και ποιοτικό είναι σαφέστατα υποδεέστερο από το V40, ο κινητηρας μου φάνηκε κάπως τραχύς με αρκετό θόρυβο να περνάει στην καμπίνα.
Δεν μπόρεσα να το ανοίξω λόγω κίνησης για αυτό και θα το πάρω ξανά αύριο. Σαν πρώτη αίσθηση πάντως είναι κάτι λιγότερο από ότι περίμενα - ίσα που φθάνει το ικανοιποιητικό. Αν στην εξίξωση βάλω και το κόστος κτήσης τότε μου μοιάζει ακριβό...
Είδωμεν
-
Και το 'απλώς ικανοποιητικό' με τους κακούς χώρους και το χαλιά εσωτερικό και τον θόρυβο που ακούγεται μέσα, με την δεύτερη δοκιμή θα εξαφανιστούν? Στις πόσες δοκιμές έχεις απόρριψη?!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Αν και το υφος της απάντησης σου δεν μου ειναι κατανοητο και συγνώμη αν το παρεξηγώ, όπως είπα θα το δοκιμάσω σε ανοιχτο δρόμο για να δω την συμπεριφορα του. Το να πηγαίνει άνετα και να νιώθεις ασφάλεια με 150-160 χλμ είναι πολύ σημαντικό στα ταξίδια, για μένα τουλάχιστον. Εξαρτατάται τι κοιτάει ο καθένας. Για τους χώρους του είναι ένας άλλος βασικός λόγος που εξακολουθώ να ενδιαφέρομαι όπως και για την εμφάνιση του.
Επειδή καλώς η κακώς το συγκρίνω με το v40 εκεί που ξεκάθαρα υπερτερεί για εμένα είναι στους χώρους. Αν αύριο νιώσω την ίδια ασφάλεια σε ταξίδι θα συνεχίσω να είμαι σε δίλλημα για την επιλογή μου.(τους χρειάζομαι τους χώρους)
Προς το παρόν πάντως όπως και να το κάνουμε δεν συγκρίνεται overall με το V40 (προσωπική άποψη πάντα)
Για να το πω και αλλιώς αν το V40 είχε λίγο μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους δεν θα το συζήταγα καν.Επειδή είμαστε τριμελείς οικογένεια χωράμε οριακά.(σε ταξίδια - όχι στην Αθήνα)
-
Απορία εκφράζω.
Κάτι που ηδη έχει διαμορφώσει αρνητικη εντύπωση με την δεύτερη (και την τρίτη και την τέταρτη κλπ) φορά δεν θα γίνει θετική. Απλώς επιβεβαιωνεται η πρώτη εντύπωση. Στην καλύτερη ... ναι μεν αλλά, δηλαδή συμβιβασμός. Καθόλου καλό...
Και το 'ναι μεν αλλά' μετά την αγορά το λες και ... 'Ωχ τι έκανα'!Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Απο τη στιγμή που το διαθέσιμο budget ειναι περιορισμένο και στην περίπτωση μου στο ταβάνι, είναι δεδομένος ο συμβιβασμος.
Επειδη και οι εποχες που ζουμε είναι περίεργες και πλεον αυτοκίνητο παίρνουμε με σκοπο να το κρατησουμε αρκετο καιρό, θεωρω οτι επιβάλεται να εξαντληθούν όλες οι προσπαθειες και ο χρόνος ώστε να παρθεί η σωστή απόφαση και φυσικά να χωνέψεις την ιδέα του συμβιβασμουΑκόμα και σε μια πρώτη πολύ καλή εντύπωση άλλωστε πρέπει να γίνει και μια δεύτερη δοκιμή για επιβεβαίωση...
-
Το V40 δεν το οδήγησα γιατί ήταν τόσο τραγικά μικροί οι χώροι που δεν μπήκαμε καν στην διαδικασία να ζητήσουμε test drive. Το χειρότερο ήταν πως μου φάνηκε αρκετά κλειστοφοβικό κιόλας. Εδώ μου φάνηκε κάπως στενάχωρο το Civic που από θέμα χώρων είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με το Volvo.
Για το QQ 1.5 που οδήγησα μου φάνηκε πραγματικά πάρα πολύ ήσυχο, για την ακρίβεια το πιο ήσυχο από όλα και αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που το σκεφτόμαστε. Πάρα πολύ καλές οι εντυπώσεις και από το 1.6, μάζευε χιλιόμετρα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Σίγουρα ο καλύτερος 1.6 κινητήρας μαζί με αυτόν του Civic, όπως αναφέρθηκε. Τον κινητήρα της Fiat θα τον τοποθετούσα ένα κλικ πιο πίσω, ενώ σε 500X και Vitara που τον οδήγησα μου φάνηκε και πιο θορυβώδης.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν δεν είχα διαβάσει για τα προβλήματα που έχει εμφανίσει, θα το είχαμε ήδη πάρει.Τα σημαντικότερα που έχω εντοπίσει είναι τα εξής:
- Start - Stop (πρόβλημα στην λειτουργία του)
- Αισθητήρες παρκαρίσματος
- Φιλτρο DPF, με ένδειξη system error
- Τριγμοί-θόρυβοι (φιλτροκούτι, κονσόλα, καθρέφτης)
- Προβλήματα με το ραδιόφωνο και το Connect
- Αυτόματο κιβώτιο
Προφανώς τα περισσότερα αντιμετωπίζονται. Αυτό που με ανησυχεί όμως, είναι πως αν ένα αυτοκίνητο βγάζει τόσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του (ορισμένα φαίνεται να οφείλονται σε κακή συναρμογή), τότε τι επιπλέον θα σου βγάλει στην πορεία; Γιατί το καινούργιο αυτοκίνητο εκτός του ότι το χρυσοπληρώνεις, δε σκοπεύεις συνήθως να το αλλάξεις και πολύ σύντομα.
Τα ηλεκτρονικά αργά ή γρήγορα γενικά γεννάνε. Για αυτό κοιτάς να υπάρχει μεγάλη εγγύηση.
-
Εγώ πάντως απο το Qashqai είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το έχω σχεδόν 1 χρόνο και δεν μου έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Είναι πολύ σταθερό στην οδήγηση, ήσυχο και αξιόπιστο ειδικά σε θέματα ασφάλειας (αυτός άλλωστε ήταν κι ένας απο τους βασικούς λόγους που το αγόρασα γιατί βάζω μέσα την οικογένεια).
-
Ο χρήστης J.Walker έγραψε:
Εγώ πάντως απο το Qashqai είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το έχω σχεδόν 1 χρόνο και δεν μου έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Είναι πολύ σταθερό στην οδήγηση, ήσυχο και αξιόπιστο ειδικά σε θέματα ασφάλειας (αυτός άλλωστε ήταν κι ένας απο τους βασικούς λόγους που το αγόρασα γιατί βάζω μέσα την οικογένεια).Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα post κι εγώ ακριβώς τα ίδια με τον J.Walker με το Qashqai 11 μηνών και 21.000χλμ.
-
Το έχει ένας φίλος και το έχω οδηγήσει, όχι για πολυ βέβαια. Καλό αμαξάκι μου φάνηκε, σταθερό στην οδήγηση, χαμηλή κατανάλωση.
-
Και το Pixo έτσι είναι. Οι Ινδοί ξέρουν να φτιάχνουν αμάξια.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Πάντως έχει 'βρωμίσει' ο τόπος...ολοένα και πιο πολλά βλέπω!
Πόσα έχει πουλήσει πια;;;;; -
Νομίζω ότι ταιριάζει τέλεια στις ανάγκες του 'μέσου' Έλληνα αγοραστή. Αρκετά καλοί χώροι, καλοί κινητήρες, χαμηλό κόστος συντήρησης, όμορφο, ψηλό -κατάλληλο για τους δρόμους μας-, με πολύ καλή ασφάλεια, αρκετά καλή αντιπροσωπεία και σχετικά νορμάλ τιμή. Τι να μην πουλάει μετά;
-
Ευχάριστα νέα στις πωλήσεις του QQ !!! Συγκεκριμένα, είναι τόσο ανοδικές με αποτέλεσμα η Nissan να ανεβάζει την τιμή 400 ευρώ !! Γι’ αυτό όσοι είστε έτοιμοι να το κλείσετε κάντε το γρήγορα διότι η νέα τιμή θα αφορά τις παραγγελίες μετά την πώληση των ετοιμοπαράδοτων !!! Μόλις τώρα το έμαθα μέτα από τηλ. για κάτι αναβαθμίσεις που ήθελα
Σαν μετοχή είναι το QQ απλά κλαίω αχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχχαχα -
Ο χρήστης athens_gps έγραψε:
Ευχάριστα νέα στις πωλήσεις του QQ !!! Συγκεκριμένα, είναι τόσο ανοδικές με αποτέλεσμα η Nissan να ανεβάζει την τιμή 400 ευρώ !! Γι’ αυτό όσοι είστε έτοιμοι να το κλείσετε κάντε το γρήγορα διότι η νέα τιμή θα αφορά τις παραγγελίες μετά την πώληση των ετοιμοπαράδοτων !!! Μόλις τώρα το έμαθα μέτα από τηλ. για κάτι αναβαθμίσεις που ήθελα
Σαν μετοχή είναι το QQ απλά κλαίω αχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχχαχαΜάλιστα ..... ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
Αύξηση €1000 σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή!!!!!
€500 ευρώ τον Οκτώβριο (και στα ετοιμοπαράδοτα!!!) και πριν 2-3 μήνες μάθαμε και για επιπλέον 100 ευρώ!
Τώρα νέα αύξηση 400 ευρώ τουλάχιστον όχι στα ετοιμοπαράδοτα.
Τουλάχιστον ο αγώνας που έδωσα με ΓΓ Καταναλωτή και Συνήγορο Καταναλωτή για την πρώτη αύξηση του Οκτωβρίου (που την χρεώθηκα μολονότι το αμάξι ήταν εδώ από τέλη Ιουλίου) μπορεί να μην είχε για εμένα αποτέλεσμα φαινεται όμως ότι ελήφθη υπόψη για τις επόμενες!!!!! -
Νομίζω είναι παραπάνω από 1000 ! Εγώ το πήρα 26.500 tekna 1.5 μεταλλικό.. τώρα πόσο έχει πάει το συγκεκριμένο;;;
-
Μου αρέσει που η αύξηση είναι οριζόντια σε όλη την γκάμα, δεν πηγαίνει 200€ στο 1.2 energy, και 400€ στο 1.6 techna, αλλά 400€ σε όλα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
Όσο δε βλέπει άξιο ανταγωνιστή στον ορίζοντα γιατί να μην το κάνει; Η Fiat έριξε και άλλο την τιμή του 500Χ (άρα μάλλον δεν πολυτράβηξε), ενώ και το Vitara δε το βλέπω πολύ δυνατό. Οι περισσότεροι περιμένουν το HRV ως εναλλακτική του QQ, αλλά με την τιμή που πιθανότατα θα έχει, βλέπω την Nissan να το ακριβαίνει και άλλο το QQ
-
και όπως τα λες είναι γιατί και εγώ πχ που τελικά δεν πήρα crossover ενώ μου άρεσε πολύ το 500χ και είναι όντως εξαιρετικό αμάξι, το qq είναι πιο ολοκληρωμένο λόγω των χώρων του κτλ. και η διαφορά μου έβγαινε ένα χιλιάρικο, βέβαια το qq στην acenta και το 500χ με σχεδόν τα πάντα πλην ηλιοροφής αλλά και η acenta δεν είναι λειψή. Το hrv θα είναι μια πιο απευθείας εναλλακτική αλλά αν έχει 2-3 χιλιάρικα παραπάνω, πάλι πάρτι θα κάνει το qq.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]