-
Φίλε μου δεν εννοώ τίποτε που να σε ανησυχεί. Ο 1.5 dci που μοιράζεται το δικό μου αυτοκίνητο με το qq μπορεί να χαρακτηριστεί αειθαλής πλέον μετά από τόσα χρόνια στην αγορά. Ακόμη και ο 1.6 ο νεώτερος χτισμένος στην ίδια φιλοσοφία έχει δώσει καλά δείγματα γραφής. Ναι είναι αλήθεια λοιπόν πως οι Γάλλοι σε αυτόν τον τομέα έχουν παραδοση όταν άλλοι τώρα ξεκινούν να προωθούν τους δικούς τους κινητήρες. Αυτό μπορεί να χαλά πολλούς εραστές της Γερμανικής ή της Ιαπωνικής σχολής αλλά δεν πάυει να είναι μια αλήθεια. Ετσι οδηγούμαστε στην παρατήρηση πως το κορυφαίο σε πωλήσεις suv είναι προϊόν εκ Παρισίων.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όχι δεν έχει μέλι. Απλά είναι όπως έχω ξαναγράψει ένα αυτοκίνητο στο απόγειό του και απόλυτα ολοκληρωμένο. Συνοψίζοντας έχει μεγάλους χώρους, καλή οδική συμπεριφορά, εμφάνιση που παραπέμπει σε ακριβότερες υλοποιήσεις, αξιοπιστία μηχανικών μερών, ποιότητα εσωτερικού εντός του μέσου όρου και καλή κατανάλωση. Μόνο ένα μειονέκτημα έχει... την επιρροή της Γαλλικής σχολής ντίζελ. Ο λόγος που προτίμησα ένα άλλο αλλά πάντως ομοσταβλο ήταν πως ήθελα λίγο περισσότερες δυνατότητες σε offroad.
Απλά δεν έχει σοβαρό ανταγωνισμό ενώ είναι σε μια κατηγορία που αποκτά κοινό με γεωμετρικη πρόοδο!
Πραγματικά τσακάλια τα τμήματα marketing των άλλων mainstream εταιρειών!!!
Μέχρι να βγάλουν αντιπάλους το QQ θα έχει σώσει την παρτίδα για τη NISSAN.
Τα περί γαλλικής diesel σχολής τα αφήνω ασχολίαστα. Μακάρι η αξιοπιστία που αναφέρεται να ισχύσει και στην περίπτωση του QQ. Εμένα πάλι που είμαι παραδόπιστος θα καταλάβαινα την αξιοπιστία των μηχανικών συνόλων αν έβλεπα γαλλικά diesel να κυκλοφορούν σε taxi..... για να μην κυκλοφορούν παρά ελαχιστότατα κάτι μάλλον δεν είναι όπως τα υποστηρίζουν κάποιοι...... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τα περί γαλλικής diesel σχολής τα αφήνω ασχολίαστα. Μακάρι η αξιοπιστία που αναφέρεται να ισχύσει και στην περίπτωση του QQ. Εμένα πάλι που είμαι παραδόπιστος θα καταλάβαινα την αξιοπιστία των μηχανικών συνόλων αν έβλεπα γαλλικά diesel να κυκλοφορούν σε taxi..... για να μην κυκλοφορούν παρά ελαχιστότατα κάτι μάλλον δεν είναι όπως τα υποστηρίζουν κάποιοι......
Με αυτή τη λογική τα μόνα καλά diesel είναι τα skoda και κρίμα για την αγαπημένη σου toyota που δεν βγάζει αξιόπιστα diesel.. Έλα όμως που εκτός από την Ελλάδα skoda ταξί θα βρεις σε ελάχιστα άλλα μέρη.. Δε θα σου πω που κυκλοφορούν γαλλικά ταξί, αν πρόσεξες δεν βρισκόμαστε ακόμα στα 80s και υπάρχει και το internet για να ξεστραβωθείς..
Αφαιρέθηκαν flame baiting σχόλια. [mod]
-
http://www.gocar.gr/news/feed/15411,To_prwto_Nissan_Qashqai_ths_Ellhnikhs_As.html
τωρα και σε περιπολικο -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Με αυτή τη λογική τα μόνα καλά diesel είναι τα skoda και κρίμα για την αγαπημένη σου toyota που δεν βγάζει αξιόπιστα diesel.. Έλα όμως που εκτός από την Ελλάδα skoda ταξί θα βρεις σε ελάχιστα άλλα μέρη.. Δε θα σου πω που κυκλοφορούν γαλλικά ταξί, αν πρόσεξες δεν βρισκόμαστε ακόμα στα 80s και υπάρχει και το internet για να ξεστραβωθείς..
Πως δε βγάζει η toyota αξιόπιστα ντίζελ...Έβγαλε μόλις τώρα, το 1.6 auris...Made in Japan 100%...
-
Τα Νissan Qashqai της αστυνομίας και του λιμενικού είναι το energy με extra τους ομίχλης και ίσως και άλλα που δεν φαίνονται...
-
Ωχ!!! την πάτησαν. Θα γεμίσει η αστυνομία και το λιμενικό από εκνευρισμένα στελέχη απογοητευμένα από τις αστοχίες του Γαλλοιαπωνικού χάρχαλου.
-
Ωχ!!! την πάτησαν. Θα γεμίσει η αστυνομία και το λιμενικό από εκνευρισμένα στελέχη απογοητευμένα από τις αστοχίες του Γαλλοιαπωνικού χάρχαλου. -
Ωχ!!! την πάτησαν. Θα γεμίσει η αστυνομία και το λιμενικό από εκνευρισμένα στελέχη απογοητευμένα από τις αστοχίες του Γαλλοιαπωνικού χάρχαλου.Αμ πως!!!
Σκέψου να κάνουν καταδίωξη και να τους μείνει ο λεβιές στο χέρι, ή να μείνουν από τουρμπίνα επειδή ξεκούμπωσε η εισαγωγή αέρα (πραγματικό γεγονός από το ελληνικό φόρουμ! ) -
Ωχ!!! την πάτησαν. Θα γεμίσει η αστυνομία και το λιμενικό από εκνευρισμένα στελέχη απογοητευμένα από τις αστοχίες του Γαλλοιαπωνικού χάρχαλου. -
Εγώ πάντως βρίσκω εντυπωσιακό το εύρος και την γκάμα των αυτοκινήτων που χρησιμοποιουν τον 1.5 dci και την εμπορική τους επιτυχία (όπως το qq). Τώρα πικρόχολα σχόλια από τους 'υποστηρικτές της γερμανικής σχολής' θα πω μόνο πως η σχολή αυτή έχει μείνει στάσιμη τεχνολογικά και μηχανολογικά εδώ και πολλά χρόνια.
-
Εγώ που δεν είμαι 'υποστηρικτής της γερμανικής σχολής' λέω ότι σε πολλά πράγματα πρωτοπορούν οι Φρίτσηδες και μόνο στάσιμοι δεν είναι, σε αντίθεση με πολλούς άλλους δυστυχώς.
-
Ειδικά στις δωροδοκίες είναι αξεπέραστοι... Πάντως σοβαρά τώρα δεν διστάζουν να δαπανήσουν πολλά χρήματα ώστε να φτιάξουν και να διαθέσουν στην αγορά πρωτοποριακά προϊόντα. Οι χαρισματικοί Ιταλοί στην κατηγορία των μίνι εντούτοις ένα smart τους έβαλε τα γυαλιά.
-
Δεν πειράζει, η Alfa Romeo έρχεται ξανά! Τέλος το off-topic.
-
Ο χρήστης Στέφανος4x4 έγραψε:
Εγώ πάντως βρίσκω εντυπωσιακό το εύρος και την γκάμα των αυτοκινήτων που χρησιμοποιουν τον 1.5 dci και την εμπορική τους επιτυχία (όπως το qq). Τώρα πικρόχολα σχόλια από τους 'υποστηρικτές της γερμανικής σχολής' θα πω μόνο πως η σχολή αυτή έχει μείνει στάσιμη τεχνολογικά και μηχανολογικά εδώ και πολλά χρόνια.Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Με αυτό τον κινητήρα τα αυτοκίνητα κινούνται αξιοπρεπώς, οικονομικά για πολλά πολλά χλμ. Ανάλογα συμβαίνουν σε όλους τους κατασκευαστές. Για παράδειγμα όπως έχω ξαναγράψει η ΤΟΥΟΤΑ εφοδιαζε με τον 4A-FE τις corolla, carina για μια επιτυχημένη δεκαετία αξιοπιστίας και απόδοσης ( 90s). 114 hp όταν οι άλλοι στα 1,6 έδιναν από 67 έως 105 άλογα το πολύ.
-
http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33045&subid=2&pubid=7361015
και τα Δασαρχεια με qq... -
η ΤΟΥΟΤΑ εφοδιαζε με τον 4A-FE τις corolla, carina για μια επιτυχημένη δεκαετία αξιοπιστίας και απόδοσης ( 90s). 114 hp όταν οι άλλοι στα 1,6 έδιναν από 67 έως 105 άλογα το πολύ.Υπήρχαν και άλλοι Ιάπωνες με 115 άλογα (Mazda) και με πολλά περισσότερα (Honda).
-
Οι κάτοχοι των xedos crx and vti ειδικά θα έπρεπε να νιώθουν σαν να έπαιζαν PlayStation όταν οδηγούσαν στην ΕΟ.
Ήταν τότε που εμφανίστηκε ο όρος GTi όταν κάποιοι άλλοι οδηγούσαν τα αγορασμένα με το εφάπαξ, τα τραγικά αουντι 80 -
Μιας απέκτησα τη φήμη του μόνου κατόχου που γκρινιάζει δεν εχω διαβάσει άποψη για τη αντιστρεπτική δοκό που χει πίσω. Λιγο άκυρο δεν ειναι αυτό;
Επίσης για να μην παρεξηγούμε ότι εχω προσωπικά με το όχημα θα ήταν καλό οποίος γράφει εντυπώσεις να μας λέει και τη αμάξι είχε πριν.
Για πρώτο αυτοκίνητο η διαδοχή κατάσταση απο μικρότερο η εικόνα θα ειναι πάντα θετική.
Οποίος όμως έχει οδηγήσει κάτι καλύτερο πάντα θα νιώθει Ότο κάτι του λείπει. -
Δεν νομίζω πως θα συμφωνήσω με αυτή την αποψη. Για παράδειγμα υπάρχει μέλος εδώ στο forum που εγκατέλειψε την τζιπάρα - αμαξάρα που είχε, πήγε σε ένα πιο ταπεινο crossover για το οποίο όμως η εντύπωση του είναι πολύ θετική. Και φυσικά και χωρίς παρεξήγηση, δεν θεωρώ πως η μετάβαση πχ. από το rav4 σε qq μπορεί να δώσει μεγάλες αλλαγές... Το ζήτημα είναι τι πρέπει να περιμένει κάποιος από το qq και όχι τι θα ήθελε να κάνει το qq που λόγω αρχιτεκτονικής δεν θα μπορούσε να κάνει. Βλέποντας ας πούμε με μια πιο συντηρητική διάθεση το qq, πρόκειται για ένα ψηλό αυτοκίνητο και για αυτό αλλά και λόγω ανάρτησης το ταβάνι του σε ταχύτητα θα έπρεπε να είναι τα 150 χλμ/ ώρα και αυτή την ταχύτητα μόνο σε μεγάλες ευθείες. Δεν μπορεί να θέλεις να το πας ως να ήταν bmw 116 όπως και την 116 δεν θα την πήγαινες σε εκτός δρόμου διαδρομές. Το αστείο λοιπόν σε πολλές συζητήσεις εδώ μέσα που αφορούν εκτός δρόμου οχήματα είναι παρατηρήσεις για μειονεκτήματα που είναι απόλυτα αναμενώμενα βάσει της αρχιτεκτονικής των οχημάτων. Για να πετύχεις τέτοιο κελεπούρι (εκτός δρόμου δυνατότητες και οδική συμπεριφορά επιπέδου alfa, bmw )θα πρέπει να δαπανήσεις πολύ περισσότερα από 20000 ή 30000 ευρώ. Υπάρχουν μέλη εντός αυτού του νήματος που από ότι έχω αντιληφθεί για το λόγο αυτό δεν θα πάρουν qq αλλά ετοιμάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη ακόμη πιο βαθειά.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]