-
Ο χρήστης colonel3201 έγραψε:
Και εγώ ρωτάω λοιπόν μηχανικός δεν είμαι πως έχεις απαίτηση να πάρεις ιπποδύναμη στα Diesel την στιγμή που είναι απο την φυση τους αργόστροφοι κινητήρες ;; Ούτε καν παιδιά η συνάρτηση ροπής στα diesel υποκαθιστά και την ιπποδύναμη κατα κάποιον τρόπο . Το λεγόμενο ´´νεύρο ´´ λοιπόν που όταν και εφόσον απαιτηθεί να κάνεις προσπέραση θα την κάνεις εύκολα.
Η ροπή είναι το μέγεθος που δείχνει την ευκολία με την οποία τείνουν να περιστραφούν οι τροχοί του οχήματος σε μια δεδομένη στιγμή. Στην πραγματικότητα η ροπή μας ενημερώνει για το πόση ισχύ έχουμε στην διάθεσή μας σε κάποιες στροφές του κινητήρα.
Όσο περισσότερη ροπή σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες στροφές, τόσα περισσότερα άλογα έχουμε σε αυτές τις στροφές. Αυτό ο οδηγός το αντιλαμβάνεται στον δρόμο κυρίως στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις από χαμηλές στροφές, για παράδειγμα 30-60, 40-80, 80-120 κτλ.
Η μεγάλη ροπή συνεπώς, είναι χρήσιμη όταν οδηγάς, για να έχεις γρήγορες ρεπρίζ, ή την αίσθηση του να κολλάς στο κάθισμα όταν χαϊδεύεις το γκάζι. Η μεγάλη ροπή έχει και παράπλευρα οφέλη επίσης, όπως το ότι οι κατασκευαστές όταν έχουν μεγάλα αποθέματα ροπής χρησιμοποιούν μακρύτερα κιβώτια ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να ρίχνουν τις στροφές του κινητήρα και να μειώνουν την κατανάλωση.
Παίδες δεν είμαστε και άσχετοι [emoji1]
Sent from my iPhone using Tapatalk
η ροπη στρεψης που αναφερεσαι αφορα τον στροφαλο.
δεν μας ενημερωνει (πως αλλωστε) για την ισχυ.
δες
επιπλεον για να τα πουμε ουσιαστικα για αυτο που περιγραφεις αφου στα θεωρητικα δεν, οι ροπες που αναφερεις στα πετρελαιο εχουν το προβλημα του πολυ μικρου ευρους αποδοσης.
π.χ. vitara 1.6d vs 1.4 turbo (32.6 ροπη στις 1700 vs 22/1700)
Αρα θα επρεπε να πεταει το diesel
ομως
1.4 boosterjet
0-100 km/h 8,4”
0-160 km/h 21,6”
0-400 m 15,9” @ 139,9 km/h
0-1.000 m 29,3” @ 174,5 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 6,8”
50-80 km/h (3η) 3,5”
80-110 km/h (3η) 4,9”
80-110 km/h (4η) 6,6”
110-140 km/h (4η) 7,0”
110-140 km/h (5η) 8,6”
110-140 km/h (6η) 10,5”
vs
1.6 ddis
0-100 km/h 11,4”
0-160 km/h 32,0”
0-400 m 17,8” @ 127,0 km/h
0-1.000 m 32,6” @ 161,0 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 9,5”
50-80 km/h (3η) 3,6”
80-110 km/h (3η) 5,0”
80-110 km/h (4η) 5,7”
110-140 km/h (4η) 8,4”
110-140 km/h (5η) 9,4”
110-140 km/h (6η) 11,0”ειναι χαωτικες οι διαφορες υπερ της δυνατοτερης βενζινης....
οπως σου ειπε και ο απαισιοτατος γκοντ φαδερ τα νουμερα ειναι αμιλικτα και ακομη χειροτερα το φορτηγο απο απεναντι εφτασε στη μουρη σου γρηγοροτερα...και σημειωσε οτι και το vit diesel ειναι γρηγοροτερο απο το qq 110 και μπορει και απο το 130...
Και εγώ σου εξήγησα φίλε μου για αυτά που παίρνω απο το Qahqai μου είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος ακόμα και ποδήλατο να με προσπεράσει [emoji6].
Το Qashqai τα κάνει όλα και συμφέρει [emoji6].Sent from my iPhone using Tapatalk
Του απαντας εντελως ασχετα.
Ξαναδιαβασε τι εγραψε για να μαθαινεις.
Κανεις δεν αμφισβητησε την αμαξαρα -
Φίλε δεν ξέρω αν είναι αμαξάρα η όχι , ξέρω πως ακόμα και αν συμφωνήσω με αυτά που έγραψε ο φίλος δεν χρειάζεται να μου τα κάνεις reply τα κατάλαβα . Ακόμα και αν συμφωνήσω επιμένω τα 110 άλογα δεν είναι η πραγματική δύναμη του Qashqai και οποιουδήποτε πετρελαιοκινητήρα. Είναι η Ροπή.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οταν λεμε αμεσοτητα εννοουμε αμεσοτητα.Αμεσοτητα ειναι να εισαι με 4η και 2000,και πατωντας,να μην κανεις 20 δευτερολεπτα για να πας στις 3000 αλλα 5....
Αυτο,οφειλεται στην ροπη,και οχι στην ιπποδυναμη...
Αν εσυ αυτην την αμεσοτητα την αποδιδεις στο ηλεκτρογκαζο,τι να πω...
Ελπιζω να εγινα κατανοητος.
Χαρακτηρισμος ειναι τα 'μπακαλιστικα' και τα 'μαναβιστικα',ελπιζω να εγινε και αυτο κατανοητο...
Για το τι σπουδασες,τι σου χαριστηκε κλπ,και εις ανωτερα με υγεια,αλλα δεν με ενδιαφερει...ξ
Ουτε κι εμενα μ ενδιαφερει γιατι πας με 4η στις 2000 και θες να πατησεις αλλα δε κανω σα τη πεθερα μου...
Παρε παλια τουρμπατο με ροπη-ροπακλα και πατα με 4η στις 2000. Αμεσοτητα my ass..Τεκμηριωμενα πραματα δηλαδη
Και οι χαρακτηρισμοι χαρακτηρισμοι....
Ουτε στο παλαι ποτε gtc τοση 'κουλτουρα'.... -
Και εγώ σου εξήγησα φίλε μου για αυτά που παίρνω απο το Qahqai μου είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος ακόμα και ποδήλατο να με προσπεράσει [emoji6].
Το Qashqai τα κάνει όλα και συμφέρει [emoji6].Sent from my iPhone using Tapatalk
κε συνταγματαρχα τριοδυο-μηδεν-ενα,
το αν γουσταρεις την αυτοκινητουμπα σου, ειναι δικο σου θεμα. και εγω γουσταρω τις 40άρες.
ομως ουτε οι 40αρες μου εχουν σχεση με τo θεμα που εσυ εθεσες, ουτε η αυτοκινητουμπα σου.
εδωσες -φευ- περιγραφες φυσικων μεγεθων και συγκρισεις τραχανα με καρφιτσες και ελαβες ανυσματα.Αρ.Ες.
αγαπη μονο...
Αρ.Ες. v1.0.1
το γουσταρω και εγω το κιου-κιου. απο εμφανισις. το εβλεπα αλλωστε στας επιλογας μου. αλλα δεν γουστερω που πρεπει να χωσεις τριαντα τριο για τετρα. και μετα τα τριζει οταν κλανεις. -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
κε συνταγματαρχα τριοδυο-μηδεν-ενα,
το αν γουσταρεις την αυτοκινητουμπα σου, ειναι δικο σου θεμα. και εγω γουσταρω τις 40άρες.
ομως ουτε οι 40αρες μου εχουν σχεση με τo θεμα που εσυ εθεσες, ουτε η αυτοκινητουμπα σου.
εδωσες -φευ- περιγραφες φυσικων μεγεθων και συγκρισεις τραχανα με καρφιτσες και ελαβες ανυσματα.Αρ.Ες.
αγαπη μονο...
Αρ.Ες. v1.0.1
το γουσταρω και εγω το κιου-κιου. απο εμφανισις. το εβλεπα αλλωστε στας επιλογας μου. αλλα δεν γουστερω που πρεπει να χωσεις τριαντα τριο για τετρα. και μετα τα τριζει οταν κλανεις.Ο μόνος που καταλαβαίνει τα όσα γράφονται στο παραπάνω κείμενο είσαι εσύ φίλε [emoji41]
Είναι προφανώς κάποιο αιγυπτιακό κείμενο απο τους τάφους των Πυραμιδών του Φαραώ [emoji41]Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Γάτε, ως συνήθως είναι απόλαυση να διαβάζω τις απαντήσεις σου!!
-
Χαχά τι να σου πώ για να τα ερμηνεύσω χρειάστηκα σταυρόλεξο anyway να θέσω ένα ερώτημα εγώ; Άσχετο;
Την στάση της εισαγωγικής που της ζήτησα τις επίσημες ανακλήσεις και πήρα ως απάντηση οτι δεν ειναι υποχρεωμένη να μου τις στείλει και δεν προβλέπεται γενικώς . Πως την κρίνετε; Τι φοβούνται μην τις βγάλω φόρα παρτίδα και μάθει ο κόσμος για τα τακάκια των πίσω φρένων και τρέχει στα συνεργεία και ζητάει τακάκια και μπούν μέσα οικονομικά ; Μα αφού μιλάμε για αστοχία υλικού γιατί να μην τις αλλάξουν όλοι μα όλοι οι κάτοχοι ;;Ετσι να ξεφύγουμε λίγο απο το θέμα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Γάτε, ως συνήθως είναι απόλαυση να διαβάζω τις απαντήσεις σου!!+1
-
Ακόμα και αν συμφωνήσω επιμένω τα 110 άλογα δεν είναι η πραγματική δύναμη του Qashqai και οποιουδήποτε πετρελαιοκινητήρα. Είναι η Ροπή.Και μετα μου λες ACCENTWIZARD γιατι αντιδραω..
Διαβασε το παραπανω, ξανα τα ιδια. -
Μάλιστα εγώ βάζω -1 όταν περάσω φροντιστήριο θα τα καταλάβω καλύτερα [emoji41]
-
Ειναι που δε τον έχεις συνηθισει
-
Χαχά τι να σου πώ για να τα ερμηνεύσω χρειάστηκα σταυρόλεξο anyway να θέσω ένα ερώτημα εγώ; Άσχετο;
Premium αμάξι το qashqai δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ!!!
Την στάση της εισαγωγικής που της ζήτησα τις επίσημες ανακλήσεις και πήρα ως απάντηση οτι δεν ειναι υποχρεωμένη να μου τις στείλει δεν προβλέπεται γενικώς . Πως την κρίνετε; Τι φοβούνται μην τις βγάλω φόρα παρτίδα και μάθει ο κόσμος για τα τακάκια των πίσω φρένων και τρέχει στα συνεργεία και ζητάει τακάκια ; Ετσι να ξεφύγουμε λίγο απο το θέμα.Sent from my iPhone using Tapatalk
ΣΧΗ τριοδυο,
διαβασε εδω
https://en.wikipedia.org/wiki/Technical ... e_Bulletin
εισαι σιγουρος για το τι ζητησες?
αλλο πραγμα οι ανακλησεις αλλο τα τεχνικα ενημερωτικα δελτια
οι ανακλησεις, οταν εμπλεκεται ασφαλεια χρηστων, ειναι δημοσιες εδω (rapex) https://ec.europa.eu/consumers/consumer ... dex_en.htm
τα τεχνικα ενημερωτικα δελτια εχουν πνευματικα δικαιωματα κατεχομενα απο τον εκδοτη = αν δεν γουσταρουν δεν σου το δινουν -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Premium αμάξι το qashqai δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ!!!
Την στάση της εισαγωγικής που της ζήτησα τις επίσημες ανακλήσεις και πήρα ως απάντηση οτι δεν ειναι υποχρεωμένη να μου τις στείλει δεν προβλέπεται γενικώς . Πως την κρίνετε; Τι φοβούνται μην τις βγάλω φόρα παρτίδα και μάθει ο κόσμος για τα τακάκια των πίσω φρένων και τρέχει στα συνεργεία και ζητάει τακάκια ; Ετσι να ξεφύγουμε λίγο απο το θέμα.Sent from my iPhone using Tapatalk
ΣΧΗ τριοδυο,
διαβασε εδω
https://en.wikipedia.org/wiki/Technical ... e_Bulletin
εισαι σιγουρος για το τι ζητησες?
αλλο πραγμα οι ανακλησεις αλλο τα τεχνικα ενημερωτικα δελτια
οι ανακλησεις, οταν εμπλεκεται ασφαλεια χρηστων, ειναι δημοσιες εδω (rapex) https://ec.europa.eu/consumers/consumer ... dex_en.htm
τα τεχνικα ενημερωτικα δελτια εχουν πνευματικα δικαιωματα κατεχομενα απο τον εκδοτη = αν δεν γουσταρουν δεν σου το δινουνΝαι ρε τρελέ βεβαίως και ζήτησα ανάκληση μάλιστα στάλθηκε σε πάρα πολλούς ενημέρωση ταχυδρομικώς και άλλοι που είχαν το πρόβλημα το ίδιο δεν ήξεραν τιποτα .
Και παρακαλώ ΣΧΗΣ Τριοδυομηδενικόντάσσο [emoji41]Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Κύριε Σχή Τρίοδυομηδενίκοντασσο μου αρέσει πιο πολύ όχι θα τρελάνεις εσύ εμένα δεν ξέρεις τι πάει να πεί Τρολάραs [emoji41]
-
Δε σε βλεπω καλα παντως δω μεσα... Αν ειπα τον Στεφανο περιπτωσα ε δε πας και πισω...
-
Κύριε Σχή Τρίοδυομηδενίκοντασσο μου αρέσει πιο πολύ όχι θα τρελάνεις εσύ εμένα δεν ξέρεις τι πάει να πεί Τρολάραs [emoji41]Sent from my iPhone using Tapatalk
大佐3つの2つのゼロ1
λοιπον
εδω κλικ
https://ec.europa.eu/consumers/consumer ... ain.search
μετα στο κλικ στο βελακι με τα years και κλικ στις χρονιες που θελεις
μετα κλικ δεξα απο το brand. γραψε NISSAN και πατα το μεγαλο το κουμπι - το εντερ - στα ξεξοτερα που εχει τετραγωνακια μην κανς κλικ
στο κατω μερος θα σου βγαλει ολες τις ανακλησεις για ολα τα nissan για τις χρονιες που εβαλες. ψαξε για Qashqai
αν δεν ειναι εκει τοτε ειναι tech bulletin -
Aχ μυαλοβιολοκομένε μου !!!!!
Λοιπόν επειδή συ έχς αλευρέλ απλουμένου που λεν και στα Μυτιλινιά το έκανα χτές αυτό πήγε στο συνεργείο μέλος και του απάντησαν αν δεν σας σταλθεί ταχυδρομικώς δεν μπορούμε να την εκτελέσουμε την ανάκληση. Μετά τι κάνουμε ειναι το θέμα έχω την εντυπωση δεν θυμαμαι τωρα και καλά οτι πρεπει να έχει και σφραγίδα απο το ελληνικό customer of care [emoji848]Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε σε βλεπω καλα παντως δω μεσα... Αν ειπα τον Στεφανο περιπτωσα ε δε πας και πισω...Αποτι φαίνεται ταιριάζω με τον Στέφανο βρέ έχεις ακούσει ένα ρητό τι λέει μαζί δεν κάνουμε και χώρια συμπεθεριάζουμε [emoji6]
-
Εγω το ξερω, εσυ το ξερεις??
-
Και εγώ ρωτάω λοιπόν μηχανικός δεν είμαι πως έχεις απαίτηση να πάρεις ιπποδύναμη στα Diesel την στιγμή που είναι απο την φυση τους αργόστροφοι κινητήρες ;; Ούτε καν παιδιά η συνάρτηση ροπής στα diesel υποκαθιστά και την ιπποδύναμη κατα κάποιον τρόπο . Το λεγόμενο ´´νεύρο ´´ λοιπόν που όταν και εφόσον απαιτηθεί να κάνεις προσπέραση θα την κάνεις εύκολα.Η ροπή είναι το μέγεθος που δείχνει την ευκολία με την οποία τείνουν να περιστραφούν οι τροχοί του οχήματος σε μια δεδομένη στιγμή. Στην πραγματικότητα η ροπή μας ενημερώνει για το πόση ισχύ έχουμε στην διάθεσή μας σε κάποιες στροφές του κινητήρα.
Όσο περισσότερη ροπή σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες στροφές, τόσα περισσότερα άλογα έχουμε σε αυτές τις στροφές. Αυτό ο οδηγός το αντιλαμβάνεται στον δρόμο κυρίως στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις από χαμηλές στροφές, για παράδειγμα 30-60, 40-80, 80-120 κτλ.
Η μεγάλη ροπή συνεπώς, είναι χρήσιμη όταν οδηγάς, για να έχεις γρήγορες ρεπρίζ, ή την αίσθηση του να κολλάς στο κάθισμα όταν χαϊδεύεις το γκάζι. Η μεγάλη ροπή έχει και παράπλευρα οφέλη επίσης, όπως το ότι οι κατασκευαστές όταν έχουν μεγάλα αποθέματα ροπής χρησιμοποιούν μακρύτερα κιβώτια ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να ρίχνουν τις στροφές του κινητήρα και να μειώνουν την κατανάλωση.
Παίδες δεν είμαστε και άσχετοι [emoji1]
Έχεις μπερδευτεί. Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι η καμπύλη απόδοσης της ισχύος, το πόση ισχύ έχεις διαθέσιμες σε δεδομένες ΣΑΛ δηλαδή. Η ροπή είναι ένα θεωρητικό μέγεθος στον στρόφαλο που επηρεάζει μεν την ισχύ αλλά δεν πρέπει να την συγχέουμε με την δύναμη η οποία μετράται σε KW-HP κλπ. Με άλλα λόγια αν στο δικό σου ντίζελ έχεις 80 άλογα στις 2000 ΣΑΛ, αυτό είναι που σε επιταχύνει. Στα ντίζελ απλά οι καμπύλες είναι μετατοπισμένες προς το χαμηλότερο φάσμα περιστροφής και για αυτό νιώθεις την δύναμη από τις χαμηλομεσαίες.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]