-
Καμιά διάθεση 'ανάκρισης' από μένα. Απλή απορία εξέφρασα που φυσικά δεν είσαι και υποχρεωμένος να απαντήσεις.
Έτσι μου φάνηκε αρχικά μέχρι την στιγμή που έκανα το edit.Για μεγάλο πάντως κοίτα όταν θα έρθει το Rav σε βολικά κυβικά. Είναι σε πολλά ανώτερο του QQ.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
το scross είναι άσχημο γαμώτο ..... υποκειμένικη άποψη μεν αλλά . ...Σίγουρα περι ορέξεως...
Αλλα μη ξεχνάς οτι για τον ίδιο κινητήρα παρόμοιες επιδοσεις, εξοπλισμο, και χώρους ειναι και 5 χιλιαρικα φθηνότερο! Ε για 5 χιλιαρικα εκανα την καρδιά μου ....πετρα και πήρα το οχι τόσο μάτσο εμφανισιακα scross! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καμιά διάθεση 'ανάκρισης' από μένα. Απλή απορία εξέφρασα που φυσικά δεν είσαι και υποχρεωμένος να απαντήσεις.
Έτσι μου φάνηκε αρχικά μέχρι την στιγμή που έκανα το edit.Για μεγάλο πάντως κοίτα όταν θα έρθει το Rav σε βολικά κυβικά. Είναι σε πολλά ανώτερο του QQ.
Δεν πειραζει ... Καλύτερα ξεκάθαρα παρά μ αμφιβολίες...
Προφανώς και θα κοιτάξω πλέον και το rav οταν έρθει με τον 1600αρη. Απο rav άλλωστε προέρχομαι γι αυτο και η μαλλον τελικά αυστηρή προσέγγιση μου για το qq. Παίζει άλλωστε πάντοτε ρόλο στις κρίσεις για ενα αυτοκίνητο. Εμένα εφανισιακά και ως πακέτο το qq μου αρέσει δεν το κρύβω και δη εν γνώσει μου για το downgrade που θα έκανα αλλα ας όψεται το μπουρδελο ελληνικο κράτος..... Το οτι μου την έσπασε την κ@υλα η Nissan με το 500αρικο στα ηδη εισηγμένα και στην τιμή γενικά (νομίζω ειναι και λιγο πιο ακριβά στην Ελλάδα απο άλλες χώρες) ειναι άλλο πράγμα. Απλά οταν φεύγει η κ@υλα σκέφτεσαι πάντα πιο ψύχραιμα.
Οικογενειακός φίλος που ερχόταν απο παλιό γκολφ και spark και το πήρε εχει ξετρελαθει, εγω, προερχόμενος απο rav, οδηγικά, το 1,5 τουλάχιστον που οδήγησα, το βρήκα σαφώς downgrade..... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
το scross είναι άσχημο γαμώτο ..... υποκειμένικη άποψη μεν αλλά . ...
Σίγουρα περι ορέξεως...
Αλλα μη ξεχνάς οτι για τον ίδιο κινητήρα παρόμοιες επιδοσεις, εξοπλισμο, και χώρους ειναι και 5 χιλιαρικα φθηνότερο! Ε για 5 χιλιαρικα εκανα την καρδιά μου ....πετρα και πήρα το οχι τόσο μάτσο εμφανισιακα scross!Ασυζητητί....... 5000 ευρώ ειναι αυτά αλίμονο, άλλωστε σαν αξιοπιστία ισως να ειναι και καλύτερο. Τουλάχιστον δεν εχω διαβάσει τα παλαβά που εχει βγάλει το qq.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
το scross είναι άσχημο γαμώτο ..... υποκειμένικη άποψη μεν αλλά . ...
Σίγουρα περι ορέξεως...
Αλλα μη ξεχνάς οτι για τον ίδιο κινητήρα παρόμοιες επιδοσεις, εξοπλισμο, και χώρους ειναι και 5 χιλιαρικα φθηνότερο! Ε για 5 χιλιαρικα εκανα την καρδιά μου ....πετρα και πήρα το οχι τόσο μάτσο εμφανισιακα scross!Ασυζητητί....... 5000 ευρώ ειναι αυτά αλίμονο, άλλωστε σαν αξιοπιστία ισως να ειναι και καλύτερο. Τουλάχιστον δεν εχω διαβάσει τα παλαβά που εχει βγάλει το qq.
Τα τριξίματακια του οπως καθε σουζουκι μάλλον τα εχει αλλα στο δρόμο ειναι φανταστικό.
-
Δυστυχως στο δικό μου qq μετα τα 140-150 το καπο κουνιεται σαν τρελό...τους το εχω παει μεχρι στιγμης 2 φορές για ρυθμισμα αλλά τιποτα....τι να πω...
-
Ο χρήστης sstamfb έγραψε:
Δυστυχως στο δικό μου qq μετα τα 140-150 το καπο κουνιεται σαν τρελό...τους το εχω παει μεχρι στιγμης 2 φορές για ρυθμισμα αλλά τιποτα....τι να πω...τόσο χάλια;;;;;είχα να ακούσω τέτοια απο την εποχή των lada-yugo...........απίστευτο πισωγύρισμα!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δυστυχως στο δικό μου qq μετα τα 140-150 το καπο κουνιεται σαν τρελό...τους το εχω παει μεχρι στιγμης 2 φορές για ρυθμισμα αλλά τιποτα....τι να πω...
τόσο χάλια;;;;;είχα να ακούσω τέτοια απο την εποχή των lada-yugo...........απίστευτο πισωγύρισμα!!!
Καλα μην τρελενεστε. Υπαρχουν καποιες παιδικες αρρωστιες, αλλα ως εκει. Μην μηδενιζουμε κιολας. Εγω θα το παω την Δευτερα για τα θεματακια που εγραψα και θα σας πω.
Φιλε, sstamfb, το δικο σου προβλημα πρωτη φορα το ακουω, και σε ελληνικα και σε διεθνη forum για το Qashqai 2014.
Aν η κατασταση ειναι αυτη που περιγραφεις, κατα τη γνωμη μου πρπει να απαιτησεις αντικατασταση του καπο, σε πρωτη φαση, και μετα κινεισαι πιο απειλητικα, αν συνεχιστει το προβλημα.
Εγω για παραδειγμα, που πηρα ψιλοπαρμενος, για να κλεισω ραντεβου για το συνεργειο, ηταν τοσο ευγενικοι και συζητησιμοι οι ανθρωποι, που χαλαρωσα με την μια.Αν βεβαια αρχισουμε τις πιπες την Δευτερα, θα ξαναλλαξω!χαχαχαχαχα
@Tkin73: Η διαφορα των 5000 που λες αφορουσε μονο την δικη σου περιπτωση, κατα την οποια πρεπει να πετυχες τρελη προσφορα.Οταν το ειχαμε συζητησει και μαζι, δυστυχως η διαφορα ηταν μικροτερη -
Εγώ είχα 5.300 μεταξυ 1.6 gl+ scross και 1.6 acenta οταν πήρα προσφορες απο όλες τις αντιπροσωπείες της πόλης οπότε η επιλογη ηταν αυτόματα μονόδρομος.
Όμως και με τις τρέχουσες τιμες το scross το παίρνεις το πολυ 20.500 και το αντίστοιχο qq 24.300 οπότε παλι μιλάμε για σχεδόν 4.000 διαφορα. Παλι ειναι μεγάλη η διαφορα . Μονο αν η ψαλίδα έκλεινε κατω απο τα 2.000 θα στρεφόμουν στο νισσαν. Απο εκει και πάνω έκλεινα στο σουζουκι , οπως και κατέληξα τελικα. Ιδιοι χώροι, ίδιες επιδοσεις, ίδιος εξοπλισμός , χαμηλότερη καταναλωση, καλυτερο πάτημα στο δρόμο, παρόμοια επίπεδα θορύβου στην καμπίνα, παρόμοια αξιοπιςτια αν και με αυτα που ακούω για το νέο qq δεν τα ακούς για το σουζουκι, περισσότερο όμως κοπανημα στην πισω ανάρτηση. Οκ χάνεις το πουλ μουρ που προσφέρει το qq αλλα για 4 ή 5.3 χιλιαρικα στην περίπτωση μου δεν αξίζει... Γνώμη μου παντα.
-
Κράτα μας ενήμερους stellar, περιμένω κι εγώ το δικό μου κι έχω φρικάρει μ'αυτά που διαβάζω συνέχεια!
-
Αναλυτικο τεστ οπως συνηθίζει το autoblog για το 1.2
http://www.autoblog.gr/2014/10/10/test- ... -12-dig-t/
Ενδιφεροντα σημεία:
Ένα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Το αυτοκίνητο δοκιμή διέθετε τον 1,2 λίτρων DiG-T, ενώ υπάρχει και ο 1,5-λίτρων dCi με τα 110 άλογα και ο νέος 1,6-λίτρων με τα 130 άλογα. Για τους αριθμολάγνους, μαθαίνοντας πληροφορίες εκ των έσω, στην Ελλάδα το ποσοστό στα 1.600 περίπου που έχουν πουληθεί είναι 15%/55%/30%, με το μεγαλύτερο αριθμό των αυτοκινήτων να είναι εξοπλισμένα με τη μεσαία και υψηλή έκδοση εξοπλισμού.
Έχει μεγαλύτερη λειτουργική απόδοση και παρά το μικρό του μέγεθος και βάρος, κινεί τα 1.350 κιλά με σπιρτάδα, προσφέροντας στο crossover καλή επιτάχυνση και ευελιξία, μεγαλύτερη από τον απερχόμενο κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων, αλλά όταν φορτωθεί με μια τετραμελή οικογένεια και τις αποσκευές της, θα δυσκολευτεί, όπως θα αναλυθεί παρακάτω.
Η μέση κατανάλωση που κατάφερα στα 930 χλμ. της δοκιμής ήταν 7,3 λίτρα/100 χλμ, όπου με αρκετή πίεση και συνεχή κίνηση σε ορεινές διαδρομές, για χάρη της φωτογράφησης, μπορεί να ανέβει μέχρι τα σχεδόν 8,5 λίτρα. Από την άλλη στον αυτοκινητόδρομο και με το cruise control κολλημένο στα 130 χλμ/ώρα μπορείς να δεις τιμές της τάξης των 6 λίτρων/100 χλμ. Έτσι, με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 55 λίτρων μπορείς να έχεις αυτονομία 700 με 800 χλμ.
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Κράτα μας ενήμερους stellar, περιμένω κι εγώ το δικό μου κι έχω φρικάρει μ'αυτά που διαβάζω συνέχεια!Καλα, για μενα χαλαρωσε, και περιμενε να απολαυσεις ενα πολυ ομορφο και αξιοπιστο αυτοκινητο. Συμφωνα με αυτο:
http://www.autotriti.gr/data/newcars/bestseller/montela/2014.asp , εχουν πωληθει 1283 Qashqai.
Στο φορουμ προβληματα, κι αυτα οχι σοβαρα, εχουν αναφερει εγω κι ενας αλλος, που ειπε οτι το καπο, εχει προβλημα.αλλοι 2-3 γνωστοι μου, κατοχοι, δεν ειχαν κανενα θεμα.Οποτε..
Γιατι λοιπον ο πανικος?@Tkin73, Δεν ειναι μονο η μουρη, και η καλυτερη αναρτηση στο QQ. Ολα τα υπολοιπα που περιγραφεις, οπως εχει αναφερθει και στο συγκριτικο thread μεταξυ των δυο αυτοκινητων, αλλα και στο thread του SX4, ειναι τελειως υποκειμενικα, οπως σου εχουν πει και τα υπολοιπα μελη. Το μονο αντικειμενικο ειναι οτι το QQ ειναι ακριβοτερο!
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
@Tkin73, Δεν ειναι μονο η μουρη, και η καλυτερη αναρτηση στο QQ. Ολα τα υπολοιπα που περιγραφεις, οπως εχει αναφερθει και στο συγκριτικο thread μεταξυ των δυο αυτοκινητων, αλλα και στο thread του SX4, ειναι τελειως υποκειμενικα, οπως σου εχουν πει και τα υπολοιπα μελη. Το μονο αντικειμενικο ειναι οτι το QQ ειναι ακριβοτερο!
Ποιο ειναι υποκειμενικό? οτι εχουν ίδιους χώρους, επιδοσεις, και εξοπλισμο, και χαμηλότερη καταναλωση το scross? μαλιστα....
Αυτα που αναφέρω ειναι μετρήσιμα μεγέθη.! Συνεπως δεν ειναι υποκειμενικα! Ή ισχύουν ή δεν ισχυουν...αλλα αφου το είπαν και τα ....υπόλοιπα μέλη ετσι θα ειναι μάλλον....
Εγω έγραψα κατα την γνώμη μου οτι το qq δεν αξίζει τα 5000 επιπλέον που ζητά σε σχεση με το scross. Εσυ μπορείς και δικαιωμα σου να το αμφισβητείς να θεωρείς οτι και 10000 πχ ακριβότερο να ειναι τα αξίζει τα λεφτα του. -
παντως τα 4 με 5 χιλιαρικα ειναι 25%της τιμης του s cross.....δεν ειναι κατι αμελητεο για δυο οχηματα αμεσα συγκρισιμα. Και δεν πιστευω οτι το qq ειναι 25% καλυτερο αμαξι...
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
παντως τα 4 με 5 χιλιαρικα ειναι 25%της τιμης του s cross.....δεν ειναι κατι αμελητεο για δυο οχηματα αμεσα συγκρισιμα. Και δεν πιστευω οτι το qq ειναι 25% καλυτερο αμαξι...Αυτο εξηγώ και εγω όντας κάτοχος του ενός και έχοντας ενδελεχώς τσεκάρει το αλλο εδω και μηνες.
Φυσικα οι πωλησεις του qq λένε αλλα. Το νισσαν εχει τρομερά νούμερα για την εποχή, και ο κόσμος στρέφεται κυριως στο 1.5 το οποίο δεν ξεφεύγει σε τιμη , ενταξει υστερεί σε ρεπριζ απο τον ανταγωνισμό , αλλα εχει την μούρη που γουστάρει ο καταναλωτής, ειναι οικονομικο οχι το οικονομικοτερο βέβαια, αλλα δεν ξεφεύγει, δεν πληρώνει τέλη , εχει αξιοπιςτια και καλο όνομα προκατόχου. Ειναι τσιμπημένο σε σχεση με τον ανταγωνισμό αλλα αφου πουλά ολα καλα!
-
Αγαπητε Tkin73, γραφεις πιο πανω:
' Ιδιοι χώροι, ίδιες επιδοσεις, ίδιος εξοπλισμός , χαμηλότερη καταναλωση, καλυτερο πάτημα στο δρόμο, παρόμοια επίπεδα θορύβου στην καμπίνα, παρόμοια αξιοπιςτια αν και με αυτα που ακούω για το νέο qq δεν τα ακούς για το σουζουκι, περισσότερο όμως κοπανημα στην πισω ανάρτηση. Οκ χάνεις το πουλ μουρ που προσφέρει το qq αλλα για 4 ή 5.3 χιλιαρικα στην περίπτωση μου δεν αξίζει.'
Για το τι ειναι υποκειμενικο λοιπον ακου τα λοιπον:- καλυτερο πατημα στο δρομο: Πως το κρινεις?Οντας ιδιοκτητης του ενος, και εχοντας κανει απλα test drive στο αλλο?
- Παρομοια επιπεδα θορυβου: κι εγω που εκανα test drive και στα δυο, μου φανηκε πολυ πιο θορυβωδες το SX4.
- Iδιοι χωροι :εμενα σαν ατομο μου φανηκε πιο ευρυχωρο μπροστα το QQ
- Παρομοια αξιοπιστια: ειχαμε στην οικογενεια ενα ignis, και τον δευτερο πραγμα ξεκολλαγαν τα πλαστικα.Βγαινει καποιο συμπερασμα?
Oλα αυτα λοιπον, οπως σου ξαναπα ειναι,και το ξαναλεω υποκειμενικα.Αντικειμενικο ειναι το κοστος του αυτοκινητου,κι ο εξοπλισμος,κι η μηχανη και τιποτα αλλο. Ακομα και οι καταναλωσεις ειναι στο χερι του οδηγου. Εχω κανει διαδρομες με 4.1 και διαδρομες με 7,5.
Το οτι εκανες μια επιλογη, δεν σημαινει οτι ουτε ειναι σωστη ουτε λαθος. ΕΙναι απλα σωστη για σενα.. Eιναι λαθος να την επιβαλουμε στους αλλους σαν σωστη με το μανδυα της αντικειμενικοτητας. Εγω για παραδειγμα, πηρα την εκδοση Energy, γιατι θεωρουσα οτι τα 2500 για την accenta ηταν πολλα σε σχεση με αυτα που εδινε. Αυτο ειναι υποκειμενικο.Αλλος θα σου πει οτι οι 17αρες αλουμινιου κανουν 1000 ευρω απο μονες τους.
Επισης, για τις διαφορες στην τιμη που ειπε ο φιλος Dasimo, παλι σχετικα ειναι ολα. Ειναι το Golf τοσο καλυτερο απο το Leon?
Το Α3 απο το golf?
Σιγουρα ειναι σε ενα ποσοστο.Το υπολοιπο ειναι marketing και brand name, και αξια μεταπωλησης. -
Έχω την γνώμη ότι κάποια απ'τα 5000 που κοστίζει παραπάνω το QQ θα τα πάρεις πίσω στην μεταπώληση, και θα τα πάρεις κι εύκολα στην περίπτωση του QQ που θα κρατήσει πολλή καλύτερα την μεταπώληση του λόγω της ζήτησης που έχει.
-
5000 να τα παρεις πισω στην μεταπωληση κομματι δυσκολο!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
παντως τα 4 με 5 χιλιαρικα ειναι 25%της τιμης του s cross.....δεν ειναι κατι αμελητεο για δυο οχηματα αμεσα συγκρισιμα. Και δεν πιστευω οτι το qq ειναι 25% καλυτερο αμαξι...Όταν μιλάμε για διάφορα 1, 2, 3, 25% παύει να ισχύει το άμεσα συγκρίσιμο. Όσο άμεσα 'ίδιο' είναι ένα QQ με μια X1 άλλο τόσο 'ίδιο' είναι και με το SX4. Η Suzuki δεν την είδε υπεράνω και δίνει το αμάξι της φτηνό. Το αξιολόγησε και το κοστολόγησε για τόσο. Το ίδιο και η Nissan κλπ.
Και αυτό το 25% είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Όχι από μένα αλλά από την εταιρία. Φήμη και πελατεία; Ακριβότερη παραγωγή; Brand name; Τεχνολογία; Εμφάνιση; κλπ.
Και μέρος αυτού του 25% φυσικά τα ακολουθεί και στην μεταπώληση. Να σαι σίγουρος ότι μετά από πχ 4 χρόνια δεν θα τα βρεις ως μτχ (QQ και Sx4) στην ίδια τιμή. -
Αυτό εννοούσα κι εγώ cosneo, η διαφορά θα είναι γύρω στα 3 χιλιάρικα, εννοώντας αντε να χάσεις τα 2 απ'τα έξτρα 5 που θα δώσεις σε σχέση με το suzuki.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]