-
Σήμερα παρέλαβα τις μπάρες.
1ον το δέμα σταμάτησε στο τελωνείο για εκτελωνισμό. Δεν ξέρω αν θα συμβεί σε όλους, εάν είναι τυχαίο δηλαδή, ή αν θα γίνει σε όλους όσους φέρουν, απλά το αναφέρω.
Εμένα ήρθε με Fedex, το κόστος των δασμών κτλ. είναι το ΦΠΑ της PROFORMA INVOICE που έχετε ζητήσει από τον πωλητή να σας βάλει (εγώ του είπα 50$, αλλά νομίζω κάτω από 20$ δεν πληρώνεις κάτι) και ο ναύλος εισαγωγής, ο οποίος πάει ανάλογα με το βάρος (εμένα ήρθε στα 8 κιλά του δέματος γύρω στα 50€).
2ον , ξεφύλλισα online όλο το manual του Qashqai J11, δεν υπάρχει η αντίστοιχη εικόνα με αυτή που έβαλε ο φίλος πιο πριν, έχει μόνο μια εικόνα με τις μπάρες τοποθετημένες και λέει ότι σηκώνουν 75 κιλά. Η σελίδα του manual είναι η 2-50 αν θυμάμαι καλά.
3oν περιμένω απάντηση από τον πωλητή σχετικά με το εάν μπορώ να βάλω βάρος στις ράγες. Όχι ότι έχει σημασία η απάντηση του φυσικά, αλλά για το τυπικό της υπόθεσης... -
Zero τελικά από παρηγγειλες;
-
Με Fedex, UPS, κλπ πάντα πληρώνεις τελωνείο. Αν και λόγω μεγέθους ίσως να σου το σταματούσαν το δέμα ακόμη και με απλό ταχυδρομείο να ερχότανε. Ελπίζω να βρεις λύση με την τοποθέτηση και να τις χαρείς!
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Zero τελικά από παρηγγειλες;Απο eBay, είναι 2 πωλητές που έχουν ίδιες με αυτές του aliexpress, δες παραπάνω που τις εχω γράψει.
Ο πωλητής μου απάντησε οτι μπορώ να βάλω βάρος, μέχρι 65 κιλά.
Έχω στείλει και ένα email στο Θεοχαράκη, οτι και καλά θέλω τις ράγες σαν ανταλλακτικό, αλλα για να τις βάλω σε έκδοση acenta, αν θέλουν τρύπες, εάν σηκώνουν βάρος κτλ., αναμένω απάντηση..Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες zEr0c0oL, αν μπορείς ενημέρωνέ μας για ότι περισσότερο μάθεις.
Το όριο βάρους των 65 κιλών το αναφέρουν και στο aliexpress κατι που με κάνει να πιστεύω πως θα είναι αρκετά στιβαρές αλλά για να δούμε πως θα σου φανούν και εσένα...
-
Ισχύει..αν δεν τις τοποθετήσεις και δεν τις δοκιμάσεις, δεν γίνεται.
Απλά προσπαθώ να τσεκάρω τον τροπο που μπαίνουν στα acenta εκ των υστέρων.
Εάν μου πουν απο τη nissan οτι δεν θέλει τρύπα, τότε νομίζω οτι θα μπορώ να βάλω βάρος άνετα πάνω, κι ας είναι κινεζικές αυτές που πήρα. Για μένα σημασία έχει ο τρόπος 'δεσίματος' στη οροφή, δεν ανησυχώ για την ποιότητα κατασκευής τους...EDIT: πήρα τηλέφωνο έναν κύριο στο φανοποιείο του Θεοχαράκη, και αν και καθόλου εξυπηρετικός και ευγενικός, μου είπε κοφτά οτι δεν μπαίνουν οι ράγες σε acenta. (Καθόλου, ούτε καν για τρύπες δεν μου ανέφερε!)
Θα το διασταυρωσω και με τον δικό μου όταν μου φέρει το αμαξι και θα συζητησω μαζι του και μάλλον θα τις εχω διακοσμητικές..!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μα είναι δυνατόν να σου πουν απο την αντιπροσωπεία ότι θα σου τρυπήσουν το αμάξωμα??
Για τρελούς τους έχεις?? Μετά όταν δεν θα είναι στεγανό θα σου φταίει η Nissan.Ο χρήστης zEr0c0oL έγραψε:
Ισχύει..αν δεν τις τοποθετήσεις και δεν τις δοκιμάσεις, δεν γίνεται.Αλοίμονο σε όποιον βρεθεί στο δρόμο σου αν τις δοκιμάσεις και τελικά δεν....
-
Τι τα θέλετε αυτά ρε παιδιά , τόσους χώρους εχει το αμάξι , θέλετε να βαζετε και από πάνω πράγματα;; Οπως παλιά την δεκαετία του 80;;; Πατάτες , πορτοκάλια , κότες.....
-
Δεν θα τις δοκιμάσεις κατευθείαν έτσι..! Υπάρχουν πολλοί τρόποι πριν βγεις στο δρόμο! Τελοσπαντων..
Παίζει να υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση του αυτοκινήτου απο τη Nissan?
επειδή θα το δουν με τις ράγες στο πρώτο service εννοώ...Δεν θέλω να βάλω κάτι πάνω, θέλω να ξερω απλά εάν μπορώ να βάλω..
Διακοσμητικές θα είναι, διότι θεωρώ οτι ταιριάζουν πολυ στο ύφος του αυτοκινήτου!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν θέλουν άνετα σου δημιουργούν πρόβλημα με την εγγύηση. Και εγώ θα ήθελα να βάλω έξτρα φώτα ομίχλης (μιας και έχω την Energy) αλλά η έλλειψη έμπιστου ηλεκτρολόγου και ο κίνδυνος να χάσω την εγγύηση με αποτρέπουν από την τοποθέτηση τους.
-
Ναι αλλα με τις μπάρες δεν επεμβαίνω σε καποιο μέρος του αυτοκινήτου..είτε μηχανικό είτε ηλεκτρικό! Εκτός αν παω και τους πω οτι στάζει η οροφή π.χ., όποτε εκει θα πούνε 'ας προσεχές'!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πρόβλημα στην εγγύηση αλλά σε επιμέρους θέματα μπορούν. Δεν θα διακοπεί η εγγύηση στα μηχανικά, ηλεκτρικά κλπ επειδή βάζεις ράγες οροφής ...
Αλλά πχ αν κόψεις τις πλαστικές λωρίδες της οροφής για να βάλεις τις ράγες, οποιαδήποτε παραμόρφωση τους από ήλιο, ζέστη, μη καλή πλέον εφαρμογή τους είναι εκτος εγγύησης. Σε Renault είχα δει προ 10ετίας περίπτωση που μπάρες οροφής έγδαραν σημεία της οροφής με αποτέλεσμα το φούσκωμα του χρώματος σε εκείνα τα σημεία. Εκτος εγγύησης και ΙΧ αποκατάσταση.Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Μα είναι δυνατόν να σου πουν απο την αντιπροσωπεία ότι θα σου τρυπήσουν το αμάξωμα??
Για τρελούς τους έχεις?? Μετά όταν δεν θα είναι στεγανό θα σου φταίει η Nissan.Οχι μόνο γνήσια αλλά και 'μαιμού' αξεσουάρ σαν πιο προσιτές επιλογές πουλάνε οι αντιπρόσωποι. Το συγκεκριμένο όμως αξεσουάρ δεν το έχουν και σίγουρα δεν θα αναλάβουν την τοποθέτηση ενός τέτοιου aftermarket.
-
Ρε φιλε, γιατι να βαλεις μπαρες αν δεν τις χρησιμοποιεις; Νομιζω οτι βαζεις σκοτουρες στο κεφαλι σου χωρις λογο..
Αεροδυναμικος θορυβος, πιθανον προβλημα εγγυησεις κτλ. Τουλαχιστον βαλε της εταιριας να εισαι σιγουρος -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Ρε φιλε, γιατι να βαλεις μπαρες αν δεν τις χρησιμοποιεις; Νομιζω οτι βαζεις σκοτουρες στο κεφαλι σου χωρις λογο..
Αεροδυναμικος θορυβος, πιθανον προβλημα εγγυησεις κτλ. Τουλαχιστον βαλε της εταιριας να εισαι σιγουροςΑλλες οι ράγες και άλλες οι μπάρες οροφής.
Τις συγκεκριμένες ραγες τις βαζει για αισθητικούς λόγους. Δεκτό. Περί ορέξεως που λένε. -
Τα τελευταία χρόνια οδηγώ ως επί το πλείστον σε εθνικές οδούς και μέσα στην πόλη.
Χθες, να είναι καλά οι αγρότες μας με τα μπλόκα, χρειάστηκε να οδηγήσω το QQ στο παλιό κλασικό επαρχιακό μας δίκτυο, με ότι σημαίνει αυτό σε επίπεδο δρόμου, κίνησης, φορτηγών κλπ.
Καθώς έπρεπε να βρίσκομαι συγκεκριμένη ώρα στον προορισμό μου, πρέπει να πω πως εντυπωσιάστηκα από την συμπεριφορά του QQ. Ύστερα από τα χθεσινά μπορώ να πω με σιγουριά πως το QQ με τον 1.5 diesel κινητήρα μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στις απαιτήσεις του μέσου οδηγού (οικογενειάρχη κλπ). Ανετότατες προσπεράσεις παντού (π.χ. 3 φορτηγών στη σειρά), υψηλή μέση ταχύτητα και χαμηλή κατανάλωση.
Σίγουρα οι αντίστοιχοι κινητήρες 1.6 λίτρων του QQ ή των ανταγωνιστικών μοντέλων θα προσφέρουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις, σε κάθε περίπτωση όμως δε πιστεύω πως ο μέσος οδηγός που θα πάρει το 1.5 θα νιώσει ότι του λείπει το γκάζι. Οι μόνες μου επιφυλάξεις είναι στις περιπτώσεις που έχεις φουλ φορτωμένο το αμάξι, οπότε λογικά τότε οι επιδόσεις δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο.
ΥΓ. Χθες για πρώτη φορά πλησίασα και την τελική του (είπαμε, οι αγρότες να είναι καλά!)
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ύστερα από τα χθεσινά μπορώ να πω με σιγουριά πως το QQ με τον 1.5 diesel κινητήρα μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στις απαιτήσεις του μέσου οδηγού (οικογενειάρχη κλπ). Ανετότατες προσπεράσεις παντού (π.χ. 3 φορτηγών στη σειρά), υψηλή μέση ταχύτητα και χαμηλή κατανάλωση.Εγώ εχω την ταμπέλα του πιο γκρινιάρη κατόχου και ίσως δικαίως βάσει των προηγούμενων - καλύτερων σαν service και ποιότητας - εμπειριών μου!
Όμως σε τέτοιους ειδικά δρόμους πραγματικά δείχνει τα δόντια του το qq.
Σε πρόσφατη εξόρμηση από Λιβαδειά - Κάστρο και με κινησούλα σβέλτη και μεγάλες προσπεράσεις η κατανάλωση με 4 άτομα του 1,5 έγραψε μολις 3,8lt ...!!!
Στην όλη δε διαδρομή από Λιβαδειά προς Αθήνα μέσω Κάστρου και μετά ΕΟ το σύνολο ήταν 4,6lt....
Θεωρώ ότι είναι τέτοιο το σκαρί του και ο όγκος του, αν και της μικρομεσαίας κατηγορίας, που ταλαιπωρείται εντός πόλης! -
Στέφανε πέρασες από τα μέρη μου.
-
Το έχουμε ξαναπεί...οι diesel κινητήρες της renault είναι πραγματικά διαμάντια
Τέτοια οικονομία σε συνδυασμό με επιδόσεις στα 1500cc και 1600cc είναι εντυπωσιακός συνδυασμός! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Τέτοια οικονομία σε συνδυασμό με επιδόσεις στα 1500cc και 1600cc είναι εντυπωσιακός συνδυασμός!Κοιτα ποιος μιλάει. 190 ΑΛΌΓΑΤΑ είναι αυτά. Με μόλις 1 ή 2 λίτρα παραπάνω ανά 100 km έχεις τον καλύτερο δρομέα της κατηγορίας.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τέτοια οικονομία σε συνδυασμό με επιδόσεις στα 1500cc και 1600cc είναι εντυπωσιακός συνδυασμός!Κοιτα ποιος μιλάει. 190 ΑΛΌΓΑΤΑ είναι αυτά. Με μόλις 1 ή 2 λίτρα παραπάνω ανά 100 km έχεις τον καλύτερο δρομέα της κατηγορίας.
Σε οικονομία δεν συγκρίνονται...Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή με μέση κατανάλωση 6,5-6,7 οδηγώντας κατά 80% σε επαρχιακούς δρόμους και μάλιστα όταν επιστρέφω αργά το βράδυ μπορεί για καμιά 25αριά χιλιόμετρα να μην συναντήσω καν αυτοκίνητο στο δρόμο...με ταχύτητες γύρω στα 100 χλμ και στροφές 1.500...Πιο ιδανικά δεν γίνεται...Το QQ σε τέτοιες συνθήκες θα έγραφε κάτω από 4lt!
Σπύρο τα παραπάνω αλόγατα θέλουν και παραπάνω...σανό! Από την άλλη βέβαια κάθε προσπέραση - ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες - φέρνει χαμόγελο στα χείλη
Και επίτρεψέ μου να γράψω ότι υπάρχει και μια σχετική διαφορά στο πώς στρίβει το δικό μου...Ουσιαστικά μηδενικές κλίσεις και απόλυτη σταθερότητα που δεν είδα στον ίδιο βαθμό στα test drive με το QQ...
Νissan Qashqai J11 [2014-__]