-
ενδεχεται μικρο face-lift στο νεο qashqai :
http://www.autobild.de/bilder/erlkoenig-bildergalerie-die-autos-von-morgen-4553257.html#bild6 -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Περιμένω να ανακοινωθούν τα μέτρα για τη φορολογία αυτοκινήτων πρώτα για να ξέρω τι θα πρέπει να πληρώνω.
Από εμφάνιση αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι πρώτα το QQ και ύστερα το νέο Χ1 που θα κυκλοφορήσει από Φθινόπωρο. Ο κινητήρας του QQ με τα 130 άλογα δεν με κάλυψε, γι' αυτό θα προτιμούσα το Χ1 20d με τα 190 άλογα και τα 505 λίτρα πορτ παγκαζ, καθώς και τα 5 χρόνια δωρεάν service, εάν η φορολογία είναι σε λογικά πλαίσια. Διαφορετικά ή θα περιμένω να μπει στο QQ ο νέος κινητήρας της Renault ή θα περιμένω καμιά έκπληξη από τα plug in υβριδικά suv που έχουν ανακοινωθεί (π.χ. η Mitsubishi έχει αναγγείλει το επόμενο 'ASX' με ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ (με κάθε φόρτιση) που εμένα καλύπτει το 80% των μετακινήσεών μου εβδομαδιαίως...)To X1 μου αρεσει κι εμενα παρα πολυ ΑΛΛΑ... σκεφτομαι οτι
πρωτον η τιμη αγορας ενος xdrive20d με ενα μεσαιο επιπεδο εξοπλισμου θα προσεγγισει τις 40.000 ευρω
δευτερον αφου δεν αλλαζει το καθεστως του φορου πολυτελειας θα πληρωνει ως διλιτρο κανενα 1.200αρι το χρονο (φορος πολυτελειας + τελη κυκλοφοριας) -
ούτε καν!
142 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελείας πρέπει να είναι 440.
Το τωρινό μοντέλο με απόσυρση βγαίνει στα 32-33k περίπου, ενώ η νέα σειρά 3 π.χ. είναι ήδη ελαφρώς πιο φτηνή από την απελθούσα - πιθανότατα το ίδιο θα συμβαίνει και με την Χ1. Εξοπλισμό δεν έχω κοιτάξει ομολογώ, αλλά γυμνά δεν είναι τα BMW. Μου είπαν ότι θα κρατήσουν και το παλιό μου αμάξι γύρω στα 3k, άρα στα 30 θα έρθει. Αν χρειαστώ κάτι σημαντικό από εξοπλισμό μπορώ να ανέβω και λίγο παραπάνω.
Τώρα, αν τα αλλάξουν και μου βγαίνει κανά χιλιάρικο οι φόροι, προφανώς και δεν τους τα δίνω... -
ούτε καν!
142 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελείας πρέπει να είναι 440.
Το τωρινό μοντέλο με απόσυρση βγαίνει στα 32-33k περίπου, ενώ η νέα σειρά 3 π.χ. είναι ήδη ελαφρώς πιο φτηνή από την απελθούσα - πιθανότατα το ίδιο θα συμβαίνει και με την Χ1. Εξοπλισμό δεν έχω κοιτάξει ομολογώ, αλλά γυμνά δεν είναι τα BMW. Μου είπαν ότι θα κρατήσουν και το παλιό μου αμάξι γύρω στα 3k, άρα στα 30 θα έρθει. Αν χρειαστώ κάτι σημαντικό από εξοπλισμό μπορώ να ανέβω και λίγο παραπάνω.
Τώρα, αν τα αλλάξουν και μου βγαίνει κανά χιλιάρικο οι φόροι, προφανώς και δεν τους τα δίνω...Δίνεις ενα τσουβάλι λεφτά για αγορά , αλλο ένα για σερβις αλλά δεν δινεις 1000 ευρω τον χρόνο για φόρους
Βάζω και στοίχημα ότι θα παίρνεις και κανά 700άρι μηνιάτικο -
μέχρι πέρυσι 3 χιλιάρικα το μήνα + ο μισθός της γυναίκας μου (πάνω από 1000 κι αυτός...)
φέτος έπεσα στα 2...
Αυτά ως απάντηση για την 'εξυπνάδα'Το πόσα βγάζεις δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι βλάκας και να στα τρώνε τα λαμόγια...
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Χθες τελικα μετα απο ψαξιμο πολλών μηνών, έκλεισα το QQ στην εκδοση acenta premium σε μαύρο χρώμα. Πρώτα ο θεός την Δευτέρα που μας έρχεται θα το παραλάβω. Ελπίζω να είναι μια καλή επιλογή και να αποδειχτεί αξιοπιστό....
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι αν ξέρει κανείς αν γίνεται να μπούν ράγες οροφής, σαν αυτές που έχει η TEKNA. Δεν τις έχω βρει πουθενα σαν αξεσουαρ, ούτε στο εξωτερικό. Οι μόνες που βρίσκω είναι απο ebay αυτέςhttp://www.ebay.co.uk/itm/BRUSHED-ALUMI ... 19fd630697
Αυτές όμως είναι διακοσμητικές και μπαίνουν με αυτοκόλητη ταινία. Πραγμα που δεν το θελω...
Ξέρει κανείς αν μπορουμε να βρούμε απο κάπου αλλού? ίσως σαν ανταλλακτικό απο ΤΕΚΝΑ???Με το καλό!
Και εγώ ακριβώς αυτό έχω...
Καλή τιμή δεδομένων και των δώρων!
Από ποιον έμπορο;
Οι ράγες δεν υπάρχουν και αν υπήρχαν θέλουν βίδωμα στην οροφή!!
Μόνο οι αυτοκόλλητες διακοσμητικές after market....Μην τρελένεστε με το ebanking!
Ολος ο κόσμος έτσι συναλλάσσεται! Απλά με τον περιορισμό εμβασμάτων θες 1-2 μέρες να εξοφλήσεις αλλά μικρό το κακό!Σε ευχαριστώ πολύ iceman.
Δηλαδή πιστευεις ότι αν βρω σε ανταλλακτικά τις βάσεις του ΤΕΚΝΑ, δεν θα μπορούν να μπουν στο δικό μου???Το είχα ρωτήσει και εγώ γιατι πάει πολυ το χρώμιο στο μαύρο αλλα μου είχαν πει οτι δεν γίνεται και δεν υπάρχει ως αξεσουαρ... Στο τέκνα πάει απο το εργοστάσιο...
Απο ποιον έμπορο το πήρες;
-
μέχρι πέρυσι 3 χιλιάρικα το μήνα + ο μισθός της γυναίκας μου (πάνω από 1000 κι αυτός...)
φέτος έπεσα στα 2...
Αυτά ως απάντηση για την 'εξυπνάδα'Το πόσα βγάζεις δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι βλάκας και να στα τρώνε τα λαμόγια...
Ετσι ακριβώς....
Και εγώ είχα δίλιτρο που μου άρεσε και καλο εισόδημα αλλα το έδωσα για να μην δίνουμε κοροϊδιαστικα λεφτα στους άχρηστους.... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Χθες τελικα μετα απο ψαξιμο πολλών μηνών, έκλεισα το QQ στην εκδοση acenta premium σε μαύρο χρώμα. Πρώτα ο θεός την Δευτέρα που μας έρχεται θα το παραλάβω. Ελπίζω να είναι μια καλή επιλογή και να αποδειχτεί αξιοπιστό....
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι αν ξέρει κανείς αν γίνεται να μπούν ράγες οροφής, σαν αυτές που έχει η TEKNA. Δεν τις έχω βρει πουθενα σαν αξεσουαρ, ούτε στο εξωτερικό. Οι μόνες που βρίσκω είναι απο ebay αυτέςhttp://www.ebay.co.uk/itm/BRUSHED-ALUMI ... 19fd630697
Αυτές όμως είναι διακοσμητικές και μπαίνουν με αυτοκόλητη ταινία. Πραγμα που δεν το θελω...
Ξέρει κανείς αν μπορουμε να βρούμε απο κάπου αλλού? ίσως σαν ανταλλακτικό απο ΤΕΚΝΑ???Με το καλό!
Και εγώ ακριβώς αυτό έχω...
Καλή τιμή δεδομένων και των δώρων!
Από ποιον έμπορο;
Οι ράγες δεν υπάρχουν και αν υπήρχαν θέλουν βίδωμα στην οροφή!!
Μόνο οι αυτοκόλλητες διακοσμητικές after market....Μην τρελένεστε με το ebanking!
Ολος ο κόσμος έτσι συναλλάσσεται! Απλά με τον περιορισμό εμβασμάτων θες 1-2 μέρες να εξοφλήσεις αλλά μικρό το κακό!Σε ευχαριστώ πολύ iceman.
Δηλαδή πιστευεις ότι αν βρω σε ανταλλακτικά τις βάσεις του ΤΕΚΝΑ, δεν θα μπορούν να μπουν στο δικό μου???Το είχα ρωτήσει και εγώ γιατι πάει πολυ το χρώμιο στο μαύρο αλλα μου είχαν πει οτι δεν γίνεται και δεν υπάρχει ως αξεσουαρ... Στο τέκνα πάει απο το εργοστάσιο...
Απο ποιον έμπορο το πήρες;
Πάντως μου κάνει εντύπωση να μην μπαίνουν μετά. Δηλαδή η nissan τι κάνει; βγάζει στο εργοστάσιο άλλο καλούπι για το tekna και άλλο για όλα τα αλλα; μαλάκια μου ακούγεται. Λογικά βγάζει ένα για όλα και μετά προσθέτει ότι έξτρα είναι....
Εμένα εκτός του αισθητικου κομματιού που όντως είναι όμορφες, θα μου χρειαστούν και για την μπαγκαζιερα και αυτές τις nissan οι κάθετες είναι άθλιες, μου θυμίζουν το station που είχε ο πατέρας μου το 1990... -
φέτος έπεσα στα 2...
Εγω με 4000 ευρω το μήνα εισόδημα μέχρι και τώρα που μιλάμε και την Χ1 ενώ την ζαχαρώνω..... δεν θα την παρω ούτε για αστειο..... Το κασκάι και........ υπεραρκετο, μου είναι ........
-
Το πώς κάνει ο καθένας διαχείριση των οικονομικών του είναι προσωπικό του θέμα. Άλλος δίνει 15k για αυτοκίνητο και άλλος 30k. Επίσης, τα λεφτά που διαθέτεις για αυτοκίνητο είναι συνάρτηση όχι μόνο του μηνιαίου εισοδήματός σου, αλλά και των αποταμιεύσεών σου. Μπορεί, δλδ, κάποιος να βγάζει 4k το μήνα τώρα αλλά να έχει στην τράπεζα 50k και ο άλλος που βγάζει λιγότερα να έχει μισό μύριο...(διαγωνισμό στο ποιος...την έχει μεγαλύτερη θα κάνουμε τώρα;)
Κουμάντο στην τσέπη του κάνει ο καθένας μόνος τουΥΓ : Εγώ που οδήγησα το QQ, δεν μου φάνηκε 'αρκετό'. Γι' αυτό προφανώς και ψάχνομαι ακόμη...
-
συνάρτηση όχι μόνο του μηνιαίου εισοδήματός σου, αλλά και των αποταμιεύσεών σου.Στην Ελλάς της κατοχής; Να σαι καλά ρε αδερφέ μου φτιαξες τη μέρα.
-
Καταρχήν, είναι στην Ελλάδα και όχι στην Ελλάς...για να μιλάμε και να γράφουμε και σωστά ελληνικά...
Κατά δεύτερον δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείς. Θεωρείς ότι δεν μπορεί κάποιος σήμερα να έχει αποταμιεύσεις;
Το 'κατοχή' που αναφέρεις παραπέμπει στα capital controls ή στην αδυναμία κάποιου σήμερα να αγοράσει αυτοκίνητο ή σε κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή; -
Φιλαράκι δεν το συνεχίζω γιατι είναι off topic. Απλά είναι προφανές οτι ζούμε σε άλλους κόσμους. Να είσαι καλά να τα χαίρεσαι και να τα απολαμβάνεις απο το βάθος της καρδιάς μου.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Καλοριζικο και καλοταξιδο!
Ωραιο αυτοκινητο και με καλο κινητηρα.
Εγω μαλλον καταληγω σε ενα εκ των CRV ή HRV.
Θα περιμενω ως τον Οκτωβριο να δω και το δευτερο αππο κοντα και τοτε θα παρω την οριστικη αποφαση και θα το παραγγειλω.
Να δουμε που θα κατσει η μπιλια και για τους αλλους 2 που ετοιμαζονται για diesel crossover, τον emperor και τον leonidas.Plutare,με το καλό να παραλάβεις!
geiasou,η μπίλια δεν ξέρω αν και πότε θα κάτσει...ελπίζω όλα να πάνε καλά με το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την πατρίδα μας και τα υπόλοιπα έρχονται!
Στην παρούσα φάση,αν δε υπήρχε αυτή η ανασφάλεια,θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά το Jeep Renagade 1.6 multijet.Έχει όμως ένα μεγάλο( ; ) μειονέκτημα,είναι euro 5+ και όχι euro 6 και αν κρίνω απ'όσα μου είπαν οι πωλητές,δεν έχει ακουστεί κάτι για euro 6.Δυστυχώς πλέον κοιτάζουμε τα πάντα πριν από την αγορά διότι είναι πιθανό οι προδιαγραφές ρύπων να διαδραματίσουν ρόλο μελλοντικά στη φορολόγηση των αυτοκινήτων και φυσικά στη μεταπώληση.
Tα υπόλοιπα 2 φαβορί είναι το Qashqai -για το οποίο όμως ίσως υπάρχει από τη Nissan διάθεση για facelift -και το αναμενόμενο HRV.Αν η Χ1 έρθει σε λογική τιμή και δε σέρνεται με τον 1500άρη diesel,επίσης είναι στα υπόψιν. -
Βρήκα σε ένα Γερμανικό forum, αρκετές αναφορές για επιφανειακή σκουριά στο πλαίσιο των θυρών, εκεί που είναι το λάστιχο της πόρτας. Αξίζει να δοκιμάσω να βάλω τίποτα στα σημεία αυτά, για να αποτρέψω την εμφάνιση σκουριάς;
http://www.qashqaiforum.de/f56/karosserie-produktionsfehler-9171/index46.html
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Βρήκα σε ένα Γερμανικό forum, αρκετές αναφορές για επιφανειακή σκουριά στο πλαίσιο των θυρών, εκεί που είναι το λάστιχο της πόρτας. Αξίζει να δοκιμάσω να βάλω τίποτα στα σημεία αυτά, για να αποτρέψω την εμφάνιση σκουριάς;http://www.qashqaiforum.de/f56/karosserie-produktionsfehler-9171/index46.html
Ωχ ωχ ωχ η καρδια μου....
Ρε Axel αν ξέρεις Γερμανικα, δεν τσεκαρεις το forum μηπως βρεις καμία ακρη για αυτο που ρωτησα με τις ραγες???? -
Δε γνωρίζω δυστυχώς Γερμανικά και είναι κρίμα γιατί το συγκεκριμένο forum φαίνεται αρκετά ενημερωμένο.
-
φέτος έπεσα στα 2...
δλδ εμεις που πληρωνουμε κανονικα φορους στα λαμογια ειμαστε μλκες...το τραγουδι που λεει 'στην ελλας τους 2000 κλπ κλπ' να το αλλαξουν να το κανουν στην ελλαδα. να αλλαξει και του αλανιου του παπακωσταντινου το τραγουδι 'ελλας''.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
φέτος έπεσα στα 2...
δλδ εμεις που πληρωνουμε κανονικα φορους στα λαμογια ειμαστε μλκες...το τραγουδι που λεει 'στην ελλας τους 2000 κλπ κλπ' να το αλλαξουν να το κανουν στην ελλαδα. να αλλαξει και του αλανιου του παπακωσταντινου το τραγουδι 'ελλας''.
Πόσα λάθη μπορούν να χωρέσουν σε δύο γραμμές ;
- Ποιος είπε ότι δεν πληρώνω 'κανονικά φόρους'; Από ποια φράση που χρησιμοποίησα προκύπτει κάτι τέτοιο;
- Εάν περιμένουμε να μάθουμε ελληνικά από τα τραγούδια...σωθήκαμε!
Για την κλίση του ουσιαστικού : http://www.lexigram.gr/lex/arch/��% ... E%B9#Hist1
όπου φαίνεται ότι η αιτιατική είναι Ελλάδα και όχι Ελλάς - Στο τραγούδι του Παπακωνσταντίνου το ουσιαστικό χρησιμοποιείται στην ονομαστική, άρα προφανώς είναι σωστό.
Υπάρχουν και άλλοι φιλόλογοι στο forum...
-
αν πληρωνεις φορους OK. υπαρχει μια ιστορια με το Greece - Hellas. καλοταξιδο το τουτου.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]