-
Τη δεύτερη σκάλα πως την καταλαβαίνεις;;;
Για το άλλο που λες πάντως έχεις 100% δίκιο!!! χρειάζεται ανά διαστήματα να το περνάς ένα έλεγχο μήπως και το λαμπάκι ανάβει και για δεύτερο λόγο, άλλο σφάλμα ή βλάβη... Εγώ το έχω στο μυαλό και απλά όποτε πάω συνεργείο για οποιοδήποτε άλλο λόγο τους λέω να κάνουν και ένα check μήπως έχει δείξει κάτι άλλο. Προς το παρόν, ευτυχώς, μόνο σφάλμα στον καταλύτη διαβάζει όπως και όταν μου πρωτοάναψε...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης fpap71 έγραψε:
Για το άλλο που λες πάντως έχεις 100% δίκιο!!! χρειάζεται ανά διαστήματα να το περνάς ένα έλεγχο μήπως και το λαμπάκι ανάβει και για δεύτερο λόγο, άλλο σφάλμα ή βλάβη... Εγώ το έχω στο μυαλό και απλά όποτε πάω συνεργείο για οποιοδήποτε άλλο λόγο τους λέω να κάνουν και ένα check μήπως έχει δείξει κάτι άλλο. Προς το παρόν, ευτυχώς, μόνο σφάλμα στον καταλύτη διαβάζει όπως και όταν μου πρωτοάναψε...Sent from my iPhone using Tapatalk
Τι αμάξι είναι το δικό σου και πόσα χιλιόμετρα έχεις;
-
Ο χρήστης fpap71 έγραψε:
Το γραφω, οταν αναβοσβηνει το λαμπακι, εχει συναντησει σοβαρο θεμα, πχ δεν γινεται καθολου ή σε μικρο ποσοστο καυση του μειγματος σε ενα κυλινδρο για οποιοδηποτε λογο.
Το μηνυμα λαθους σου βγαζει, απο περιεργεια?
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Τι αμάξι είναι το δικό σου και πόσα χιλιόμετρα έχεις;
Έχω κι εγώ το ίδιο θέμα με Honda HRV.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το γραφω, οταν αναβοσβηνει το λαμπακι, εχει συναντησει σοβαρο θεμα, πχ δεν γινεται καθολου ή σε μικρο ποσοστο καυση του μειγματος σε ενα κυλινδρο για οποιοδηποτε λογο.Το μηνυμα λαθους σου βγαζει, απο περιεργεια?
Δεν το θυμάμαι το μήνημα ακριβώς γιατί το διαγνωστικό είναι του συνεργείου και δεν το σημείωσα.
Σε κάποια φάση από όσο θυμάμαι μου αναβόσβηνε κιόλας αλλά για λίγο. Τώρα απλά ανάβει συνεχώς...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης fpap71 έγραψε:
Δεν το θυμάμαι το μήνημα ακριβώς γιατί το διαγνωστικό είναι του συνεργείου και δεν το σημείωσα.
Σε κάποια φάση από όσο θυμάμαι μου αναβόσβηνε κιόλας αλλά για λίγο. Τώρα απλά ανάβει συνεχώς...Sent from my iPhone using Tapatalk
Ξεχασα να το διευκρινισω. Αν το θεμνα ειναι 'απλο' αναβει το λαμπακι. Αν ειναι 'βαρυ' τοτε αναβοσβηνει λιγο και μετα μενει αναμμενο.
-
Εγω παντος οπως προανεφερα, πηγα για ΚΤΕΟ την επομενη, ετσι απο περιεργια, αφου ηταν στο προγραμμα μου για τελη Αυγουστου. Δεν μου βρηκαν κανενα προβλημα στα καυσαερια και το θεμα ειναι οτι το αυτοκινητο ειναι πολυ πιο οικονομικο απ οτι ηταν....50λιτρα ρεζερβουαρ φουλαρισμενο με σουπερ αμολυβδη...εγραψε 465 χιλιομετρα και δεν επεσε κατω απο τη μεση ο δεικτης η' αν θελετε διαφορετικα στο κατραν εχω μεση καταναλωση 4.8 λιτρα στα 100χλμ....πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο και χαιρομαι ιδιαιτερα ..ας καιει το λαμπακι ..(ολα αυτα βεβαια τα χλμ εκτος πολης στην εγνατια καβαλα-θεσ/νικη με ταχυτητα στα 90-100χλμ/ω)
-
Ο χρήστης superman84 έγραψε:
το χω ξαναδει σε πολυ παλια αυτοκινητα,οπως λες και εσυ εχεις 380 στη πλατη,ο αισθητηρας μαζι με το καταλυτη ανηκουν στο συστημα καταλυσης,αφου αλλαξες το ενα με διαφορετικου τυπου ισως να εχει δημιουργηθει καποιο μικρο μπερδεμα στη μετρηση του οξυγονου=>σε συνδυασμο με την νεα καταλυση=>να βγαζει σφαλμα στην ecu για τα δεδομενα που στελνει πισω και γιαυτο το Check engine,ομως μετα απο καποια χιλιομετρα λογικα θα πρεπε να σταματησει.Με προβλημα στο λ(αλλοι δεν τον εχουν αλλαξει ποτε-αλλοι μεσο ορο ζωης 150000) δεν ειναι μονο τα καυσαερια ειναι και η καταναλωση και ο ψεκασμος οτι να ναι-που σου φενεται το αμαξι?Σε ενα νορμαλ μαστορα πιθανο κοστος 100-150.
Για τις αντιπρωσοπειες τα εχουμε ξαναπει μετα την εγγυηση μακρια!!!!Εντάξει δεν είναι όλες οι αντιπροσωπείες ίδιες. Εμένα στη fiat μέχρι τώρα ότι μου άλλαξαν ήταν αυτό που έπρεπε. Παντού υπάρχουν κακοί, υπάρχουν όμως και καλοί.
-
Πως μπορω να κανω ελεγχο οτι λειτουργει σωστα ο αισθητηρας λαμδα σε ενα skoda favorit? Το αμαξι δεν εχει διαγνωστικη μπριζα παρα μονο μια με 5 pins που δεν βρισκω με τιποτα ανταπτορα για obd2.
To αμαξι υποψιαζομαι οτι καιει καπως πολυ και κομπιαζει στα βαθεια πατηματα του γκαζιου μερικες φορες και ιδιαιτερα με υγρο περιβαλλον. Ρυπους δεν εχει καθολου παντως. Εκανα ενα πειραμα και αποσυνδεσα τον λαμδα απο τη μπριζα του και το αμαξι δεν κομπιαζει πουθενα, βρωμανε ομως τα καυσαερια και θελει παρατεταμενη μιζια για να παρει μπρος. Οταν τον ξανακουμπωσα ολα επανηλθαν στα φυσιολογικα, δηλαδη παιρνει μπρος με μιση μιζια, καυσαερια δεν βρωμανε και που και που τα κομπιασματα που ειπα.
Ολα δειχνουν για λαμδα, αλλα υπαρχει κανενας τροπος να τον ελεγξω? Ειναι και ακριβος κανει 90 ευρω ! -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πως μπορω να κανω ελεγχο οτι λειτουργει σωστα ο αισθητηρας λαμδα σε ενα skoda favorit? Το αμαξι δεν εχει διαγνωστικη μπριζα παρα μονο μια με 5 pins που δεν βρισκω με τιποτα ανταπτορα για obd2.To αμαξι υποψιαζομαι οτι καιει καπως πολυ και κομπιαζει στα βαθεια πατηματα του γκαζιου μερικες φορες και ιδιαιτερα με υγρο περιβαλλον. Ρυπους δεν εχει καθολου παντως. Εκανα ενα πειραμα και αποσυνδεσα τον λαμδα απο τη μπριζα του και το αμαξι δεν κομπιαζει πουθενα, βρωμανε ομως τα καυσαερια και θελει παρατεταμενη μιζια για να παρει μπρος. Οταν τον ξανακουμπωσα ολα επανηλθαν στα φυσιολογικα, δηλαδη παιρνει μπρος με μιση μιζια, καυσαερια δεν βρωμανε και που και που τα κομπιασματα που ειπα.
Ολα δειχνουν για λαμδα, αλλα υπαρχει κανενας τροπος να τον ελεγξω? Ειναι και ακριβος κανει 90 ευρω !προβλημα στην υψηλη ταση μου βρωμαει.
με μια μετρηση καυσαεριων θα δεις αν η αυξημενη καταναλωση οφειλετε στον κινητηρα σου (μπορει να εχει καποιο τροχο λιγο φρεναριστο, να πατιναρει ελαχιστα κτλ) μονο με μολυμετρο μπορεις να τσεκαρεις τον αισθητηρα λ, μαυρο καλωδιο συνηθως χωρις να τον ξεκουμπωσεις απο τη πριζα, αλλα δεν ειναι ασφαλες το συμπερασμα που θα βγαλεις. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Πως μπορω να κανω ελεγχο οτι λειτουργει σωστα ο αισθητηρας λαμδα σε ενα skoda favorit? Το αμαξι δεν εχει διαγνωστικη μπριζα παρα μονο μια με 5 pins που δεν βρισκω με τιποτα ανταπτορα για obd2.
To αμαξι υποψιαζομαι οτι καιει καπως πολυ και κομπιαζει στα βαθεια πατηματα του γκαζιου μερικες φορες και ιδιαιτερα με υγρο περιβαλλον. Ρυπους δεν εχει καθολου παντως. Εκανα ενα πειραμα και αποσυνδεσα τον λαμδα απο τη μπριζα του και το αμαξι δεν κομπιαζει πουθενα, βρωμανε ομως τα καυσαερια και θελει παρατεταμενη μιζια για να παρει μπρος. Οταν τον ξανακουμπωσα ολα επανηλθαν στα φυσιολογικα, δηλαδη παιρνει μπρος με μιση μιζια, καυσαερια δεν βρωμανε και που και που τα κομπιασματα που ειπα.
Ολα δειχνουν για λαμδα, αλλα υπαρχει κανενας τροπος να τον ελεγξω? Ειναι και ακριβος κανει 90 ευρω !προβλημα στην υψηλη ταση μου βρωμαει.
με μια μετρηση καυσαεριων θα δεις αν η αυξημενη καταναλωση οφειλετε στον κινητηρα σου (μπορει να εχει καποιο τροχο λιγο φρεναριστο, να πατιναρει ελαχιστα κτλ) μονο με μολυμετρο μπορεις να τσεκαρεις τον αισθητηρα λ, μαυρο καλωδιο συνηθως χωρις να τον ξεκουμπωσεις απο τη πριζα, αλλα δεν ειναι ασφαλες το συμπερασμα που θα βγαλεις.Οι ρυποι ειναι HC 8 και CO 0.03, λ=1.012 Κανενας τροχος δεν φρεναρει ειναι απο προσφατο σερβις ολοι γυριζουν νορμαλ. Πριν ενα χρονο καθαρισα και το μπεκ με υπερηχους. ΕΠισης μετα απο πορεια στην εθνικη δεν εχω δει καποιο τροχο ζεσταμενο. Εξαλλου την καταναλωση μεσα στην πολη την βλεπω ανεβασμενη. Μετρημενη παντα απο φουλαρισμα σε φουλαρισμα.
Απο υψηλη ταση ειναι ολα αλλαγμενα, πολλαπλασιαστης, μπουζοκαλωδια, και ντιστριμπιτερ. Τι ακριβως να μετρησω με το πολυμετρο? Το γεγονος οτι οταν τον ξεκουμπωσα το αμαξι ανασανε πως εξηγηται?
-
περισσοτερη βενζινη = περισσοτερο αγωγιμο το μειγμα αρα κρυβει το προβλημα στην υψηλη ταση, δοκιμασε να κλεισεις το διακενο των μπουζι κατα 0,1-0,2 mm να δεις αν αλλαξει κατι, ψεκασε με πετρελαιο το καπακι ντρισιπιτερ και τα μπουζοκαλωδια.
με το πολυμετρο κοιταμε την συχνοτητα των διορθωσεων που κανει ο αισθητηρας καθως και αν ειναι κολλημενος σε μια ταση μονο, δεν ειναι σιγουρος τροπος ομως. -
Δεν ειναι τοσο γρηγορα τα πολυμετρα για να δεις σωστα συχνοτητα του λ, μπορεις ομως σιγουρα να παρεις μια ιδεα αν παιζει πανω κατω το βολταζ του αισθητηρα ή ειναι σταθερο και να δεις την χαμηλοτερη και ψηλοτερη τιμη που δινει το πολυμετρο αν ειναι χονδρικα =800mv σε διαφορες κλιμακες στροφων.
Αν εχεις ορεξη, πας με 2ο ατομο ΝΥΧΤΑ, το βαζετε μπροστα και αρχιζεις και ψεκαζεις νερο γενικα στα καλωδια ντιστριμπιτερ με ενα ψεκαστηρι σαν και αυτα που εχουν οι κομμωτριες... αν δεις πουθενα σπινθηρα...
http://www.robeko.cz/katalog/prislusenstvi-181/kabelove-redukce-103/redukce-favorit-felicia-111/
αν ειναι αυτος ο κοννεκτορας μπορεις ισως να βγαλεις ακρη
-
Ευχαριστω για το ψαξιμο , ξερω που ειναι ο κοννεκτορας, δεν εχω το καλωδιο ομως και ειναι λιγο παιδεμα να το φτιαξω, και ΑΝ το δει το γενικο διαγνωστικο που εχω. ΕΙδαλλως θελει ενα 60αρι βλεπω για να μου στειλει καλωδιο και προγραμμα ο Τσεχος.
Ηλια με το διακενο εχω παιξει απο αλλαγη σε αλλαγη μπουζι 0.7-0.8mm καμια αλλαγη. Οι διασταγμοι ερχονται και φευγουν δεν ειναι μονιμοι, εχω ψεκασει τα καινουρια μπουζοκαλωδια και καπακι ντιστριμπιτερ με wd-40, ακομη και οταν το προβλημα ηταν πιο εντονο με πολυ υγρασια στην ατμοσφαιρα.
Εχω το παρακατω σχεδιο, που ακριβως θα μετρησω με το πολυμετρο? Θα τον ξεμπριζωσω και σε λειτουργεια τον κινητηρα θα μετραω ταση απο την πριζα του λαμδα? Εχει και προθερμανση αυτος ο λαμδα αν δεν κανω λαθος.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ευχαριστω για το ψαξιμο , ξερω που ειναι ο κοννεκτορας, δεν εχω το καλωδιο ομως και ειναι λιγο παιδεμα να το φτιαξω, και ΑΝ το δει το γενικο διαγνωστικο που εχω. ΕΙδαλλως θελει ενα 60αρι βλεπω για να μου στειλει καλωδιο και προγραμμα ο Τσεχος.Ηλια με το διακενο εχω παιξει απο αλλαγη σε αλλαγη μπουζι 0.7-0.8mm καμια αλλαγη. Οι διασταγμοι ερχονται και φευγουν δεν ειναι μονιμοι, εχω ψεκασει τα καινουρια μπουζοκαλωδια και καπακι ντιστριμπιτερ με wd-40, ακομη και οταν το προβλημα ηταν πιο εντονο με πολυ υγρασια στην ατμοσφαιρα.
Εχω το παρακατω σχεδιο, που ακριβως θα μετρησω με το πολυμετρο? Θα τον ξεμπριζωσω και σε λειτουργεια τον κινητηρα θα μετραω ταση απο την πριζα του λαμδα? Εχει και προθερμανση αυτος ο λαμδα αν δεν κανω λαθος.
επαφη 38 στον εγκεφαλο, χωρις να ξεμπριζωσεις τη φυσα.
-
Σπασοκάβλης ερωτησακιας:
-
Αμα τσεκαρει στον εγκεφαλο και δει χαλια σημα... αυτο δεν μπορει να σημαινει οτι εχει ψοφιο καλωδιο απο το λ μεχρι τον εγκεφαλο? Αρα δεν πρεπει να δει πρωτα στην πισω μερια του αισθητηρα το μαυρο καλωδιο και αν εκει παιζει καλα να δει μετα αν φτανει και σωστα το σημα στον εγκεφαλο? (μια και εχει αναφερθει η υγρασια)
-
Αμα δε δουλευει καλα η θερμαντικη αντισταση του λ? μπορει να εχουμε τετοιο θεμα σαν και αυτο που αντιμετωπιζει?
-
Θεμα φτωχου/πλουσιου μιγματος δεν ειναι η ολη φαση? (αφου χωρις λ λειτουργει με τις καρφωμενες τιμες)?
-
το πετρελειο η το WD40 τι ρολο καλουνται να παιξουν? του απωθητικου υγρασιας?
cson
δοκιμασες να βγαλεις μπαταρια να δεις αν επανερχεται στα φυσιολογικα εστω για λιγο? -
-
- αν δει σωστες διρθωσεις ως προς τη ταχυτητα τους δυσκολο να εχει προβλημα το καλωδιο, αν δει προβλημα θα τον κατεθυνουμε στις υπολοιπες ενεργειες.
- μονο στα πρωτα λεπτα λειτουργειας του κινητηρα, μετα ο 'λ' ζεσταινετε απο τα καυσαερια, συνηθως ειναι και κρυος ο κινητηρας τοτε.
- δεν καταλαβα την ερωτηση σου.
- ναι.
-
Εγινε Ηλια θα μετρησω με την πρωτη ευκαιρια.
Βγαζοντας τον πολο μετα γινεται πανικος μεχρι να συμμορφωθει παλι, ειδικα στο ρελαντι, πορεια παει κανονικα δεν φευγει ο δισταγμος ομως.
Ναι το λιπαντικο παιζει το ρολο απωθητικου υγρασιας, αλλα δεν τιθεται τετοιο θεμα παιδια το εχω ξεσκονισει το αμαξι σε οτι αφορα υψηλη ταση, λογο και οτι ολα ειναι φθηνα τα αλλαξα με ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ.Η θερμαντικη αντισταση αν δεν δουλευε πιστευω θα τρελενοταν οταν ηταν κρυο, αυτο αρχιζει τα κομπιασματα στο πατημα εκει λιγο πριν ανοιξει ο θερμοστατης(80C) δηλαδη στο ντεμι κρυου ζεστου, αλλα και οταν πιασει καλη θερμοκρασια το κανει οχι εντονα και μερικες φορες καθολου. Δεν το παρουσιαζει μονο οταν ειναι κρυο εντελως.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
- αν δει σωστες διρθωσεις ως προς τη ταχυτητα τους δυσκολο να εχει προβλημα το καλωδιο, αν δει προβλημα θα τον κατεθυνουμε στις υπολοιπες ενεργειες.
Να περιμενω να δω αυξωμειωσεις περιπου καθε sec απο 0.2V εως 0.9V? Ρελαντι παντα ετσι?
-
κανει περιπου 50-60 διρθωσεις το δευτερολεπτο, με παλμογραφο κανονικα τις μετρας, με πολυμετρο απλα θα δεις να μην αλλαζει η συχνοτητα τους δραματικα.
Καταλυτης & Αισθητηρας λ & Check Engine