-
Ο χρήστης makrimanolis έγραψε:
για το golf μάθε και πόσο έχουν η γρύλοι για τα παράθυρα γιατί σίγουρα θα πέσουν
Εσυ για το ιταλικό ρωτήσεις ποσο εχουν τα λάδια που σίγουρα θα συμπληρώσεις ;
εσύ το ξέρεις ότι αυτήν την ρετσινιά την έχουν τα group vag?βρες κάτι άλλο να πεις
Εσυ το ξέρεις ότι αυτή τη ρετσινιά την εχουν τα ιταλικά ; Βρες κάτι άλλο να πεις
-
τα VAG εχουν απο τα πιο τσουχτερα service (εδω στην Ελλαδα τουλαχιστον)
-
Καλώντας 2-3 και ζητώντας έκπτωση μπορεί να βρεθούν φτηνά service και σε VAG σήμερα...
-
το ιδιο δεν μπορεις να το κανεις και σε άλλες μαρκες?
-
Λάδια φίλτρο σαφώς φθηνότερο το πόλο απο πουντο... Νεξτ
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Λάδια φίλτρο σαφώς φθηνότερο το πόλο απο πουντο... Νεξτσε εξουσιοδοτημενο?
πες μας και αλλα στοιχεια ομως
μαρκα, ποσοτητα λαδιου, αν ειχες εκπτωση κτλεστω, το οτι υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις , δεν σημαινει οτι τα VW εχουν φθηνο σερβις
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Απο την άλλη το μοτέρ του γκολφ είναι καινούριο, άρα και άγνωστη ποσότητα.
Αν δεν κάνω λάθος, παίζει να είναι και από τα πιο παλιά που κυκλοφορούν πλέον ...
Αυτο που λες ισχύει για αυτόν με τα 105. Του blue motion με τα 110 αποτι λένε ειναι καινούριος.
-
Λογικά ίδιος είναι με άλλες ρυθμίσεις. Ο χαρακτηρισμός καινούριος ίσως να είναι επειδή χρησιμοποιείται πρώτη φορά.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Για να βαλω λιγο πιππερι στο νημα....
Προσφατα στον Σφακιανακη μου εκαναν μια φοβερη προσφορα για τον ασο σε ντιζελ (20,800 αν θυμαμαι καλα με αξιολογο πλην ξενον εξοπλισμο) με 5 χρονια η 60 χιλιαδες χιλιομετρα ολα τα σερβις (μαζι και τα λαδοξιδα)...........- Δεν εχει τελη κυκλοφοριας
- Ειναι μαλλον το τελευταιο πισωκινητο της κατηγοριας
- Εχει ενα απο τα καλυτερα μοτερ
- Εχει ενα εξαιρετικο πλαισιο
- Εχει μοναδικα πλαισιο και κινητηρα στην κατηγορια (δηλαδη δεν ειναι ενα Σεατ Λεον, ενα Φορντ Φοκους, ενα οτιδηποτε) , οτι φοραει ταφοραει μονο αυτο στην κατηγορια.
- Ειναι ΒMW
- Δεν υπαρχει κατα την γνωμη μου λογος να προτιμησεις κατι αλλο.
Ολα αυτα τα γραφω γιατι ενω εθεσες ενα ερωτημα για δυο συγκεκριμμενα αυτοκινητα εθεσες παραλληλα και το θεμα του κοστους. Αν ΠΡΕΠΕΙ σσωνει και καλα να παρεις κατι απο αυτα τα δυο ειτε γιατι ετσι σου αρεσει ειτε γιατι περιοριζεσαι απο κατι (πχ εταιρικο αυτοκινητο) , τοτε αγνοησε το ποστ αυτο.
Τωρα για να απαντησω και στο συγκεκριμμενο ερωτημα που θετεις, οτι και να πάρεις απο τα δυο θα ειναι εξαιρετικη επιλογη. Δεν παυει να ειναι μια δυσκολη επιλογη γιατι και τα δυο στην κατηγορια τους ειναι εξαιρετικα αυτοκινητα. Ο μονος λόγος που θα με εκανε να προτιμησω την Αλφα απο το VW ειναι η πισω αναρτηση, η πιο ομορφη υποκειμενικα εμφανιση. Απο εκει και περα ιδιατερα για ανθρωπους της δικής μου ηλικιας 35-40 χρονών η, κλασσικοτητα και κομψοτητα του Γκολφ με την προσοχη στην λεπτομερεια δεν μπορει να περασει απαρατηρητη. Σε οτι αφορα το κοστος συντηρησης , δεν νομιζω να ειναι σημαντικα πιο μεγαλο το ενα απο το αλλο. Επισης σημαντικο ειναι το μεγεθος της ροπης του Ιταλικου κινητηρα και οτι επισης βγαίνει και με εργοστασιακη χαρτογραφηση 120+ ιππων (σε Μπραβο, SX4, κλπ) οποτε , μοιάζει ψιλοεγγυημένο το 'πειραγμα' στο μελλον, -
Ο χρήστης tempo έγραψε:
Καλησπέρα,
έχοντας κοιτάξει αρκετά μοντέλα έχω καταλήξει ότι πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στα
Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM-2 105hp my2014
και
Golf 7 1.6 TDI Bluemotion 110psτα δύο αυτοκίνητα έχουν τα + και τα - τους και η απόφαση είναι δύσκολη. Τα χαρακτηριστικά, τους κινητήρες, την ομορφία κλπ είναι εύκολο να τα κοιτάξω,
αυτό που δεν γνωρίζω και θέλω βοήθεια είναι το κόστος χρήσης και συντήρησης.
Για παράδειγμα αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ανταλλακτικά (αυτά που θα χρειαστούν στα service άλλα και τα έκτακτα), στην τιμή και την συχνότητα των service (πάντα μιλάμε για επίσημη αντιπροσωπεία) ή ότι άλλα σκεφτείτε.....
σε μια πρώτη ματιά η alfa έχει ένα μείον το γεγονός ότι πληρώνει τέλη κυκλοφορίας ενώ το golf όχι.
ευχαριστώ
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τις γνώμες σας άλλα στο βασικό ερώτημα (κόστος service, ανταλλακτικών ανάμεσα στα δύο δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα...).
Έχει κανείς απο εσας κάποια εμπειρία ή ενδεικτικές τιμές για να δούμε και να συγκρίνουμε;Τα ψυχοφάρμακα τα έχεις συνυπολογίσει στο κόστος χρήσης?
-
Λοιπόν, επειδή από τη τζουλιέτα έχω άμεση εμπειρία, σε 2,5 χρόνια και 80κ χλμ δεν έκανε τσικ. Η μόνη φθορά είναι ότι πλέον νιώθω ότι χρειάζεται ένα σετ αμορτισέρ, όχι άμεσα αλλά λογικά πριν τις 100κ χλμ. Αλλαγές λαδιών ανα ~35 χιλ (εύκολα, variable interval) χλμ με κόστος περί τα 120 ευρώ σε εξουσιοδοτημένο, εγώ τα αλλάζω ανά 15 για σίγουρα. Τιμή αρκετά καλή αν σκεφτούμε ότι πρέπει να βγει ποδιά+τροχός+επένδυση θόλου για να αλλάξει φίλτρο + ένα τέταρτο για σκούπισμα του λαδιού που πολύ σοφά προβλέφτηκε να τρέχει πάνω στο ψαλίδι.
Λοιπά αναλώσιμα, γύρω στα 50 ευρώ για ορίτζιναλ φίλτρο πετρελαίου, κανένα 100άρι αν θυμάμαι καλά σετ χρονισμού εμπορίου, γενικά πολύ λογικές τιμές. Τουλάχιστον έτσι μου φαίνονται εμένα, που είμαι καμμένος από τζαπάν μεριά.
Κατανάλωση λογική αλλά σχετικά τσιμπιμένη σε σύγκριση με τα σύγχρονα αυτοκίνητα αντίστοιχου μεγέθους, splitting hairs, μιλάμε για ~10% διαφορά.
Α και ένα τελευταίο, όποιος ΔΕΝ μπορεί να κινηθεί *σχετικά *σβέλτα με αυτά τα αυτοκίνητα και εν γένει θεωρεί ότι ~80 ίπποι/τόνο είναι αργό, να παραδώσει το δίπλωμα
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
Πρέπει οπωσδήποτε να πάς σε diesel;....
το σκέφτομαι με βάση την οικονομία που θα μου προσφέρει το diesel. Το αυτοκίνητο λογικά θα το κρατήσω αρκετά χρόνια (10+) οπότε σε βάθος χρόνου νομίζω ότι θα μου βγει πιο οικονομικά.
Θα κρατήσεις το αυτοκίνητο 10+ χρόνια και έχεις στις επιλογές σου Alfa Romeo ?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
το σκέφτομαι με βάση την οικονομία που θα μου προσφέρει το diesel. Το αυτοκίνητο λογικά θα το κρατήσω αρκετά χρόνια (10+) οπότε σε βάθος χρόνου νομίζω ότι θα μου βγει πιο οικονομικά.
ναι
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τρελά γέλια!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
ναι, το αυτοκίνητο που έχω τώρα (ηλικίας 17 ετών) είναι alfa romeo και δεν είχα ποτέ κανένα σοβαρό πρόβλημα....
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Σε χρήση και συντήρηση καλύτερο πρέπει να είναι το γκολφ.
Σίγουρα πιο οικονομικο σε κατανάλωση (1-1.5 λιτρο) και με δυνατότητα επέκτασης εγγύησης σε 4 χρόνια , κάτι που η άλφα δε σου παρέχει καν τη δυνατότητα να το κανεις. Επίσης, το γκολφ εχει μάλλον καλύτερη επάρκεια ανταλλακτικών αλλά τα σέρβις στην αντιπροσωπεία είναι τσουχτερά.
Απο την άλλη το μοτέρ του γκολφ είναι καινούριο, άρα και άγνωστη ποσότητα.
Και η Alfa δεχεται 2ετη επεκταση εγγυησης.
Σε αντιπροσωπεία που ρώτησα είχαν πει οτι ΔΕΝ δέχεται (ήταν σίγουροι) . Κι αυτο όταν όλος ο ανταγωνισμός δίνει επεκτάσεις ( και κάποιοι μάλιστα κ δώρο) δεν ειναι καθόλου ωραίο για τον υποψήφιο αγοραστή της giulietta.
Και εγω ρωτησα και μου ειπαν οτι ισχυει.Αλλωστε και στο Punto που πηρα εκανα επεκταση +2 χρονια.
Και στην Alfa η ιδια πολιτικη ακολουθειται. -
Ο χρήστης tempo έγραψε:
ναι, το αυτοκίνητο που έχω τώρα (ηλικίας 17 ετών) είναι alfa romeo και δεν είχα ποτέ κανένα σοβαρό πρόβλημα....
Κοιτα,ο καμμενος απο γερμανικο θα πει οχι γερμανικα και ο καμμενος απο ιταλικο οχι ιταλικα.
Κοινως ο καθενας το δικο του.Τοσα χρονια με ιταλικα προσωπικα δεν εβγαλαν και κατι το ιδιαιτερο.Τυχη,συμπτωση? -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ναι γελάσαμε...
Και εγώ Άλφα Έχω και είμαι σούπερ ευχαριστημένος. Αντίο. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
εεεμ! Έλα μου ντε....
Y.Γ.:Γιατί το Golf θα αντέξει νομίζεις sv2;
-
φιλε μου ειναι και τα δυο εξαιρετικα οχηματα , παρε οποιο σου αρεσει
alfa Giulietta vs Golf 7 - κόστος χρήσης και συντήρησης