-
Εμένα μου αρέσει η θάλασσα, την παραλία την θεωρώ αναγκαίο κακό προς τη θάλασσα. Οπότε για μένα η ιδανική παραλία είναι το σκάφος! Έχεις την ησυχία σου (ή αν θες τη φασαρία σου, είτε τη δική σου είτε της περιοχής που διάλεξες), τις ανέσεις σου και πάνω από όλα άμεση πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς να πατήσεις άμμο, πέτρες, κουβαδάκια, φύκια, αχινούς.
Τη θάλασσα τη θέλω με βάθος 3-12 μέτρα αλλά να μη βαθαίνει παραπάνω με ενδιαφέροντα βυθό (πλάκες, πέτρες, αστερίες, όχι φύκια), καλύτερα σε σχετικά κλειστό κόλπο για να μην αισθάνεσαι στη μέση του ωκεανού. Η αγαπημένη μου θάλασσα στον κόλπο κάτω από το κάμπινγκ Δελφίνι κοντά στην Στούπα (Μεσσηνία), πως είναι η παραλία δε θυμάμαι, η θάλασσα όμως αξέχαστη. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Με καλή αμμουδιά για να μπαίνει καλά η ομπρέλα
να μη κολλάει η άμμος στα πόδια
καθαρά νερά που να βαθαίνουν ομαλά και όχι να περπατάς 100 μέτρα για να κολυμπήσεις
να μην έχει ψάρια να σε τσιμπάνε
να μη το πιάνει ο βοριάς/νοτιάς/μαΐστρος
να έχει καμιά σκιά αν βαριέσαι να στήνεις ομπρέλα, ή για βοήθημα
να έχει κανά ταβερνάκι αν δεν έχεις ταπεράκι μαζί σου αλλά χωρίς ντάπα ντούπα και μουσικές
να μην έχει μωρά/παιδιά/κυράτσες/ρακετόβιους!
νεαραί κοπέλαι με σχοινιά εκτιμούνται δεόντωςΕνταξει μωρε καλοβολος εισαι..
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εμένα μου αρέσει η θάλασσα, την παραλία την θεωρώ αναγκαίο κακό προς τη θάλασσα. Οπότε για μένα η ιδανική παραλία είναι το σκάφος! Έχεις την ησυχία σου (ή αν θες τη φασαρία σου, είτε τη δική σου είτε της περιοχής που διάλεξες), τις ανέσεις σου και πάνω από όλα άμεση πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς να πατήσεις άμμο, πέτρες, κουβαδάκια, φύκια, αχινούς.
Τη θάλασσα τη θέλω με βάθος 3-12 μέτρα αλλά να μη βαθαίνει παραπάνω με ενδιαφέροντα βυθό (πλάκες, πέτρες, αστερίες, όχι φύκια), καλύτερα σε σχετικά κλειστό κόλπο για να μην αισθάνεσαι στη μέση του ωκεανού. Η αγαπημένη μου θάλασσα στον κόλπο κάτω από το κάμπινγκ Δελφίνι κοντά στην Στούπα (Μεσσηνία), πως είναι η παραλία δε θυμάμαι, η θάλασσα όμως αξέχαστη.Η Στουπα νομιζω φουλ στην αμμο, η Καρδαμυλη εχει πολυ πιο ωραιο βυθο (εχω ριξει κατι ψαροντουφεκα εκει..)
-
Μου άρεσε η προσέγγιση του όνυχα!
Παρόλα αυτά, επειδή μου αρέσει και η στεριά ας πω κι εγώ την παπαριά μου.
Παραλία ερημική! Αν είναι δυνατόν να είμαι εγώ με την συντροφιά μου και τα πουλάκια/ζωάκια μόνο. Κατά προτίμηση χοντρή άμμος ή πολύ μικρό βότσαλο για να μην κολλάει πάνω σου και απαραιτήτως να βαθαίνει απότομα. Το απότομα βάθεμα έχει το πλεονέκτημα πως μπαίνεις κατευθείαν και κολυμπάς αλλά και το ότι είναι δροσερό το νερό. Αν είναι να πάω στην θάλασσα για να έχω ζεστό νερό σαν την μπανιέρα μου, να λείπει το βύσσινο! Επίσης απαραίτητη είναι η κρυστάλλινη καθαρότητα των υδάτων!!! Ένα άκρως επιθυμητό στοιχείο είναι τα πεύκα που κάνουν παχιά σκιά. Η σκιά των δέντρων δεν συγκρίνεται με καμία ομπρέλα και καθότι σιχαίνομαι την ζέστη και τον ήλιο, τα θεωρώ βάλσαμο! Υπάρχουν στην Χαλκιδική παραλίες όπου έχεις σκίαση από τα δέντρα ΜΕΣΑ στην θάλασσα. Έτσι μουλιάζεις, πίνοντας το ποτάκι/μπυρίτσα σου και ακούγοντας την μουσικούλα σου στην ερημιά μόνο με την δική σου παρέα. Ακούς και τα πουλάκια και τα τζιτζίκαι και όχι ρακέτες και την υστερική μάνα που φωνάζει το μούλικό της να μην πηγαίνει στα βαθιά! Φυσικά έχεις και τα βαθιά νερά για κολύμβηση ή καταδύσεις αν θέλεις. Η τροφοδοσία της παρέας γίνεται με ψυγειάκι που περιέχει φαγητό (σάντουιτς δηλαδή, κανένα φρούτο, κανένα πατατάκι) και ποτά (μπύρες, vodka ice, νερά). Ιδανική ώρα δε, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να μην έχει ζέστη και δυνατό ήλιο.
Κάτι τέτοιο με άλλο λόγια:
Και σε πρώτο φόντο το παλιό σκάφος του SV2...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
και εδω το χωραφι του παππου που βγαινει στη θαλασσα 200 μετρα μετα τον γκρεμισμενο μυλο.
Ο Αγιος Ανδρέας δεν είναι;Ο μύλος τα τελευταία χρόνια γκρεμίστηκε τόσο πολυ.
Παλιά πηγαίναμε συχνά εκει για μπάνιο .
Θυμάμαι τσιμεντένιο δρόμο,ταβερνούλα,μια στενή λωρίδα άμμου να χώνεται στην θάλασσα . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο Αγιος Ανδρέας δεν είναι;Ο μύλος τα τελευταία χρόνια γκρεμίστηκε τόσο πολυ.
Παλιά πηγαίναμε συχνά εκει για μπάνιο .
Θυμάμαι τσιμεντένιο δρόμο,ταβερνούλα,μια στενή λωρίδα άμμου να χώνεται στην θάλασσα .ναι Βιλλ αυτο ειναι το χωριο μου.
εκει κανω και τα περισσοτερα μπανια στις διακοπες.Στο περιβολι του παππου που βγαινει μεχρι την θαλασσα ,στα τελευταια 20 μετρα υπαρχουν κατι τεραστια πευκα πανυψηλα που εχουν ολες τις ωρες ισκιο.Το αυτοκινητο φτανει μεχρι την ακρογιαλια(δεν κουβαλας τιποτα) αιωρα υπαρχει στα πευκα μονιμως,οπως και σεζλονγκ ,ταβερνειο στα 50 μετρα που φτιαχνει καφεδες εχει παγωτα κλπ.Το σπιτι του ξαδερφου μου στα 30 μετρα με το τζετσκι στην αυλη.
4-5 φορες καθε καλοκαιρι σε αυτο το σημειο θα ψησουμε διπλα στη θαλασσα(μεταφερουμε την ψησταρια απο το σπιτι του ξαδερφου) μπυρες ,μουσικη,βραδυνο μπανιο κλπ Μπαλαντεζα απο το ιδιο σπιτι για ρευμα για να εχουμε φως (προβολεας 500 βατ καρφωμενος στο πευκο μονιμα)και μουσικη.Μπυρες σε παγο απο το βενζιναδικο, οπως στα πανηγυρια.
Δεν κουνιεμαι λεμε! -
Ακούγεται όντως ιδανικό αυτό το σκηνικό Ντιμ!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ακούγεται όντως ιδανικό αυτό το σκηνικό Ντιμ!!!ρε δεν κουνιεμαι ΣΕ λεω
υπαρχει και καλη παρεα με 4-5 ξαδερφια/ες (ολα παντρεμενα με παιδια που εχουν σπιτια μεσα σε αυτο το περιβολι) οποτε παιρναμε ολοι καλα.Ειναι ιδανικα και για τα παιδια,30 στρεμματα ειναι το περιβολι με 5 σπιτια εξοχικα,οποτε δεν βαριουνται,εχουν τα ποδηλατα τους κλπ.Υπαρχουν τουαλετες,υπαρχουν αυλες με ισκιο για να φας εαν σηκωσει αερα(το μεσημερι εχει σχεδον παντα),γενικως δεν λειπει κατι.
Χαλαρωνεις πραγματικα εκει,και αυτο ειναι που ζηταω. -
Α ο Dim ειναι που μας τη χαλαει καθε χρονο με τις φωνες και τα κλαπατσιμπανα?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ακούγεται όντως ιδανικό αυτό το σκηνικό Ντιμ!!!
ρε δεν κουνιεμαι ΣΕ λεω
υπαρχει και καλη παρεα με 4-5 ξαδερφια/ες (ολα παντρεμενα με παιδια που εχουν σπιτια μεσα σε αυτο το περιβολι) οποτε παιρναμε ολοι καλα.Ειναι ιδανικα και για τα παιδια,30 στρεμματα ειναι το περιβολι με 5 σπιτια εξοχικα,οποτε δεν βαριουνται,εχουν τα ποδηλατα τους κλπ.Υπαρχουν τουαλετες,υπαρχουν αυλες με ισκιο για να φας εαν σηκωσει αερα(το μεσημερι εχει σχεδον παντα),γενικως δεν λειπει κατι.
Χαλαρωνεις πραγματικα εκει,και αυτο ειναι που ζηταω.Ο ελληνας που ολοι οι υπουργοι οικονομικων 'ζηλευουν'...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Α ο Dim ειναι που μας τη χαλαει καθε χρονο με τις φωνες και τα κλαπατσιμπανα?τοσο κοντα εισαι?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
1 ώρα απ' την Αθήνα, 3' απ' το εξοχικό μου. Μεγάλη (ή Χρυσή) Άμμος Μαρμαρίου, Ν. Εύβοια. Απλά γαμεί! Μόνο μην έχει πάνω 3-4 μποφόρ και δεν θέλει πολύ ξάνοιγμα γιατί το πέρασμα ανάμεσα στην παραλία και το νισάκι αριστερά (σύμπλεγμα Πεταλιών) έχει ένα ρεύμα το οποίο αν ξεχαστείς πάνω σε κάνα στρώμα σε φτάνει Άνδρο για πλάκα!
Έχω πάει, ωραία είναι
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μου άρεσε η προσέγγιση του όνυχα!Παρόλα αυτά, επειδή μου αρέσει και η στεριά ας πω κι εγώ την παπαριά μου.
Παραλία ερημική! Αν είναι δυνατόν να είμαι εγώ με την συντροφιά μου και τα πουλάκια/ζωάκια μόνο. Κατά προτίμηση χοντρή άμμος ή πολύ μικρό βότσαλο για να μην κολλάει πάνω σου και απαραιτήτως να βαθαίνει απότομα. Το απότομα βάθεμα έχει το πλεονέκτημα πως μπαίνεις κατευθείαν και κολυμπάς αλλά και το ότι είναι δροσερό το νερό. Αν είναι να πάω στην θάλασσα για να έχω ζεστό νερό σαν την μπανιέρα μου, να λείπει το βύσσινο! Επίσης απαραίτητη είναι η κρυστάλλινη καθαρότητα των υδάτων!!! Ένα άκρως επιθυμητό στοιχείο είναι τα πεύκα που κάνουν παχιά σκιά. Η σκιά των δέντρων δεν συγκρίνεται με καμία ομπρέλα και καθότι σιχαίνομαι την ζέστη και τον ήλιο, τα θεωρώ βάλσαμο! Υπάρχουν στην Χαλκιδική παραλίες όπου έχεις σκίαση από τα δέντρα ΜΕΣΑ στην θάλασσα. Έτσι μουλιάζεις, πίνοντας το ποτάκι/μπυρίτσα σου και ακούγοντας την μουσικούλα σου στην ερημιά μόνο με την δική σου παρέα. Ακούς και τα πουλάκια και τα τζιτζίκαι και όχι ρακέτες και την υστερική μάνα που φωνάζει το μούλικό της να μην πηγαίνει στα βαθιά! Φυσικά έχεις και τα βαθιά νερά για κολύμβηση ή καταδύσεις αν θέλεις. Η τροφοδοσία της παρέας γίνεται με ψυγειάκι που περιέχει φαγητό (σάντουιτς δηλαδή, κανένα φρούτο, κανένα πατατάκι) και ποτά (μπύρες, vodka ice, νερά). Ιδανική ώρα δε, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να μην έχει ζέστη και δυνατό ήλιο.
Δεν υπάρχει λόγος επανάληψης... Ο ΑληθινόςΔίας με κάλυψε πλήρως!
-
Η παραλία είναι ένα πολύ απλό τρίπτυχο συμφορουμίται:
α) Καλός καφές, προσωπικά πάντοτε πίνω εσπρέσσο. Προαιρετικά εφημερίδα.
β) Ξαπλώστρα σε στρατηγική θέση (βλέπε γ) και οπωσδήποτε σκιά.
γ) Αιθέριες υπάρξεις. Το σημαντικότερο. Ειδικά αν μιλάμε για αναλογία 70-30 γυναίκες-άντρες...το γ βέβαια λαμβάνει άκρως αρνητική χροιά εάν είστε σε παραλία με το αίσθημα
Η θάλασσα αυτή καθ' αυτή σίγουρα θέλει ψάξιμο, να είναι δροσερή, καθαρή, βαθειά κτλ.
-
απλα να μην ειναι βρωμικη.
-
Μιας και μ εχει πιασει και δοκιμαζω διαφορετικες εντος Αττικης προτεινω ανεπιφυλακτα το Κοκκινο λιμανακι της Ραφηνας.. αν δε θελετε αμμουδια σαφως μην πατε.. Ζεστη και πεντακαθαρη-η πιο καθαρη στην Αττικη απ οτι διαβασα! κατα τ αλλα και τις καθημερινες λιγος κοσμος.. Κυριακη εχει στριμωγμα..
Και η παραλια στο Ματι ευκολα...
-
καλά μία είναι η παραλία για μένα
κατά τα άλλα αττική πάω συνήθως προς αλθέα αγία μαρίνα, αρκετά αξιοπρεπής και σχετικά κοντά μου
στα δύσκολα πάω και καμιά βουλιαγμένη, αλλά όταν μαζεύεται η σάρα και η μάρα είναι ανυπόφορη και στα πάρα πολύ δύσκολα πάω ευθεία κάτω στη γλυφάδα που είναι 2'
πάντα στο αυτοκινητο υπάρχει μπανιερό, πετσέτες, καρεκλίτσες, ψάθες και ομπρέλα
-
Να εχει βραχακια κλπ για να εχει ενδιαφερον με τη μασκα.
γυριζεις το βραχακο, παιζεις με το χταποδι κλπ. -
Σα τον αδερφο μου κι εσυ.. πιτσιρικας εβγαινε μουλιασμενος εξω..
-
Έχουμε κάνα καλό παραλιάκι σε ακτίνα μαξ 60-70χλμ από Αθήνα? Σιχαίνομαι να πηγαίνω για μπάνιο εντός Αττικής αλλά υπάρχει σχετικό request καλεσμένων που πρέπει να ικανοποιηθεί. Τις λίγες φορές που πάω εδώ γύρω για μπάνιο πάω προς Δροσιά Χαλκίδος αλλά θέλω κάτι πιο ήρεμο αυτή τη φορά.
Τι ειδους παραλιες προτιματε?