-
Καλημέρα
Είμαι γεωπόνος, κυκλοφορώ πολύ σε αγροτικούς δρόμους και χωράφια και αρκετές φορές το χρόνο μεταφέρω λιπάσματα. Ενδιαφέρομαι για αγορά pickup. Χρειάζομαι αρκετές φορές λίγο χώρο παραπάνω στην καμπίνα. Με λίγα λόγια ψάχνω για ημικάμπινο 4Χ4. Με μια σχετική έρευνα αγοράς κατέληξα σε Isuzu D max και Toyota Hilux. Το πρόβλημα με την Toyota είναι πως έχει μόνο μονοκάμπινα παραδοτέα μέσα στο 2014. Θα βγάλει καινούρια έκδοση και μετά θα έχει ημικάμπινα με νέο look και μάλλον πιο ακριβή τιμή. Η Isuzu έχει παραδοτέο ημικάμπινο. Η ερώτησή μου είναι καθαρά στο τεχνικό κομμάτι. Δεν είμαι και ο πλέον ειδικός και θα ήθελα μια 'βαθμολογία' αξιοπιστίας στην κλίμακα 1 ως 10 και κόστους after sales (ανταλλακτικά, service κτλ) μεταξύ Toyota και Isuzu.
Νίκος, ευχαριστώ
-
Καλημέρα
Είμαι γεωπόνος, κυκλοφορώ πολύ σε αγροτικούς δρόμους και χωράφια και αρκετές φορές το χρόνο μεταφέρω λιπάσματα. Ενδιαφέρομαι για αγορά pickup. Χρειάζομαι αρκετές φορές λίγο χώρο παραπάνω στην καμπίνα. Με λίγα λόγια ψάχνω για ημικάμπινο 4Χ4. Με μια σχετική έρευνα αγοράς κατέληξα σε Isuzu D max και Toyota Hilux. Το πρόβλημα με την Toyota είναι πως έχει μόνο μονοκάμπινα παραδοτέα μέσα στο 2014. Θα βγάλει καινούρια έκδοση και μετά θα έχει ημικάμπινα με νέο look και μάλλον πιο ακριβή τιμή. Η Isuzu έχει παραδοτέο ημικάμπινο. Η ερώτησή μου είναι καθαρά στο τεχνικό κομμάτι. Δεν είμαι και ο πλέον ειδικός και θα ήθελα μια 'βαθμολογία' αξιοπιστίας στην κλίμακα 1 ως 10 και κόστους after sales (ανταλλακτικά, service κτλ) μεταξύ Toyota και Isuzu.
Νίκος, ευχαριστώ
-
Καλημέρα
Νίκος, ευχαριστώ
-
και τα 2 είναι κορυφή
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Γνώριζα πολλά για τα Toyota Hilux αλλά τώρα τελευταία 'ανακάλυψα' το Isuzu Dmax σε διάφορα site στο internet. Μάλλον στο Dmax θα καταλήξω αλλά δεν γνωρίζω το, μετά την αγορά, κόστος.
-
Υπάρχει στον φιλικό κύκλο ένα D Max και βγήκε σκυλί μαύρο. Οι έρευνες επίσης το βγάζουν πολύ αξιόπιστο, σε αντίθεση με το πολύ πιο δυνατό Navara που βγάζει πολλά προβλήματα. Εξίσου αξιόπιστο και το Toyota αλλά εγώ Isuzu ή Mazda θα έπαιρνα.
-
Isuzu D-Max δαγκωτό, το έχουν 2 στο χωριό και δηλώνουν κατ'ευχαριστημένοι για την αξιοπιστία τους και την κίνηση τους σε δύσβατους χωματόδρομους, εν αντιθέση με τα Nissan Navara που βγάζουν κάτι προβλήματα.
-
Το hilux είναι πιο ακριβο και ενα κλικ πιο αξιοπιστο, (εχουμε στην εταιρεια αρκετα, τα πηραμε αλλαζοντας τα μιτσουμπισι L200) και εχουν βγει πιο ανθεκτικα και me λιγοτερες βλαβες απο τα L200. Tα isuzu είναι μια πιο οικονομική λυση αλλα σχεδον το ιδιο αξιοπιστη. Τελικά ποιο vfm το isuzu.
-
Εχεις δει γυφτο με navara;; Οχι. Αρα χαλανε. Παρε toyota ή isuzu. Τεσταρισμενα αμφοτερα απο τους ανωτερω. Βγαζουν χιλιαδες χλμ χωρις αλλαγη λαδιων.
-
Hilux. Ενα ονομα, μια ιστορια.
Μπορει η τουοτα να εχει χασει μερος της παλιας αιγλης της σε αντοχη/αξιοπιστια στα επιβατηγα της, στα φορτηγα ομως και εφοσον αγοραστει για ΔΟΥΛΕΙΑ και οχι ως ενα ακομη ατυχες αντι-suv, το εν λογω ειναι πραγματικο αρμα. Στην οικογενεια, οσα εχουν αγοραστει, διαφορων γενεων, εχουν αποκτηθει με προορισμο την ισοβια κτηση. Σκυλια σωστα!
Μπορει ο πιο συγχρονος ανταγωνισμος να δειχνει πιο ραφιναρισμενος στα σημεια και με μαλακο πλαστικουλι στο ταμπλο , ομως οταν αρχισουν οι κροκαλες και τα φορτωματα, θες αντοχη, τιποτε αλλο.
Δεν ξερω, πειτε με προκατειλημμενο, αλλα σε αυτην κατηγορια και εφοσον αγοραστει, ξανατονιζω, για σκληρη χρηση ΚΑΙ ΜΟΝΟ, δεν το συγκρινω με κανενα αλλο του ιαπωνικου ανταγωνισμου και ας αποτελουν οβερολ πιο ολοκληρωμενες προτασεις.
Απο'κει και περα, υπαρχει και το Amarok.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Hilux. Ενα ονομα, μια ιστορια.Μπορει η τουοτα να εχει χασει μερος της παλιας αιγλης της σε αντοχη/αξιοπιστια στα επιβατηγα της, στα φορτηγα ομως και εφοσον αγοραστει για ΔΟΥΛΕΙΑ και οχι ως ενα ακομη ατυχες αντι-suv, το εν λογω ειναι πραγματικο αρμα. Στην οικογενεια, οσα εχουν αγοραστει, διαφορων γενεων, εχουν αποκτηθει με προορισμο την ισοβια κτηση. Σκυλια σωστα!
Μπορει ο πιο συγχρονος ανταγωνισμος να δειχνει πιο ραφιναρισμενος στα σημεια και με μαλακο πλαστικουλι στο ταμπλο , ομως οταν αρχισουν οι κροκαλες και τα φορτωματα, θες αντοχη, τιποτε αλλο.
Δεν ξερω, πειτε με προκατειλημμενο, αλλα σε αυτην κατηγορια και εφοσον αγοραστει, ξανατονιζω, για σκληρη χρηση ΚΑΙ ΜΟΝΟ, δεν το συγκρινω με κανενα αλλο του ιαπωνικου ανταγωνισμου και ας αποτελουν οβερολ πιο ολοκληρωμενες προτασεις.
Απο'κει και περα, υπαρχει και το Amarok.
Το Άμαροκ σαν ανέκδοτο είναι, διάβασε και το σχετικό νήμα στα 4*4 , υπήρχαν 3 στο χωριό, εξαφανίστηκαν τα 2 με συνοπτικές διαδικασίες λόγω προβλημάτων, μένει το 1 γιατί δεν πατάει χώμα
-
ασε Θωμα δε συνεχιζω, θα κατηγορηθω παλι ως εμπαθης!
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
:lol: ασε Θωμα δε συνεχιζω, θα κατηγορηθω παλι ως εμπαθης!το ίδιο και εγώ , ας επανέλθουμε όμως και ας 'τσακωθούμε' για το θεαθήναι Isuzu D max είναι ποιό φθηνό!
-
Δεν υπάρχει δίλημμα κύριε γεωπόνε αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά
Πολύ καλό φυσικά και το Isuzu αλλά πάνω από 80.000 χλμ στην Ανταρκτική με καμία μετατροπή σε κινητήρα και κιβώτιο μόνο ένα αυτοκίνητο σε αυτόν τον πλανήτη το έχει κάνει.
Καλοτάξιδο
-
Το μόνο πρόβλημα σε αυτά τα δυο, ειναι ότι ειναι και τα δυο η top επιλογή για κλοπή.
Ιδίως το Toyota σε συγκεκριμένες περιοχές ειναι θέμα χρόνου και τύχης. -
Εγώ πάλι σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ τα Isuzu κατώτερα ή χειρότερα σαν εργαλεία.Eίναι και μια μάρκα που είναι εξειδικευμένη σε επαγγελματικά και σκληροτράχηλα οχήματα. Το μόνο μειονέκτημα ίσως είναι το πιο μικρό δίκτυο συνεργατών
-
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω ότι τα Toyota για 'αγροτική' χρήση είναι Α-ΘΑ-ΝΑ-ΤΑ. Για Toyota κινήθηκα αρχικά. Απλά για αρκετό καιρό ακόμα, ίσως και μέχρι τέλος 2014 έχει ετοιμοπαράδοτα ελάχιστα κομμάτια,μόνο single και doublecab. Ακόμα κι αν 'θυσιάσω' την μισή καμπίνα και πάω σε single cab έχει το εντελώς standard, χωρίς καν ηλεκτρικές κλειδαριές και παράθυρα. Μου βγαίνει στα 21300 ευρώ. Η Isuzu αν θέλω μου φέρνει το extended cab (1,5 καμπίνα) με πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό στα 25400. Μιλάμε για διαφορά 4 χιλιάδες περίπου οι οποίες στον διακανονισμό της χρηματοδότησης θα είναι 70-80 ευρώ παραπάνω στη μηνιαία δόση. Επείγομαι να έχω όχημα μέσα στον Ιούνιο και θα ήθελα και τη μισή καμπινούλα. Έτσι, έχω οδηγηθεί σε δίλημμα. Ξέρω πως για τη χρήση που θέλω εγώ, εργαλείο δουλειάς και όχι βόλτας, δεν παίζει και τόσο ρόλο το θεαθήναι. Αν η Toyota είχε ετοιμοπαράδοτο 1,5 καμπίνα δεν έμπαινα σε κανένα δίλημμα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γνώμες. Από άποψης κατανάλωσης τί λέει το Isuzu? Και ανταλλακτικών.
-
Μιλάμε δηλαδή για τις εξής 2 επιλογές:
http://www.newdmax.gr/models_extended.html
http://www.toyota.gr/cars/new_cars/hilux/grades.tmex?grade=4x4+standard
Μονοκάμπινο και standard το ένα αλλά (1) Toyota και (2) οικονομικότερη λύση
Ημικάμπινο το άλλο και (1)πιο πλούσιος εξοπλισμόςΤη μισή καμπίνα τη χρειάζομαι αρκετές φορές,ίσως και καθημερινά. Έχω π.χ. μαζί μου μια τσάντα, μια κούτα με πράγματα και αν μπει άτομο δεύτερο δεν μπορώ ούτε ταχύτητα να αλλάξω στο αγροτικό που έχω (toyota 4X2 d4d - 2003).
Δε με χαλάει, μην τρελαθούμε, το χειροκίνητο παράθυρο και οι κλειδαριές, απλά σκέφτομαι την αξία σε περίπτωση μελλοντικής μεταπώλησης...
-
Να παρεις το μονοκαμπινο Τουοτα και να βαλεις στην καροτσα κουτι με κλειδαρια για να κουβαλας τα πραγματα ?
-
Το έχω σκεφτεί. Ειδικά αν βγαίνει εύκολα όταν θέλω να φορτώσω τίγκα την καρότσα 5-6 φορές το χρόνο. Ούτως ή άλλως το αφήνω σε κλειστό πάρκινγκ ιδιώτικό
Γνώμη για αγορά pick up 4Χ4 ISUZU D-MAX, Toyota Hilux