-
Μετά από 6 μήνες και 14.000χλμ με το 2κινητο diesel GL+ s-cross
συνεχίζω να πιστεύω ότι το ατού του... τουτου είναι ο δυνατός και οικονομικός κινητήρας.
Κατανάλωση είμαι αρκετά ψηλά γιατί μάλλον βγάζω απωθημένα από το προηγούμενο qq που είχα το οποίο μου φαίνονταν αργό.
Με μέτρηση αντλίας το μέγιστο που μου έχει βγάλει είναι 5.5L/100 αλλά έχω και ελάχιστο με 4.8.
Το cross πατά πολύ γερά και σταθερά.
Το θέμα του είναι οι λεπτομέρειες στην ποιότητα φινιρίσματος κλπ αλλά εκεί έρχεται και μιλάει το πορτοφόλι.
Χαρακτηριστική φωτογραφία λεπτομερειών.
Σου δίνει η suzuki τα φωτάκια ακόμα και στα πόδια, την θήκη για γυαλιά λες και έχεις κανένα ακριβό αυτοκίνητο
αλλά το καθρεφτάκι δεν είναι και το καλύτερο ποιοτικά. Τρεμοπαίζει...
Επίσης τα μπροστινά παράθυρα τρίζουν λίγο. Αλλά οκ! μου το έκαναν στην αντιπροσωπεία.
Θα πάω και πάλι όμως γιατί οι πίσω πόρτες θέλουν το γράσο τους.
Παιδικές ασθένειες ; τα παραπάνω αλλά ίσως κάποιον να τον αποτρέψουν για αγορά.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό που αγόρασα με τα λεφτά που διέθεσα.
Υπολόγιζα ότι αν πουλήσω τα 2 αυτοκίνητα (πολυτέλεια) και μείνω με 1 πετρελαίου, τον χρόνο θα γλιτώνω κάπου 2-2.5χιλιάρικα.
Το καλό είναι ότι όχι μόνο το βλέπω να συμβαίνει αλλά και ότι το νέο όχημα είναι απόλαυση -
Για να το φτάνεις 5.5 πρεπει να του πίνεις το αιμα!
Εγω σταμάτησα να κρατώ στατιστικά αφου ειδα οτι ειχα...κολλήσει στο 4.8! Μπορείς να κίνησε σβελτα χωρις το άγχος του ανεφοδιασμού! Με ενα 40αρακι καθε 15 μερες ειμαι και ουτε που γυρίζω ρεζερβα ! Πρωτα ηθελα ενα 20 ευρω καθε 2.5 μερες! -
3500 χιλιόμετρα και η κατανάλωση στην αντλία 5.3 ενώ το trip computer μου δείχνει 5. Ανέλπιστα καλή αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για 4χ4 στην επιλογή auto βέβαια. Όταν οδηγώ σε ανηφορικό δρόμο με πολλές απότομες στροφές (πηγαίνοντας στη δουλειά) γυρίζω τον διακόπτη στο sport. Μπορώ να πώ ότι στο sport οδηγώ πραγματικά άλλο αυτοκίνητο από μεριάς απόδοσης κινητήρα. Έχετε δει διαφορά μετά τα 5000 χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο (απόδοση κινητήρα και κατανάλωση);
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Για να το φτάνεις 5.5 πρεπει να του πίνεις το αιμα! .......βλέπεις μας ζάλισες και εσύ συνέχεια υπερατού το σουτζουκι, καλύτερο απο το cx7, υπερατού
το πίστεψα και εγώ και άρχισαΚαλά η αλήθεια είναι οτι το 5.5 είναι το μέγιστο που έχει καταγράψει το προγραμματακι στο κινητό μου (1 φορά μονο)
και ο μέσος όρος είναι στα 5.2. Οπότε γιαυτό δε ασχολούμαι, δεν καίει και να το προσπαθείς.
Πάντως το 4.8 άνετα το κάνω με νορμαλ οδήγηση.@aris3
δεν μπορώ να καταλάβω αν είδα διαφορά αφού κάπου μετά τα 5000χλμ άρχισα πατάω περισσότερο
γκάζι οπότε ανέβηκε λιιιιιγο η κατανάλωση αλλά πολυυυυ αυτό που λέμε οδηγική απόλαυση.
Μη λες άλλα για το 4χ4 γιατί όσο περνά ο καιρός το μετανιώνω... -
Μετα απο 9μηνες και 11500km καταναλωση χωρις να εχω το μυαλο μου στην οικονομια 5,2 με 5.8 και αυτο με ρυθμιση SPORT. dolomites εχεις δικιο για προβληματα σε φινιρισμα ισως ειναι οπως λεμε στην Π.Α. παιδικες ασθενειες που στο facelift να τις διορθωσουν.Κινητηρας πολυ καλος, τετρακινη σε ακραιες συνθηκες (Σαββατο 6/9 κωλοκαιρος) περιοχη Καλλικρατειας κ περιφερειακος τα πηγε τελεια...Α οσο για το χρωμα αυτο το πρασινολαδι σε οποιον δεν του αρεσει να το γυρνουσε πισω αν του το χαριζαν και οπως λεει ο φιλος Tkin73 και μαλακια χρωμα και SUZUKI εεεε παει πολυ......
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
... παιδικες ασθενειες που στο facelift να τις διορθωσουν......Έτσι νομίζω και εγώ.
Σήμερα πήγα στην αντιπροσωπεία.
Λίγο γράσο (το τσιγκουνεύτηκε η σουζουκι!) στις πίσω πόρτες και τώρα δεν τρίζουν .
Για το καθρεφτάκι έσφιξαν μια βιδούλα που έχει και αν συνεχίσει να τρεμοπαίζει είπαν θα μου το αλλάξουν. -
Όλα καλά με τα παραπάνω
Κάτι για το bluetooth.
Η φωνητική κλήση μια χαρά
αλλά πως μπορώ να απαντήσω όχι σε ανοικτή συνομιλία;;;;
Κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν το βρίσκω τώρα.
Ξέρει κανείς.Επίσης έχει συνδέσει κάποιος 2 αριθμούς ταυτόχρονα;
Παίζει, ή θα χάσω τον χρόνο μου;;; -
Εμενα πάντως το τρίξιμο στο παράθυρο εχει εδω και καιρο επανέλθει κανονικα. Θα ζητήσω αντικαταστάτη μηχανισμού μολις βρω χρονο.
Η ανοικτή συνομιλία σίγουρα ακυρώνεται απο το τηλέφωνο απο το αμάξι δεν το εχω ψάξει αν γινεται. Ουτε το θέμα της σύνδεσης δεύτερου τηλεφώνου δεν ξερω αν γινεται.
-
Εγω παντως που πηγα και τους ειπα για τα παραθυρα που τριζουν μου ειπαν οτι δεν φταιει ο μηχανισμος......αλλα λενε στον εναν αλλα στον αλλο....απλα μου ειπαν αν το αμαξι το εκαναν στην Ιαπωνια δεν θα τα ειχε αυτα.Ολο μαλ.... ειναι σαν ολες της αντιπροσωπειες μολις το παρεις αντε γεια,και το ωραιο ειναι οτι πηγα γιατι ξαφνικα αλλαξε ο ηχος απο τον κλειδωμα και ξεκλειδωμα του συναγερμου και ο ηλεκτρολογος μου ειπε αυτος ειναι ο κανονικος ο ηχος κ οτι τοσο καιρο δεν δουλευε κανονικα....μολις εφυγα και πηγα σπιτι παλι ακουγεται οπως κ στην αρχη.Δεν ξερω τι ναπω....
-
-
Και αυτη ηταν η καταναλωση του 4χ4 με το απλό θα ησουν στο 4.5-4.6
-
Άντε να βάλω και εγώ μια φωτο με μικρή κατανάλωση.
Σε αυτοκινητόδρομο, Λιτόχωρο-Θεσσαλονίκη με 110 σταθερά για αρκετά χιλιόμετρα να καίει στα 3.9.
Δεν το ξανακάνω γιατί μου μπαίνουν ιδέες μιζέριας κλπ.
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Άντε να βάλω και εγώ μια φωτο με μικρή κατανάλωση.
Σε αυτοκινητόδρομο, Λιτόχωρο-Θεσσαλονίκη με 110 σταθερά για αρκετά χιλιόμετρα να καίει στα 3.9.
Δεν το ξανακάνω γιατί μου μπαίνουν ιδέες μιζέριας κλπ.
καλα...
με 110 χλμ, 1800 στρ, 3,9 λτ καταναλωση είσαι για σκετη λυπηση....
Αν δεν πηγαίνεις με +160 , στις 6000 στρ και να ξερεις οτι εχεις να δωσεις κι αλλο, και αν δεν καις τουλαχιστον +12 λτ δεν μετρας!!! Την να την κάνεις την οικονομια και τα +50 ευρώ καθε μηνα ( τι +150 είναι? δεν βαριεσαι λεφτα έχουμε , μας εχουν κοψει τα παντα μπορει να είμαστε με το ιδιο παντελονι μια δεκαετια αλλα το γκαζι μας καλα κρατει!!)
Πουλα το όσο προλαβαίνεις...
-
Φυσικά και τα 3,9 με 1800 και 110χλμ δεν είναι λόγος να το πουλήσεις. Σίγουρα δεν είναι και αφορμή να το αγοράσεις... Ούτε καν να πας να το δεις.
-
Γιατί θα πρέπει να υπάρχει μόνο καλό και κακό ;
Οι διαφορετικές επιλογές έχουν σα στόχο να καλύψουν τις ανάγκες και τα γούστα του καθενός. Υπάρχουν διαφορετικά πορτοφόλια, διαφορετικά αμάξια, διαφορετικοί κινητήρες, διαφορετικά καύσιμα, διαφορετικοί οδηγοί....Επίσης, κάτι που ταιριάζει σε έναν οδηγό μπορεί να μην ταιριάζει σε άλλον. Συνεπώς, είναι εξ ορισμού ανοησία να την λένε αυτοί που προτιμούν βενζίνη ή πετρέλαιο ο ένας στον άλλο, όπως είναι ανοησία να τη λέει κάποιος που θέλει σπορ αμάξι σε κάποιον που θέλει απλά 'να πηγαίνει' και το αντίστροφο κ.ο.κ. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να είναι 'σωστό' (καθαρά υποκειμενικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου...) αυτό που αρέσει σε μας και βλακεία αυτό που αρέσει στον άλλον;
Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω μια βλακώδη κόντρα ανάμεσα σε διάφορες 'κατηγορίες', όπως αν είναι καλύτερο το ντίζελ ή η βενζίνη, αν είναι καλύτερα τα γιαπωνέζικα ή τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και η λίστα δεν έχει τέλος...
Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του διαλέγει αυτό που του ταιριάζει...Οι άλλοι τι κόλλημα τρώνε;; -
Βρε ουτε για να πας να το δεις δεν ειναι!!! αφου οι μηχανικοι της suzuki εχουν αρχισει τα χαρακιρι μετα την τροπη που εχει παρει το νημα στο φορουμ....
H κοντρα φυσικα οπως θα δεις αν ψαξεις στο νημα, αλλα και στου QQ ξεκινησε απο οταν αρχισαν να λεγονται καλα λογια για το ντιζελοκινητο scross και μπηκαν οι αλεν προστ και νικι λαουντα του φορουμ και αρχισαν να ακυρωνουν τα παντα...
Δεν βλεπω από τυπους που επιλεγουν τα ντιζελακια να μπαινουν στα νηματα των @@υλιαριδων βενζινοκινητων τουρμπο να τους την λενε, το αντιθετο ομως πολλες φορες!!
-
Προφανώς και δεν έχει νόημα να καταργείς μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων...
Θέλεις επιδόσεις και δε σε νοιάζει η τιμή της βενζίνης; Πάρε αμάξι με 200 άλογα να κάνεις το κέφι σου...Τι σε νοιάζει εάν κάποιος άλλος προτιμά κάτι διαφορετικό ; Όπως και το αντίστροφο φυσικά...Εάν θέλεις οικονομία, δεν έχει νόημα να τη λες σε αυτούς που δεν τους νοιάζει και προτιμούν άλλα χαρακτηριστικά τα οποία υπάρχουν στα βενζινοκίνητα περισσότερο από τα ντίζελ.
Όσο για το 'ποιος το άρχισε'...μου θυμίζει τα μαθητικά μου χρόνια...κι απέχουν πλέον 2 δεκαετίες
Τέσπα...εάν τη βρίσκετε έτσι, τι να πω...συνεχίστε! Κάποιοι μπορεί όλο αυτό να το θεωρούν και τζέρτζελο και να το διασκεδάζουν! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Γιατί θα πρέπει να υπάρχει μόνο καλό και κακό ;
Οι διαφορετικές επιλογές έχουν σα στόχο να καλύψουν τις ανάγκες και τα γούστα του καθενός. Υπάρχουν διαφορετικά πορτοφόλια, διαφορετικά αμάξια, διαφορετικοί κινητήρες, διαφορετικά καύσιμα, διαφορετικοί οδηγοί....Επίσης, κάτι που ταιριάζει σε έναν οδηγό μπορεί να μην ταιριάζει σε άλλον. Συνεπώς, είναι εξ ορισμού ανοησία να την λένε αυτοί που προτιμούν βενζίνη ή πετρέλαιο ο ένας στον άλλο, όπως είναι ανοησία να τη λέει κάποιος που θέλει σπορ αμάξι σε κάποιον που θέλει απλά 'να πηγαίνει' και το αντίστροφο κ.ο.κ. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να είναι 'σωστό' (καθαρά υποκειμενικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου...) αυτό που αρέσει σε μας και βλακεία αυτό που αρέσει στον άλλον;
Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω μια βλακώδη κόντρα ανάμεσα σε διάφορες 'κατηγορίες', όπως αν είναι καλύτερο το ντίζελ ή η βενζίνη, αν είναι καλύτερα τα γιαπωνέζικα ή τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και η λίστα δεν έχει τέλος...
Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του διαλέγει αυτό που του ταιριάζει...Οι άλλοι τι κόλλημα τρώνε;;Συμφωνώ με ΟΛΑ τα παραπάνω που πολύ σωστά γράφεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια το σχόλιο του SPI (αλλά μάλλον εννοεί αφού δεν έχει στροφές το scross τότε δεν αξίζει)
όμως τουλάχιστον το δικό μου ποστ είχε κάποιο σκοπό.
Απλά επειδή έγραψα εδω μέσα πολλές φορές οτι έχει δυνατό κινητήρα το suzuki με απολαυστική οδήγηση και γερά πατήματα
βλέπω ότι έχει ΚΑΙ την εναλλακτική (ξένο και παράδοξο για εμένα) με χαμηλές στροφές να πάει με 110 και να καίει πολύ λίγο.Αλλά δεν είναι ψόφιο!
Αυτό νόμιζα ότι έπρεπε να περιμένω από ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο.
Απλά εξαρτάται από εμένα πως θέλω να το πάω... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Βρε ουτε για να πας να το δεις δεν ειναι!!! αφου οι μηχανικοι της suzuki εχουν αρχισει τα χαρακιρι μετα την τροπη που εχει παρει το νημα στο φορουμ....H κοντρα φυσικα οπως θα δεις αν ψαξεις στο νημα, αλλα και στου QQ ξεκινησε απο οταν αρχισαν να λεγονται καλα λογια για το ντιζελοκινητο scross και μπηκαν οι αλεν προστ και νικι λαουντα του φορουμ και αρχισαν να ακυρωνουν τα παντα...
Δεν βλεπω από τυπους που επιλεγουν τα ντιζελακια να μπαινουν στα νηματα των @@υλιαριδων βενζινοκινητων τουρμπο να τους την λενε, το αντιθετο ομως πολλες φορες!!
Παραλήρημα!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βρε ουτε για να πας να το δεις δεν ειναι!!! αφου οι μηχανικοι της suzuki εχουν αρχισει τα χαρακιρι μετα την τροπη που εχει παρει το νημα στο φορουμ....
H κοντρα φυσικα οπως θα δεις αν ψαξεις στο νημα, αλλα και στου QQ ξεκινησε απο οταν αρχισαν να λεγονται καλα λογια για το ντιζελοκινητο scross και μπηκαν οι αλεν προστ και νικι λαουντα του φορουμ και αρχισαν να ακυρωνουν τα παντα...
Παραλήρημα!
Οτι πεις , με την διαφορα οτι εσυ μπηκες στο νημα πεταξες την κουτσουλια σου, οτι έχει βεβαια κανεις καλό είναι θα πει ενας αλλος, και τωρα γραφεις για παραληρηματα... ξαναχωσου στην Πεντελη τι θες και ανακατευεσαι με λαικα αμαξια ....
SUZUKI SX4 SCROSS