-
Ναι ο κινητήρας είναι της φιατ. Στον σύνδεσμο σασί κινητήρας 1.6 ίσως είναι ο οικονομικότερος που υπάρχει. Φυσικά πλέον το βρίσκεις ως μεταχειρισμένο μόνο.
Οι περισσότεροι εδώ έχουμε κάνει πάνω από 100000 μερικοί και πάνω από 200000 χωρίς να έχει αναφερθεί κάτι που σχετίζεται με τον κινητήρα.
Μια φορά το χρόνο σέρβις ή κάθε 20000 χλμ και ο κινητήρας κελαιδαει.
Από τις καλύτερες ρεπριζ της κατηγορίας εξαιτίας του καλού κινητήρα σε συνδυασμό με το ελαφρύ πλην 5 αστερο στα κρας τεστ αμάξωμα.
Αν είχε μια καλύτερη σχεδίαση μάσκας θα είχε τις τριπλές πωλήσεις.
Το θεωρώ από τις πιο αξιόπιστες προτάσεις για αγορά μεταχειρισμένου εδώ και πολύ καιρό.
Στο φόρουμ οι 9/10 το πήραν σε ντίζελ από τέλος 2013 ως και 2016 (νομίζω).
-
Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση.
Εμενα μου βγαζει μια χρηστική σοβαροτητα και μου αρεσει αυτο. Επισης κάθεται στη χρυσή τομη - κατα τη γνωμη μου - 2 κατηγοριών και τουλαχιστον δειχνει SUV παρα ενα υπερυψωμένο station οπως πολλα της κατηγοριας του τοτε, αλλα και τωρα.
Κριμα που παρατησε τα diesel η Suzuki γιατι πιστευω θα πουλαγε μεχρι σημερα (και Vitara, που ειναι ποιο μικρο/ελαφρυ).
Πρεπει να προσέξω κατι ιδιαίτερο σε μεταχειρισμενο;
-
Πρεπει να προσέξω κατι ιδιαίτερο σε μεταχειρισμενο;
Όχι κάτι διαφορετικό από αυτά που θα έβλεπες σε κάθε μεταχειρισμένο. Στη διαπραγμάτευση μόνο να θυμάσαι ότι στα 6 χρόνια ή τα 120.000 χλμ έχει αλλαγή ιμάντα με κόστος ~4 κατοστάρικα αν θυμάμαι καλά. Και χρήσιμο θα ήταν να μην έχει >>300.000χλμ για να το χαρείς λίγο περισσότερο
-
Επειδή είμαι σχετικά κοντά στις 120000 καλό δεν είναι πριν την αντικατάσταση του να γίνει έλεγχος από μηχανικό για εκτίμηση της κατάστασης του; Φυσικά γνωρίζω τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα απρόσμενο κόψιμο του ιμάντα αλλά από την άλλη δεν είναι κρίμα να τον αλλάξεις χωρίς έλεγχο;
Πάντως σε σαιτ με τιμές συνεργείων για αλλαγή του βλέπω τιμές από 118 ευρώ συν ΦΠΑ ως 180 δλδ αρκετά φθηνότερα από το 400 αρι που αναφέρθηκε. Δεν έχω ρωτήσει το συνεργείο μου για τιμή.
-
Εγώ σε 4,5 χρόνια ούτε 70.000 χλμ δεν έχω οπότε δεν έχω ίδια εμπειρία. Με σκονάκια του μίτου δουλεύω..
-
Φυσικά και θα το ξεσκονισεις.Κατ αρχήν αφού μιλάμε για μεταχειρισμένο τα πραγματικά Χλμ και αν είναι εισαγωγής ακόμα πιο προσοχή.Καλο test drive για προβλήματα σε κολώνα τιμονιού έβγαλε θέματα σε αρκετά αν και πιστεύω ότι ήταν εντός εγγύησης και την άλλαξαν.Φιλτρο Dpf SOS όπως και τυχόν πρόβλημα σε αντλία πετρελαίου όπου πάλι αρκετά είχαν θέμα λόγο αστοχίας της.Καλο είναι να απαίτησης αλλαγή του Ιμάντα χρονισμού εκτός και αν έχει γίνει πρόσφατα.Ειναι τίμιο αυτοκίνητο και ξεκούραστο στο ταξίδι με πολύ καλές επιδόσεις και Καλή κατανάλωση αν έχεις ελαφρύ πόδι....
-
Τελικά είχες δίκιο για την εγγύηση lemouz. Άλλα καλύπτονται στα 3 έτη και άλλα στα +2. Ενώ όταν είχα ρωτήσει σχετικά, μου είχαν πει ότι μόνο ο αντισυμβαλλόμενος του Σφακιανάκη αλλάζει (Ασφαλιστική έναντι Suzuki).
Χάλασαν τα αμορτισέρ του πορτ μπαγκάζ αλλά μόνο στην 3ετία καλύπτονται.. 120 (+13 εργασία) ευρώ δύσκολα να λάβουν..
-
Αν θυμάμαι καλά είσαι από Θεσσαλονίκη.Στην Γιαννιτσών 126 (Ιουστίνιανος ) θα κάνεις την δουλειά σου αν θυμάμαι καλά με 20 το πολύ 30€.Θα στα περάσουν κιόλας.....
-
Επειδή είμαι σχετικά κοντά στις 120000 καλό δεν είναι πριν την αντικατάσταση του να γίνει έλεγχος από μηχανικό για εκτίμηση της κατάστασης του; Φυσικά γνωρίζω τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα απρόσμενο κόψιμο του ιμάντα αλλά από την άλλη δεν είναι κρίμα να τον αλλάξεις χωρίς έλεγχο;
Πάντως σε σαιτ με τιμές συνεργείων για αλλαγή του βλέπω τιμές από 118 ευρώ συν ΦΠΑ ως 180 δλδ αρκετά φθηνότερα από το 400 αρι που αναφέρθηκε. Δεν έχω ρωτήσει το συνεργείο μου για τιμή.
Ο Ιμάντας αλλάζει πέρα από τα Χλμ αλλά και από τα χρονικά όρια.Αν θυμάμαι καλά στα 5 χρόνια θέλει αλλαγή.Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τον τσεκαρουν γιατί έχει καπάκι και για να βγεί ο Ιμάντας έχει δουλειά.Αλλαξε μαζί και αντλία Νερού να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο....
-
Τώρα που κοίταξα το μανιουαλ στο ντίζελ (που έχει οδοντωτό ιμάντα) λέει αντικατασταση στα 80000 ή 4 χρόνια ανάλογα με το τι προηγείται. Αντίθετα στα βενζίνης έχει στα 120. Έλεγχος για τα ντιζελ παντως έχει ανά 40 αλλά δεύτερη αλλαγή έχει στα 200.
Εδώ οι περισσότεροι ποτέ αλλάξατε ;
Στο βιβλίο μου συντήρησης βλέπω το συνεργείο μου έχει κάνει έλεγχο του ιμάντα στις 60 αλλά όχι στις 100 στο τελευταίο σέρβις.
-
Τώρα που κοίταξα το μανιουαλ στο ντίζελ (που έχει οδοντωτό ιμάντα) λέει αντικατασταση στα 80000 ή 4 χρόνια ανάλογα με το τι προηγείται. Αντίθετα στα βενζίνης έχει στα 120. Έλεγχος για τα ντιζελ παντως έχει ανά 40 αλλά δεύτερη αλλαγή έχει στα 200.
Εδώ οι περισσότεροι ποτέ αλλάξατε ;
Στο βιβλίο μου συντήρησης βλέπω το συνεργείο μου έχει κάνει έλεγχο του ιμάντα στις 60 αλλά όχι στις 100 στο τελευταίο σέρβις.
Σίγουρα είδες λάθος.Αντικατασταση έχει στα 5 χρόνια ή 140.000χλμ και το ίδιο και η επόμενη αλλαγή.Εγω τον άλλαξα πέρυσι που ήταν 5 ετών το αμάξι χωρίς να έχω φθάσει τα χλμ...Το μανιουαλ γράφει για καδένα αλλά το αμάξι έχει Ιμάντα....
-
Ναι για τον ιμάντα κίνησης ήταν αυτά που έγραφα. Μπερδεύτηκα με την καδένα χρονισμού που έχει πιο κάτω που όντως είναι κάθε 140000 ή 5 χρόνια.
Δεν βλέπω όμως να έχω αλλάξει τον ιμάντα κίνησης στα 80.000. Με αυτόν τι παίζει;
-
Ο οδοντωτός ιμάντας που αναφέρει είναι ο ιμάντας του δυναμό και του a/c, προτείνει αλλαγή κάθε 80.000. Εγώ τον άλλαξα στις 115.000 με τον ιμάντα χρονισμού, και ήταν σε σε καλή κατάσταση. Τον ελέγχεις εύκολα οπτικά είναι εξωτερικός
-
Ωραία ξεκαθαριστηξε! Θα τον τσεκαρουμε και αυτόν στο επομενε σέρβις μαζί με την αλλαγή του χρονισμου.
-
Παίδες κάποιος ντιζελάτος που να άλλαξε πακέτο ιμάντες στην 5ετία υπάρχει; Με τι κόστος;
Ρώτησα την αντιπροσωπεία τα αντίστοιχα σε Vitara (θα μου χρειαστεί του χρόνου) και μου είπαν μια εξωφρενική τιμή
-
Κρυφη είναι τιμή πες την λίγο να γελάσουμε!! αν είσαι πάντως εκτός εγγύησης όταν θα κάνεις την αλλαγή δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις στην αντιπροσωπεία...σε ψάξιμο στο ιντερνετ ( που φυσικά παίζει να είναι τιμες για να τσιμπήσεις να περάσεις και μετά να σου πουν θέλει και αυτό και αυτό και αυτό αλλαγη) έβλεπα τιμές από 120 ως 180 ευρω για αθήνα που βρήκα . Τώρα επαρχία λογικά θα ανεβαίνουν οι τιμες λογω έλλειψης ανταγωνισμου.
-
900 αλλά από τον ίλιγγο δεν συγκράτησα όλα που μου είπαν ότι θα αλλάξουν. Όχι μόνο ένας ιμάντας, περισσότεροι και μάλλον και κάποια αντλία. Όταν φτάσει ο καιρός του θα το ξαναδούμε.
-
Τοσα τους λείπουν?!!!....
Φιλαρακι πουλα το καλυτερα....
σε ποια πολη είσαι? βέβαια όπου και να είσαι με τα 900 που σου ζήτησε ο αντιπρόσωπος συμφέρει να κάνεις μια εκδρομη σε οποιοδήποτε μάστορα στην ελλαδα να στον αλλαξει , φθηνοτερα θα σου βγει και θα κανεις και εκδρομή. Αν σου αρεσουν τα τρίγωνα πανοραματος πες μου να σου συστήσω συνεργείο ( δεν εχω ρωτήσει με πόσο τον αλλαζει αλλα φαντάζομαι καμία σχέση)....
-
Μιλάμε για τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Αθήνα. Βέβαια όπως είπες κι εσύ, η αλλαγή συμπίπτει με την λήξη της 5ετούς εγγύησης οπότε θεωρητικά πας όπου θέλεις και εμπιστεύεσαι.
-
Νοέμβριος 2018, αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου, ιμάντα δυναμό-a/c, ρουλεμάν του ιμάντα δυναμό, τεντωντήρας ιμάντα εκκεντροφόρου, αντλία νερού, αντιψυκτικό, εργατικά, με ΦΠΑ τελική τιμήν 615, αντιπροσωπεία με 2 χρόνια εγγύηση σε υλικά και εργασία.
SUZUKI SX4 SCROSS