-
Καλημέρα, διαβαζοντας την απορία για το ποιος ο λογος της αγορας ψηλού αυτοκινητου χωρις βλέψεις 4χ4 , θα προσπαθήσω να σας δωσω μια δικία μου προσεγγiση : ειμαι 1.90, 110 kg 43χρ. Προς το παρόν κατοχος ενός fiesta και ειμαι και αρκετα ευχαριστημενος απο το οχημα. Κοιτάω για ψηλό αυτοκινητο για να μπορώ να μπαινω άκομα και μετα από οικογενειακή κρεπάλη ( ) , να παιρνω τον πιτσιρικά απο το κολυμβητηριο και να μην χρειαζεται στις γραμμες του τραμ να κανω στοπ για να μην βγει το φαγητο απο το στομα, στοπ στα σμαρακια του σχολειο ( οχι πιο αργα... ΣΤΟΠ!) και στα αρδευτικά σαμαρακια του μοσχάτου ( αντιπλημμυρικα του 1950... οποιος ξερει την περιοχη ξερει τι λέω) για να μην ξεκουμπωθεί η σπασουν τα κλιπς της μασκας οταν βουταμε σαν πολεμικο πλοιο στα 10 μποφορ...
Γι αυτο το λόγο ειμαι διατεθιμλενος να σκασω πιο πολλα λεφτα ( απ οτι ενα νεο φιεστα) να πληρωνω πιο πολυ φορολογία και να έχω πιο μεγαλη κατανάλωση.
Ολα αυτα σε πολυ φιλικό τόνο σε αυτο το πολύ ωραιο και πολυ χρησιμο φορουμ. Καλημερα σε όλους!
-
1,5 μήνα μετά την τελευταία ανανέωση του τιμοκαταλόγου της, η Suzuki τον ξαναλλάζει....
http://www.suzuki.gr/new-s-cross/assets ... celist.pdf...σαν πολύ συχνά δεν το κάνει;
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
1,5 μήνα μετά την τελευταία ανανέωση του τιμοκαταλόγου της, η Suzuki τον ξαναλλάζει....
http://www.suzuki.gr/new-s-cross/assets ... celist.pdf...σαν πολύ συχνά δεν το κάνει;
Επειδή δεν τον θυμάμαι,οι καινούριες τιμές προς τα πάνω είναι ή προς τα κάτω ?
-
ιδιος μου φαινεται....
-
η διαφορα:
9/2017: Η έκδοση S-Cross 1.6 GL+ 6TCSS διατίθεται με μεταλλικό χρώμα με επιβάρυνση €2.360
10/2017: Η έκδοση S-Cross 1.6 GL+ 6TCSS διατίθεται µε µεταλλικό χρώµα µε µηδενική επιβάρυνση. -
Να ρωτήσω τους κατόχους των S-CROSS :
1)τι είδους ασφάλεια έχετε κάνει ?Γιατί έχω ακούσει και για μικτή.
2) Η οδική βοήθεια που δίνει δώρο η Suzuki,σας καλύπτει η χρειάζεται και κάτι extra ? -
Ο χρήστης greemlin έγραψε:
Καλημέρα, διαβαζοντας την απορία για το ποιος ο λογος της αγορας ψηλού αυτοκινητου χωρις βλέψεις 4χ4 , θα προσπαθήσω να σας δωσω μια δικία μου προσεγγiση : ειμαι 1.90, 110 kg 43χρ. Προς το παρόν κατοχος ενός fiesta και ειμαι και αρκετα ευχαριστημενος απο το οχημα. Κοιτάω για ψηλό αυτοκινητο για να μπορώ να μπαινω άκομα και μετα από οικογενειακή κρεπάλη ( ) , να παιρνω τον πιτσιρικά απο το κολυμβητηριο και να μην χρειαζεται στις γραμμες του τραμ να κανω στοπ για να μην βγει το φαγητο απο το στομα, στοπ στα σμαρακια του σχολειο ( οχι πιο αργα... ΣΤΟΠ!) και στα αρδευτικά σαμαρακια του μοσχάτου ( αντιπλημμυρικα του 1950... οποιος ξερει την περιοχη ξερει τι λέω) για να μην ξεκουμπωθεί η σπασουν τα κλιπς της μασκας οταν βουταμε σαν πολεμικο πλοιο στα 10 μποφορ...Γι αυτο το λόγο ειμαι διατεθιμλενος να σκασω πιο πολλα λεφτα ( απ οτι ενα νεο φιεστα) να πληρωνω πιο πολυ φορολογία και να έχω πιο μεγαλη κατανάλωση.
Ολα αυτα σε πολυ φιλικό τόνο σε αυτο το πολύ ωραιο και πολυ χρησιμο φορουμ. Καλημερα σε όλους!
Μετα απο σχεδον 4 χρ και 70000 χλμ σου λεω φιλικα δεν κανει γι αυτο που ζητας.Κοπαναει πισω πολυ αδερφε,βεβαια καλο ειναι οτι επιλεξεις καντο test Drive στις συνθηκες που εσυ θελεις.Ειναι τιμιο καλο αμαξι αλλα οχι το 4x4 για την σκληρη χρηση (λογο πισω αξονα και 50 προφιλ ελαστικων).....
Νικος....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Μετα απο σχεδον 4 χρ και 70000 χλμ σου λεω φιλικα δεν κανει γι αυτο που ζητας.Κοπαναει πισω πολυ αδερφε,βεβαια καλο ειναι οτι επιλεξεις καντο test Drive στις συνθηκες που εσυ θελεις.Ειναι τιμιο καλο αμαξι αλλα οχι το 4x4 για την σκληρη χρηση (λογο πισω αξονα και 50 προφιλ ελαστικων).....
Νικος....
Tα ελαστικά είναι πλέον με 55άρι προφίλ.Για αυτό που λες,πως ότι επιλέξει χρειάζεται testdrive όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένο,συμφωνώ με 1000.
-
Δυστυχώς το S-Cross, όπως και το Ateca ή τα Skoda, έχουν θέμα με τον πίσω άξονα. Πιθανότατα για λόγους κόστους έχει επιλεχθεί η λύση του ημιάκαμπτου, με όλα τα πλεονεκτήματα και -κυρίως- μειονεκτήματα που αυτός έχει. Άρα δεν θα τα κατέτασσα στην κορυφή, όσον αφορά την άνεση, και κυρίως σε ότι αφορά περάσματα πάνω από εγκάρσιες ανωμαλίες, εκεί δηλαδή που κυρίως φαίνεται το βασικότερο μειονέκτημα του ημιάκαμπτου (ότι συμπεριφέρεται μονοκόμματα και απότομα).
Πάντως σαν χώρους, ειδικά για τους μπροστά, είναι μια χαρά, για τους πίσω έχω μια αμφιβολία. Είναι το μοναδικό μεσαίο (?) SUV που, μπαίνοντας 'πίσω από μένα' (δηλαδή ρυθμίζοντας το κάθισμα του οδηγού για μένα και ακολούθως μπαίνοντας στο ακριβώς από πίσω κάθισμα) δεν χωρούσα άνετα, ενώ με την πλάτη του πίσω καθίσματος στην όρθια θέση, δεν χωρούσα καν
Αλλά καθώς είναι το μοναδικό που, σε αυτή τη τιμή προσφέρει είτε 4κίνηση είτε αυτόματο, και με 3Κ€ παραπάνω τα δίνει και τα δύο, κάποιος που θέλει αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να βρει καλύτερη πρόταση
-
Σίγουρα,ο ημιάκαμπτος είναι μεν λύση για μείωση κόστους και αύξηση χώρων,αλλά συμφωνώ πως τον αισθάνεσαι περισσότερο στις ανωμαλίες του δρόμου.Όμως,θυμάμαι και στην Giulietta που είχα (και πιο παλιά στην 147),παρά του ότι είχε πολύ καλές multilink πίσω,πολλοί είχαν εκφράσει παράπονα για την άνεση(ιδίως οι ιδιοκτήτες που είχαν 17άρες-18άρες+πιο χαμηλό προφίλ 45άρι,εγώ είχα 16άρες κι ήταν αρκετά καλύτερα ως άνεση).Εξαρτάται λοιπόν κι από το ελαστικό κι από το γενικότερο στήσιμο του αυτοκινήτου.Άλλο παράδειγμα το Fiesta 1.000cc,το πήρα ετοιμοπαράδοτο κι έχει ελαστικά 195/45(!!) 16' και δεν μπορούσα να αλλάξω έστω σε 50 προφίλ,με αποτέλεσμα να χάνει κυρίως πίσω σε άνεση.Γι αυτό ίσως και το Scross,μου φαίνεται ικανοποιητικά άνετο για τις δικές μου εμπειρίες (σίγουρα δεν είναι όπως το Kuga).
Στο θέμα των χώρων,εγώ είμαι 1.76-1.77 και γενικώς στην οικογένεια όλοι οι ενήλικες εκεί γυροφέρνουμε,οπότε δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα (βασικά,ούτε με τις Alfa και το Focus του πατέρα μου παλαιότερα) και γι αυτό οι χώροι του Suzuki μου φαίνονται ακόμη μεγαλύτεροι. Βέβαια,καταλαβαίνω πως οι πάνω από 1.80-1.85,θα βρουν δυσκολίες.
Γι αυτό όπως προείπαμε όλοι,το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις καλά ένα αμάξι σε όλα τα χαρακτηριστικά του και κυρίως σε αυτά που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα για σένα,πριν αποφασίσεις σε αγορά του. -
Καλημέρα σε όλους, μεχρι στιγμης εχω οδηγησει το nissan qashqai facelift ( σουπερ σε αισθηση το 1.2, φοβαμαι τα θεματα τριγμων), το ΚΙΑ Sportage 1.6 upgrade ( εκπληκτική ποιότητα μου αρεσε πιο πολυ απο το qq, φοβαμαι πολυ την κατανάλωση.. δεν θελω diesel), vitara 1.6 ( εννοιωθα στριμωγμένος, καλή κυληση) και αναμένω το 1.4 Scross.... ( δεν το βρίσκω για test ακομα.... θα δουν μου ειπαν που και ποτε). Ολα τα παραπάνω μου φανηκαν υπερ του δέοντως ανετα σε οτι αφορα την κυληση.... Δοκιμασα και το Duster αλλά δεν.... δεν μπορώ να ξεπεράσω το εσωτερικό του διακοσμο οσο καλο και για τα λεφτα του σουπερ και αν το λένε...
-
Ξεχασα και το 2008 με τα 82 αλογα.... ωραιο μεσα αλλά τρελα υπερτιμημενο.... ( για τα δικα μου δεδομενα).
-
Σε 1.4 boosterjet,ξέρει κανείς πως ανοίγει η τάπα του δοχείου διαστολής για να προσθέσουμε νερό και αντιψυκτικό αν χρειαστεί;
Ρωτάω,-γιατί όπως φαίνεται και στη φώτο-, είναι το πράσινο καπάκι το οποίο δεν είναι απλά βιδωμένο στο δοχείο ως συνήθως,αλλά συνδέεται με ένα μαύρο σωληνάκι με την τάπα του ψυγείου (δεξιά) και 1η φορά μου προκύπτει τέτοια περίπτωση. Κοίταξα το manual,αλλά δε με διαφώτισε.
***** Έχω σημειώσει με κόκκινα βελάκια ότι περιγράφω για να γίνω πιο σαφής.
-
Μοιάζει να είναι κουμπωτό, σαν να σηκώνεις το αυτάκι από μπροστά
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Μοιάζει να είναι κουμπωτό, σαν να σηκώνεις το αυτάκι από μπροστάΚι εμένα έτσι μου δείχνει,αλλά μόλις θα το κάνω,θα σηκωθεί το καπάκι μαζί με το σωληνάκι και γενικά δε φαίνεται πρακτικό,γιατί έτσι θα ζορίζεται το λάστιχο με κίνδυνο να μετατοπιστεί,να φθαρεί ή να κοπεί.
Αν όντως είναι έτσι,είναι σχεδιαστικό λάθος του εργοστασίου κατ'εμέ.
-
Δεν μου φαίνεται κάτι λάθος...πάρα πολλά αυτοκίνητα (όλα βασικά πιστεύω) έχουν αυτό το λαστιχένιο σωληνάκι σύνδεσης του δοχείου διαστολής με το ψυγείο. Απλά ανοίγεις το πράσινο καπάκι, δεν υπάρχει θέμα ζορίσματος. Εξάλλου πόσο συχνά το ανοίγεις....1 φορά το χρόνο το πολύ.
-
Νομιζω πως αν το ανοιξεις προς τα κατω δεν θα ζορισεις το μαυρο σωληνακι.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν μου φαίνεται κάτι λάθος...πάρα πολλά αυτοκίνητα (όλα βασικά πιστεύω) έχουν αυτό το λαστιχένιο σωληνάκι σύνδεσης του δοχείου διαστολής με το ψυγείο. Απλά ανοίγεις το πράσινο καπάκι, δεν υπάρχει θέμα ζορίσματος. Εξάλλου πόσο συχνά το ανοίγεις....1 φορά το χρόνο το πολύ.Φάνη,εγώ πρώτη φορά το βλέπω -κι έχω δει κι οδηγήσει αρκετές διαφορετικές μάρκες-.
Τέλοσπαντων,όπως λες,λογικά δεν θα χρειάζεται να το ανοίγεις συχνά (1-2φορές το χρόνο),αλλά έτσι κολλημένο το σωληνάκι πάνω στην τάπα που πρέπει να μπαινοβγαίνει δεν το είχα ξανασυναντήσει,γι αυτό με ξένισε κάπως. -
Ο χρήστης greemlin έγραψε:
Νομιζω πως αν το ανοιξεις προς τα κατω δεν θα ζορισεις το μαυρο σωληνακι.Τι εννοείς προς τα κάτω;
Εφ'όσον είναι κουμπωτό πρέπει να το ανασηκώσεις λίγο -έστω κι από την μια μεριά,την αριστερή- για να βγει. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
...δεν είναι απλά βιδωμένο στο δοχείο ως συνήθως,αλλά συνδέεται με ένα μαύρο σωληνάκι με την τάπα του ψυγείου (δεξιά) και 1η φορά μου προκύπτει τέτοια περίπτωση..Για δες αυτό...
https://www.quora.com/How-does-a-radiat ... -tank-work
SUZUKI SX4 SCROSS