-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
...δεν είναι απλά βιδωμένο στο δοχείο ως συνήθως,αλλά συνδέεται με ένα μαύρο σωληνάκι με την τάπα του ψυγείου (δεξιά) και 1η φορά μου προκύπτει τέτοια περίπτωση..
Για δες αυτό...
https://www.quora.com/How-does-a-radiat ... -tank-workΔεν διαφωνώ φίλε alnotas για το ότι έτσι δουλεύει το σύστημα ψύξης,αλλά με τη συνδεσμολογία.
Αν δεις και στο σχέδιο που παραθέτει το link, το σωληνάκι που ενώνει το δοχείο διαστολής με το ψυγείο,συνδέεται σε κάποιο σταθερό σημείο στο δοχείο κι όχι στην τάπα του δοχείου. -
Όχι, δεν είπα ότι διαφωνείς...
Και ναι, όντως, η διαφοροποίηση είναι στο σημείο έδρασης της επιστροφής (αν το λέω σωστά).
Προφανώς έτσι τους βγήκε σχεδιαστικά.
Θα σου έλεγα να μην 'μασήσεις' και να το ανοίξεις χωρίς ενδοιασμούς ΑΡΚΕΙ να έχεις κρύο κινητήρα. Γιατί, φαντάζομαι όσο κρυώνει ο κινητήρας υπάρχει περίπτωση ροής επιστροφής υγρών από το συγκεκριμένο σωληνάκι. -
Και ναι, όντως, η διαφοροποίηση είναι στο σημείο έδρασης της επιστροφής (αν το λέω σωστά).
Θα σου έλεγα να μην 'μασήσεις' και να το ανοίξεις χωρίς ενδοιασμούς ΑΡΚΕΙ να έχεις κρύο κινητήρα. Γιατί, φαντάζομαι όσο κρυώνει ο κινητήρας υπάρχει περίπτωση ροής επιστροφής υγρών από το συγκεκριμένο σωληνάκι.Προς το παρόν δεν έχει χρειαστεί,αλλά αν χρειαστεί,πάντα με κρύο κινητήρα.
Καλά χλμ. και καλές εξορμήσεις εύχομαι με τα Scross μας!
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Θα σου έλεγα να μην 'μασήσεις' και να το ανοίξεις χωρίς ενδοιασμούς ΑΡΚΕΙ να έχεις κρύο κινητήρα. Γιατί, φαντάζομαι όσο κρυώνει ο κινητήρας υπάρχει περίπτωση ροής επιστροφής υγρών από το συγκεκριμένο σωληνάκι.Προς το παρόν δεν έχει χρειαστεί,αλλά αν χρειαστεί,πάντα με κρύο κινητήρα.
Καλά χλμ. και καλές εξορμήσεις εύχομαι με τα Scross μας!
Είναι μια διαφορά που έχουν τα ιαπωνικά-κορεατικά (όχι όλα), με τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Η βασική βαλβίδα εκτόνωσης σε περίπτωση υπερθέρμανσης, είναι η μεταλλική με τα αυτάκια επάνω στο ψυγείο. Στα ευρωπαϊκά είναι η ειδική πλαστική τάπα στο σφαιρικό δοχείο νερού (δοχείο που αντέχει και μεγαλύτερες πιέσεις). Στα ιαπωνικά (με αυτό το σύστημα) το δοχείο είναι λεπτότερο και δεν δέχεται πίεση, είναι για υπερχείλιση. Για συμπλήρωμα ξεκουμπώνεις την πράσινη τάπα και προσθέτεις υγρό, ακόμα και με ζεστή μηχανή δεν έχεις πρόβλημα να ΄΄σκάσει΄΄ από την πίεση. Στα diesel sx4 όσοι έχουν, υπάρχει το σφαιρικό δοχείο.
-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Είναι μια διαφορά που έχουν τα ιαπωνικά-κορεατικά (όχι όλα), με τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Η βασική βαλβίδα εκτόνωσης σε περίπτωση υπερθέρμανσης, είναι η μεταλλική με τα αυτάκια επάνω στο ψυγείο. Στα ευρωπαϊκά είναι η ειδική πλαστική τάπα στο σφαιρικό δοχείο νερού (δοχείο που αντέχει και μεγαλύτερες πιέσεις). Στα ιαπωνικά (με αυτό το σύστημα) το δοχείο είναι λεπτότερο και δεν δέχεται πίεση, είναι για υπερχείλιση. Για συμπλήρωμα ξεκουμπώνεις την πράσινη τάπα και προσθέτεις υγρό, ακόμα και με ζεστή μηχανή δεν έχεις πρόβλημα να ΄΄σκάσει΄΄ από την πίεση. Στα diesel sx4 όσοι έχουν, υπάρχει το σφαιρικό δοχείο.
Γι αυτό παραξενεύτηκα.Σε Fiat,Lancia,Alfa,Ford,Seat και σε Νissan (Micra) και Ηyundai (i10) δεν το είχα δει.Σε Νissan Sunny τoυ 82' δεν θυμάμαι, γιατί ήμουν πιτσιρικάς,ήταν του πατέρα μου και δυστυχώς εδώ και 6μησι χρόνια δεν είναι πια κοντά μας για να μάθω.
Σ'ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, Έκτωρα.
-
Εννοουσα να εκμεταλευτεις το μποσικο που εχει το σωληνακι οταν το ανοιξεις και το περιστρέψεις προς τα κατω... θελει δοκιμη και ... Θαρρος!
-
Καλησπερα και Χρονια Πολλα στους εορταζοντες.Τελικα το θεμα με τα κλειδια που ειχα (δεν ξεκλειδωνε-κλειδωνε και δεν το εβρισκε το κλειδι για να εκκινηση) ηταν τελικα οπως φαινεται οι μπαταριες του τηλεχειριστηριου και ενω ειχα αλλαξει με νεες μπαταριες για 2 με 3 μερες δουλευαν αψογα μετα αρχιζαν τα θεματα.Πηγα σε ενα φιλο ηλεκτρονικο και μου εβαλε αλλες μπαταριες και εδω και 4 βδομαδες κανενα θεμα.Για να προλαβω καποιους αυτες που εβαζα ηταν καινουργιες απο καταστημα αλλα no name (china) και ενω ηταν full τα παιζανε σε λιγες μερες.
Φιλε Tkin 73 δεν μας εχεις πει τις διαφορες που ειδες απο την αλλαγη στην διασταση ελαστικων, επειδη τα δικα μου εχουν 36.000 χλμ και αρχιζω να ψαχνομαι λεω μηπως αλλαξω και διασταση μπας και δουμε αλλαγη λιγο στο κοπανημα του πισω αξονα...Νικος....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Καλησπερα και Χρονια Πολλα στους εορταζοντες.Τελικα το θεμα με τα κλειδια που ειχα (δεν ξεκλειδωνε-κλειδωνε και δεν το εβρισκε το κλειδι για να εκκινηση) ηταν τελικα οπως φαινεται οι μπαταριες του τηλεχειριστηριου και ενω ειχα αλλαξει με νεες μπαταριες για 2 με 3 μερες δουλευαν αψογα μετα αρχιζαν τα θεματα.Πηγα σε ενα φιλο ηλεκτρονικο και μου εβαλε αλλες μπαταριες και εδω και 4 βδομαδες κανενα θεμα.Για να προλαβω καποιους αυτες που εβαζα ηταν καινουργιες απο καταστημα αλλα no name (china) και ενω ηταν full τα παιζανε σε λιγες μερες.
Φιλε Tkin 73 δεν μας εχεις πει τις διαφορες που ειδες απο την αλλαγη στην διασταση ελαστικων, επειδη τα δικα μου εχουν 36.000 χλμ και αρχιζω να ψαχνομαι λεω μηπως αλλαξω και διασταση μπας και δουμε αλλαγη λιγο στο κοπανημα του πισω αξονα...Νικος....
Αρχές Οκτώβριου άλλαξα τα primacy 3 (215/50-17) με τα οποία είχα κάνει 58.000, είχαν ακόμα πέλμα, αλλά είχαν χάσει αρκετό μέρος από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους. Τα λάστιχα δεν είχαν περίεργες φθορές, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν ΄΄τρώει΄΄ λάστιχα.
Έβαλα τα crossclimate σε διάσταση 215/55-17. Έκανα λίγα χιλιόμετρα περίπου 500, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές σε στεγνό αλλά και στην προχθεσινή καταιγίδα. Δύο μείον: τιμή και ότι μαζεύει πετραδάκια λόγο της χάραξης όταν πατάς χωματόδρομο. -
Έκτωρα, στην άνεση βοήθησε ή μπα; Χρειαστηκε να πειράξεις κοντέρ και οδόμετρο; Είδες αποκλίσεις; Αν θες, πες μας και τη λυπητερή;)
-
Να ρωτήσω εάν κάποιος έχει πιέσει το αμάξι σε στροφές στο όριο τού και τι εντύπωση του έδωσε ?Δεν εννοώ σε ανοικτά κομμάτια (εθνική οδός)αλλά σε κλειστά τύπου ανάβαση βουνού κλπ.
-
[quote='ignantios']Να ρωτήσω εάν κάποιος έχει πιέσει το αμάξι σε στροφές στο όριο τού και τι εντύπωση του έδωσε ?Δεν εννοώ σε ανοικτά κομμάτια (εθνική οδός)αλλά σε κλειστά τύπου ανάβαση βουνού κλπ.[/q
Φιλε ignantios τον Φεβρουαριο του 2016 γυρνουσα απο Αθηνα και λογο των αγροτων εφαγα την ταλαιπωρια της ζωης μου.Οταν εφθασα Λαρισα η τροχαια τους εστελνε ολους απο Σαρανταπορο και λογο της ιδιοτητας μου με εδιωξαν προς Αγια πισω απο Τεμπη.Με τα λαστιχα μου καινουργια goodyear efficientgrip performance το εσκισα (παντα με τα δικα μου δεδομενα) δουλευοντας το με sport ή snow οταν εριχνε καρεκλες.Δεν ειδα κατι που δεν μου αρεσε φιλε πηγαινε εξαιρετικα...
**Εκτωρα **τα σκεφτομαι και εγω τα michelin crossclimate αλλα στην δικη του διασταση 205/50/17,παντως πριν 2 χρονια που ειχα ρωτησει η καλυτερη τιμη που βρηκα ηταν 560€.Τα λαστιχα μου εχουν 36.000 χλμ,απο πελμα ειναι οκ αλλα τα βλεπω λιγο ταλαιπωρημενα στα πλαινα τους και ενδιαμεσα στα αυλακια το ιδιο και αρχιζω να μπαινω σε σκεψεις...
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Φιλε ignantios τον Φεβρουαριο του 2016 γυρνουσα απο Αθηνα και λογο των αγροτων εφαγα την ταλαιπωρια της ζωης μου.Οταν εφθασα Λαρισα η τροχαια τους εστελνε ολους απο Σαρανταπορο και λογο της ιδιοτητας μου με εδιωξαν προς Αγια πισω απο Τεμπη.Με τα λαστιχα μου καινουργια goodyear efficientgrip performance το εσκισα (παντα με τα δικα μου δεδομενα) δουλευοντας το με sport ή snow οταν εριχνε καρεκλες.Δεν ειδα κατι που δεν μου αρεσε φιλε πηγαινε εξαιρετικα...
:Την ίδια αίσθηση μου έχει δώσει και εμένα Δεν το έχω πιέσει υπερβολικά αλλά όσο το έχω ,μου δείχνει ότι έχει πααααρα πολύ ακόμα να δώσει.Και προέρχομαι από αμάξι με coilovers XYZ και αρκετά στριφτερο.Δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ότι υστερεί πολύ ίσως πιο πολιτισμένη συμπεριφορά αλλά με αρκετές ικανότητες είχα βρει και ένα βίντεο που το έχουν βάλει σε πίστα κάτι Γερμανοί μαζί με πολλά ακόμη,και είχαν γράψει εξαιρετικές κριτικές για το στρίψιμο του.Με το κυριότερο'Για αυτόν που πήρε suv αλλά ήθελε gti το πλαίσιο αντέχει πολύ περισσότερα άλογα'Θα το βρω και θα το παραθέσω.
-
https://youtu.be/UGPZVFx4Ocg
Στα σχόλια του βίντεο γράφει αυτά που έγραψα παραπάνω,αν κάποιος γνωρίζει Γερμανικά μπορεί να το μεταφράσει. -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Φιλε ignantios τον Φεβρουαριο του 2016 γυρνουσα απο Αθηνα και λογο των αγροτων εφαγα την ταλαιπωρια της ζωης μου.Οταν εφθασα Λαρισα η τροχαια τους εστελνε ολους απο Σαρανταπορο και λογο της ιδιοτητας μου με εδιωξαν προς Αγια πισω απο Τεμπη.Με τα λαστιχα μου καινουργια goodyear efficientgrip performance το εσκισα (παντα με τα δικα μου δεδομενα) δουλευοντας το με sport ή snow οταν εριχνε καρεκλες.**Δεν ειδα κατι που δεν μου αρεσε φιλε πηγαινε εξαιρετικα... **:)
:Την ίδια αίσθηση μου έχει δώσει και εμένα Δεν το έχω πιέσει υπερβολικά αλλά όσο το έχω ,μου δείχνει ότι έχει πααααρα πολύ ακόμα να δώσει.Και προέρχομαι από αμάξι με coilovers XYZ και αρκετά στριφτερο.Δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ότι υστερεί πολύ ίσως **πιο πολιτισμένη συμπεριφορά αλλά με αρκετές ικανότητες είχα βρει και ένα βίντεο που το έχουν βάλει σε πίστα κάτι Γερμανοί μαζί με πολλά ακόμη,και είχαν γράψει εξαιρετικές κριτικές για το στρίψιμο του.**Με το κυριότερο'Για αυτόν που πήρε suv αλλά ήθελε gti το πλαίσιο αντέχει πολύ περισσότερα άλογα'Θα το βρω και θα το παραθέσω.
Το έχω 3μησι μήνες.Στον 1ο μήνα,-δεν είχα τελειώσει με το ροντάρισμα ακόμη κι επομένως μέσα σε λογικά πλαίσια-,χρειάστηκε να γυρίσω εκτάκτως Αθήνα από το δρόμο της Σκάλας Ωρωπού (για όσους γνωρίζουν με αρκετά στριφτερά κομμάτια) και με το κουμπί στο sport,τα πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο.
https://youtu.be/UGPZVFx4Ocg
Στα σχόλια του βίντεο γράφει αυτά που έγραψα παραπάνω,αν κάποιος γνωρίζει Γερμανικά μπορεί να το μεταφράσει.Το έχω δει το βιντεάκι.Είναι το αυτόματο Scross -που ίσως είναι κι ένα μείον για την πίστα- κι αν δεις και τα υπόλοιπα βίντεο από το κανάλι τους,είναι καλύτερο από το Mokka και χτυπάει στα ίσια το Q2.Αρκετά καλή επίδοση.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Το έχω δει το βιντεάκι.Είναι το αυτόματο Scross -που ίσως είναι κι ένα μείον για την πίστα- κι αν δεις και τα υπόλοιπα βίντεο από το κανάλι τους,είναι καλύτερο από το Mokka και χτυπάει στα ίσια το Q2.Αρκετά καλή επίδοση.
Είχα πει ότι δεν θα πάρω ποτέsuv-crossover.Οταν το είχα πρωτο οδηγησει...είπα 'ώπα κάτι έχουμε εδώ'. Μετά είδα ότι βίντεο υπάρχει και ότι review.Ολοι κατέληγαν στο συμπέρασμα'πολύ καλό κράτημα'.Ο πωλητής μου έλεγε 'πάρτο είναι τρένο' .Ρε συ του έλεγα τρέχω , στρίβω δεν είμαι νορμάλ οδηγός.!' Δεν τον είχα πολυπιστεψει λόγω ιδιότητας.Αλλα εχθές το βράδυ σε κάτι κλειστά κομμάτια με εντυπωσίασε πραγματικά.
-
Τελικά ο ημιάκαμπτος, για να καταλάβω, έχει ως μόνο μείον την άνεση; Θέλω να πω, αν υποθετικά υπήρχαν 2 εκδόσεις του ίδιου αυτοκινήτου, και στο μόνο που διέφεραν ήταν η πίσω ανάρτηση, η μία με ημιάκαμπτο και η άλλη με ψαλίδια, θα είχαν τα ίδια κρατήματα;
-
Τελικά ο ημιάκαμπτος, για να καταλάβω, έχει ως μόνο μείον την άνεση; Θέλω να πω, αν υποθετικά υπήρχαν 2 εκδόσεις του ίδιου αυτοκινήτου, και στο μόνο που διέφεραν ήταν η πίσω ανάρτηση, η μία με ημιάκαμπτο και η άλλη με ψαλίδια, θα είχαν τα ίδια κρατήματα;Όχι, το θέμα της άνεσης είναι, ας πούμε, παρελκόμενο, οι πολλαπλοί το βασικό που κάνουν είναι να κρατάνε τον τροχό/ελαστικό σε καλύτερη επαφή με το δρόμο.Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν περισσότερους βαθμούς ελευθερίας, και άρα μπορούν να φέρνουν περισσότερο πέλμα του ελαστικού σε επαφή με το οδόστρωμα.
-
Να ρωτήσω την γνώμη σας,,,,τελικά αξίζει η μικτή ασφάλεια για τον πρώτο χρόνο της απόκτησης του S-Cross η όχι ?
-
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι η συμπεριφορά του σε δρόμους με στροφές, αυτό αναφέρεται σε πολλές δημοσιογραφικές δοκιμές αλλά και από προσωπικές εμπειρίες ιδιοκτητών. Υπάρχει τεστ του περιοδικού DRIVE, τεύχος 220 Φεβρουάριος 2015, όπου σε τεστ οδικής συμπεριφοράς 15 crossover, ένα δικίνητο SX4 diesel, παίζει στην πρώτη τριάδα με MERCEDES GLA & MINI Countryman, αμφότερα τετρακίνητα.
Όσον άφορα την αλλαγή ελαστικών, σε 215/55-17, οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι το αυτοκίνητο ψηλώνει και οπτικά και κατά την επιβίβαση, όπου αισθάνεσαι την διαφορά. Το κοντέρ είναι πολύ κοντά στα πραγματικά χιλιόμετρα, στα 100 του κοντέρ, τα πραγματικά βάση του gps είναι 98. Υπάρχει μια διαφορά στο οδόμετρο, έχω μετρήσει ότι όταν το οδόμετρο δείχνει ότι έχεις διανύσει 100 χιλ, στο οδόμετρο του gps δείχνει ότι έχεις κάνει περίπου 102. Στο δρόμο δεν αισθάνεσαι ότι το αυτοκίνητο έχει χάσει σε δύναμη, λόγο της ροπής του κινητήρα. Σίγουρα υπάρχει κάποια διαφορά, αφού η περίμετρος του ελαστικού αυξάνει κατά 5% περίπου, σε σχέση με τα ελαστικά 205/50-17, η οποία όμως περνά απαρατήρητη. Τώρα σε ποιο υποκειμενικές κρίσεις, που έχουν σχέση και με την ποιότητα των ελαστικών, η κατανάλωση αυξάνει ελάχιστα, αλλά αυτό έχει σχέση και με την μεγαλύτερη κάλυψη χιλιομέτρων που κάνουν τα νέα ελαστικά, η οδική συμπεριφορά δεν αλλάζει ή καλύτερα βελτιώνεται, αλλά στο βασικό ζήτημα της άνεσης υπάρχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με την ήδη βελτιωμένη που είχα με τα ελαστικά 215/50-17, με πίεση στα 2,1 bar, λόγο των χαρακτηριστικών των συγκεκριμένων ελαστικών, εντυπωσιάζεσαι με τον τρόπο που περνά σαμαράκια, χαντάκια ή μπαλώματα. Νιώθεις ποιο άνετο πάτημα και μικρότερη ταλάντωση, χωρίς ενοχλητικά χτυπήματα. Εάν μειώσω και άλλο την πίεση θα βελτιωθεί και άλλο η άνεση, αλλά αυτή την στιγμή με καλύπτει απόλυτα, καθώς το αυτοκίνητο το οδηγώ, συνήθως με φορτίο και σχετικά γρήγορα. Είναι νωρίς ακόμα για τελικά συμπεράσματα, αλλά χθες που πήγαμε με φίλους στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης, κάνοντας γύρω στα 200 χιλ σε επαρχιακό δρόμο με ψιλόβροχο και λίγο άγριο χωματόδρομο, το καταυχαριστήθηκα και δεν ήθελα να κατέβω. Κόστος των συγκεκριμένων ελαστικών 700 €.
-
Ο χρήστης john333 έγραψε:
Να ρωτήσω την γνώμη σας,,,,τελικά αξίζει η μικτή ασφάλεια για τον πρώτο χρόνο της απόκτησης του S-Cross η όχι ?Γενικα μιλώντας πάντα η μικτή ασφάλεια ειναι καλύτερη. Με μεγάλη απαλλαγή σε καλύπτει για χοντρή ζημιά και με μικρή δίνει πολιτισμό. Οτι και να γινει δεν θα σκάσεις.
Εγω προσωπικα πάντα είχα μικτή σε ολα τα αμάξια ειδικά οταν ηταν καινούργια.
Αξίζει το κόστος. Σε τέτοια θέματα δεν υπάρχουν τσιγκουνιές.
Αλλα βέβαια στη χώρα που όσοι τελικά ασφαλίζουν το όχημα τους ζητάνε την πιο απλή απλα για να ειναι οκ με την τροχαία καταλαβαίνεις οτι η συζήτηση για μικτή ακούγεται απίστευτη πολυτέλεια
SUZUKI SX4 SCROSS