-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Όχι, ποιοτικό δεν το λες. Για την ακρίβεια, φθηνοκατασκευή θα την χαρακτήριζα. Βρες ένα scross, κλείσε το πορτ μπαγκάζ και δες πώς ταλαντώνεται το σημείο της πόρτας ακριβώς κάτω από την πινακίδα. Απαράδεκτο. Πιάσε την πλάτη των καθισμάτων. Φθήνια. Βαμμένα μπλε πλαίσια στο καντράν, άλλο μπλε σε ράδιο και κλίμα, και άσπρο καντράν και κόκκινοι φωτισμένοι όλοι οι διακόπτες τη νύχτα. Τι να λέμε..Έπεσα πάνω σε αυτήν την προ 2.5 μηνών δημοσίευση και θα θελα να κάμω ένα σχόλιο.
Αγαπητέ φίλε, έχω μια ερώτηση. Όλα τα παραπάνω που γράφεις είναι απευθείας ορατά όταν πάει κάποιος να δει το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπία. Αν τα είδες και ένιωσες τόσο άσχημα, ποιος ο λόγος να αγοράσεις αυτό το αυτοκίνητο.
Επί της ουσίας των σχολίων διαφωνώ. Όπως έγραψα κι εγώ, τα πλαστικά του δεν είναι κορυφαίας ποιότητας όπως του BMW X1 που οδηγεί η σύζυγός μου αλλά σίγουρα δεν είναι φθηνοκατασκευή. Μάλλον κάπως old-fashioned όπως του Mitsubishi ASX θα λεγα.Αλλά όχι κάτι που να σε κάνει να νιώθεις απογοήτευση. Όπως προείπα πάντως, τα θέματα που αναδεικνύεις είναι ορατά στην πρώτη επίσκεψη.Κι ένα γενικό σχόλιο. Πολλοί φίλοι αναφέρουν το τρίξιμο από το τζάμι. Μάλιστα κάποιος αναγκάστηκε να κάνει ολόκληρη πατέντα εκεί που κουμπώνει η πόρτα ( )
Το δικό μου μοντέλο δεν έχει κανέναν τρίξιμο, θόρυβο ή συντονισμό όπως δεν είχα ούτε στο test drive. Και μιας και όλα τα μοντέλα της Ευρώπης προέρχονται από την ίδια γραμμή παραγωγής. θαρρώ πως τα μοντέλα του 2016 μάλλον διόρθωσαν τα ζητήματα στα οποία αναφέρεστε. -
Αγοράζοντας το αυτοκίνητο, συμφώνησα και μου έδωσαν κουπόνι για αγορά χειμερινών ελαστικών της επιλογής μου, αξίας μέχρι 500 ελβετικά φράγκα. Προϋπόθεση να τα τοποθετήσω στους ίδιους που χρεώνουν 25 φράγκα το ελαστικό σε σχέση με τα 15-20 άλλων συνεργείων.
Έχω καταλήξει λοιπόν στο παρακάτω ελαστικό, παρόλο που δεν ξανάχω δοκιμάσει Nokian ποτέ. -
1500 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο βγάζει αυτονομία 800 χιλιόμετρα με 98αρα βενζίνη. 70% αυτοκινητόδρομος (90-120km/h) και 30% πόλη.
Πολύ κοντά στο τι δίνει ο κατασκευαστής για συνδυασμένο κύκλο (5.9l/100km)
Αρκετά καλό νούμερο αν σκεφτεί κανείς πως έχει κάνει μόλις 1500 χιλιόμετρα και ακόμη στρώνει.Κατά τα άλλα τίποτα που να με ενοχλεί μέχρι τώρα πέραν του υπερβολικά ελαφριού τιμονιού που πρέπει να το συνηθίσεις για να νιώθεις 100% ασφάλεια
-
Γυπαετέ κάτι ξεφεύγει από το αετίσιο μάτι σου..
Εάν πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τον λόγο για τον οποίο το αγόρασα, ρώτα τον lagman που ακριβώς κάτω από το σχόλιό μου εκείνο έγραψε:
Re: SUZUKI SX4 SCROSS
Δημοσίευσηαπό lagman » 04 Ιαν 2016 20:22
Ησουν κατατοπιστικοτατος φιλε και σ' ευχαριστω για τον χρονο σου..Εχω σχηματισει ηδη μια εικονα και το επομενο βημα θα ναι η προσωπικη επαφη μαζι του..Οπως και να χει, τα ζυγισες τα πραγματα και συνειδητα εκανες την επιλογη σου αυτη...Ευχομαι να το χαρεις οσο δεν παει και δω θα μαστε να τα λεμε!Κατά τα λοιπά το ο τριγμός στο παράθυρο έχει γίνει ανυποφόρος και περιμένω το 1ο service σε 2 μήνες για να λυθεί ενώ έχει αρχίσει να σκάει και το ταμπλό στο σημείο που έχει ειπσημάνει και κάποιος ακόμη εδώ μέσα (σε μικρότερο βαθμό βέβαια).
Τα καλά στοιχεία του αυτοκινήτου είναι στη θέση τους (η ονομαστική κατανάλωση κολλημένη @5.2 με την πραγματική στα @~5. και 13.000 χλμ κύλησαν ευχάριστα.
-
5.8 είναι το νούμερο με χαμόγελο...
-
Φιλε luckies σε ποιο σημειο εχει αρχισει να σκαει το ταμπλο ? Η καταναλωση και σ' εμενα ειναι απο 5.2 μεχρι 6 λιτ και αυτο παιζει αναλογα τις διαδρομες....
-
Ο χρήστης g_kor06 έγραψε:
Εννοώ όντως την λειτουργία των Day Lights την οποια και απενεργοποιησα πηγαίνοντας βόλτα
μέχρι σε ενα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki.είσαι παράνομος τοτε φίλε μου βάση νομοθεσίας και ευρωπαϊκής ένωσης.
Ξέρει κάποιος αν το S-Cross διαθέτει αναλογικό ή ψηφιακό σύστημα έλεγχου του συστήματος ελέγχου
των χειριστηρίων του τιμονιού ??
Σκέφτομαι να βάλω ένα Universal 2dim multimedia unit & θελω να δω αν χρειάζεται να πάρω εξτρα αντάπτορα για να λειτουργούν τα χειριστήρια του τιμονιου.αν βγάλεις άκρη ενημέρωσε και εδώ γιατί έχω και εγώ καιρό που το ψάχνω.
όλοι οι υπόλοιποι που ζαλίζεστε ακόμη με τους τριγμούς στο παράθυρο γιατί δεν πάτε μέχρι την αντιπροσωπεία να σας αλλάξουν ενα γρύλο εντός εγγύησης να ξεμπερδεύετε?εγω πιο μάγκας ήμουνα?
-
Μαγκας ισως εισαι τυχερος δεν ξερω γιατι κ αλλοι αλλαξαν γρυλο παραθυρου και μετα απο μερες ειχαν το ιδιο θεμα...Εγω παντως που πηγα Suzuki μου ειπαν οτι δεν ειναι απο τον γρυλο αλλα θα μπορουσα να τους βαλω να τους αλλαξουν...αρα εγω δεν ειμαι μαγκας....(ελπιζω να μην παρεξηγηθεις οπως αλλος φιλος με το χιουμορ)
-
Έχετε τρίξιμο στο παράθυρο, πότε;
Σε υψηλές ταχύτητες; -
Φιλε μου το τριξιμο το ειχα απο την αρχη και οταν το παραθυρο ηταν 2-3 εκ. ανοιχτο αλλα κλειστο και με ταχυτητα 120χλμ ετριζε επανω αριστερα....Εβαλα ανεμοθραυστες (θα τους εβαζα ετσι κ αλλιως) και δεν εχω τριξιμο παρα μονο οταν το βλεπει πολυ ωρα ο ηλιος...
-
Ξέρω ότι δεν φαίνεται καλά και ότι μπορεί να κατηγορηθώ για υπερβολή αλλά πιστέψτε με πρόκειται για την εμβρυακή κατάσταση της φώτο που φαίνεται στη σελίδα 64 του σχολίου του robotech.
-
Πώς σηκώνω φώτο;;
-
-
Οκ, το βρήκα.
Εδώ το ταμπλό
Εδώ το ηχείο του συνοδηγού
Και εδώ η κολόνα του οδηγού
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Μαγκας ισως εισαι τυχερος δεν ξερω γιατι κ αλλοι αλλαξαν γρυλο παραθυρου και μετα απο μερες ειχαν το ιδιο θεμα...Εγω παντως που πηγα Suzuki μου ειπαν οτι δεν ειναι απο τον γρυλο αλλα θα μπορουσα να τους βαλω να τους αλλαξουν...αρα εγω δεν ειμαι μαγκας....(ελπιζω να μην παρεξηγηθεις οπως αλλος φιλος με το χιουμορ)σιγα μη παρεξηγήσω... αν ήταν οτι λέμε και γράφουμε να τα περνούμε στα σοβαρά...το κάψαμε...
τι να σου πω ρε σι..δεν ξέρω...εγω με το που πήγα στην αντιπροσωπεία και τους είπα εχω αυτό αμέσως ο μηχανικός μου λέει είναι ο γρύλος.το είχαμε και με το sx4 μου ειπε...τον αλλάξανε χωρίς καν να τους πω και όλα καλα...luckies
ετσι είναι και εμένα το ταμπλο φίλε μου...το παρατήρησα αμέσως οταν πήρα το αμαξι.οπως επίσης οταν παρέλαβα δεν ηταν κουμπωμένο καν το ταμπλό απο την πλευρά του οδηγού.δηλαδή για να καταλάβετε στο τζαμακι του κοντέρ μπροστά απο το τιμόνι έβαζα χέρι μεσα
οταν πήγα να το κουμπώσουν μου είπαν οτι ειχαν αλλα 2 που ηρθαν ετσι...τι να πεις -
Να πεις kostask1, να πεις..
20κ εδωσες και οσο λιγα και αν ειναι για αυτα που πηρες εχεις δικαιωμα να ζητας τα αυτονοητα: Ενα σωστα συναρμολογημενο αυτοκινητο.
Κι εδω να τα πεις και στη suzuki να τα γραψεις, οπως θα κανω κι εγω εαν δεν διορθωθει το παραθυρο. Αλλαξαν θα πεις οι καιροι αλλα κανενας Ιαπωνας δεν θα ενιωθε βολικα με αυτα ακομα και σημερα..
-
Και στο δικο μου εχουν ανοιξει κα τα 2 ηχεια αλλα κ στην μεση του ταμπλο εκεινη η μπουρδα που δεν καταλαβα ποτε γιατι τι εβαλαν( δεν ειναι ηχειο) τριζει το καλοκαιρι με το αναψω το clima...Οταν παω για να τσεκαρουν το clima θα τους πω να τα δουν....
-
Καλημέρα!
Και το δικό μου δεξί ηχείο είναι όπως στη φώτο. Όσον αφορά το άνοιγμα στο κέντρο πήγα αντιπροσωπεία και μου είπαν πως άλλαξαν όλο το πλαστικό. Δεν ξέρω ακριβώς ποιο από όλα, δεν έχω μάθει καλά τη γλώσσα (Τσεχία) και ξινίζουν όταν μιλάς αγγλικά. Το ενοχλητικό σε εμένα είναι ότι από εκεί έβγαινε ένα εκνευριστικό τσικ σε κάθε ανωμαλία του δρόμου. Μετά την αλλαγή σίγουρα επανήλθε οπτικά αν και δεν είναι τέλειο. Ο ήχος εξαφανίστηκε για μερικές εβδομάδες αλλά ξεκίνησε πάλι. Έχω παρατηρήσει ότι ακουγόταν κυρίως με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Τώρα που γλύκανε ο καιρός δεν το ακούω τόσο συχνά. -
Πλήρωσες για το πλαστικό ή το περιλαμβάνει η εγγύηση;
-
Έχει αγοράσει κανένας διαχωριστικό καμπίνας-χώρου αποσκευών; Έρχονται διακοπές και οι ανάγκες είναι αυξημένες. Και σίγουρα δεν θέλω να δώσω 200 Ευρώ, ούτε έχω σκύλο..
https://www.caraccessoriesplus.co.uk/pr ... -61M48-000
Μπαγαζιέρα του χρόνου.
Επίσης, από τις ατελείωτες κλωτσιές της μικρής στην πίσω πόρτα (εσωτερικά) έχει φθαρεί (λερώσει σφόδρα) το πλαστικό. Έχει κανείς υπόψη του κάποιο άλειμμα που μπορεί να κάνει δουλειά;
Thanx
SUZUKI SX4 SCROSS