-
Εγω διαβαζωντας τις 3 σελιδες και φυσικα τα ποστ του ενδιαφερομενου θα πηγαινα προς καποια καλη εκδοση του 308 καθοτι πιο φρεσκο απο τη c4 και πιο ομορφο στα δικα μου ματια.. Δευτερη επιλογη και δοκιμασμενη αυτα τα χρονια τη c4. Στο megane δε τη παλευω με το εσωτερικο οπως και ΙΔΙΩΣ στο clio. Τα premium για τη χρηση που προοριζεται δε νομιζω οτι ειναι τοσο καλη ιδεα. Θα κοιταζα 100% και την alfa romeo giulietta αν και δεν ειναι τοσο ανετη αλλα ειναι πιο οδηγοκεντρικη...
Κριμα να μη βγαινει υδροπνευματικη και diesel η c5.. θα εκανες μια μικρη παραχωρηση στις επιδοσεις αλλα θα ησουν πραγματικα ατσαλακωτος.
-
Συμφωνώ και εγώ για το 308 με Έμα εσωτερικό benchmark για την κατηγορία....αλλά θα σου θυμισω νονέ οτι εκδοση για έκδοση μπορεί να φτασει και τα 4 με 5 χιλιαδες ευρώ. Στο C4 με 18 χιλιαδες παίρνεις αυτόματο με όλα τα απαραίτητα μέσα. Στο 308 για κάτι αντίστοιχο μιλάμε για 22+ και σε αυτό το segment έχει αφενός και αλλους και ίσως ικανότερους παίκτες αλλά και μιλάμε για μια διαφορα που στην περιπτωση του γιατρού είναι το diesel του για 60 εβδομαδες....not bad at all!
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
Ισχυει αυτο το τελευταιο καθοτι και φρεσκαδουρα το λιονταρι και το βαρανε...
-
Το megane οπως κ να το κανεις ειναι μικρομεσαιο και το clio μικρο με οτι αυτο συνεπαγεται. Παρολα αυτα κ το clio ταξιδευει πολυ καλα. Σε εθνικη κρατα ταχυτητες μεχρι τα 170 ανετα χωρις να σε φοβιζει η να σου δημιουργει ανασφαλεια. Αεροδυναμικοι θορυβοι αρχιζουν να γινονται ενοχλητικοι μετα τα 160-170.
-
kia ceed?
-
Λοιπόν να σε μπερδέψω λίγο, εφόσον θέλεις φθηνά σέρβις και πιστεύω και αξιοπιστία δες και το Skoda Octavia ή rapid. Αν χρειαστείς κάτι υπάρχει τεχνογνωσία λόγω των ταξί και δεν θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο αν χρειαστεί κάτι, όπως επίσης διαθέσιμα ανταλλακτικά από πολλές πηγές και εκτός αντιπροσωπείας και σέρβις σε λογικές τιμές. Επίσης θα μπορούσες να σκεφτείς να ξεφορτωθείς το μεγάλο και να κρατήσεις το μικρό οπότε να περιορίσεις τα πάγια σου γενικά (1 μεσαίο και ένα μικρό αντί για 2 μεσαία) άσε που από ότι κατάλαβα δεν το πουθέλεις το Audi.
-
+1 για το rapid. Το είδα προχθές, και ειδικά αυτό το spaceback ήταν πολύ ωραίο.
-
Ας κοιταξει και για λεον και νεο toledo.
-
Ναι το rapid σε 5πορτο φαινεται πανεμορφο, ιδιαιτερα με την μαυρη ηλιοροφη σε ασπρο χρωμα, ειναι εξαιρετικο.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
+1 για το rapid. Το είδα προχθές, και ειδικά αυτό το spaceback ήταν πολύ ωραίο.Αχωνευτο γενικως και ειδικως για εμενα. Χιλιες φορες octavia.. πολυ καλυτερο παντου.
-
Γούστα είναι αυτά. Πάντως το Octavia μου φάνηκε τεράστιο. Αν χρειάζεται κάποιος τους χώρους οκ, αλλά κατά τα άλλα το rapid σαν πιο μαζεμένο και ιδιαίτερα το 5πορτο μου φάνηκε ιδιαίτερα όμορφο σε γραμμές.
-
Ανάμεσα σε c4 και 308 θα επέλεγα το πρώτο, όχι γιατί το έχω και μου αρέσει, αλλά για την τιμή του σε σχέση με το δεύτερο, και εν γένει με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Το 308 είναι ποιο φρέσκο βέβαια και ποιο όμορφο για μένα εξωτερικά. Το παν είναι να σου αρέσει εμφανισιακά που είναι κάτι υποκειμενικό βέβαια. Γιατί εμένα μια αρέσει το v40 cross της volvo αλλά δεν είχα τα χρήματα για να το αποκτήσω
Από το LG-E975 Tapatalk
-
μιας και θα γράφεις πραγματικά πολλλλλα χλμ .... θα κοίταζα τα 3 παρακάτω, με την σειρά που τα γράφω, αν σε φτάνουν τα οικονομικά σου.
- V40 D4 με τον νέο VEA μοτέρ 2.0 181Hp και κατανάλωση 3.3 λτ/100 85g
- megane 1.6D 130Hp 4lt/100 104g
- civic 1.6D 120Hp 3,6lt/100 94g
δεν ξέρω πόσο φθηνότερο είναι το C4 hdi, αλλά αν δεν μπορούσα να διαθέσω περισσότερα θα ήταν το 'κάτω' όριο.
και μιας και θα είσαι τοοοσες ώρες στο τιμόνι, επιλέγοντας και στα 3, τον περισσότερο εξοπλισμό ασφαλείας που μπορώ να πληρώσω.
θα απέρριπτα τα sport αφού θα κουράζουν για αυτή τη χρήση, θα απέρριπτα τα VAG με τον 1.6tdi, νομίζω πολύ παλιό μοτέρ, θα απέρριπτα τα Merc με τον 1.5dci, θα απέρριπτα πιο μικρά αυτοκίνητα μιας και δεν θα κάνουν τόσο άνετο ταξίδι και δεν είναι τόσο ασφαλή στην κακιά στιγμή, ειδικά με αρκετά χλμ.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μιας και θα γράφεις πραγματικά πολλλλλα χλμ .... θα κοίταζα τα 3 παρακάτω, με την σειρά που τα γράφω, αν σε φτάνουν τα οικονομικά σου.- V40 D4 με τον νέο VEA μοτέρ 2.000cc 191Hp και κατανάλωση 3.3 λτ/100 85g
- megane 1.6D 130Hp 4lt/100 104g
- civic 1.6D 120Hp 3,6lt/100 94g
και μιας και θα είσαι τοοοσες ώρες στο τιμόνι, επιλέγοντας και στα 3, τον περισσότερο εξοπλισμό ασφαλείας που μπορώ να πληρώσω.
θα απέρριπτα τα sport αφού θα κουράζουν για αυτή τη χρήση, θα απέρριπτα τα VAG με τον 1.6tdi, νομίζω πολύ παλιό μοτέρ, θα απέρριπτα τα Merc με τον 1.5dci, θα απέρριπτα πιο μικρά αυτοκίνητα μιας και δεν θα κάνουν τόσο άνετο ταξίδι και δεν είναι τόσο ασφαλή στην κακιά στιγμή, ειδικά με αρκετά χλμ.
Φυσικα μιλάς για τις θεωρητικές χαμηλότερες καταναλωσεις. Οι πραγματικές μέσες ειναι απο 15 ως 30% ανάλογα με την ειλικρίνεια των εταιρειών. Συμφωνα με τις στατιστικές οι Γερμανοί ειναι οι πλέον αναξιόπιστοι στα νούμερα που δινουν.
-
οι καταναλώσεις είναι θεωρητικές, για όλους και το ίδιο ειλικρινές αφού οι συνθήκες του test είναι ίδιες για όλους (με μια μικρή επιφύλαξη που έχει να κάνει με την παράμετρο αεροδυναμική αντίσταση, που στις τυποποιημένες μετρήσεις νομίζω ότι δεν το λαμβάνουν υπόψιν .... αν η κατανάλωση είναι το παν, ψάχνεις & στο spritmonitor ... αλλά κι εκεί η σειρά κατάταξης θα είναι η ίδια με αυτή την θεωρητική εργοστασιακή +Χ% πάνω κάτω για όλα τα οχήματα για παρόμοιες συνθήκες (χρήσης/κλίματος/ελαστικών).
για πάνω από 250.000χλμ που κρατάω στατιστικά σε διάφορα οχήματα ... και σε μικτή διαδρομή που δεν έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως αυτοκινήτου ... προσωπικά είμαι +15% από την μικτή που δίνει ο κατασκευαστής. Η γυναίκα μου αντίστοιχα είναι +30% χωρίς να πηγαίνει πιο γρήγορα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
οι καταναλώσεις είναι θεωρητικές, για όλους και το ίδιο ειλικρινές αφού οι συνθήκες του test είναι ίδιες για όλους (με μια μικρή επιφύλαξη που έχει να κάνει με την παράμετρο αεροδυναμική αντίσταση, που στις τυποποιημένες μετρήσεις νομίζω ότι δεν το λαμβάνουν υπόψιν .... αν η κατανάλωση είναι το παν, ψάχνεις & στο spritmonitor ... αλλά κι εκεί η σειρά κατάταξης θα είναι η ίδια με αυτή την θεωρητική εργοστασιακή +Χ% πάνω κάτω για όλα τα οχήματα για παρόμοιες συνθήκες (χρήσης/κλίματος/ελαστικών).για πάνω από 250.000χλμ που κρατάω στατιστικά σε διάφορα οχήματα ... και σε μικτή διαδρομή που δεν έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως αυτοκινήτου ... προσωπικά είμαι +15% από την μικτή που δίνει ο κατασκευαστής. Η γυναίκα μου αντίστοιχα είναι +30% χωρίς να πηγαίνει πιο γρήγορα.
Οι στατιστικές παλι λένε οτι δεν ειναι ολοι το ίδιο ειλικρινείς, γι αυτο απο το 2018 θα αλλάξει και θα αυστηροποιηθούν τα κριτήρια για να μην κανει ο καθένας οτι του γουστάρει. Σε αυτη την αλλαγη των προδιαγραφών τόσα χρονια αντιδρούν οι Γερμανοί ! Γιατι ? συμφωνα με τις στατιστικές η ποιο αναξιόπιστη εταιρεία στα νούμερα των καταναλωσεων ειναι η bmw . Aκολουθουν audi k mercedes! Οι Γερμανοί πέφτουν εξω απο 30 ως 25%! Ποιο αξιόπιστη η νισσαν με 15%
-
sorry για το off topic, για ενημέρωση, έχεις κάποια 'μελέτη' (λινκ) που να περιγράφει τα παραπάνω.
Φαντάζομαι ότι απ το 2018 θα αλλάξει κάτι έτσι ώστε οι κατασκευαστές πχ ....
να μην επιλέγουν τις σχέσεις μετάδοσης σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο
να παίζει ρόλο η αεροδ αντίσταη
να γίνονται οι μετρήσεις όχι με το min των λαδιών κτλ ....κτλ κτλ -
7+ η κατανάλωση του v40 με τα 191hp συμφώνα με το spritmonitor.
-
δεν είναι με το VEA μοτέρ αλλά με το παλίο 5cyl μοτέρ .... τo D4 μοτέρ που έχει είναι με 177Ηp
νομίζω ότι αυτά με το DRIVE-E, VEA μοτέρ +8ρι ASIN (ΜΥ2015) δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στις εκθέσεις. Αναμένονται από στιγμή σε στιγμή. Όπως και να έχει θα είναι πιο οικονομικό πχ, από το V40 1.6D2 psa/ford 115Hp
εδώ http://www.volvoclub.gr/forum/viewtopic ... &start=135 είχε ανεβάσει ο Zeus, κάποια τεχνικά χαρακτ, από τα νέα μοτέρ ... που απ ότι φαίνεται θα είναι μόνο 2.0λτ
-
Εχεις δίκιο. Πρόκειται για το 5κυλινδρο. Αλλα και παλι είναι 2000cc. Δεν νομιζω οτι κανει για την περίσταση.
Νεο diesel για πολλά χλμ