-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η ορθοδοξια ειναι γεματη ειδωλολατριες, απο εικονες που τις φιλανε, μεχρι μουμιες που τις προσκυνανε.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Το εικονοφιλιμα ειναι ως δειγμα πιστης στην αγιοσυνη του εικονιζομενου,το ιδιο γινεται και με τα σκινωματα...........προσωπικα δεν το θεωρω αιρετικο/ειδωλολατρικο
Ομως αυτα με τα λιβανισματα,τις μισες ευχες και και και ειναι απο αλλες εποχες διχως αμφιβολια...http://el.wikipedia.org/wiki/Ε�% ... E%AF%CE%B1
-
ε ναι προφανως απλα αλλαζουμε το νοημα της εικονολατρειας και τσουπ καθαρη πιστη
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η ορθοδοξια ειναι γεματη ειδωλολατριες, απο εικονες που τις φιλανε, μεχρι μουμιες που τις προσκυνανε.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Το εικονοφιλιμα ειναι ως δειγμα πιστης στην αγιοσυνη του εικονιζομενου,το ιδιο γινεται και με τα σκινωματα...........προσωπικα δεν το θεωρω αιρετικο/ειδωλολατρικο
Ομως αυτα με τα λιβανισματα,τις μισες ευχες και και και ειναι απο αλλες εποχες διχως αμφιβολια...Οχι μαστορα, η συντριπτικη πλειοψηφια αυτων που φιλανε εικονες θεωρουν οτι επειδη ειναι η εικονα του αγιου Ταδε (δηλαδη ειναι μια εικονα κατασκευασμενη απο ανθρωπινα χερια, που καποιος αλλος ανθρωπος σε ενημερωνει οτι ειναι η απεικονιση του ταδε δηθεν αγιου), τοτε η εικονα ειναι κατι παραπανω/πιο αγιο/πιο θεικο απο αυτο ακριβως που ειναι: μια εικονα.
Το ιδιο και αυτοι που προσκυνουν μερικα μουμιοποιημενα κομματια κρεατος.
Αν αυτος δεν ειναι ο ορισμος της ειδωλολατρειας, τοτε ποιος ειναι?
-
Προσεξε Kasey.
Παραδειγμα.
Μια μανα εχει χασει το παιδι της σε τροχαιο πχ και εχει την εικονα του και την φιλαει.
Ειναι ειδωλολατρης;
Οχι.
Ειδωλολατρης θα ηταν αν φυλαγε μια οποιαδηποτε εικονα ή οποιοδηποτε αψυχο αντικειμενο ,επειδη πιστευει οτι αυτο το αντικειμενο ειναι καποιος θεος. -
Εγω αυτο δεν ειπα? Αυτο δεν πιστευουν οι περισσοτεροι? Οτι ΑΥΤΗ η εικονα, ειναι κατι παραπανω απο απλα μια εικονα? Αν παρω και πεταξω στο δρομο μια κορνιζα με φωτο ενος αγνωστου, και μια εικονα, οι αντιδρασεις θα ειναι το ιδιο? Οχι, γιατι οι πιστοι της θρησκειας θεωρουν οτι η εικονα ειναι κατι παραπανω, κατι αγιο, κατι κατι κατι.
Και τη μανα τη καταλαβαινω περισσοτερο, φυλαει την εικονα του παιδιου της που της λειπει, καποιου δικου της προσωπου. Το να φιλας την εικονα του δηθεν αγιου ταδε επειδη καποιοι αλλοι σου ειπαν οτι ειναι αγιος και καποιοι τριτοι σου ειπαν οτι αυτη ειναι η εικονα του, ελεος.
Ακομα πιο ελεος να συζηταμε το αν ειναι ειδωλολατρεια το να προσκυνας και να φιλας μια ΕΙΚΟΝΑ (αγαλμα, κομματι κρεατος, whatever).
-
Και στον Πειραια αμα πας και καψεις την σημαια του ολυμπιακου,θα παθεις περισσοτερα κακα αποτι με την εικονα του αγιου.Η βλακεια ειναι κατι που το συναντας καθε μερα.
-
Να υποθέσω λοιπόν ότι συμφωνείς ότι το προσκύνημα μιας εικόνας, είτε είναι του άη Γιάννη, είτε του άη Λένιν είναι βλακώδες;
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Και στον Πειραια αμα πας και καψεις την σημαια του ολυμπιακου,θα παθεις περισσοτερα κακα αποτι με την εικονα του αγιου.Η βλακεια ειναι κατι που το συναντας καθε μερα.Αρα ειναι βλακες και οι δυο. Οκ καλυφθηκα. Ειχα καλυφθει βεβαια απο οταν μου ειπες οτι ακομα και αν αποδειχθει οτι ο θεος δεν υπαρχει και οτι η θρησκεια ειναι μια απατη, θα συνεχισεις να πιστευεις.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Να υποθέσω λοιπόν ότι συμφωνείς ότι το προσκύνημα μιας εικόνας, είτε είναι του άη Γιάννη, είτε του άη Λένιν είναι βλακώδες;Προσωπικα ουτε φιλω ουτε προσκυνω εικονες.Δεν εχω προβλημα με οσους το κανουν ,ουτε τους χαρακτηριζω απτην στιγμη που ειναι ειρηνικοι.Δικαιωμα τους στην τελικη.
Εσυ που εισαι απιστος,προσπαθεις να ευχαριστησεις το Εγω σου,βγαζοντας συμπερασματα και υποτιμοντας τους βλαμενους πιστους.Ο παραλογισμος υπαρχει και στους μη θρησκευομενους,οπως και η βλακεια οταν χρησιμοποιειται βια. -
Δεν αποκλείω την περίπτωση να είμαι και εγώ παράλογος. Πριν το δεχτώ όμως, θα ήθελα να μου δείξεις γιατί.
-
-
Iνδία: 17χρονος έκοψε τη γλώσσα του για να ευχαριστήσει το Θεό Σίβα (βίντεο)
http://www.koutipandoras.gr/article/113 ... iva-vinteo
-
Ο παραλογισμός εμπεριέχεται σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης φύσης...ειναι δυνατόν να λείπει από την έκφραση της πίστης...? εξ ου και η συχνή χρήση εκφράσεων...'πόσα θες να μας τρελανεις'....'τάχω πάρει στο κρανίο'...'έλα μουνί στον τόπο σου'...'αφασία ο τύπος'....κλπ κλπ.
-
Έχει κλείσει το κέντρο του Πειραιά γιατί έχουν φέρει τα οστά ενός τύπου, βαράνε οι καμπάνες ασταμάτητα από το πρωί, τώρα σταματησαν για λίγο για να ακούσουμε από τα μεγάφωνα τον ιμάμη που ψέλνει
Κι εμείς στα γραφεία γύρω γύρω να προσπαθούμε να δουλέψουμε
-
-
Οι μουσουλμάνοι είναι 1000 χρόνια πίσω από τους χριστιανούς.
Και οι χριστιανοί έτσι ήταν πριν 1000 χρόνια. -
σιγα την εξελιξη που εχουν οι χριστιανοι απο τους μουσουλμανους..φονταμενταλιστες οι μεν και οι δε οταν φτανουν σε καιρια σημεια..
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι μουσουλμάνοι είναι 1000 χρόνια πίσω από τους χριστιανούς.
Και οι χριστιανοί έτσι ήταν πριν 1000 χρόνια.+1000
-
Ο χρήστης Ο Γέροντας Παΐσιος έγραψε:
Πριν λίγο καιρό (3), ήρθε στο Άγιον Όρος ένας μάγος και έφραξε με πασσαλάκια και δίχτυα όλο τον δρόμο, εκεί σε μια περιοχή κοντά στο Καλύβι. Αν περνούσε από 'κει μέσα ένας ανεξομολόγητος, θα πάθαινε κακό. Δεν θα ήξερε από που του ήρθε. Μόλις τα είδα, κάνω τον σταυρό μου και περνώ από μέσα, το διέλυσα. Μετά ο μάγος ήρθε στο Καλύβι, μου είπε όλα τα σχέδιά του και έκαψε τα βιβλία του.
http://hristospanagia3.blogspot.de/2010 ... _9475.html
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/anna_stamoy_allakse_thrhskeia_forese_manthla_kai_paei_eyrwekloges.2780958.htmlΑπλα δεν θα μπορουσε να παντρευτει τον τυπο που γουσταρε (δε θα την επαιρνε ο τυπος και φυσικα δε θα της περναγε) για αυτο αλλαξε θρησκεια, τοσο απλο. Αν ηταν Γερμανος ο αγαπητικος, δε θα διαβαζαμε την 'ειδηση' τωρα.
Τα υπολοιπα ειναι παπαριες για ευρεια καταναλωση των ηλιθιων, να αγορασουν και κανα ψαρακι απο το μαγαζι οι αλληλεγγυοι.ΥΓ και πιθανως ηθελε και να ξεχωρισει απο τις αλλες, αμ πως
Θρησκείες και παραλογισμός