-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να με συγχωρεις αλλα το σημα της Αλφα εχει πολυ μεγαλυτερη ιστορια απο πολλα πριμιουμ.Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Συμφωνουμε απολυτα, αλλα ειμαστε μια πολυ μικρη μειοψηφια.
Για τον περισσοτερο κοσμο (και ειδικοτερα αυτον που θελει 'πριμιουμ') τα στριψιματα, το καλο στησιμο και τα καλα φρενα μετρανε πολυ λιγοτερο απο ενα αστερι ή εναν ελικα στο καπο. Και σε αυτους, η Alfa δεν εχει να προσφερει πολλα πραγματα, ομως μια A-class ή ενας Ασσος ή ένα Α3 εχει.
-
Γιατί υστερεί ο άσος σε τιμόνι, στρίψιμο, φρένα, επιδόσεις?
Ελέω πίσω κίνησης και με το κατάλληλο μοτέρ είναι σαφώς πιο διασκεδαστική-συμμετοχική η bmw.
Η alfa είναι αυτή που είχε συνδεθεί με την πίσω κίνηση, τα πολύ ωραία μοτέρ, τα μοναδικά σχέδια αλλά κάπου στην πορεία έχασε τον προσανατολισμό της. Θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πολύ περισσότερους οπαδούς αλλά έγιναν λάθη (τραγικά πολλές φορές) που θα τα πληρώνει για πολύ καιρό. Καλό σημάδι ότι η επόμενη 159 θα είναι πισωκούνα. -
Εγώ πάντως βρήκα την Α σαφώς ανώτερη οδηγικά και ας είναι προσθιοκίνητη. Έχει πιο ανάλαφρη άισθηση, πιο κοφτερό μπροστινό και πιο γρήγορο τιμόνι. Γενικά είναι πιο ζωηρή σε σχέση με την πιο 'βαριά' (σε αίσθηση) Μπι Εμ.
-
Κακή δουλειά κάνουν οι γιάπηδες του marketing της Alfa μαλλου.
Από το τίποτα πέρα το όνομα και την ιστορία και τις συνεργασίες και άλλοι βγάζουν premium, βλέποντας DS, Volvo, Audi, ακόμα και την Lancia που 'νομίζει' πως ζει ...
Αλλά και οι BMW και Mercedes δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια!Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Μεταξύ όλων των hatch (premium και μη) οδηγικά αυτά που μου αρέσουν περισσότερο (η πρώτη πεντάδα) :
- alfa μαζί με τον άσο. Ιδανικά με sport ανάρτηση και m-pack (όπου ο άσος υπερτερεί σαφώς σε άνεση).
- a-class (το τιμόνι ελαφρύ για τα γούστα μου αλλά για μερσεντέ πολύ καλό). Μέτρια άνεση ειδικά με τις 17αρες.
- ford focus (με λίγο πιο σφιχτή ανάρτηση θα το προτιμούσα από την benz)
- v40 (δεν έχω οδηγήσει το R design)
- seat leon (δεν έχω οδηγήσει το fr)
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Γιατί υστερεί ο άσος σε τιμόνι, στρίψιμο, φρένα, επιδόσεις?
Ελέω πίσω κίνησης και με το κατάλληλο μοτέρ είναι σαφώς πιο διασκεδαστική-συμμετοχική η bmw.
Η alfa είναι αυτή που είχε συνδεθεί με την πίσω κίνηση, τα πολύ ωραία μοτέρ, τα μοναδικά σχέδια αλλά κάπου στην πορεία έχασε τον προσανατολισμό της. Θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πολύ περισσότερους οπαδούς αλλά έγιναν λάθη (τραγικά πολλές φορές) που θα τα πληρώνει για πολύ καιρό. Καλό σημάδι ότι η επόμενη 159 θα είναι πισωκούνα.Η Alfa ειναι σαφως ανωτερη οδηγικα για τα γουστα μου. Βεβαια πασχει σε αλλα πραγματα (βλεπε ποιοτητα κατασκευης, ανεση, καταναλωση, εκμεταλλευση χωρων κλπ), αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Αυτο που λεω ειναι οτι ο πολυς κοσμος θα επιλεξει την BMW ή τη Merc ακριβως γιατι ειναι BMW ή Merc, χωρις να ασχοληθει με στριψιματα, τιμονια και αλλα ομορφα για τα οποια κουβεντιαζουμε εδω. Σε αυτους η Alfa δεν εχει να πει και πολλα. Δεν το κατακρινω αν ο αλλος το γουσταρει, δικαιωμα του, δικα του ειναι τα λεφτα οτι θελει κανει. Το κριτηριο επιλογης σχολιαζω. Και προφανως δεν αναφερομαι σε σενα που ξερεις τι πηρες και γιατι το πηρες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ πάντως βρήκα την Α σαφώς ανώτερη οδηγικά και ας είναι προσθιοκίνητη. Έχει πιο ανάλαφρη άισθηση, πιο κοφτερό μπροστινό και πιο γρήγορο τιμόνι. Γενικά είναι πιο ζωηρή σε σχέση με την πιο 'βαριά' (σε αίσθηση) Μπι Εμ.Δεν περίμενα να το διαβάσω από σένα αυτό!
Κανά εμοτικόν που να πέφτει η μπουκιά από την έκπληξη δεν υπάρχει??
Να σημειώσω την ημερομηνία -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Η Alfa ειναι σαφως ανωτερη οδηγικα για τα γουστα μου. Βεβαια πασχει σε αλλα πραγματα (βλεπε ποιοτητα κατασκευης, ανεση, καταναλωση, εκμεταλλευση χωρων κλπ), αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.Αυτο που λεω ειναι οτι ο πολυς κοσμος θα επιλεξει την BMW ή τη Merc ακριβως γιατι ειναι BMW ή Merc, χωρις να ασχοληθει με στριψιματα, τιμονια και αλλα ομορφα για τα οποια κουβεντιαζουμε εδω. Σε αυτους η Alfa δεν εχει να πει και πολλα. Δεν το κατακρινω αν ο αλλος το γουσταρει, δικαιωμα του, δικα του ειναι τα λεφτα οτι θελει κανει. Το κριτηριο επιλογης σχολιαζω. Και προφανως δεν αναφερομαι σε σενα που ξερεις τι πηρες και γιατι το πηρες.
Συμφωνούμε ότι πολύ κόσμος αγοράζει με γνώμονα το σηματάκι. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που δεν τους νοιάζουν τιμόνια, αναρτήσεις, επιδόσεις κλπ και αγοράζουν ένα premium γιατί τους αρέσει η ποιοτικότερη καμπίνα, η καλύτερη ηχομόνωση, η καλύτερη ποιότητα κύλισης κλπ και διαθέτουν με ευχαρίστηση τα επιπλέον χρήματα.
Δεν είχα αγοράσει premium ούτε στις καλές εποχές, δεν είμαι από αυτούς που πουλάνε μούρη στον γείτονα. Ο βασικότερος λόγος που διάλεξα τον άσο είναι η εξαιρετική τιμή του (και το γεγονός ότι είναι οδηγοκεντρικό σαν αυτοκίνητο). Τα +2000 ευρώ από την alfa και τα υπόλοιπα της κατηγορίας θα τα πάρω πίσω με το παραπάνω όταν έρθει η ώρα του αποχωρισμού. -
Συμφωνούμε ότι πολύ κόσμος αγοράζει με γνώμονα το σηματάκι. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που δεν τους νοιάζουν τιμόνια, αναρτήσεις, επιδόσεις κλπ και αγοράζουν ένα premium γιατί τους αρέσει η ποιοτικότερη καμπίνα, η καλύτερη ηχομόνωση, η καλύτερη ποιότητα κύλισης κλπ και διαθέτουν με ευχαρίστηση τα επιπλέον χρήματα.
Δεν είχα αγοράσει premium ούτε στις καλές εποχές, δεν είμαι από αυτούς που πουλάνε μούρη στον γείτονα. Ο βασικότερος λόγος που διάλεξα τον άσο είναι η εξαιρετική τιμή του (και το γεγονός ότι είναι οδηγοκεντρικό σαν αυτοκίνητο). Τα +2000 ευρώ από την alfa και τα υπόλοιπα της κατηγορίας θα τα πάρω πίσω με το παραπάνω όταν έρθει η ώρα του αποχωρισμού.Με συγχωρεις αλλα αυτος που τον νοιαζουν περισσοτερο τα πλαστικα της καμπινας ή η ηχομονωση απο το τιμονι, τις αναρτησεις ή τις επιδοσεις, αγοραζει αυτοκινητο με τα ιδια κριτηρια που αγοραζει εναν καναπε ή ενα σαλονι. Γιατι αγνοει πραγματα που εχουν να κανουν οχι με την ευχαριστηση αλλα με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
-
Δεν είναι βασικα ΓΝΩΣΤΗΣ
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Με συγχωρεις αλλα αυτος που τον νοιαζουν περισσοτερο τα πλαστικα της καμπινας ή η ηχομονωση απο το τιμονι, τις αναρτησεις ή τις επιδοσεις, αγοραζει αυτοκινητο με τα ιδια κριτηρια που αγοραζει εναν καναπε ή ενα σαλονι. Γιατι αγνοει πραγματα που εχουν να κανουν οχι με την ευχαριστηση αλλα με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Σωστά. Δεν είναι κατακριτέο, απλά αντιμετωπίζουν το θέμα αυτοκίνητο διαφορετικά από εμάς.
-
Το ενα αποκλείει το άλλο δλδ;
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το ενα αποκλείει το άλλο δλδ;Sent from Corsair's brick
Οχι βεβαια, κανεις δεν ειπε κατι τετοιο.
-
Με συγχωρεις αλλα αυτος που τον νοιαζουν περισσοτερο τα πλαστικα της καμπινας ή η ηχομονωση απο το τιμονι, τις αναρτησεις ή τις επιδοσεις, αγοραζει αυτοκινητο με τα ιδια κριτηρια που αγοραζει εναν καναπε ή ενα σαλονι. Γιατι αγνοει πραγματα που εχουν να κανουν οχι με την ευχαριστηση αλλα με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Σωστά. Δεν είναι κατακριτέο, απλά αντιμετωπίζουν το θέμα αυτοκίνητο διαφορετικά από εμάς.
Μπα νομίζω πως ψάχνουν ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς στα λεφτά που διαθέτει. Δεν υπάρχει σούπερκαρ σε λογικές τιμές εώς 25Κ+- οπότε γίνονται πολλές παραχωρήσεις.
-
Την α κλαςς δεν την έχω οδηγήσει για ικανοποιητικό αριθμό κμ αλλά η σειρά 1 της μπεμβε δεν είναι τίποτα φοβερό από ποιότητα συναρμογής και υλικών.
-
Ο χρήστης sportbilly3 έγραψε:
Λοιπόν, τροφή για σχόλια μετά από τη σημερινή μου επίσκεψη στις αντιπροσωπείες, οπότε κι έχουμε τα εξής:
Volvo V40 R Design T3: 26.000 ευρώ με active xenon και bysiness pack (αισθ. παρκαρίσματος, cruise control, usb ktl.)
Volvo V40 R Design T4: 27.500 με active xenon και bysiness pack
Audi A3 sportback 1.4 140ps: 28.000 με s line, αισθ. παρκαρίσματος, αισθ. βροχής-φώτων, πακέτο comfort (cruise, usb ktl.)
Περίπου 500 ευρώ μείον για το 1.6 diesel (έτσι για τη συγκριση...)
ΒΜW 316i M pack: 31.000 με αισθ. παρκαρίσματος, αισθ. φώτων-βροχής, usb
Για την 118i δεν ρώτησα τιμή, γιατί απλά ήταν παρκαρισμένη δίπλα στην ολοκαίνουρια 220i Μ pack (που είναι όλα τα λεφτά) και κάτι με χάλασε...sorry παίδες, αλλά η διαφορά ήταν χαοτική (παρεμπιπτόντως μου είπαν ότι θα βγει σύντομα και σε 1.6, γεγονός που με έβαλε σε σκέψεις...αμαρτωλές)
Mercedes A200 AMG: 30.000 με xenon, κάμερα οπισθοπορείας, τις 5κτινες ζάντες και cruise control (ναι, θα είναι όπως της φωτογραφίας, απλά χωρίς μεταλλικό χρώμα)ΥΓ: όλα σε λευκό χρώμα
και έτσι για τη συζήτηση περί κατανάλωσης, έκανα test drive το Audi 1.6 diesel περίπου 30χλμ, μισά εθνική και μισά επαρχιακή με 5-6 φανάρια κι έκαψε 5,8λτ/100χλμ. Την ίδια διαδρομή με τον ίδιο τρόπο οδήγησης και ταχύτητα έκανα στο καπάκι με το δικό μου Peugeot 206 GTi 1.6 16v κι έκαψε 6,9λτ/100χλμ.....ΟΚ μαζί σου....είσαι ήρωας από άλλο πλανήτη κ.λ.π.......έναν π@ύστη όμως από δαύτους,ρώτησες με πόσο ξεκινάει το 'άνοιγμα του καπώ';Όχι τίποτε άλλο,αλλά απ'ότι διαβάζω,σε ενδιαφέρει το 500άρικο ή το1000άρικο!!!!Για ρώτα να μας πείς,να μάθουμε και μείς!!!!Εκτός άν δε σε νοιάζει,αρκεί να είναι premium με μαλακά και αφρώδη υλικά!!!!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Την α κλαςς δεν την έχω οδηγήσει για ικανοποιητικό αριθμό κμ αλλά η σειρά 1 της μπεμβε δεν είναι τίποτα φοβερό από ποιότητα συναρμογής και υλικών.Για πες και κανά φοβερό.
Πλην του audi που έχει το πιο ποιοτικό και προσεγμένο στη λεπτομέρεια εσωτερικό (και ίσως του golf σε ότι αφορά την υφή των πλαστικών) δεν είδα κάποιο καλύτερο. Μιλάω καθαρά για απτή ποιότητα. Για την συναρμογή το σχόλιο είναι άκυρο, μετά από 21.000 χλμ δεν ακούγεται τίποτα ακόμα και όταν περνάω πάνω από κρατήρες. Και φοράει και rft που ευννούν το κοπάνημα. Πάντως αν δεν βρίσκεις ποιοτικό τον άσο την ίδια γνώμη θα έχεις και για την υπόλοιπη γκάμα της bmw (2,3,4), έχουν σχεδόν το ίδιο εσωτερικό. -
Τι να ακούγετε δηλαδή στα 21000km?Ούτε το ibiza που είχα το 2004 δεν ετριζε σε αυτα τα Km...
-
το γκολφ σου δίνει άλλη αισθηση στην συναρμογή και ποιότητα των υλικών, είναι σφιχτοδεμένα και ποιοτικά.ίδιο επίπεδο και στο α3 όπου οι γερμανοί δίνουν σεμινάρια.ο άσσος παίζει στα ίδια επίπεδα αλλά είναι πιο συντηρητικός μέσα τουλάχιστον σε σχέση με το audi που είναι πιό σύγχρονος και πιο ''μίνιμαλ''.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τι να ακούγετε δηλαδή στα 21000km?Ούτε το ibiza που είχα το 2004 δεν ετριζε σε αυτα τα Km...Καλά, υπάρχουν και αυτοκίνητα που τρίζουν και σε λιγότερα χιλιόμετρα. Ο red monster οδήγησε άσο με λιγότερα από αυτά τα χιλιόμετρα (test drive?) και έκανε σαν κουδουνίστρα, οπότε και το συμπέρασμα βγήκε αβίαστα
Η όλη αίσθηση που μου δίνει το αυτοκίνητο και ειδικά το ταμπλό είναι γρανιτένια. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιμένω να τρίζει ούτε στα 150.000 χλμ.
Αγορά premium sport μικρομεσαίου