-
με +30 άλογα το συζητάμε
Το έχω ξαναγράψει ότι ο βασικός λόγος που δεν προχώρησα έως τώρα στην αγορά του QQ είναι το ότι δεν με κάλυψε ο κινητήρας του. Επίσης, δε θα με χάλαγε κι ένα λίγο μεγαλύτερο πορτ παγκάζ...Προφανώς, έχω διαβάσει και για τις παιδικές ασθένειές του που με κάνουν επιφυλακτικό.
Για να είμαι ειλικρινής πάντως το αμάξι που πιστεύω ότι θα με καλύπτει σαν αυτοκίνητο 100% είναι το νέο Χ1, αλλά με 2 αρνητικά : Το ότι είναι 2λιτρο (με όσα συνεπάγεται αυτό για τη φορολογία...) και το ότι θα πρέπει να το πληρώσω πολύ παραπάνω από το QQ (το 20d...) -
Το χ1 με τον 1,5 θα το έβλεπα και εγώ αν έδινα το qq.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το χ1 με τον 1,5 θα το έβλεπα και εγώ αν έδινα το qq.Με 116 ίππους και 1,5 τόνο βάρος θα σέρνεται...Αυτό το αμάξι θέλει από 150 άλογα και πάνω, για να κινείται ικανοποιητικά...
-
Με τις ροπές του πετρελαίου δεν θα είναι άσχημο. Εδώ πάει το qq με το τα 110 άλογα και τον 1,5 που είναι σχεδόν 1500 κιλά.
-
Η νεα Χ1 μου αρεσει κι εμενα πολυ αλλα την απεκλεισα για δυο λογους: 1) πολυ ακριβη τιμη αγορας, 2) ψοφιος κινητηρας πετρελαιου κατω απο 2.000 κ.εκ. Αν την εβγαζαν με μοτερ πετρελαιου 1.600 η 1.800 κυβικα που να εχει 150+ ιππους και 30+ κιλα ροπης και εκανε ελαφρως πανω απο 30.000 ευρω το συζηταγαμε... Και τα ερωτηματα 1 μηνα περιπου πριν γινει η αγορα παραμενουν. Compact ή subcompact κατηγορια; 2WD ή AWD; Xtrail ή CR-V; Qashqai ή HR-V;
-
τερτακινητο και ενα απο τα δυο πρωτα Xtrail ή CR-V
-
Τι χρήση ακριβώς θα του κάνεις;
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Η νεα Χ1 μου αρεσει κι εμενα πολυ αλλα την απεκλεισα για δυο λογους: 1) πολυ ακριβη τιμη αγορας, 2) ψοφιος κινητηρας πετρελαιου κατω απο 2.000 κ.εκ. Αν την εβγαζαν με μοτερ πετρελαιου 1.600 η 1.800 κυβικα που να εχει 150+ ιππους και 30+ κιλα ροπης και εκανε ελαφρως πανω απο 30.000 ευρω το συζηταγαμε... Και τα ερωτηματα 1 μηνα περιπου πριν γινει η αγορα παραμενουν. Compact ή subcompact κατηγορια; 2WD ή AWD; Xtrail ή CR-V; Qashqai ή HR-V;Πιστεύω ότι η διλιτρη 18d με τα 150 άλογα θα βγαίνει με απόσυρση κ έκπτωση γυρω στα 30k. Αν αντέχεις το φπ είναι καλύτερο αμάξι από τα προαναφερθέντα...
-
Χρηση 99% ασφαλτος, 1% χωμα. 15-20.000 χιλιομετρα το χρονο. Διαδρομες Αθηνα - επαρχια και σε εθνικες οδους. Σπανια μεσα στην Αθηνα. Απαραιτητη προυποθεση οι μεγαλοι χωροι και η ανετη θεση οδηγησης γιατι ειμεθα και ολιγον τι τιτανοτεραστιοι . Οσο για την Χ1 θεωρω απιθανο να βγει στα 30.000 αυτη με τα 150 αλογα. Με ενα νορμαλ επιπεδο εξοπλισμου και με αποσυρση τη βλεπω γυρω στα 35-36.000 euro .
-
Το xtrail που αν και μερικώς γαλλικό φτιάχνεται Ιαπωνία ίσως να άξιζε να το δεις. Το rav4 δεν το σκέφτεσαι;
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Χρηση 99% ασφαλτος, 1% χωμα. 15-20.000 χιλιομετρα το χρονο. Διαδρομες Αθηνα - επαρχια και σε εθνικες οδους. Σπανια μεσα στην Αθηνα. Απαραιτητη προυποθεση οι μεγαλοι χωροι και η ανετη θεση οδηγησης γιατι ειμεθα και ολιγον τι τιτανοτεραστιοι . Οσο για την Χ1 θεωρω απιθανο να βγει στα 30.000 αυτη με τα 150 αλογα. Με ενα νορμαλ επιπεδο εξοπλισμου και με αποσυρση τη βλεπω γυρω στα 35-36.000 euro .Για τον εξοπλισμό ομολογώ ότι δεν έχω αντεπιχειρηματα γιατί οι τιμές της bmw είναι απαράδεκτες. Το βασικό όμως 18d λογικά στα 30 θα πάει...αφού χωρίς απόσυρση και έκπτωση έχει 35...
-
Το xtrail που αν και μερικώς γαλλικό φτιάχνεται Ιαπωνία ίσως να άξιζε να το δεις. Το rav4 δεν το σκέφτεσαι;Το rav4 diesel με τα 150 άλογα βγαίνει μόνο 2.2 λίτρα. Με τα 125 δεν νομίζω ότι αξίζει. Επίσης οι κριτικές για την οδηγική του συμπεριφορά είναι μέτριες...Διαφορετικά θα ηταν κ στα δικά μου φαβορί...
-
emperor αισιοδοξο σε βρισκω να κανει η X1 , 30.000 ευρω μονο...
-
Mέλος του φόρουμ πήρε πρόσφατα bmw 116d από 30256 στα 25042 με δώρο την απόσυρση.
Το Χ1 18d στο επίσημο site της bmw χωρίς καμιά έκπτωση και χωρίς απόσυρση έχει 35.300
http://www.bmw.gr/gr/el/newvehicles/x/x ... rator.html
3-4k κάτω ΜΕ απόσυρση δεν μου φαίνεται απαγορευτικός στόχος... -
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Λοιπον η παραγγελια εγινε! Jeep Renegade 1.4, 170hp, 4x4, Μαυρο.Δεν ειναι πετρελαιοκινητο οπως ειναι ο τιτλος του θεματος αλλα επειδη μιλησαμε εδω μεσα για τις επιλογες ειπα να το μοιραστω μαζι σας. Ευχαριστω παρα πολυ το lleonidas για τον χρονο του και την διαθεση του να βοηθησει.
Καλοτάξιδο το jeep. Απο θέμα κατανάλωσης πως το βλέπεις;
βέβαια απο οτι ξέρω δεν έχει μόνιμη τετρακίνηση και ίσως βοηθάει αυτό, όταν παραλάβεις και κάνεις πρώτα χιλιόμετρα βοήθησε άλλους υποψήφιους ιδιοκτήτες -
Ναι οκ θα ξεκινα κοντα στις 30.000 ευρω εντελως 'γυμνη' ομως. Πχ. για το Jeep Renegade 1.4 170Hp, 4Χ4, auto, η τιμη που γραφει η εταιρεια ειναι 26900 αν θυμαμαι καλα αλλα για να το παρεις με το κλειδι στο χερο χωρις κανενα εξτρα κοστιζει 28100 με μεταλλικο χρωμα (χωρις μεταλλικο ειναι 100ευρω λιγοτερα), Τελη - Πινακιδες , μεταφορικα...
Οποτε αν καποιος θελει να παρει BMW X1 αλλα χωρις τποτα κοντα στα 30.000 με γεια του με χαρα του.
Φιλε trail-rated ... Η καταναλωση ειναι το μονο που με απασχολει για το συγκεκριμενο αυτοκινητο και ακομα και απο παιδια που οδηγουν την Guiletta που φορα τον ιδιο κινητηρα και το εχουν αυτοματο οι μετρησεις ειναι απο 8 εως 10 λιτρα.
Αυτο ειναι το κακο του αυτοματου. για να καταλαβεις το toyota IQ2 (1000κυβικα με 68 ιππους) Που εχω τωρα με αυτοματο CVT γραφει απο 6.5 εως 7.5 μεικτα.
Επισης εγω τετοιο τυπου αυτοκινητο δεν θα το επαιρνα χωρις τετρακινηση . Μπορει να ειμαι χαζος , να ξερω λιγα αλλα δεν θα το επαιρνα μονο και μονο επειδη το βλεπω εγω ετσι. Περι ορεξεως εχουμε πει...
Μετραω τις μερες λες και ειμαι φανταρος.
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Λοιπον η παραγγελια εγινε! Jeep Renegade 1.4, 170hp, 4x4, Μαυρο.Δεν ειναι πετρελαιοκινητο οπως ειναι ο τιτλος του θεματος αλλα επειδη μιλησαμε εδω μεσα για τις επιλογες ειπα να το μοιραστω μαζι σας. Ευχαριστω παρα πολυ το lleonidas για τον χρονο του και την διαθεση του να βοηθησει.
Να είσαι καλά αλλά δεν έκανα κάτι...με το καλό να παραλάβεις
Για την Χ1 το έχω πει και εγώ στον Emperor που περιμένει εναγωνίως...μου ακούγεται δύσκολο (αλλά όχι απίθανο διότι οι εκπτώσεις τους είναι γενναίες,όπως διαπίστωσα ο ίδιος) να υπάρξει τελική τιμή 30 χιλιάρικα για δίλιτρο crossover της BMW.Για παράδειγμα το Q3 2.0 TDI βγαίνει κοντά στα 32 αν θυμάμαι καλά με έναν αξιοπρεπή αλλά όχι πλούσιο εξοπλισμό,όταν είχα ρωτήσει μέσα στην άνοιξη.
Έχετε στο μυαλό σας ότι όποια κυβέρνηση ανέβει στην εξουσία ενδέχεται να προωθήσει και νέες αλλαγές στον τομέα των αυτοκινήτων οι οποίες λογικά θα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα...πόσο μάλλον όταν τα στατιστικά δείχνουν ξεκάθαρα πως η αγορά του αυτοκινήτου αντί να έχει πατώσει,κινείται ανοδικά,ιδίως στην premiumίλα!http://www.autoblog.gr/2015/09/09/ayksh ... m-montela/
-
Το xtrail που αν και μερικώς γαλλικό φτιάχνεται Ιαπωνία ίσως να άξιζε να το δεις. Το rav4 δεν το σκέφτεσαι;Αν και Toyotaκιας (το σημερινο μου αυτοκινητο ειναι Toyota) δεν σκεφτομαι το RAV πρωτον γιατι εχει μεγαλους κινητηρες που επιβαρυνονται με φορο πολυτελειας και δευτερον γιατι το εσωτερικο του ειναι κατασκευασμενο απο υλικα κακης ποιοτητας (σκληρα πλαστικα σε πολλα σημεια, ψευτικο καρμπον , πλαφονιερα με κουμπι σαν να ειναι απο απορροφητηρα), ενω δε μου αρεσει και η σχεδιαση του ταμπλο, ειναι ενα καθετο πραγμα.
Το Xtrail το σκεφτομαι σοβαρα ιδιως απο τη στιγμη που ο Σαρακακης αυξησε κατα 3.000 ευρω περιπου την τιμη του 4x4 CR-V μεσα σε ενα βραδυ. Περιμενω κι αυτο το HR-V να δω τι σοι πραμα ειναι, ενω και το all time classic Qashqai ειναι παντα στα υποψιν. -
Πάντως επειδή και εγώ τογιοτακιας είμαι, όπου άλλου και αν πας θα αναπολείς την ποιότητα και την υποστήριξη Τογιότα.
-
Geiasou, χωρίς να έχω άποψη προφανώς για το hrv και έχοντας στην κατοχή μου εδώ και περίπου 2 μήνες το QQ, θα σου πω ότι θεωρώ το Xtrail την καλύτερη επιλογή ιδίως αν θες μεγαλύτερους χώρους. Αν το qq ειναι στην ουσία ένα υβρίδιο επιβατικού με suv με περισσότερα στοιχεία του πρώτου, τότε το xtrail είναι κατά την προσωπική μου άποψη πολύ κοντά στο suv. Βλέποντάς αρκετά συχνά μιας και το έχει ένας γειτονας, να πω ότι είναι πάρα πολύ όμορφο κατά την άποψή μου. Κάνοντας το δε ένα Td, να πω ότι ο 1.6 με τα 130 άλογα του έρχεται γάντι, οι χωροι του είναι αρκετά μεγαλοι και το εσωτερικό του που πλην ελαχίστων διαφόρων είναι ίδιο .ε του qq ειναι πολύ όμορφο. Το crv πολύ ωραίο αυτοκίνητο αλλά πλέον έχω μπερδευτεί με τις τιμές του, όλοι φωνάζουν πάντως ότι είναι ακριβό πια
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover