-
Αν κάνεις πολλά χλμ τότε πάρε diesel και δε θα το μετανιώσεις. Αν χρησιμοποιείς τη μηχανή περισσότερο και δε σε προβληματίζει η κατανάλωση τότε πάρε βενζίνη. Με αέριο δε θα έμπλεκα (έχω βέβαια τώρα), αλλά πάντα έχεις ενα φόβο μπάς και.. καθώς επίσης εχεις και κάποιο extra κόστος συντήρησης κάθε χρόνο (μικρό βέβαια). Βάλε όρια τιμής, γιατί θα χαθείς (το ίδιο εχω πάθει κι εγώ σε κάποιο βαθμό). Αλλη κατηγορία τα μεταχειρισμένα, άλλη τα καινούρια με 15.000 και άλλη με 20.000! Μετά λές αφού έφτασα 20...γιατί όχι 23.. και χάνεις τη μπάλα! Μετά βλέπεις τί θα μπορούσες να πάρεις με αυτά τα λεφτα σε ΜΤΧ και λές...καλα θα δοσω 15 γι αυτό το 'κουβά', όταν μπορώ να πάρω αυτό το 2λιτρο...με τα μισα?
-
Καλημέρα κι από μένα Λεωνίδα,
Αν σε προβληματίζει το κόστος της μετακίνησης, καλύτερα να επιλέξεις diesel εξ αρχής. Μη διαλέξεις τον δρόμο της μετατροπής. Όχι ότι δεν έχει επιτυχία σε πολλούς, απλά επειδή αναλαμβάνεις ένα ρίσκο όπως είπαν και παραπάνω κάποιοι. Αφού λοιπόν κάνεις τώρα την κίνηση για αγορά ενός αυτοκινήτου, πρέπει αρχικά να προσδιορίσεις ακριβώς το ποσόν που θα διαθέσεις (όρισε ένα ΜΕΓΙΣΤΟ ποσό που δεν θα υπερβείς, γιατί με τα πακέτα εξοπλισμών που υπάρχουν λες 'άλλα 600, άλλα 800, άλλα 1500' και φτάνεις να παίρνεις κάτι 3-4 χιλιάρικα πιο ακριβό από αυτό σκόπευες).Μετά προσπάθησε να προσδιορίσεις έστω και στο περίπου τα χιλιόμετρα που κάνεις τον χρόνο με το αμάξι. Είδα πως οδηγάς και μηχανή, αλλά με το αμάξι κάνεις πχ 8.000χλμ, 15.000χλμ, 20.000+χλμ; Πόσα; Ακόμη και με απόκλιση. Σε σταθερή βάση και άσχετα με ένα ταξίδι που θα κάνεις μια στο τόσο. Αν κάνεις μέχρι 10-12000χλμ τον χρόνο, καλύτερα διάλεξε ένα βενζινοκίνητο. Γιατί το όφελος που θα έχεις από το ντίζελ, ναι μεν θα φαίνεται στην καθημερινότητα της τσέπης σου, αλλά από την άλλη θα έχεις δώσει αρχικά γύρω στα 1500+ παραπάνω για αυτό.
Επίσης, και αν μιλήσουμε για ταξίδια, πλέον και οι βενζινοκινητήρες είναι σχετικά με το παρελθόν πιο οικονομικοί. Οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα να κάνεις μια εκδρομή 300-400χλμ, αφού θα σου στοιχίσει το πολύ κανα 20άρικο παραπάνω.
Οπότε, επέλεξε ντίζελ αν σε καθημερινή βάση κάνεις πολλά χιλιόμετρα και εφόσον ετησίως ξεπερνάς τις 15.000χλμ. Όχι με βάση κάποιες εκδρομές που θα κάνεις.
Τέλος, θα έλεγα να μη πάρεις μεταχειρισμένο αν έχεις την δυνατότητα χωρίς να ζοριστείς να πάρεις κάποιο καινούριο. Το καινούριο είναι καινούριο. Ξέρεις τι του κάνεις και το προσέχεις όπως εσύ ξέρεις. Είναι ένα ρίσκο με λίγα λόγια... ῟Εσύ αποφασίζεις. Καλή επιλογή.
-
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!
Με απασχολούν διάφορα σχετικά με την αγορά αυτή και νομίζω πως αν υπήρχε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε μεταχειρισμένα πετρελαιοκίνητα(σε ποσότητα κ ποικιλία),όλα θα ήταν πιο εύκολα.Από την άλλη,αν μπορούσε κάποιος να μου εγγυηθεί με κάποιον τρόπο ότι μια μετατροπή lpg σε Audi A4 1.8 TFSI θα λειτουργούσε απροβλημάτιστα,θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να το προχωρήσω διότι έτσι θα είχα και το αμάξι που μου αρέσει και ικανοποιητική κατανάλωση καυσίμου.
Διαπιστώνω πάντως ότι με ενδιαφέρει αρκετά η κατηγορία των SUV/CROSSOVER αλλά τα περισσότερα πετρελαιοκίνητα που μου αρέσουν κοστίζουν ακριβά και δε βρίσκονται ακόμα μεταχειρισμένα ή αν βρεθούν,είναι άνω των 2 λίτρων
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω δύο πράγματα σχετικά με τα αυτοκίνητα άνω των 2 λίτρων:
1.η φημολογία σχετικά με την κατάργηση του φόρου πολυτελείας κ την αλλαγή των τελών κυκλοφορίας τα οποία υποτίθεται ότι θα είναι 300 ευρώ για όλα τα οχήματα ισχύει ή ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό;Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μπορούμε με μεγαλύτερη άνεση να κοιτάμε και 2λιτρα οχήματα χωρίς το φόβο του ανεκδιήγητου αυτού χαρατσιού...σαφώς ομως με τόσο αναξιόπιστη κυβέρνηση,δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι δε θα τα ξαναματαλλάξουν σε λίγα χρόνια
2.πέρα από όσα SUV/CROSSOVER κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή,υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο(mazda cx-3,jeep renegade,suzuki vitara,audi q1,honda vezel,vw taigun,hyundai ix25)με πετρελαιοκινητήρα που θα κυκλοφορήσει σύντομα και αξίζει τον κόπο να περιμένει κάποιος που ενδιαφέρεται γι'αυτήν την κατηγορία; -
Φίλε Leo νομίζω ότι το πρόβλημα σου είναι περισσότερο ψυχολογικό και λιγότερο πρακτικό, θεωρώ ότι με το Μαζντα έχει τρομάξει το μάτι σου και θες να πας κάπου εκδρομη αλλά πονάς αυτά που θα κάψει, είτε τα έχεις τα $$ είτε όχι. Όποτε θες να το αλλάξεις για το γαμωτο. (γιατί έτσι και αλλιώς τα $$ που δε δώσεις over είναι εκατοντάδες ντεπόζιτα του rx8)
Αν δε χρειάζεσαι τους χώρους ενός μεγάλου sedan (A4) θα πρότεινα να πας ένα μεσαιo diesel 116d V40 Gulietta golf κτλ. Ότι και να γίνει με τη τιμή του diesel τα αμάξια αυτά είναι καινούργια, σχετικά φθηνα και θα κρατήσουν μεγάλο μέρος της αξίας τους.
Οπότε όταν με το καλό τα πάρεις, τα καβαλήσεις και δεις 5/λ κατανάλωση μονό τότε θα αγαλλιάσει η ψυχή σου και θα πεις ότι έπιασαν τόπο τα λεφτά σου. Το LPG νομίζω είναι λύση για να μετατρεψουμε αυτοκίνητα που έχουμε ήδη και όχι για να αγοράσουμε και καπάκι να τα βάλουμε χειρουργείο.
Η έκτακτη εισφορά στα 2λτ πάει να καταργηθεί. Τα τεκμήρια μειώθηκαν φετο αλλά δε νομίζω να ξευτιλίσουν εντελώς,
Από suv κοίτα και SX4 S-cross κοντά στα 20 καινούργιο
-
Συμφωνώ με τον rouli!!
-
Συμφωνώ με τον rouli!!
-
Κι εγώ θα συμφωνήσω με το Ρούλη,κυρίως ως προς την προσέγγιση!Διαφωνώ εν μέρει μόνο στο θέμα του lpg σε νεοαποκτηθέν μεταχειρισμένο...γιατί να μην είναι καλή ιδέα ρε συ;
Σήμερα αν και ήταν άσχημη μέρα γιατί τράκαρα με τη μηχανή ευτυχώς χωρίς να πέσω και με ένα μικρό χτύπημα μόνο στο γόνατο,κατάφερα να επισκεφτώ τρεις dealers στην Κηφισίας και να κάνω μια μικρή πρώτη έρευνα αγοράς.Ας ξεκινήσω από την Bmw Σφακιανάκης επειδή κράτησε λίγο η επαφή...μικρό αμάξι η 116 diesel που δε με πολυσυγκίνησε και ένας πωλητής που όταν του είπα ότι ψάχνω κάτι κοντά στις 20.000 ευρώ,σαν να στράβωσε λέγοντάς μου είπε ότι αποκλείεται και ότι οι τιμές ξεκινάνε από τα 22.000 με ''γυμνό''αμάξι.Όταν ρώτησα αν υπάρχει stock αμαξιών που τα δίνουν σε προσφορά μου είπε ότι δεν έχει και ότι ίσως είναι καλύτερα να περιμένω το τελευταίο 3μηνο του έτους που συνήθως βγαίνουν δελεαστικότερες προσφορές,πληροφορία χρήσιμη αν ισχύει συνολικότερα.
Έπειτα πήγα απέναντι στην Auto One κ μίλησα για την πετρελαιοκίνητη Giulietta με ένα πολύ πιο πρόθυμο παιδί.Συμπέρασμα:η έκδοση distinctive(η μόνη που δουλεύεται,αν κατάλαβα καλά διότι η πιο φτηνή κοστίζει μόλις 1000 ευρώ λιγότερο κ δεν αξίζει τον κόπο)έρχεται στα stock αυτοκίνητα που διαθέτουν από 19.900 μέχρι 20.700-21.000 ευρώ.Ωστόσο εδώ δεν υπάρχει μεταλλικό χρώμα παρά μόνο σε μαύρο και σε ένα ακόμα χρώμα που δε θυμάμαι.
Τελευταία κ καλύτερη η volvo,δίπλα ακριβώς στην bmw.Tα V40 και V40 cross country μου αρέσουν εσωτερικά και εξωτερικά.Η πιο φτηνή έκδοση(kinetic) κοστίζει 22.000(μεταλ.χρώμα) με το κλειδί στο χέρι και η momentum 23.700.Σε αυτές τις τιμές προστίθενται 1700 ευρώ αν πρόκειται για το cross country.Ρωτώντας ωστόσο για προσφορές,μου είπε ότι υπάρχει γκρίζο v40 kinetic με το πακέτο business(cruise control,χειριστήρια στο τιμόνι,αισθητήρες παρκαρίσματος στον πίσω προφυλακτήρα,ηχοσύστημα high performance με cd player,bluetooth και οθόνη 5'')και φώτα xenon στα 22.700 και το ίδιο ακριβώς(χωρίς όμως τα xenon) στην έκδοση cross country με 23.700.
Μέσα στη βδομάδα πήγα και είδα και το qashqai στο Ζυμπά στο Κερατσίνι.Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι η έκδοση με τον 1600άρη diesel έχει μισό έτος αναμονή!!Γι'αυτό ασχοληθήκαμε σχεδόν αποκλειστικά με τον 1.5 diesel 2WD αν και ο πωλητής μου είπε 2-3 φορές τουλάχιστον ότι ο 1.5 είναι ένας απλός πετρελαιοκινητήρας σε αντίθεση με τον 1.6 που τον εκθείαζε.Μιλώντας λοιπόν για τον 1.5,η τιμή είναι κοντά στα 20 για την έκδοση energy(τη βασική)και κοντά στα 22 για την αμέσως επόμενη,την acenta η οποία μου φάνηκε και ελκυστικότερη,εκτός και αν προτιμήσει κάποιος την energy και κάποια στιγμή αλλάξει τα τάσια με ζάντες.Να σημειωθεί ότι 1.υπάρχει η δυνατότητα τα 3 έτη εγγύησης να γίνουν 6(επίσημη εγγύηση ευρωπαϊκής Nissan) με ένα επιπλέον κόστος 600 ευρώ και 2.δίνονται δώρα 400 ευρώ τα οποία επιλέγει ο πελάτης ποια θα είναι(πχ αισθητήρες παρκαρίσματος,συναγερμός κτλ).
Συμπερασματικά,θα έλεγα ότι αν ήταν να επιλέξω τώρα ένα από όλα θα ήμουν σαφώς μεταξύ v40(''απλό'' ή cross country) και qashqai χωρίς ξεκάθαρη προτίμηση.Η επιλογή πιθανότατα θα γίνει με βάση τους κινητήρες και τον εξοπλισμό/δώρα που θα πετύχω από κάποιον dealer.Ίσως να είχε ένα μικρό προβάδισμα το qq αν υπήρχε διαθέσιμος ο 1600άρης σε καλή τιμή στην έκδοση acenta.
Δυστυχώς είχα περιορισμένο χρόνο και δεν μπήκα να ρωτήσω στην opel για το mokka.
Αν έχετε λάβει δελεαστικότερες προσφορές για κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα ή αν έχετε κάποιο συνολικότερο σχόλιο,θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να ακούσω -
Πιστευω οτι θα το γνωρίζεις, αλλά αν θες καινουργιο πρεπει να παρεις τηλεφωνο σε ολες τις αντιπροσωπίες. Για την Bmw συγκεκριμένα παιδια απο την Αθήνα βρήκαν καλύτερη τιμή στην Πάτρα, Λαρισα και εγω από Χαλκίδα. 1000 ευρω φθηνοτερα μπορεις. Τηλεφωνικά συνεννοείσαι και παραλαβή από Αθήνα. Καταθεση των χρηματων με μεταφορά στην τράπεζα από το λογαριασμο σου στον δικο τους μεσω winbank. Tα ίδια και για τη volvo
Το volvo παρόλο που φαινεται μεγαλύτερο απ΄εξω ειναι τελικα μικροτερο από την 116D εσωτερικα -
Όνυχα και antonn,ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Μια στραβωμένη και κάπως αλαζονική συμπεριφορά από έναν υπάλληλο ή τον έμπορο και μάλιστα σε αυτήν την περίοδο,από εμένα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.Αυτό βέβαια είναι αφενός προσωπική προσέγγιση και αφετέρου δεν ήταν αυτό που με επηρέασε ως προς την απόρριψη της σειράς 1.Όσο για τον ψαγμένο αγοραστή που αναφέρεις,δεν είναι υποχρεωμένος κάθε υποψήφιος πελάτης που μπαίνει σε μια έκθεση επειδή ενδιαφέρεται για κάποιο αυτοκίνητο να είναι υποψιασμένος...μπορεί να πηγαίνει εκεί για να κάνει μια αρχική διερευνητική έρευνα,να ενημερωθεί από τον έμπορο και να δει από κοντά το αμάξι.Εγώ ας πούμε από εκεί ξεκίνησα ουσιαστικά την έρευνα αγοράς.
Κατά τα άλλα,το test drive είναι όντως απαραίτητο και ίσως να έπρεπε ήδη να το έχω κάνει.Ωστόσο θεωρώ πως θα παίξει ρόλο στην επιλογή μου και ο εξοπλισμός ή κάποια λεπτομέρεια που ίσως να θεωρούνταν ασήμαντη για κάποιον άλλο!Πάντως και σήμερα στον Κυριακούδη δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου...22670 με δώρο την απόσυρση και με το κλειδί στο χέρι το ετοιμοπαράδοτο QQ 1.5 diesel 2WD με μεταλλικό χρώμα και σε 3-4 μήνες το 1.6 με 25.700.Δίνεται και δώρο 800 ευρώ και στις δύο περιπτώσεις για να το καταναλώσει ο πελάτης όποτε και όπως θέλει.
Antonn,θα ξεκινήσω να παίρνω τηλ και να ρωτάω...ελπίζω να βρω κάτι αξιόλογο αν και θα προτιμούσα να αγοράσω από Αττική και μάλιστα από κάποια κάθετη μονάδα ώστε να υπάρχει επαφή και μετά την πώληση.
Εκκρεμεί πάντως η επίσκεψή μου σε κάποια Οpel για το mokka αλλά και στην Kia για το sportage 1.7 diesel που κινείται κι αυτό κοντά στα 22 χιλιάρικα με όφελος απόσυρσης.
Ερώτησις:Στα τέλη Δεκεμβρίου τελειώνει ο θεσμός της απόσυρσης.Αυτό θεωρείτε πως θα φέρει ανακατατάξεις προς τα πάνω στις τιμές των αυτοκινήτων;; -
Δες και το Citroën ds4 με μπόνους ανταλλαγής
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Δε με ξετρελαίνει,Νίκο!Γενικότερα η συγκεκριμένη εταιρεία δε με συγκινεί ιδιαίτερα,εκτός ίσως του ds3 σε ένα βαθμό αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι μέσα στις επιλογές μου.
-
-
Σαφώς και είναι μεμπτή η συμπεριφορά του πωλητή αλλά από τη στιγμή που θα βάλεις το αμάξι μπροστά και θα φύγεις από την αντιπροσωπεία θα την ξεχάσεις τελείως. Με λίγα λόγια μη διαλέξεις ένα αμάξι που θα κρατήσεις και θα χαίρεσαι για χρόνια, με βάση ένα τέτοιο κριτήριο. Βέβαια εγώ θα κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου και θα σε ρωτήσω ... κάτω από ποιό ποσό αν του έλεγες ότι μπορείς να διαθέσεις, θα τον 'δικαιολογούσες' αν στράβωνε? Δηλαδή αν του έλεγες 'θέλω μια 116δ αλλά τη θέλω να κοστίζει το πολύ 16κ' θα τον δικαιολογούσες ή πάλι όχι?
-
Το V40 είναι πιο στενάχωρο μέσα από ότι το περιμένεις όταν το βλέπεις από έξω αλλά σε καμιά περίπτωση μικρότερο σε χώρους από την 116. Μπορεί να έχω το πρώτο αλλά στο λέω εντελώς αντικειμενικά ότι αυτό δεν ισχύει. Είμαι 1,92 και κάθομαι πίσω μια χαρά (στις 2 ακριανές θέσεις), όταν οδηγώ κάθονται 3 πίσω από εμένα μια χαρά.
-
Εντελώς προσωπική μου άποψη ... μη δώσεις τα παραπάνω χρήματα για το CC. Θα πάρεις απλά ένα πιο ψηλό αμάξι με ότι αυτό σημαίνει για την οδική του συμπεριφορά. Έβαλα το 'κανονικό' σε χωματόδρομο και πήγα μια χαρά (απλά πήγα πιο αργά από ότι ίσως θα πήγαινα με το CC) και έχω και τη πιο σκληρή ανάρτηση ...
Ότι θες για το V40 με ρωτάς ...
-
-
Γιατί κολλήσαμε έτσι με τον πωλητή; Απλά το ανέφερα με την επισήμανση φυσικά ότι μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση...αν είχα επιλέξει την 116,θα μπορούσα πολύ απλά να πάω σε κάποιον άλλο dealer και να τελειώσει εκεί το θέμα αλλά το αμάξι ως αμάξι δε με εντυπωσίασε.Αλίμονο αν απέρριπτα κάποιο αυτοκίνητο μόνο επειδή ένας υπάλληλος δεν έδειξε την προσδοκώμενη αντιμετώπιση!
Όσο για τα χρήματα που λες,μου ζήτησε να του πω σε ποιο budget θα κινηθώ και ορμώμενος από όσα είχα διαβάσει εδώ για κάποια καλά deals που πέτυχαν μέλη του forum όσον αφορά το συγκεκριμένο αμάξι,του είπα κοντά(σημαντική παράμετρος ότι δεν προσδιόρισα αυτό το ''κοντά'') στα 20 χιλιάρικα επειδή γνωρίζω πως η εταιρεία έχει πουλήσει καινούρια αμάξια σε αυτήν την τιμή και όχι γυμνά.Η απάντηση και το ύφος δεν ήταν ανάλογα της προσέγγισης που θα περίμενα από κάποιον ο οποίος δουλεύει σε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο και έχει απέναντί του έναν υποψήφιο πελάτη που ενδιαφέρεται...θα μπορούσε να μου πει ότι στην παρούσα φάση το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι πχ τα 24 χιλιάρικα(τυχαίο το νούμερο) ή τέλος πάντων να δείξει ένα πιο οικείο και επαγγελματικό ταυτόχρονα πρόσωπο,διαφορετικό σε κάθε περίπτωση από το σχεδόν περιφρονητικό που,κατά τη δική μου κρίση πάντα,έδειξε.
Το cross country μου αρέσει περισσότερο είναι η αλήθεια Όχι τόσο για τις επιδόσεις στο χωμα όσο για τις 3-4 λεπτομέρειες στην εμφάνιση που αποπνέουν μια crossoverίλα Και αφού έχεις διάθεση να βοηθήσεις...ποιες διαφορές νιώθεις να σε ενοχλούν συγκριτικά με το παλιό (βενζινοκίνητο,φαντάζομαι) αυτοκίνητό σου και τι σε έχει ενθουσιάσει στο v40;Επίσης,ποιον dealer θα πρότεινες και αν υπάρχει κάποιο κομμάτι εξοπλισμού/πακέτου που θα συνιστούσες ανεπιφύλακτα -
Εγώ πάντως θεωρώ την αίσθηση που θα αποκομίσεις από δοκιμή του αυτοκίνητου από τους σημαντικότερους παράγοντες και άνετα για μένα ξεπερνάει αρκετές άλλες λεπτομέρειες-προσφορές κλπ.
Και σαν αίσθηση δεν εννοώ σπορτίφ οδική συμπεριφορά τιμόνι φρένο κλπ αλλά αίσθηση χώρων, εργονομία στη χρήση, ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, κλιματισμός, ορατότητα, άνεση, επιδόσεις, κιβώτιο κλπ κλπ. Μέχρι και το όσο γρήγορα ανοίγουν τα παράθυρα ή πως κάνει κλίκ το φλάς ή πως επιστρέφει στη θέση του.... -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
... Και αφού έχεις διάθεση να βοηθήσεις...ποιες διαφορές νιώθεις να σε ενοχλούν συγκριτικά με το παλιό (βενζινοκίνητο,φαντάζομαι) αυτοκίνητό σου και τι σε έχει ενθουσιάσει στο v40;Επίσης,ποιον dealer θα πρότεινες και αν υπάρχει κάποιο κομμάτι εξοπλισμού/πακέτου που θα συνιστούσες ανεπιφύλακταΚαι το τωρινό (το V40) βενζινοκίνητο είναι . Το μόνο που με ενοχλεί σε σχέση με τους άλλους 2 κουβάδες που οδηγούσα είναι το βάρος αλλά αυτό είναι κάτι που δεν γλιτώνεις σε αυτήν την κατηγορία αυτοκινήτων (άντε ίσως το V40 να είναι λίγο πιο βαρύ από τα αντίστοιχα Golf, A3, 11x). Προφανώς με έχουν ενθουσιάσει οι επιδόσεις, η ποιότητα στο εσωτερικό, το ότι ταξιδεύεις 'ατσαλάκωτος', το ότι όσο μπόρεσα να το στρίψω, στρίβει μια χαρά (χωρίς όμως μάλλον να είναι τόσο σπορτιφ όσο άλλα της κατηγορίας πχ τζουλιετα και 11x), το ότι ακόμα δεν έχω ακούσει κανένα τρίξιμο μέσα. Αν θα ήθελα κάτι παραπάνω θα ήταν η λίγο καλύτερη πλευρική στήριξη στα καθίσματα αλλά εντάξει αυτό είναι λεπτομέρια.
Όσων αφορά τον dealer, πήγα στον ίδιο που πήγες και εσύ και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος (αν θες σε pm να σου πω και με ποιόν ακριβώς πωλητή μίλησα)
Aπό extra θα βάλεις **οπωσδήποτε **την TFT και από εκεί και πέρα καλό είναι να έχεις Cruise control, χειριστήρια στο τιμόνι, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω (απαραίτητοι λόγω μειωμένης ορατότητας) και το HIGH PERFORMANCE audio system με την 7” οθόνη. Πέραν αυτών που τα θεωρώ απαραίτητα, έχει μπόλικο πράγμα να προσθέσεις, εξαρτάται από το ποσό που θες να διαθέσεις.
Για περισσότερα, αν θες διάβασε και εδώ http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=54998&start=165 ...
-
Χρήσιμες οι πληροφορίες σου!
Έκανα και σήμερα μια βόλτα από αντιπροσωπείες στη Λ.Καβάλας(kia,opel,nissan,volvo).To sportage δεν υπήρχε καν για να το δω και η τιμή που μου έδωσαν για τη μεσαία έκδοση(uptown) είναι 23.100.
Το Mokka μου το δίνουν στα 21.900 συμπεριλαμβανομένου του κλιματισμού κ της γυάλινης οροφής.
Όταν βλέπω όμως το Qashqai,νιώθω πως είναι αισθητά ανώτερο από το Mokka.Ίδια τιμή πάνω κάτω μου δίνουν όλοι για το 1.5 accenta..κοντά στα 22.700 με μεταλλικό χρώμα.Πρέπει οπωσδήποτε να το οδηγήσω Όνυχα,το αποφάσισα Με όσα ακούω για τον 1.6,έχω περιέργεια να οδηγήσω και αυτόν,είναι μεγάλο νούμερο τα 2 δευτερόλεπτα διαφοράς στην επιτάχυνση 0-100 συγκριτικά με τον 1.5.Το ίδιο και η διαφορά στη ροπή ωστόσο δεν είναι λίγα και τα 3000+ επιπλέον που απαιτούνται αλλά και η ελαφρώς υψηλότερη κατανάλωση.
Όσο για το cross country,23.500 η έκδοση kinetic με το business 1 + ημιδερμάτινο σαλόνι.Και αυτό θα ήθελα να το δω στο δρόμο.Μιλώντας με dealer στη Θεσ/κη,μου πρότεινε να δω και τη νέα έκδοση livstyl της volvo για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Δεν ξέρω,είμαι σε δίλημμα...αν διεξαχθεί τελικά η ''Αυτοκίνηση 2014'' είμαι διατεθειμένος να περιμένω μήπως πάρω καμιά καλή προσφορά για κάποιο από τα δύο φαβορί ή μήπως δω κάτι καινούριο κ ενδιαφέρον αλλά άγνωστο αν τελικά θα γίνει αυτή η έκθεση. -
Το Sportage έχει χρόνια να φανεί σε έκθεση τους. Απορώ πως το σκέφτηκες.
-
Α τόσο καλά ε;Περίεργο όμως,δεν εξηγείται να μην το έχουν...ένα ceed είχαν όλο κι όλο
Δε σκάω κιόλας...απλά ήθελα να το δω από κοντά!
Κρίμα πάντως,αν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο το qashqai 1,6 diesel σε καλύτερη τιμή,θα είχα ήδη καταλήξει. -
είδα κάτι προσφορές στο νετ αλλά για ετοιμοπαράδοτο δεν ξέρω...
Το αμάξι είναι καλό, αλλά ακριβό με τα έξτρα.... -
Εννοείς τις προσφορές των εμπόρων της Nissan στο car.gr ή κάπου αλλού;
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover