-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δυστυχώς, ζούμε σε μια εντελώς ρευστή πολιτική πραγματικότητα, η οποία δεν επιτρέπει οποιονδήποτε λογικό σχεδιασμό. Επειδή η κατάσταση κοντεύει να - αν δεν έχει ήδη - πιάσει 'πάτο', είναι ευκαιρία να αλλάξουν πολλά πράγματα σε αυτό το χάλι που λέγεται Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο (θα ήθελα να βάλλω πολλούς αρνητικούς χαρακτηρισμούς εδώ, αλλά δεν ξέρω ποιον να διαλέξω...) λαός κάτι ελάχιστο έμαθε από τα λάθη της σύγχρονης ιστορίας του και θα αποφασίσει να αλλάξει λίγο ρότα...Αν δε γίνει και τώρα, δε θα γίνει ποτέ...
on topic : αναμονή!
εγω πιστευω ότι δεν θα γίνει ποτε, επιπλεόν τουτου , θεωρώ ότι έχουμε αυτά που μας αξίζουν.....
Συμφωνώ 100% με το δεύτερο που γράφεις...Οφείλω, όμως, μιας και, επιπλέον, έχω δυο κοράκλες να μεγαλώσω, να εξακολουθώ να ελπίζω για το πρώτο...Άλλωστε, 'we are the architects of fate', όπως τραγουδά ένας αγαπημένος μου τραγουδιστής, άρα εναπόκειται σε μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να ζήσουν τα παιδιά μας σε έναν καλύτερο κόσμο, ο καθένας από το πόστο της δουλειάς του (π.χ. εγώ με το διδάξω σωστά και να δώσω αρχές - όσο μπορώ - στους μαθητές μου) και με τον τρόπο που θα μεγαλώσει τα παιδιά του...
Μαζί σου φίλε μου, είσαι πολύ σωστός και μπραβο σου που σκεφτεσαι έτσι και ακόμα περισσότερο μπραβο σου που το προσπαθείς μεσω της πολύ σημαντικής δουλειάς που κανεις (που γενικα απαξιώνετε αρκετά)
-
Είμαι από νωρίς στο συνεργείο για ισιωμα του καπώ (κλασσικό θέμα του νέου qq) και παρατηρώ στη διπλανη έκθεση το διάφορα Suzuki και Ρενώ.
Πολύ καλύτερο εμφανισιακά το νέο vitara. Κερδίζει το μάτι. Αν ήταν και λιγο ψηλότερο θα έμοιαζε πιο πολυ στο κλασσικό. Δείχνει παντως κοντύτερο από το qq παρότι έχει πιο off road εμφάνιση. Το εσωτερικό του αντίθετα λίγο ανεμπνευστο φαίνεται.
Επισης είδα το νέο duster και οφείλω να πω στο φίλο Σπύρο ότι αυτό δείχνει πολύ καλύτερο. Δεδομένης της τιμης πάντως και των δύο απορω γιατί δεν πουλάνε πολύ περισσότερο. Ειδικά το vitara είναι πολύ φθηνό!Επισης είδα καλύτερα και το νέο clio. Σε σχέση με το yaris βγαίνει λιγο τσιμπημενο αν και με καλύτερο εξοπλισμό. Το κόκκινο πανέμορφο με τη μαύρη ζαντουλα. Σε χώρους νομιζω ότι κερδίζει οριακά το yaris. Γενικά όμορφο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεδομένης της τιμης πάντως και των δύο απορω γιατί δεν πουλάνε πολύ περισσότερο. Ειδικά το vitara είναι πολύ φθηνό!Το Duster είναι αρκετά εξειδικευμένο όχημα. Για κάποιον που ξέρει τι θέλει και τι αγοράζει το θεωρώ εξαιρετικό, η δυνατότητες εκτός δρόμου είναι πάρα πολύ καλές, ακόμη και για το δικίνητο. Για την πλειονότητα του κόσμου όμως που δεν βάζει σχεδόν ποτέ το αυτοκίνητο του στο χώμα, θεωρώ πως δεν κάνει. Σαν αίσθηση, μου έδωσε περισσότερο αυτή ενός αγροτικού, παρά ενός επιβατικού. Αν δεν το ήξερα δεν θα το πίστευα πως φοράει τον ίδιο κινητήρα με το QQ, τόση ήταν η διαφορά στην ηχομόνωση ανάμεσα στα δύο.
Και πάλι όμως λέω πως αν ήθελα να κινούμαι συχνά στο χώμα, τότε θα προτιμούσα το Duster σε σχέση με το Qashqai.
Για το Vitara, μου φάνηκε όμορφο άλλα όχι όσο ένα Fiat 500X, θορυβώδες, με το χειρότερο κιβώτιο ταχυτήτων από όσα έχω δοκιμάσει, και πλούσια εξοπλισμένο αλλά 'φτηνιάρικο'. Λες και έβαλαν όλο αυτό τον εξοπλισμό για να πουν απλά ότι τον έβαλαν. Από την μια σύστημα infotainment και από την άλλη αλλαγή των ενδείξεων στον υπολογιστή ταξιδιού από χειριστήριο μέσα στον πίνακα οργάνων .
Ανάμεσα σε Vitara και Fiat 500X χαλαρά Fiat, ενώ αν έμπαινε στο παιχνίδι και το QQ, τότε QQ γιατί μου άρεσε πολύ περισσότερο η αίσθηση που μου έδινε στον δρόμο (πιο ήσυχο και πιο άνετο) και ας έχει πολύ φτωχότερο εξοπλισμό από τα άλλα δύο.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δεδομένης της τιμης πάντως και των δύο απορω γιατί δεν πουλάνε πολύ περισσότερο. Ειδικά το vitara είναι πολύ φθηνό!
Το Duster είναι αρκετά εξειδικευμένο όχημα. Για κάποιον που ξέρει τι θέλει και τι αγοράζει το θεωρώ εξαιρετικό, η δυνατότητες εκτός δρόμου είναι πάρα πολύ καλές, ακόμη και για το δικίνητο. Για την πλειονότητα του κόσμου όμως που δεν βάζει σχεδόν ποτέ το αυτοκίνητο του στο χώμα, θεωρώ πως δεν κάνει. Σαν αίσθηση, μου έδωσε περισσότερο αυτή ενός αγροτικού, παρά ενός επιβατικού. Αν δεν το ήξερα δεν θα το πίστευα πως φοράει τον ίδιο κινητήρα με το QQ, τόση ήταν η διαφορά στην ηχομόνωση ανάμεσα στα δύο.
Και πάλι όμως λέω πως αν ήθελα να κινούμαι συχνά στο χώμα, τότε θα προτιμούσα το Duster σε σχέση με το Qashqai.
Για το Vitara, μου φάνηκε όμορφο άλλα όχι όσο ένα Fiat 500X, θορυβώδες, με το χειρότερο κιβώτιο ταχυτήτων από όσα έχω δοκιμάσει, και πλούσια εξοπλισμένο αλλά 'φτηνιάρικο'. Λες και έβαλαν όλο αυτό τον εξοπλισμό για να πουν απλά ότι τον έβαλαν. Από την μια σύστημα infotainment και από την άλλη αλλαγή των ενδείξεων στον υπολογιστή ταξιδιού από χειριστήριο μέσα στον πίνακα οργάνων .
Ανάμεσα σε Vitara και Fiat 500X χαλαρά Fiat, ενώ αν έμπαινε στο παιχνίδι και το QQ, τότε QQ γιατί μου άρεσε πολύ περισσότερο η αίσθηση που μου έδινε στον δρόμο (πιο ήσυχο και πιο άνετο) και ας έχει πολύ φτωχότερο εξοπλισμό από τα άλλα δύο.
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Ιδίως για αυτό που λές με τις ενδείξεις στο ταπλό.... Εχει ενα καρω πραγματα που μπορείς να δεις (ιδιως στην εκδοση glx) αλλα για να τα δείς δεν γίνεται απο το χειριστήριο στο τιμόνι αλλα απο το π@παρακι που αλλαζαμε την ώρα στα αυτοκίνητα του 1990....
αυτά ακριβώς που περιγράφεις είναι αυτα που αν και το Vitara το θεωρώ πάρα πολύ όμορφο και VFM , τελικά πάω προς ο QQ -
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Ιδίως για αυτό που λές με τις ενδείξεις στο ταπλό.... Εχει ενα καρω πραγματα που μπορείς να δεις (ιδιως στην εκδοση glx) αλλα για να τα δείς δεν γίνεται απο το χειριστήριο στο τιμόνι αλλα απο το π@παρακι που αλλαζαμε την ώρα στα αυτοκίνητα του 1990....
αυτά ακριβώς που περιγράφεις είναι αυτα που αν και το Vitara το θεωρώ πάρα πολύ όμορφο και VFM , τελικά πάω προς ο QQΣπαστικό πράγματι!!!! αλλά δεν είναι λόγος αγοράς ή μη αυτοκινήτου!
Ειδικά όταν είναι πάρα πολλά τα λεφτά της διαφοράς ανάμεσα σε όμοια εξοπλισμένες εκδόσεις! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ιδίως για αυτό που λές με τις ενδείξεις στο ταπλό.... Εχει ενα καρω πραγματα που μπορείς να δεις (ιδιως στην εκδοση glx) αλλα για να τα δείς δεν γίνεται απο το χειριστήριο στο τιμόνι αλλα απο το π@παρακι που αλλαζαμε την ώρα στα αυτοκίνητα του 1990....
αυτά ακριβώς που περιγράφεις είναι αυτα που αν και το Vitara το θεωρώ πάρα πολύ όμορφο και VFM , τελικά πάω προς ο QQΣπαστικό πράγματι!!!! αλλά δεν είναι λόγος αγοράς ή μη αυτοκινήτου!
Ειδικά όταν είναι πάρα πολλά τα λεφτά της διαφοράς ανάμεσα σε όμοια εξοπλισμένες εκδόσεις!Δεν θα διαφωνησω αλλά δεν θα συμφωνησω κιολας.
Εξηγουμε.
Το τι θα σε κάνει τελικά να επιλέξεις το αυτοκίνητο είναι καθαρά υποκειμενικό και έχει να κάνει με ένα σύνολο πραγμάτων.
Σίγουρα δεν θα σε κάνει το π@παρακι να αποφασίσεις τι θα πάρεις, αλλά αυτό μαζι με κάτι άλλο και μαζί με την γενικότερη αίσθηση του εσωτερικού ή τον λίγο πιο μικρό χώρο αποσκευών, μπορεί να σε κάνουν να αποφασίσεις.... -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δεδομένης της τιμης πάντως και των δύο απορω γιατί δεν πουλάνε πολύ περισσότερο. Ειδικά το vitara είναι πολύ φθηνό!
Το Duster είναι αρκετά εξειδικευμένο όχημα. Για κάποιον που ξέρει τι θέλει και τι αγοράζει το θεωρώ εξαιρετικό, η δυνατότητες εκτός δρόμου είναι πάρα πολύ καλές, ακόμη και για το δικίνητο. Για την πλειονότητα του κόσμου όμως που δεν βάζει σχεδόν ποτέ το αυτοκίνητο του στο χώμα, θεωρώ πως δεν κάνει. Σαν αίσθηση, μου έδωσε περισσότερο αυτή ενός αγροτικού, παρά ενός επιβατικού. Αν δεν το ήξερα δεν θα το πίστευα πως φοράει τον ίδιο κινητήρα με το QQ, τόση ήταν η διαφορά στην ηχομόνωση ανάμεσα στα δύο.
Κινητήρας Renault, πάτωμα Clio, μηχανικά μέρη απ' το Nissan Murano. Εγώ πάντως χαϊδευτικά το duster μου το λέω και Φράνκι από το 'Φρανκεστάιν'. Γιατί φέρει ρουμάνικη ταμπελίτσα αλλά από εκεί και μετά αποτελεί προϊόν της Γαλλοιαπωνικής συνεργασίας. Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα σου και επαυξάνω προσδιορίζοντας το όχημα ως αντισυμβατικό. Αδιάφορο δεν το λες. Η το αγαπάς ή το απεχθάνεσαι. Εντούτοις ήρθε για να δώσει στους φίλους με offroad ανησυχίες ότι έχασαν από τον εκπολιτισμό των κραταιών μικρομεσαίων suv (rav4, GV) στις νεώτερες εκδόσεις τους. Ο συνδυασμός μαλακών αμορτισερ και σκληρών ελατηρίων έχει σαν αποτέλεσμα άνετο ταξίδι στην ΕΟ αλλά και απρόσκοπτη προσπέλαση νεροφαγωμάτων δίχως κοπανήματα. Δεν είναι αστείο. Τα σκληρά πλαστικά (άριστα όμως συναρμοσμένα) δεν παρουσιάζουν τριγμούς. Η ηχομόνωση στο δικό μου είναι βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο. Εντούτοις το αυτοκίνητο παραμένει ένας off roader παίκτης. Κατά τα άλλα δεν του λείπει σχεδόν τίποτε από τα καλούδια της εποχής. Εχει όπως όλα τα renault- nissan ESC, ASR και Hill assist. Το σύστημα πολυμέσων είναι πολύ αποτελεσματικό και συνεργάζεται άριστα με το windows 8 κινητό μου τηλέφωνο και μάλιστα με 2 τρόπους (μέσω AUX) αλλά και με bluetooth . O πλοηγός είναι απλά άριστος ενώ οι χάρτες δίνουν περισσότερη πληροφορία από όση χρειάζομαι (φαρμακεία, παρκινγκ κλπ, μόνο μπουρδ... δεν μου λεει αν βρίσκονται τριγύρω ).
Οπωσδήποτε δεν συγκρίνεται σε ποιότητα ως προς το εσωτερικό... σε σχέση με την alfa που είχα αλλά έχει πλέον πολλούς χώρους για μικροαντικείμενα. Στην alfa δεν ήξερα που να βάλω ακόμη και τα κλειδιά του σπιτιού.
Τώρα από κατανάλωση είναι απλά άριστο για το μέγεθος και το βάρος. Είμαι στα 4,8 λίτρα / 100χλμ . Κυρίως βέβαια σε ανοικτό δρόμο. Εφτασα να έχω κάνει 31000 χλμ και συγνώμη που θα το πω έτσι απλά. Ολα απροβλημάτιστα. Θυμήθηκα την πρώτη μου κορόλλα σε αξιοπιστία και εξοδα συντήρησης . Μόνο η γυναίκα μου που ήθελε το qq δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην συμβίωση μαζί του. Τελικά και εκείνη το συμπάθησε αν και τώρα έχει στο ματι το countryman . -
Εγώ στην κατηγορία ξεχωρίζω το Vitara και το qq. Η εμπορική επιτυχία του δεύτερου στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι τυχαία, το κατάλαβα όταν το οδήγησα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως και άλλα μοντέλα της κατηγορίας δεν είναι αντίστοιχης κλάσης. Στο τέλος του χρόνου θα έρθει και το Kadjar που το βρίσκω πανέμορφο (θα είναι βασισμένο στο qq και θα έχει τον 1.5 dci και αυτό - αν δεν με απατά η μνήμη μου)
-
Σπύρος aka SPI_Duster: ένας άνθρωπος που πραγματικά εκτιμά και αγαπά το αυτοκίνητό του!
Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά (στα οποία βέβαια έχω δίκιο ) αλλά σε αυτό σου βγάζω ειλικρινά το καπέλο!
Μακάρι να ήμουν και εγώ σε ίδια φάση, αλλά είμαι τόσο ψείρας που πάντα κάτι θα με ενοχλεί!!! -
Αντικειμενικά αν το δεις το αυτοκίνητο σου είναι ίσως το ομορφότερο suv της αγοράς. Εάν οι δραστηρίοτητες μου, μου επέτρεπαν να έχω την πολυτέλεια να πάρω ότι αυτοκίνητο ήθελα, το πιθανότερο θα ήταν να μην είχα το duster αλλά ούτε και suv γενικότερα. Κάποιο από τα αυτοκίνητα όπως η 316, η 159, το s60 ή το c5 πιθανότατα θα ήταν στην κατοχή μου. Το αυτοκίνητο μου το εκτίμησα πολύ αφού συνεκτίμησα τον τρόπο που κινούμαι και τα χόμπυ μου. Όσο για την γκρίνια σου δεν πειράζει! Ισως στην έκδοση iceman όντως να έχει βγάλει αρκετά θέματα. Προσοχή πλακίτσα κάνω. Μη με πυροβολήσεις τώρα!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ισως στην έκδοση iceman όντως να έχει βγάλει αρκετά θέματα. Προσοχή πλακίτσα κάνω. Μη με πυροβολήσεις τώρα!Ναι βρε... κατανοητό, απλά τα ίδια παντού είναι, πλην όμως ο δικός μου 'εγκέφαλος' τα λαμβάνει αλλιώς!
-
Πάντως καλό ΣΚ σου εύχομαι και αν βρεις ευκαιρία κάνε μια βόλτα με αυτούς που αγαπάς και το suv σου. Ο καιρός θα βελτιωθεί από ότι μαθαίνω.
-
Αν και δεν πιστεύω πως θα αγοράσει κανείς αυτοκίνητο τις επόμενες ημέρες, η Mitsubishi έβγαλε το ASX με κινητήρα 1.6 Diesel, ο οποίος νομίζω ότι προέρχεται από το γκρούπ PSA αποδίδει 115hp και 270Nm.
-
Μεταφέρω από το θέμα του HRV, τις τιμές που βρήκε ο χρήστης geiasou
Φρέσκα νέα από Ιταλία
Honda annuncia i prezzi del nuovo HR-V
Allestimento Listino
Βενζίνη
1.5 Comforτ € 20.350
1.5 Elegance Connect ADAS € 22.350
1.5 Elegance Navi ADAS € 23.100
1.5 Executive Navi ADAS € 25.050
1.5 Elegance Connect ADAS CVT € 23.850
1.5 Elegance Navi ADAS CVT € 24.600
1.5 Executive Navi ADAS CVT € 26.550
Ντήζελ
1.6 Comfort € 22.550
1.6 Elegance Connect ADAS € 24.550
1.6 Elegance Navi ADAS € 25.300
1.6 Executive Navi ADAS € 27.250 -
και τα επιπεδα εξοπλισμου τι περιεχουν????
-
Δεν έχω βρει κάπου ακόμη αναλυτικά τον εξοπλισμό, αλλά πιστεύω ότι θα είναι αντίστοιχος του Civic.
Λογικά η έκδοση Comfort θα βρίσκεται εξοπλιστικά κάπου ανάμεσα στις εκδόσεις Energy και Acenta του QQ. Θα έχει μάλλον αυτόματο κλιματισμό αντί για απλό AC, ενώ θα υπάρχει στάνταρ και το City Braking για ταχύτητες 30-50Kmh. -
Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές πέσαμε μέσα όσοι λέγαμε ότι η τιμή του (1600cc) θα είναι κατά μέσο όρο 3-4k κάτω από το CRV.
Ουσιαστικά ελάχιστα κάτω από τις τιμές του QQ είναι. Το κατά πόσο θα του 'κλέψει' κοινό μένει να εξακριβωθεί.
Η δική μου γνώμη είναι ότι χάνει σε εμφάνιση και σε κινητήρα (και μάλλον σε επιδόσεις). Πιθανόν να είναι καλύτερο ποιοτικά. Δύσκολο το βλέπω να τα καταφέρνει... -
Ο χρήστης plutare έγραψε:
και τα επιπεδα εξοπλισμου τι περιεχουν????Συμφωνα με την πρώτη παρουσίαση του Ευρωπαικου ντηζελοκινητου HRV (http://www.whatcar.com/car-news/honda/h ... ew/1354834) υπαρχουν 3 επιπεδα εξοπλισμου (οι Ιταλοι τα λενε Comfort, Elegance και Executive, οι Αγγλοι S, SE και ΕΧ, απλως στο μεσαιο σου δινει τη δυνατοτητα να το παραγγειλεις και με NAVI) και εχουν τα εξης:
'SE Navi is likely to be the most popular trim, which on the diesel will cost £22,105 on the road, or, with a 20% deposit, a monthly cost of £279 over three years. As the SE Navi name suggests, this is the cheapest trim to get sat-nav, but all HR-Vs get alloy wheels, climate control, front and rear parking sensors, digital radio, USB and Bluetooth. SE or SE Navi also get the 7.0in colour touchscreen complete with Smartphone-linked internet browsing and auto lights and wipers, so there’s little need to go for the full-fat EX trim, despite the temptations of its leather upholstery and panoramic sunroof.'
Οσον αφορα την ασφαλεια ολα τα HRV ασχετως επιπεδου εξοπλισμου θα εχουν 8 αεροσακους και το συστημα City Brake Active System που ενεργοποιειται απο τα 0-30 χλμ/ωρα, ενω τα δυο πιο πλουσια (Elegance και Executive) θα εχουν επιπλεον ρανταρ και καμερα μπρος πισω και το συστημα ADAS (Advanced Driver Assist System) που περιλαμβανει Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning and High-beam Support System.Η δική μου γνώμη είναι ότι χάνει σε εμφάνιση και σε κινητήρα (και μάλλον σε επιδόσεις). Πιθανόν να είναι καλύτερο ποιοτικά. Δύσκολο το βλέπω να τα καταφέρνει...
Η εμφάνιση ειναι κατι που κρινει ο καθενας εντελως υποκειμενικα. Εμενα ας πουμε το HRV μου φαινεται πολυ ομορφο εξωτερικα, για την ακριβεια το ομορφοτερο Honda εδω και πολυ καιρο. Οσο για τον κινητηρα θα διαφωνησω καθετως και οριζοντιως, ο 1.6 iDtec της Honda ειναι ο καλυτερος μικρος πετρελαιοκινητηρας αυτη τη στιγμη στην αγορα. Η διαφορα με τον 1.6 dci της Renault ειναι οτι ο δευτερος βγαζει 10 αλογα και 2 κιλα ροπης παραπανω προφανως λογω μεγαλυτερου τουρμπο αλλα οπως λενε σχεδον ολες οι κριτικες ο κινητηρας της Honda εχει πιο ομαλη λειτουργια, ειναι πιο οικονομικος και με λιγοτερες εκπομπες CO2. Θεωρω οτι σε βαθος χρονου θα αποδειχτει και πιο αξιοπιστος. Αλλωστε στην επιταχυνση το Qashqai ειναι μονο 2 δεκατα πιο γρηγορο αφου 0-100 εχουν το HRV 10,1 και το Qashqai 9,9 αλλα πιστευω οτι το HRV θα εχει μεγαλυτερη τελικη (κρινοντας απο το γεγονος οτι θα ειναι ελαφρυτερο απο το Civic που εχει ιδιο μοτερ και το οποιο με 207 χλμ/ωρα τελικη ξεπερνα τα 190 χλμ/ωρα του Qashqai).
-
Ο κινητήρας της Honda είναι πάρα πολύ καλός, ενώ σε επιδόσεις θα είναι σίγουρα καλύτερο από το QQ 1.5, ενώ με το 1.6 θα είναι πάνω κάτω στα ίδια.
Το Civic έχει μεγαλύτερη τελική λόγω σχήματος και μικρότερου όγκου και όχι λόγω βάρους. Λογικά περίπου στα ίδια θα είναι HRV με QQ 1.6
-
Είχα διαβάσει ότι το civic με αυτόν τον κινητήρα υστερούσε κάποια δέκατα σε σχέση με το QQ 1.6
Λογικά το HRV λόγω όγκου και βάρους θα υστερεί τουλάχιστον το ίδιο - αν όχι περισσότερο.
Μην ξεχνάς και τα 10 λιγότερα άλογα...
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover