-
Πάντως η αλήθεια είναι ότι η τελική είναι ένα σίγουρο δυναμόμετρο. Αν χάνεις χλμ κάπου χάνεις και άλογα.
Βέβαια και οι δοκιμασίες σε συγκεκριμένα σημεία (πχ η ανηφόρα που αναφέρθηκε) είναι ενδεικτικά και προσφέρουν συγκρίσιμη πληροφόρηση. -
Σήμερα μέτρησα συμπιεση, απο 15.3-15.4 bar (222 psi τα 15.3 bar)
φανταζομαι οκ ειναι, δεν ξερω ποιο πρέπει να είναι το τελικο νουμερο.
στο μανιουαλ απλά λεει συμπιεση 10:1, αλλά δεν εχω τις τιμες σε bar ή psi.
η μονη ακρη που βγαζω ειναι οτι οι κυλινδροι ειναι σε παρομοια κατασταση.(Μετρησα και στο xsara του πατερα μου (που η μηχανη εχει ψοφήσει και ο εγκεφαλος βγαζει συνεχ'ως misfire) , με 10.2:1 συμπίεση ήταν στο 13.3-13.4 bar. οταν εβαλα λιγο λαδι στο πιστονι του χσαρα, το συμπιεσομετρο χτυπησε 20 bar. )
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
η μονη ακρη που βγαζω ειναι οτι οι κυλινδροι ειναι σε παρομοια κατασταση.Καλά ακούγονται τα νούμερα.
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
η μονη ακρη που βγαζω ειναι οτι οι κυλινδροι ειναι σε παρομοια κατασταση.Αν δεν υπαρχει εμφανης διαφορα μεταξυ των μετρησεων για καθε κυλινδρο, εισαι ενταξει. Τις απολυτες τιμες θα τις δεις αν βρεις (καπου θα υπαρχει) το service manual.
EDIT: βρεθηκε! εχεις πμ
ιδου η διαδικασια και τα νουμερα! -
σουπερ!! η μηχανη ειναι σαν καινουργια δηλαδη! σε ευχαρστω! ειναι στα 1550 kpa
να ρωτησω λοιπον το τελευταιο, γιατί όα τσεκαριστηκαν οκ. θα μετρήσω υποπιεση και με οργανο, παρεγγειλα ένα στο εβαυ και ερχεται. Επισης εχω και αντλια κενου να τσεκαρω και τον μαπ.
μου εχει μεινει η αρχικη πρόταση, για κοντραρισμα καυσαερίων στις ψηλές στροφές στον καταλύτη ή στο καζανακι.
Ο τύπος στα βιντεο μετραει πιεση στον λαμδα. αυτό σημαινει ειδικο πιεσομετρο? ή ένα απλό πιεσόμετρο για αέρα - βενζίνη?
μήπως τα καυσαέρια θα το καταστρεψουν ή δεν θα φτασουν ποτέ μεχρι το οργανο?Το έχει κανει κανεις ποτε αυτό?
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
σουπερ!! η μηχανη ειναι σαν καινουργια δηλαδη! σε ευχαρστω! ειναι στα 1550 kpaνα ρωτησω λοιπον το τελευταιο, γιατί όα τσεκαριστηκαν οκ. θα μετρήσω υποπιεση και με οργανο, παρεγγειλα ένα στο εβαυ και ερχεται. Επισης εχω και αντλια κενου να τσεκαρω και τον μαπ.
μου εχει μεινει η αρχικη πρόταση, για κοντραρισμα καυσαερίων στις ψηλές στροφές στον καταλύτη ή στο καζανακι.
Ο τύπος στα βιντεο μετραει πιεση στον λαμδα. αυτό σημαινει ειδικο πιεσομετρο? ή ένα απλό πιεσόμετρο για αέρα - βενζίνη?
μήπως τα καυσαέρια θα το καταστρεψουν ή δεν θα φτασουν ποτέ μεχρι το οργανο?Το έχει κανει κανεις ποτε αυτό?
Στη θέση σου θα περίμενα να έρθει το οργανάκι να μετρήσω τον μαπ. Αν κέρδισες τόσο από ένα απλό καθάρισμα μπουζί κλπ, το βρίσκω λίγο δύσκολο να έχει πρόβλημα η εξάτμιση.
Στο μεταξύ, μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο πάμφθηνο, μια που βάζεις πλάτη. Πάρε ένα καθαριστικό ηλεκτρικών επαφών και καθάρισε εσωτερικά όλες τις φισέτες που έχει στον κινητήρα. Επίσης, τη φισέτα του εγκεφάλου.
Καλό θα ήταν να κάνεις και τις γειώσεις. Τις λύνεις, τις ξεσκουριάζεις και τις ξαναδένεις, βάζοντας και λίγο γράσο (ή παρόμοιο) σε σπρέι πάνω τους για να προστατεύονται.
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
σουπερ!! η μηχανη ειναι σαν καινουργια δηλαδη! σε ευχαρστω! ειναι στα 1550 kpaνα ρωτησω λοιπον το τελευταιο, γιατί όα τσεκαριστηκαν οκ. θα μετρήσω υποπιεση και με οργανο, παρεγγειλα ένα στο εβαυ και ερχεται. Επισης εχω και αντλια κενου να τσεκαρω και τον μαπ.
μετρησες ολους τους κυλινδρους και δε βρηκες και διαφορες μεταξυ τους ετσι?
ηλιθια ερωτηση, πρεπεινα την κανω ομως.επισης αυτο πυ λεει ο alexeft αν και δε νομιζω να εχει σχεση με το θεμα, αν γινει σιγουρα ειναι καλο.
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
αυτο ειναι και δικη μου απορια, ξερει κανείς???
-
Ναι, όλοι οι κύλινδροι απο 15.3 έως 15.4 bar
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
σουπερ!! η μηχανη ειναι σαν καινουργια δηλαδη! σε ευχαρστω! ειναι στα 1550 kpa
να ρωτησω λοιπον το τελευταιο, γιατί όα τσεκαριστηκαν οκ. θα μετρήσω υποπιεση και με οργανο, παρεγγειλα ένα στο εβαυ και ερχεται. Επισης εχω και αντλια κενου να τσεκαρω και τον μαπ.
αυτο ειναι και δικη μου απορια, ξερει κανείς???
αν μετρησεις πιεση με σταθερο γκαζι τοτε εχεις βουλωμενη εξατμιση, υποπιεση πρεπει να μετρας παντα εκτος απο το μαρσαρισμα, και ενα απλο υποπιεσομετρο κανει για αυτη την εργασια απλα θελεις εναν ανταπτορα που θα βιδωθει στην θεση του λ και εκει θα μπει το σωληνακι που παει στο οργανο.
-
-
Το αφησα το θεμα, γιατί δεν ειχα βρει τιποτα.
Μεχρι που πηγα στον τσοπελογιαννη για ζημια στο υγραεριο. Το παλληκαρι εκει πριν δουλευε στην χιουνται.
Τον ρωτησα. Αμέσως μου ειπε. 'Βουλωμενος καταλυτης, ειναι κλασσικα αυτα που λες'. 'πηγαινε τον θεοφιλο πιο πανω να σου πει'.Παω στον μαστορα, ανοιγει απο κατω την εξατμιση, ριχνει τον φακο. Ε, σπασμενα τα διαφραγματα, μανταρα ηταν. Φυσικα στο ρελαντι και στις 2.500 στροφες χωρις φορτιο μια χαρα καυσαερια εβγαζε. Οταν πιεζοταν, δεν μπορουσε.
400 ευρω, μεταλλικος καταλυτης. Αν μου εβαζε κεραμικο, σε 1-2 χρονια παλι τα ιδια. Τα είχε και με τους τυπους με το υγραεριο, γιατί δεν ειδοποιουν τον κοσμο οτι το υγραεριο λιωνει νωριτερα τον κεραμικο καταλυτη.
Φυσικα το μπουρδ... εχει τον καταλυτη κολλημενο στην πολλαπλη, και το πουλαει ολο.Ο εξατμισας εκοψε την κεφαλη, κολλησε τον καταλυτη και προσθεσε το κατω κομματι. Mad max κατασταση.
Το αμαξι ανοιξε επιτελους. 195 τελικη στον ιδιο κατηφορικο δρομο, επιταχυνσεις πανω απο 4-5000 στροφές όπως ήταν.
τελικα τα πραγματα ήταν απλα.
ειχα μπανανα στην εξατμιση!
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
... γιατί δεν ειδοποιουν τον κοσμο οτι το υγραεριο λιωνει νωριτερα τον κεραμικο καταλυτη.Για να γίνει αυτό πρέπει η θερμοκρασία των καυσαερίων να έχει πάει στο θεό. Πρώτα όμως θα καταρρεύσουν τα έμβολα παρά ο καταλύτης. Μήπως είχε χτυπηθεί εξωτερικά;
-
σε ενα δικο μου στα 190.000χλμ που τον αλλαξα τον καταλυτη ηταν λιωμενη το 60% της κεραμικης επιφανειας, απο τη μερια που εισερχονται ζεστα τα καυσαερια απο την αλλη μερια ηταν μια χαρα,σε βενζινοκινητο οχημα, ειναι φυσιολογικη φθορα μετα απο αρκετα χλμ απο μια αποψη
υγ: η θεση του καταλυτη ηταν κατω απο τη θεση μου περιπου, για αυτοκινητα με προκαταλυτη ακριβως στην εξαγωγη... -
Σε μια στιγμη πειραματισμου,εβγαλα τον καταλυτη από το αμαξι(με 435.000 χιλιόμετρα).Ουτε σπασιμο καπου ουτε ιχνος λιωσίματος(από καταλυτη και πισω εβαλα θερμομονωτικη ταινια μπας και σταματησει να καπνιζει τον χειμωνα).
Παντως αναφέρεται στον προκαταλυτη και όχι στον καταλυτη.
Πτώση απόδοσης σε Matrix - εχετε καμια ιδέα?