Apr 2, 2014, 9:59 AM

Ο χρήστης mjacob έγραψε:

Εγώ πάντως, αν ήμουν δάσκαλος των παιδιών, ειδικά αυτό το έγγραφο και πιο ειδικά τις σελίδες 13 και 14, ΔΕΝ θα το συμπλήρωνα.

γιατί;

Λίγο υπερβολικούς σας βρίσκω πάντως.
Αν όντως τα χρησιμοποιούν σωστά αυτά τα στοιχεία,και παρακολουθούν το παιδί, προσαρμόζονται οι δάσκαλοι στις απαιτήσεις κλπ, εμένα μια χαρά μου φαίνονται

Ναι βέβαια, φυσικά τα κοιτάνε και οι δάσκαλοι πριν μπουν στην τάξη έχουν μελετήσει αναλυτικά τα ερωτηματολόγια, έχουν φτιάξει διαγράμματα, έχουν τηλεφωνήσει στους συναδέλφους τους στο προηγούμενο σχολείο, είναι σε διαρκή επαφή με τους γονείς, κλπ κλπ κλπ κλπ.
Και κάπως έτσι φτιάχνονται οι επιστήμονες του μέλλοντος, με εφόδια και ξεχωριστές ικανότητες!

ΝΟΤ

Η ουσία βέβαια είναι πως (πέρα από μια ισχνή μειοψηφία που ξεχωρίζει ανεξαρτήτως σχολείου, που θα πάρει υποτροφίες, κλπ κλπ), ελάχιστη διαφορά κάνει το σχολείο. Η τεράστια διαφορά γίνεται αν ο γονιός έχει λεφτά να στείλει το παιδί του σε καλό πανεπιστήμιο. Εγώ, αυτό θα πρότεινα στον οποιονδήποτε. Βάλτε τα λεφτά στην άκρη και δώστε τα μια και καλή στο LSE πχ ή σε κάτι αντίστοιχο. ΑΥΤΟ, θα κάνει διαφορά.
Το δημοτικό, ΟΧΙ. Αλλά νταξ, εγώ παιδιά δεν έχω και δεν ξέρω, μην μου δίνετε σημασία.