Apr 2, 2014, 10:27 AM

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ναι βέβαια, φυσικά τα κοιτάνε και οι δάσκαλοι πριν μπουν στην τάξη έχουν μελετήσει αναλυτικά τα ερωτηματολόγια, έχουν φτιάξει διαγράμματα, έχουν τηλεφωνήσει στους συναδέλφους τους στο προηγούμενο σχολείο, είναι σε διαρκή επαφή με τους γονείς, κλπ κλπ κλπ κλπ.
Και κάπως έτσι φτιάχνονται οι επιστήμονες του μέλλοντος, με εφόδια και ξεχωριστές ικανότητες!

ΝΟΤ

για επιστήμονες του μέλλοντος και λοιπές σάλτσες
Για τα υπόλοιπα, το αν τα κοιτάνε και τι κάνουν, το ξέρεις, ή μυρίζεις νύχι πάλι;

Η ουσία βέβαια είναι πως (πέρα από μια ισχνή μειοψηφία που ξεχωρίζει ανεξαρτήτως σχολείου, που θα πάρει υποτροφίες, κλπ κλπ), ελάχιστη διαφορά κάνει το σχολείο. Η τεράστια διαφορά γίνεται αν ο γονιός έχει λεφτά να στείλει το παιδί του σε καλό πανεπιστήμιο. Εγώ, αυτό θα πρότεινα στον οποιονδήποτε. Βάλτε τα λεφτά στην άκρη και δώστε τα μια και καλή στο LSE πχ ή σε κάτι αντίστοιχο. ΑΥΤΟ, θα κάνει διαφορά.
Το δημοτικό, ΟΧΙ. Αλλά νταξ, εγώ παιδιά δεν έχω και δεν ξέρω, μην μου δίνετε σημασία.

Εκτός κι αν ως λεφτά ορίζεις το 'να τους χτίσεις μια πτέρυγα', τότε δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες με τα ίδια, οπότε τελικά δεν σου δίνει κανένα εφόδιο παραπάνω. Είναι απλά αναγκαία και όχι ικανή συνθήκη.

Κυρίως αν αναφέρεσαι σε καταστάσεις που σχολείο και παν/μιο είναι στην ίδια χώρα, τότε απλά δεν έχεις ιδέα για το πως παίζει το σύστημα.

Αν νομίζεις ότι δεν υπάρχουν κλειστοί κύκλοι για το σύστημα δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο-παν/μιο (ιδίως σε χώρες όπως ΗΠΑμερική/Αγγλία ----->