-
Ημιτάσιον είναι κάτι το οποίο μοιάζει το αυθεντικό αλλά δεν είναι. Πχ μπλούζα puma που γράφει fuma. Μοιάζουν αλλά δεν είναι το ίδιο. Τώρα όσον αφορά αυτό που λες τα αυθεντικά προιοντα κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο το οποίο απλά βάζει το λογότυπο πχ Toyota και το θεωρείς αυθεντικό. Οι άλλες εταιρείες πχ Mann ή K&N που ειδικεύονται στα φιλτρα δεν είναι ημιτάσιον αλλά aftermarket. Απομίμηση θα ήταν αν έγραφε K&M αντί για K&N
Στάλθηκε από το ST25i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Και η Ιαπωνική γράφει στη ταμπέλα για γνήσια, αλλά...Παλαιότερα κάποιος είχε ρίξει ένα λινκ, με σελίδα που έδειχνε τα aftermarket φίλτρα στο εσωτερικό τους, και τα περισσότερα ήταν κατώτερης ποιότητας από τα γνήσια.
Την έχω ακριβώς απεναντί μου και δεν βλέπω την λέξη γνήσια
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
Ημιτάσιον είναι κάτι το οποίο μοιάζει το αυθεντικό αλλά δεν είναι. Πχ μπλούζα puma που γράφει fuma. Μοιάζουν αλλά δεν είναι το ίδιο. Τώρα όσον αφορά αυτό που λες τα αυθεντικά προιοντα κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο το οποίο απλά βάζει το λογότυπο πχ Toyota και το θεωρείς αυθεντικό. Οι άλλες εταιρείες πχ Mann ή K&N που ειδικεύονται στα φιλτρα δεν είναι ημιτάσιον αλλά aftermarket. Απομίμηση θα ήταν αν έγραφε K&M αντί για K&NΣτάλθηκε από το ST25i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Ιμιτασιόν, aftermarket, ΟΕΜ. Όλοι έχουν γίνει μια σαλάτα θέλοντας να πουν 'είναι καλό και ταιριάζει στο αμάξι σου'.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Πάντως εγώ γελάω που όποιο μαγαζί ανταλλακτικών και να μπεις, πουλάει μόνο γνήσια ανταλλακτικά.
Το ότι δεν είναι ΠΟΤΕ της μάρκας του αυτοκινήτου, δεν έχει καμία σημασία!!!Οι μάρκες αυτοκινήτου δεν φτιάχνουν* ανταλλακτικά,τα αγοράζουν απο εταιρίες ανταλλακτικών και βάζουν την φίρμα τους επάνω.
- κάποια ανταλλακτικά τα βρίσκεις μόνο μέσω του δικτύου της κάθε μάρκας.
Το ξέρω ρε παιδιά αυτό, αλλά δεν έχω δει ποτέ την πχ τουότα να αγοράζει πουρφλούξ φίλτρα! Μόνο ντένσο βάζει.
Άρα, πως το πουρφλούξ μπορεί να πουληθεί σαν γνήσιο (είναι και κακοκομμένο το ρημάδι);Υπάρχουν ανταλλακτικά ΟΕΜ, κοινώς πρώτης τοποθέτησης, και ανταλλακτικά που πωλούνται με την φίρμα του κατασκευαστή και προέρχονται άλλες φορές απο κάποιον OEM ή απο τον ίδιο τον κατασκευαστή. BTW αν το Purflux φίλτρο που είδες ήταν και κακομμένο μάλλον ανήκει στην κατηγορία μαιμού-ιμιτασιόν και δεν ήταν γνήσιο Purflux. Ενημερωτικά η Purflux μαζί με την Valeo είναι ο OEM provider φίλτρων για το group PSA. Μαλιστα η PSA δεν τα βγάζει καν με την δική του στάμπα.
Προφανώς ΟΕΜ από ΟΕΜ διαφέρουν σε ποιότητα παρόλα αυτά τα ΟΕΜ πληρούν τους κανονισμούς του κατασκευαστή και δεν προέρχονται απο αντιγραφή του ανταλλακτικού που σημαίνει και κακή εφαρμογή.
Ο όρος ιμιτασιόν για να χαρακτηρίσει κανείς τα ΟΕΜ είναι προφανώς αδόκιμος, αν δεν βλέπεις την διαφορά δεν μπορώ να κάτι γι αυτό. -
Που να ακούσεις ημιτασιον, αλλά ποιο γνήσιο και από το γνήσιο εκεί να δεις κλάμα!
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
BTW αν το Purflux φίλτρο που είδες ήταν και κακομμένο μάλλον ανήκει στην κατηγορία μαιμού-ιμιτασιόν και δεν ήταν γνήσιο Purflux.Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο θεματάκι!!!
Φαντάζομαι ότι παίζει και στα λάδια ε;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και η Ιαπωνική γράφει στη ταμπέλα για γνήσια, αλλά...
Παλαιότερα κάποιος είχε ρίξει ένα λινκ, με σελίδα που έδειχνε τα aftermarket φίλτρα στο εσωτερικό τους, και τα περισσότερα ήταν κατώτερης ποιότητας από τα γνήσια.
θυμαι παλια κατι διαφημισεις που εγραφαν 'εφάμιλλα των καλλιτέρων Ιαπωνικών'?
-
καταλαβα παει κ αυτό το θεμα .... παντως οι περισσοτεροι ( αν όχι ολοι ) οι μηχανικοι αν τους πεις την λεξη ιμιτασιόν την καταλαβαινουν αμεσως αν τους πεις aftermarket ( που είναι κ το πιο σωστο βεβαια ) σε βλεπουν σαν εξωγηινο ,παντως προσωπικα μεχρι σημερα χρησιμοποιω τα amc κ τα comline ( oποιο βρω ) κ ποτέ δεν ειχα πρόβλημα αλλά ελεγα να παρω κ άλλες γνωμες αλλά ατυχησα ....
-
Βασικά υπάρχουν ημιτασιόν ('μαιμού') ΟΕΜ. ...και δεν μπορείς να προστατευτείς παρά μόνο αγοράζοντας από την αντιπροσωπεία, όπου και εκεί από ότι λένε λόγω κρίσης υπάρχουν περιπτώσεις που διαφοροποιούνται οι πηγές τους.
Οι υπόλοιπες μάρκες Mann κλπ. είναι aftermarket που βγάζουν μοντέλα συμβατα με το αυτοκίνητό σου.Τα στοκ φίλτρα σύγχρονων κινητήρων κατά 90% είναι φτιαγμένα να καλύπτουν long life service οπότε είναι άριστης ποιότητας. Υποθέτω όμως πως υπάρχουν αντίστοιχα καλά aftermarket, δεν είναι όμως όλα φτιαγμένα με long life προδιαγραφές και αυτό θέλει προσοχή για τη συχνότητα των service. Πιθανώς κάποια φίλτρα λαδιού για παράδειγμα να μην αντέχουν 30.000χλμ.
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
καταλαβα παει κ αυτό το θεμα .... παντως οι περισσοτεροι ( αν όχι ολοι ) οι μηχανικοι αν τους πεις την λεξη ιμιτασιόν την καταλαβαινουν αμεσως αν τους πεις aftermarket ( που είναι κ το πιο σωστο βεβαια ) σε βλεπουν σαν εξωγηινο ,παντως προσωπικα μεχρι σημερα χρησιμοποιω τα amc κ τα comline ( oποιο βρω ) κ ποτέ δεν ειχα πρόβλημα αλλά ελεγα να παρω κ άλλες γνωμες αλλά ατυχησα ....Δυστυχώς, με τα φίλτρα δε μπορείς να καταλάβεις και πολλά πράγματα για να πεις εμπεριστατωμένη γνώμη. Το μόνο που μπορείς να πεις είναι αν το κάθε φίλτρο είναι καλοφτιαγμένο οπτικά ή όχι.
-
καταλαβα παει κ αυτό το θεμα .... παντως οι περισσοτεροι ( αν όχι ολοι ) οι μηχανικοι αν τους πεις την λεξη ιμιτασιόν την καταλαβαινουν αμεσως αν τους πεις aftermarket ( που είναι κ το πιο σωστο βεβαια ) σε βλεπουν σαν εξωγηινο ,παντως προσωπικα μεχρι σημερα χρησιμοποιω τα amc κ τα comline ( oποιο βρω ) κ ποτέ δεν ειχα πρόβλημα αλλά ελεγα να παρω κ άλλες γνωμες αλλά ατυχησα .... -
-
-
-
Υπαρχουν φιλτρα, και
Φιλτρα που φιλτραρουν σωστα, και φιλτρα εμποδια, στην σωστη κυκλοφορια του λαδιου, του αερα, η του καυσιμου.
Τα ιμιτασιον μαπα, ξεχωριζουν ευκολα, απο καποιον εμπειρο.
Τα μηχανικα ιμιτασιον ανταλακτικα, εχουν σωστες διαστασεις, και ανοχες.
Και χαμηλη ποιοτητα φυσικα. Οχι ολα, και οχι παντα.
Το σοβαρο προβλημα, ειναι στην λαμαρινα. Στα ειδη φανοπ. οπως φτερα, καπω, πορτες, φαναρια, προφυλακτηρες, κλπ.
Θα αναφερθω, μονο στα φιλτρα.
Εργοστασια οπως, mann, purflux, Bosch, valeo, hengst, ATE, marelli, κλπ κατασκευαστες, φτιαχνουν τα ΟΕΜ.
Οπως, και τα ιδια, που κυκλοφορουν στο after market. Αλλαζει η συσκευασια τους. Ποιοτικα ομως, παραμενουν τα ιδια.
Πρωτομαστορες λοιπον, οι Ιταλοι. Πιστες αντιγραφες συσκευασιας, και παρεμφερη σηματων.
Απο εκει ξεκινησαν, ολα τα ιμιτασιον προιοντα. Και εμεινε ο ορος τελικα, ιμιτασιον.
Μεσα στο φιλτρο, μπορει να ειχαν, χαρτι εφημεριδας, η κατι αχρηστο για φιλτραρισμα.
Πολλες φορες, δεν κυκλοφορουσε σωστα, το λιπαντικο η το καυσιμο. Χαμηλες πιεσεις, και λαμπακια που δεν εσβηναν.
Οι MANN, hengst, και καμποσοι αλλοι κατασκευαστες, σχεδιαζουν, και φτιαχνουν, ολοκληρωμενα συστηματα φιλτραρισματος.
Εχουν την τεχνογνωσια, και τα μεσα για αυτο. Δεν θεωρουνται ιμιτασιον, με τιποτα.
Σε χωρες της Απω Ανατολης, πιθανον η κατασκευη τους. Αλλα, με σωστες προδιαγραφες, και πρωτες υλες.
Τα βαζουμε στο αυτοκινητο, αφοβα.
Purflux στην γνησια συσκευασια, purflux και στην ελευθερη αγορα. Ιδιο αντ/κο, με χαμηλοτερη τιμη αγορας.
Χρονια φιρμες, στην επισκευη των αυτοκινητων, χωρις ιδιαιτερα προβληματα.Η γνωμη μου, σαν επισκευαστης, και οχι ως πωλητης ανταλακτικων.
-
και το προβλημα παραμενει καθως δεν ξερεις πιο να αγορασεις!!σε 500 μετρα βρισκεις ευρος 3 τιμων..!!
Βεβαια τωρα το ξερουν το κολπο..μπαινεις στο φορουμ ρωτας και γινεσε μαστορας....λυνεις και μοτερ ιντερνετικα τωρα τι λες..! -
Ναι αμε
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Εγώ πάντα προσπαθούσα να παίρνω Mann ή Fiamm.
Με τα δεύτερα έχω δει ότι το λάδι μαυρίζει γρηγορότερα, άρα συμπεραίνω ότι φιλτράρει λιγότερο καλά από τα Mann αλλά και ίσως επιτρέπει καλύτερη ροή. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ίσως τα τελευταία χρόνια να μην το αναφέρει, αλλά παλαιότερα το έγραφε, και έμενε η εντύπωση πως δεν είχε ημί..
-
καταλαβα παει κ αυτό το θεμα .... παντως οι περισσοτεροι ( αν όχι ολοι ) οι μηχανικοι αν τους πεις την λεξη ιμιτασιόν την καταλαβαινουν αμεσως αν τους πεις aftermarket ( που είναι κ το πιο σωστο βεβαια ) σε βλεπουν σαν εξωγηινο ,παντως προσωπικα μεχρι σημερα χρησιμοποιω τα amc κ τα comline ( oποιο βρω ) κ ποτέ δεν ειχα πρόβλημα αλλά ελεγα να παρω κ άλλες γνωμες αλλά ατυχησα ....Comline δεν ξαναβαζω. Μου κραταγε το λαμπακι του λαδιου 1sec αναμενο μετα την εκκινηση του κινητηρα, προφανως δεν δουλευε η αντεπιστροφη βαλβιδα. Εγω επιλεγω πια φιλτρα γνησια με το brandname του οχηματος μου απο αντιπροσωπεια(πολυ φθηνα τα βρισκω) ή mann-filter απο επισημο εμπορο του δικτυου πωλησης. (πρεπει να παιζουν πολλα μαιμου mann στο εμποριο)
Φιλτρο αερα τωρα μαρκας VIKAparts στρογγυλο, δεν εχει τις σωστες διαστασεις και πλεει στον παπα πριν κουμπωθει. Εκει θα προτιμησω το γνησιο απο την Skoda με 5 ευρω, γιατι το αντιστοιχο πολυ ποιοτικο mann εχει 9 ευρω.
Μια φορα ειχα τοποθετησει και purflux, αριστα φιλτρα αλλα δεν τα βρισκω ευκολα στα μαγαζια.
γνησια φιλτρα αερος - λαδιου η ιμιτασιον ???