-
Θέλουν μόνο συχνό τσεκάρισμα οι πιέσεις γιατί λόγω σκληρών πλαινών δεν καταλαβαίνεις με το μάτι αν υπάρχει κλατάρισμα και για να δεις ένδειξη στην οθόνη του idrive πρέπει να πέσει η πίεση αρκετά σε ένα από τα λάστιχα.
Και μιας και είπα για πιέσεις είναι αρκετά αυξημένες σε σχέση με τα συμβατικά. -
πόσο τα βάζεις δηλαδή
-
Σε psi αν θυμάμαι καλά βάζω 42 μπροστά και 44 πίσω. Οι πιέσεις στο ταμπελάκι στην πόρτα του οδηγού είναι σε bar. Νομίζω 2.8 και 3 αντίστοιχα. Ο υπεύθυνος του συνεργείου μου έλεγε να βάζω λιγότερο αέρα, ότι μάλλον είναι λάθος αυτές οι τιμές
Αυτός πρότεινε 36 psi και στα 4. Αλλά μετά από αρκετό διάβασμα και σε ξένα forum αποφάσισα να ακολουθήσω πιστά τις πιέσεις του κατασκευαστή (κάτι παραπάνω θα ξέρει). -
συμφωνώ απόλυτα.τιμές κατασκευαστή.ευχαριστώ φίλος
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Πολυ καλη περιγραφη και χρησιμες πληροφοριες.
Για μενα τα xenon δεν αξιζουν σαν εξτρα γενικα εκτος αν ταξιδευεις πολυ συχνα βραδυ. Αντιθετα, αυτο που αξιζει με τα 1000 είναι τα σπορ καθισματα (μονο αυτα ομως, οχι το υπολοιπο πακετο του sport line), με τις πολλαπλες ρυθμισεις, ειδικα αν τα συγκρινεις με της βασικης που μου φανηκαν οτι εχουν ελλειπη πλευρικη στηριξη.
Ξερεις αν ο διευρυμενος πινακας σου δειχνει παραπανω πληροφοριες σε σχεση με την απλη εκδοση, ή απλα εμφανιζει τις ιδιες σε αλλο σημειο;
Πχ θυμαμαι οτι καταναλωση και αλλαγη ταχυτητας εμφανιζονται στην τελευταια γραμμη του καντραν και ειναι σχεδον αδυνατο να τις δεις, τουλαχιστον με το σπορ τιμονι. Με τον διευρυμενο δεν λυνεται αυτο το προβλημα;Για το service inclusive αποτι λεει εδω ειναι και τα ανταλλακτικα μεσα:
http://www.bmw.gr/gr/el/owners/service/ ... index.htmlΕκτός της πολύ μεγάλης βελτίωσης όσον αφορά την ορατότητα κατά την νυχτερινή οδήγηση, τα xenon στην περίπτωση του άσου βελτιώνουν και την εμφάνιση.
Όσον αφορά τα sport καθίσματα συμφωνώ απόλυτα αλλά τα 500 ευρώ τα κράτησα μιας και με τα υπόλοιπα extra που έβαλα έφτασα το ταβάνι που είχα θέσει για αγορά αυτοκινήτου (αλλιώς βάλε βάλε θα είχα δώσει άλλα 3 χιλιάρικα σε extra ).
Ο διευρυμένος βγάζει και μια μπάρα οικονομίας κάτω δεξιά η οποία δε νομίζω ότι υπάρχει στα απλά όπως και διάφορα σύμβολα για αλλαγή ταχυτήτων και πίεσης του γκαζιού που είναι ευδιάκριτα. Για άλλες πληροφορίες δεν είμαι σίγουρος αλλά αξίζει και με το παραπάνω τα 200 ευρώ που κοστίζει επιπλέον.εμενα τα xenon με φοβίζουν σαν ανταλλακτικό περισσότερο.....
Δηλαδή ότι αν τρακάρεις με δική σου υπαιτιότητα θα τα πληρώσεις μαυροχάβιαρο?
Και αυτο, αλλα και οτι αμα καει ,χαλασει κατι εχω ακουσει τιμες που αγγιζουν το 25% της αξιας του αυτοκινητου κεταχειρισμενο μετα απο 5ετια!
-
Εκτός της πολύ μεγάλης βελτίωσης όσον αφορά την ορατότητα κατά την νυχτερινή οδήγηση, τα xenon στην περίπτωση του άσου βελτιώνουν και την εμφάνιση.
Όσον αφορά τα sport καθίσματα συμφωνώ απόλυτα αλλά τα 500 ευρώ τα κράτησα μιας και με τα υπόλοιπα extra που έβαλα έφτασα το ταβάνι που είχα θέσει για αγορά αυτοκινήτου (αλλιώς βάλε βάλε θα είχα δώσει άλλα 3 χιλιάρικα σε extra ).
Ο διευρυμένος βγάζει και μια μπάρα οικονομίας κάτω δεξιά η οποία δε νομίζω ότι υπάρχει στα απλά όπως και διάφορα σύμβολα για αλλαγή ταχυτήτων και πίεσης του γκαζιού που είναι ευδιάκριτα. Για άλλες πληροφορίες δεν είμαι σίγουρος αλλά αξίζει και με το παραπάνω τα 200 ευρώ που κοστίζει επιπλέον.Κι εγω συμφωνώ μαζί σου γιατι αν αρχιζεις να βαζεις στον ασσο πραγματα (π.χ. Xenon, cruise, pdc), θα καταληξεις να φτασεις πανω απο 30000 αρχικη τιμη για πλακα... . Τα συγκεκριμενα καθισματα παντως ειναι κορυφη (οπως και τα λεφτα που θελουν ). Και αποτι βλεπω συμφερει καλυτερα να βαλεις πακετα, παρα μεμονωμένα πραγματα γιατι οι τιμες ειναι καλυτερες.
Θυμισε μου εχεις και το Sport+; Αξιζει;
Τα σερβις ειναι σε σταθερα διαστηματα χιλιομετρων ή πας συνεργειο οποτε σου πει το check control;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Κι εγω συμφωνώ μαζί σου γιατι αν αρχιζεις να βαζεις στον ασσο πραγματα (π.χ. Xenon, cruise, pdc), θα καταληξεις να φτασεις πανω απο 30000 αρχικη τιμη για πλακα... . Τα συγκεκριμενα καθισματα παντως ειναι κορυφη (οπως και τα λεφτα που θελουν ). Και αποτι βλεπω συμφερει καλυτερα να βαλεις πακετα, παρα μεμονωμένα πραγματα γιατι οι τιμες ειναι καλυτερες.Θυμισε μου εχεις και το Sport+; Αξιζει;
Τα σερβις ειναι σε σταθερα διαστηματα χιλιομετρων ή πας συνεργειο οποτε σου πει το check control;
Το cruise το έβαλα γιατί το θεωρώ must στην εθνική (αν ήταν και adaptive θα αγγίζαμε την τελειότητα )
Σαφώς και συμφέρει να πάρεις πακέτα, εγώ έβαλα 2 και σχεδόν με κάλυψαν.
Αυτά που κατά την γνώμη μου δεν αξίζουν τα λεφτά τους είναι το sport line και το urban line. Οι αλλαγές εξωτερικά είναι ελάχιστες και ο εξοπλισμός μέσα δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα 2000+ που κοστίζουν.
Το sport+ πάει με το πακέτο sport line ή πρέπει να βάλεις το variable sport steering για να το έχεις. Νομίζω ότι έχεις το πρόγραμμα sport με το traction control στο off ενώ στα υπόλοιπα όταν έχεις το sport και πατήσεις το κουμπί του traction control η απόκριση του γκαζιού πάει στο comfort.
Τα service γίνονται βάσει των ενδείξεων του idrive (η bmw λέει κάθε 2 χρόνια ή στα 30.000 χλμ max). Ουσιαστικά -και ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης- τα 30.000 χλμ που λέει η bmw μειώνονται αρκετά. Προσωπικά έκανα το πρώτο service στα 15.000 χλμ και ενώ το idrive μου έδινε άλλα 8.000 χλμ. Δεν αφήνω λάδια για περισσότερα από 15.000 χλμ για κανέναν λόγο, ειδικά σε αυτοκίνητο που σκοπεύω να κρατήσω μια δεκαετία και να γράψω πάνω από 200.000 χλμ. -
Κι εγω συμφωνώ μαζί σου γιατι αν αρχιζεις να βαζεις στον ασσο πραγματα (π.χ. Xenon, cruise, pdc), θα καταληξεις να φτασεις πανω απο 30000 αρχικη τιμη για πλακα... . Τα συγκεκριμενα καθισματα παντως ειναι κορυφη (οπως και τα λεφτα που θελουν ). Και αποτι βλεπω συμφερει καλυτερα να βαλεις πακετα, παρα μεμονωμένα πραγματα γιατι οι τιμες ειναι καλυτερες.
Θυμισε μου εχεις και το Sport+; Αξιζει;
Το cruise το έβαλα γιατί το θεωρώ must στην εθνική (αν ήταν και adaptive θα αγγίζαμε την τελειότητα )
Αυτά που κατά την γνώμη μου δεν αξίζουν τα λεφτά τους είναι το sport line και το urban line. Οι αλλαγές εξωτερικά είναι ελάχιστες και ο εξοπλισμός μέσα δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα 2000+ που κοστίζουν.
Το sport+ πάει με το πακέτο sport line ή πρέπει να βάλεις το variable sport steering για να το έχεις. Νομίζω ότι έχεις το πρόγραμμα sport με το traction control στο off ενώ στα υπόλοιπα όταν έχεις το sport και πατήσεις το κουμπί του traction control η απόκριση του γκαζιού πάει στο comfort.
Τα service γίνονται βάσει των ενδείξεων του idrive (η bmw λέει κάθε 2 χρόνια ή στα 30.000 χλμ max). Ουσιαστικά -και ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης- τα 30.000 χλμ που λέει η bmw μειώνονται αρκετά. Προσωπικά έκανα το πρώτο service στα 15.000 χλμ και ενώ το idrive μου έδινε άλλα 8.000 χλμ. Δεν αφήνω λάδια για περισσότερα από 15.000 χλμ για κανέναν λόγο, ειδικά σε αυτοκίνητο που σκοπεύω να κρατήσω μια δεκαετία και να γράψω πάνω από 200.000 χλμ.δυστυχώς το δικό μου δεν είχε cruise control έιναι το μόνο που θα μου λείψει
-
Τα service γίνονται βάσει των ενδείξεων του idrive (η bmw λέει κάθε 2 χρόνια ή στα 30.000 χλμ max). Ουσιαστικά -και ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης- τα 30.000 χλμ που λέει η bmw μειώνονται αρκετά. Προσωπικά έκανα το πρώτο service στα 15.000 χλμ και ενώ το idrive μου έδινε άλλα 8.000 χλμ. Δεν αφήνω λάδια για περισσότερα από 15.000 χλμ για κανέναν λόγο, ειδικά σε αυτοκίνητο που σκοπεύω να κρατήσω μια δεκαετία και να γράψω πάνω από 200.000 χλμ.Για το adaptive δυστυχώς μόνο στο V40 υπάρχει (και ειναι και πανακριβο).
Για το urban πακέτο συμφωνώ ειναι πεταμένα λεφτά. Για το sport παιζεται εαν αξιζει αλλά τελικά νομίζω ότι ίσως συμφέρει (1690 κανει, οχι 2000), πχ εαν θες 2-3 πραγματάκια από αυτό (σπορ καθίσματα και σπορ τιμόνι που θεωρώ ότι αξίζουν τα λεφτά τους, αντε και καμια ζαντουλα για να μην το παρεις με τασια) η διαφορα τιμης απο το να τα βαλεις μονα τους δεν ειναι τοσο μεγαλη (λογω εκπτωσης του πακετου) και επιπλεον παίρνεις και το sport+. Για τα υπολοιπα που εχει (κατι διακριτικα, σπορ κλειδι ) κλπ συμφωνω οτι ειναι βλακειες και πεταμενα λεφτα.
Το cruise για μενα αξιζει μονο αμα κανεις πολλα ταξιδια οποτε και ειναι must, διαφορετικα ειναι και αυτο πανακριβο. Φυσικα αν εισαι συνεχεια εθνικη, πολυ καλα εκανες και το εβαλες.
Ξερεις εαν το DPF χρειαστεί να αλλαξει μετα απο πολλα km (πχ 100.000); Προβλεπει κατι ο κατασκευαστης για αυτο;
-
Το 116 εχει το LIM (βαζεις ενα οριο ταχύτητας και έχεις πατημένο το γκάζι σχεδόν τερμα), αυτό ειναι στάνταρ. Απλά δε μπορείς να βγάλεις το πόδι σου απο το γκάζι.
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Το 116 εχει το LIM (βαζεις ενα οριο ταχύτητας και έχεις πατημένο το γκάζι σχεδόν τερμα), αυτό ειναι στάνταρ. Απλά δε μπορείς να βγάλεις το πόδι σου απο το γκάζι.Έχει μόνο limiter και όχι cruise; Πες μου ναι, να με τρελάνεις... Το λέω γιατί συνήθως, υπάρχουν και τα δύο. Είσαι βέβαιος;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ξερεις εαν το DPF χρειαστεί να αλλαξει μετα απο πολλα km (πχ 100.000); Προβλεπει κατι ο κατασκευαστης για αυτο;Δεν έχω διαβάσει/ακούσει κάτι σε σχέση με αυτό. Τα 100.000 χλμ πάντως δεν τα λες και πολλά για diesel. Στο manual του αυτοκινήτου δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά. Ούτε έχω αντιληφθεί ποτέ την περιβόητη αναγέννηση του φίλτρου, μάλλον επειδή κάνω τουλάχιστον ένα μεγάλο και σβέλτο ταξίδι κάθε μήνα
.Το 116 εχει το LIM (βαζεις ενα οριο ταχύτητας και έχεις πατημένο το γκάζι σχεδόν τερμα), αυτό ειναι στάνταρ. Απλά δε μπορείς να βγάλεις το πόδι σου απο το γκάζι.
Έχει μόνο limiter και όχι cruise; Πες μου ναι, να με τρελάνεις... Το λέω γιατί συνήθως, υπάρχουν και τα δύο. Είσαι βέβαιος;
Όλες οι εκδόσεις έχουν standard μόνο το limiter, το cruise το πληρώνεις και μάλιστα αδρά (500 ευρώ αν το βάλεις σκέτο χωρίς κάποιο πακέτο). 900 περίπου πλήρωσα το drive comfort που έχει cruise control με λειτουργία φρεναρίσματος, bluetooth με χειριστήρια στο τιμόνι και θύρα usb μέσα στο υποβραχιόνιο του οδηγού. Στην bmw πλερώνεις τα πάντα...
-
Όμως 900€ για αυτά που λες είναι οκ, γιατί είναι χρήσιμα. Άλλωστε, bmw παίρνεις. Πάντως μου έκανε εντύπωση πως έχει μόνο lim, χωρίς cruise, αλλά αν μετά πας σε cruise με αυτόματο φρενάρισμα, αλλάζει το πράγμα.
Όσον αφορά τα dpf, επειδή το έχω ψιλοψάξει κι εγώ. Δεν νομίζω να γίνεται λόγος για αλλαγή του φίλτρου, αλλά ίσως για έλεγχο ή συμπλήρωμα του πρόσθετου υγρού που επιταγχύνει την αναγέννηση. Αν κάνεις, όμως ταξίδια σε ανοιχτό δρόμο, για αρκετή ώρα και με ικανά χλμ/ω, τότε στην ουσία η 'αναγέννηση', γίνεται από εσένα, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιηθούν οι τεχνητοί τρόποι, προκειμένου να καθαρίσει το φίλτρο. Πάντως, αντικατάσταση του dpf μόνο από βλάβη πιστεύω..
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Όμως 900€ για αυτά που λες είναι οκ, γιατί είναι χρήσιμα. Άλλωστε, bmw παίρνεις. Πάντως μου έκανε εντύπωση πως έχει μόνο lim, χωρίς cruise, αλλά αν μετά πας σε cruise με αυτόματο φρενάρισμα, αλλάζει το πράγμα.Όσον αφορά τα dpf, επειδή το έχω ψιλοψάξει κι εγώ. Δεν νομίζω να γίνεται λόγος για αλλαγή του φίλτρου, αλλά ίσως για έλεγχο ή συμπλήρωμα του πρόσθετου υγρού που επιταγχύνει την αναγέννηση. Αν κάνεις, όμως ταξίδια σε ανοιχτό δρόμο, για αρκετή ώρα και με ικανά χλμ/ω, τότε στην ουσία η 'αναγέννηση', γίνεται από εσένα, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιηθούν οι τεχνητοί τρόποι, προκειμένου να καθαρίσει το φίλτρο. Πάντως, αντικατάσταση του dpf μόνο από βλάβη πιστεύω..
Αυτό ελπίζω και εγώ γιατί για την αλλαγή θα είναι πολλά τα λεφτά. Εκτός από τα συχνά ταξίδια (όπου πολλές φορές κατεβάζω από έκτη σε πέμπτη επίτηδες για να δουλέψει για λίγο σε ψηλότερες στροφές και σπάω πρώτη δευτέρα τρίτη στα διόδια) ακόμα και στην πόλη μια στο τόσο σπάω μια δευτέρα (μέχρι σχεδόν τις 5000 στροφές).
-
Όμως 900€ για αυτά που λες είναι οκ, γιατί είναι χρήσιμα. Άλλωστε, bmw παίρνεις. Πάντως μου έκανε εντύπωση πως έχει μόνο lim, χωρίς cruise, αλλά αν μετά πας σε cruise με αυτόματο φρενάρισμα, αλλάζει το πράγμα.
Όσον αφορά τα dpf, επειδή το έχω ψιλοψάξει κι εγώ. Δεν νομίζω να γίνεται λόγος για αλλαγή του φίλτρου, αλλά ίσως για έλεγχο ή συμπλήρωμα του πρόσθετου υγρού που επιταγχύνει την αναγέννηση. Αν κάνεις, όμως ταξίδια σε ανοιχτό δρόμο, για αρκετή ώρα και με ικανά χλμ/ω, τότε στην ουσία η 'αναγέννηση', γίνεται από εσένα, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιηθούν οι τεχνητοί τρόποι, προκειμένου να καθαρίσει το φίλτρο. Πάντως, αντικατάσταση του dpf μόνο από βλάβη πιστεύω..
Αυτό ελπίζω και εγώ γιατί για την αλλαγή θα είναι πολλά τα λεφτά. Εκτός από τα συχνά ταξίδια (όπου πολλές φορές κατεβάζω από έκτη σε πέμπτη επίτηδες για να δουλέψει για λίγο σε ψηλότερες στροφές και σπάω πρώτη δευτέρα τρίτη στα διόδια) ακόμα και στην πόλη μια στο τόσο σπάω μια δευτέρα (μέχρι σχεδόν τις 5000 στροφές).
Καλά για αλλαγή μη το συζητάς. Έχω ακούσει μέχρι και 2000€. Πάντως αν κάνεις ανοιχτά ταξίδια μην αγχώνεσαι.
-
Αν και δεν αναφέρεται πουθενά στο manual κατι σχετικό ο πωλητής μου είπε ότι το dpf έχει θεωρητικά όριο ζωής 300.000 χλμ.
Λοιπόν εγώ παρέλαβα χθες και συμπλήρωσα ήδη το αστρονομικό ποσό των 150χλμ στο κοντερ.
εντυπώσεις αν και πρώιμες:ο λεβιές στο δικό μου ΔΕΝ έχει parkinson.Καμία σχέση με το αυτοκίνητο που οδήγησα στο τεστ ντραιβ.ή είμαι τυχερός ή κάτι διόρθωσαν τα γερμανόπαιδα.
το αμάξι μαζέυει πανέυκολα χιλιόμετρα ήσυχα και ακούραστα.Για diesel έχει μεγαλύτερα ανοίγματα και τραβάει και πάνω από το παράθυρο 1750-2500 χωρίς να κρεμάει.Δεν το πίνω ακόμα γιατί τώρα γνωριζόμαστε αν και από την αντιπροσωπεία επέμεναν ότι το αμάξι δεν χρειάζεται στρώσιμο.Κάτω από τις 1500 δεν υπάρχει ζωή.Εντελώς ράθυμο και νωχελικό.Από κει και πάνω αρχίζει να ξυπνάει και αντεπιτίθεται.
Τιμόνι πλήρες και σε επαφή με τον δρόμο.Το σεταρισμα της ανάρτησης εξισορροπεί άνεση και κράτημα.Δεν είναι τρένο αλλά μπορεί να γίνει με άλλο σετ αμορτισερ αλλα σίγουρα θα κοπανάει παραπάνω.Σε καποια σημεία δείχνει ότι έχει σχετικά μικρή διαδρομή.Γενικα δείχνει πολύ καλοζυγισμένο στο δρόμο και πολύ ουδέτερο στο πάτημά του.
Μέση κατανάλωση κάτω από 8/100 δεν έχω δει με σβέλτη οδήγηση και χωρίς να προσέχω.
Στο eco pro εχει αργή απόκριση το γκάζι του.comfort και sport είναι πιο άμεσα.Την ώρα που έχεις βυθισμένο το δεξί πόδι αρκεί να πας στο επόμενο mode και η επιτάχυνση είναι εξαιρετικά άμεση,δείγμα ότι τα 3 προγράμματα δεν είναι είναι μούφα.
Αυτό που με ξίνισε λίγο είναι ο θόρυβος από τα runflat.Αδικούν το πολύ καλό σύνολο.Είναι ο μόνος ήχος που περνάει στη καμπίνα.Δεν είναι εχοχλητικός αλλά μια τετράδα καλά ελαστικα θα αναδείξει τη πατίνα του αμαξιού.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τα λίγα χλμ μαζί του.
-
Αυτά είναι καλά νέα
-
ερώτηση.
sport+ δεν βρήκα.τι κάνω λάθος;
-
Sport+ έχουν μόνο τα αυτοκίνητα που έχουν το πακέτο sport line ή αν βάλεις την μεταβαλλόμενη υποβοήθηση τιμονιού. Το έγραψα και σε άλλο post πιο πάνω.
Σωστές οι παρατηρήσεις σου αναφορικά με το αυτοκίνητο. Στο sport η διαφορά στην απόκριση στο γκάζι και στο τιμόνι (βαραίνει αισθητά) είναι χαοτική σε σχέση με το eco pro και μεγάλη σε σχέση με το comfort. Με τον καιρό και όσο ανοίγει το μοτέρ θα δεις ότι στο sport αρχίζει και ακούει γύρω στις 1300 στροφές, λίγο μετά τουρμπίζει για τα καλά και φορτώνει γρήγορα ότι σχέση και αν έχεις στο κιβώτιο. Το eco pro το επιλέγω μόνο στην πολύ κίνηση.
Όσον αφορά την ανάρτηση, αρχικά μου είχε φανεί και εμένα σχετικά μαλακή αλλά τελικά μετά από 20.000 χλμ που έχω στρίψει το αμάξι αρκετές φορές μπορώ να σου πω ότι είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα (παίρνει κλίσεις αλλά κρατάει γραμμές σταθερότατα). Γενικά ουδέτερη συμπεριφορά αν οδηγείς στρωτά και όχι επιθετικά (για να κινηθείς γρήγορα θέλει σεβασμό στο turn in και σανίδωμα λίγο πριν την κορυφή της στροφής και ενώ σημαδεύεις την έξοδο). Σε καλή άσφαλτο εντελώς ουδέτερο, εκεί φαίνεται περισσότερο το ζύγισμα του πλαισίου. Με το esp εκτός κάνεις ωραίο παιχνίδι με δευτέρα (ίσως και τρίτη αν γλιστράει αρκετά ο δρόμος). Σίγουρα με ένα πιο σφιχτό αμορτισέρ θα γίνει κυριολεκτικά τραίνο αλλά θα χαθεί μεγάλο μέρος της άνεσης που έχει τώρα το αυτοκίνητο (και μου αρέσει). Μια λύση πιστεύω είναι πιο χοντρές αντιστρεπτικές.
Τι μάρκα λάστιχα φοράει το δικό σου? Είναι πράγματι λίγο θορυβώδη τα rft αλλά το πρόβλημα εντείνεται κυρίως γιατί δεν ακούγεται κάτι άλλο μέσα. Θα το συνηθίσεις και δεν θα σου κάνει αίσθηση σε λίγο καιρό.
Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου (και στο αυτοκίνητο) : Πήγαινε μαλακά και όμορφα τουλάχιστον για τα πρώτα 1500 χλμ, το γράφει ακόμα και το manual του αυτοκινήτου (να μην υπερβείς τις 3000 στροφές ή τα 160 χλμ σε ταχύτητα). Δεν στρώνει μόνο το μοτέρ αλλά όλο το αυτοκίνητο (αμορτισέρ, κιβώτιο, λάστιχα). Οι πωλητές τα δικά τους αυτοκίνητα βάζω στοίχημα ότι τα έστρωσαν.
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο λοιπόν -
Ρε παιδιά, λεω μηπως , ολα αυτα τα υπέρ αναλυτικά δεν αφορούν το νημα?
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου