-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Μα δεν ειπα εγω πουθενα οτι η VW φημιζεται για την αξιοπιστια της . Προσωπικα θεωρω οτι ειναι καπου στο μεσο ορο και οντας κατοχος, θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που δεν εχω περασει αυτα που εχουν περασει καποιοι αλλοι. Θεωρω απαραδεκτα τα προβληματα που εβγαζε και ακομα περισσοτερο το after sales.Απο τη αλλη βεβαια, το γεγονος οτι γραφτηκαν τοσα πολλα προβληματα ισως οφειλεται ακριβως επειδη εκανε τρελες πωλησεις. Ωστοσο μια και επιασες εκεινη την εποχη, εν ετει 2006 που δεν υπηρχε τουρμπο ουτε για δειγμα πλην του Golf και ο ανταγωνισμος με τα απλα ατμοσφαιρικα μοτερ εβλεπε τα TSI κυριολεκτικα με το κυαλι (συγκρινε το με τα ατμοσφαιρικα 116, 147, Focus της εποχης) , εδινε στο Golf ενα πολυ σημαντικο πλεονεκτημα σε συνδυασμο μαλιστα με αξιοσημειωτη οικονομια για τη δυναμη του (ακομα και τωρα μετα απο 162.000km, το trip μου γραφει σταθερα 7lt/100km με νορμαλ οδηγηση). Αν προσθεσεις και το υπολοιπο πακετο (πολλαπλοι συνδεσμοι, καλοι χωροι, καλη ποιοτητα εσωτερικου κλπ) σε μια σχετικα λογικη τιμη, λογικα καταλαβαινεις γιατι πουλησε τοσο.Σε οτι αφορα τους Ιαπωνες, θα διαφωνησω παλι. Δες οποιαδηποτε ερευνα αξιοπιστιας και θα δεις ποιοι ειναι πρωτοι. Αυτο απο μονο του κατι λεει. Στην Ιαπωνια δεν ξερουν τι θα πει ντιζελ οποτε ειναι πολυ λογικο να μην εξελισουν γιατι απλα δεν υπαρχει αγορα για αυτους και αλλωστε εχουν επενδυσει στα υβριδικα. Το ιδιο και για την Αμερικη που ειναι μια τεραστια αγορα στην οποια εχουν πολυ καλες τοποθετησεις. Επισης, να σου θυμισω οτι εχουν προσφερει εξαιρετικα δυνατα και πολυ αξιοπιστα ατμοσφαιρικα μοτερ (βλεπε ταπερ).
Η διαφωνία μας είναι στο ότι η αξιοπιστία της vw δεν είναι στο μέσο όρο αλλά πιο κάτω. Με όλες τις εταιρείες μπορεί να σου συμβούν τα χειρότερα αλλά ειδικά για τους tsi (στην Ελλάδα τουλάχιστον) έχουν γραφτεί και ειπωθεί άπειρα (τα ίδια και για τα dsg).
Κατά τα άλλα και εγώ έγραψα αυτά που λες (αναφορικά με τις επιδόσεις τον tsi και το ότι ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό του downsizing στην κατηγορία και όχι μόνο) ΑΛΛΑ πλήρωνες σαφώς ακριβότερα από τον ατμοσφαιρικό ανταγωνισμό (focus, astra, 147 κλπ). Ας είναι καλά οι τράπεζες που έκαναν -ακόμα και σε ανθρώπους με ελάχιστα εισοδήματα- μέχρι και 100 δόσεις και τους έδωσαν την δυνατότητα να αποκτήσουν αυτοκίνητα (και σπίτια κλπ) που υπό άλλες συνθήκες (σαν τις τωρινές) δεν θα μπορούσαν να πλησιάσουν... Για τον στερημένο από γκάζια έλληνα της εποχής και λόγω της golfομανίας που επικρατούσε ήταν η κορυφαία επιλογή. Η κατανάλωση του 1.4 tsi με τα 140 άλογα τουλάχιστον που έχω ακούσει από 1-2 κατόχους παίζει κατά μέσο όρο στα 8-8.5 με φυσιολογική οδήγηση. Τα 7 που έχεις εσύ είναι πάρα μα πάρα πολύ καλά.
Θέμα Ιάπωνες : πάλι μου φαίνεται ότι δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα. Είπα ότι δεν έχουν την αξιοπιστία που είχαν κάποτε (ακούς πλέον για προβλήματα, ανακλήσεις, κάψιμο λαδιού κλπ ακόμα και σε toyota) και ότι με τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες-τάφους σε σχέση με την εποχή είναι φυσιολογικό να μην έχουν θέματα όπως οι turbo (και μην μου πεις για τον δίλιτρο του type r ή του s2000, για καθημερινά αυτοκίνητα μιλάμε που πουλιούνται κατά εκατομμύρια). Έχω φίλο που είναι υπεύθυνος συνεργείου επίσημης αντιπροσωπείας toyota και μου λέει ότι περνάνε σαφώς περισσότερες εγγυήσεις σε σχέση με 10 χρόνια πριν. Το ότι στην Ιαπωνία δεν έχουν μάθει τι σημαίνει diesel είναι δικό τους πρόβλημα, στην Ευρώπη πατώνουν όμως σε πωλήσεις (και προφανώς τους τσούζει). Γι' αυτό έβγαλε η honda τον 1.6 diesel και η toyota θα βάζει σε κάποια μοντέλα της τον κινητήρα της bmw... Τέλος το ότι πουλάνε κάτι αυτοκίνητα-εκτρώματα σε έναν από τους πιο ηλίθιους λαούς του πλανήτη (sorry κιόλας) με αφήνει παγερά αδιάφορο (καλό marketing και ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική κάνουν θαύματα). -
Δεν θυμάμαι να ήταν τόσο ακριβό το Golf πάντως.
-
Sportline golf tsi (140) με dsg και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο extra πληρώθηκε το 2007 24.500 ευρώ περίπου (όχι από μένα πάντως ). Αν βγάλουμε τα 2 χιλιάρικα περίπου του dsg πάμε στα 22.500 (και μάλιστα χωρίς esp αν θυμάμαι καλά γιατί η vw το έδινε standard μόνο με το dsg τότε). Ένα focus 1.6 sport έβγαινε τότε γύρω στα 18.000 ευρώ και η 147 στην καλή έκδοση γύρω στα 20.000.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Η διαφωνία μας είναι στο ότι η αξιοπιστία της vw δεν είναι στο μέσο όρο αλλά πιο κάτω. Με όλες τις εταιρείες μπορεί να σου συμβούν τα χειρότερα αλλά ειδικά για τους tsi (στην Ελλάδα τουλάχιστον) έχουν γραφτεί και ειπωθεί άπειρα (τα ίδια και για τα dsg).
Κατά τα άλλα και εγώ έγραψα αυτά που λες (αναφορικά με τις επιδόσεις τον tsi και το ότι ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό του downsizing στην κατηγορία και όχι μόνο) ΑΛΛΑ πλήρωνες σαφώς ακριβότερα από τον ατμοσφαιρικό ανταγωνισμό (focus, astra, 147 κλπ). Ας είναι καλά οι τράπεζες που έκαναν -ακόμα και σε ανθρώπους με ελάχιστα εισοδήματα- μέχρι και 100 δόσεις και τους έδωσαν την δυνατότητα να αποκτήσουν αυτοκίνητα (και σπίτια κλπ) που υπό άλλες συνθήκες (σαν τις τωρινές) δεν θα μπορούσαν να πλησιάσουν... Για τον στερημένο από γκάζια έλληνα της εποχής και λόγω της golfομανίας που επικρατούσε ήταν η κορυφαία επιλογή. Η κατανάλωση του 1.4 tsi με τα 140 άλογα τουλάχιστον που έχω ακούσει από 1-2 κατόχους παίζει κατά μέσο όρο στα 8-8.5 με φυσιολογική οδήγηση. Τα 7 που έχεις εσύ είναι πάρα μα πάρα πολύ καλά.
Θέμα Ιάπωνες : πάλι μου φαίνεται ότι δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα. Είπα ότι δεν έχουν την αξιοπιστία που είχαν κάποτε (ακούς πλέον για προβλήματα, ανακλήσεις, κάψιμο λαδιού κλπ ακόμα και σε toyota) και ότι με τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες-τάφους σε σχέση με την εποχή είναι φυσιολογικό να μην έχουν θέματα όπως οι turbo (και μην μου πεις για τον δίλιτρο του type r ή του s2000, για καθημερινά αυτοκίνητα μιλάμε που πουλιούνται κατά εκατομμύρια). Έχω φίλο που είναι υπεύθυνος συνεργείου επίσημης αντιπροσωπείας toyota και μου λέει ότι περνάνε σαφώς περισσότερες εγγυήσεις σε σχέση με 10 χρόνια πριν. Το ότι στην Ιαπωνία δεν έχουν μάθει τι σημαίνει diesel είναι δικό τους πρόβλημα, στην Ευρώπη πατώνουν όμως σε πωλήσεις (και προφανώς τους τσούζει). Γι' αυτό έβγαλε η honda τον 1.6 diesel και η toyota θα βάζει σε κάποια μοντέλα της τον κινητήρα της bmw... Τέλος το ότι πουλάνε κάτι αυτοκίνητα-εκτρώματα σε έναν από τους πιο ηλίθιους λαούς του πλανήτη (sorry κιόλας) με αφήνει παγερά αδιάφορο (καλό marketing και ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική κάνουν θαύματα).Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.
Επειδη μου θυμισες αρκετα εκεινη -μαλλον για ολους μας καλυτερη εποχη- δεν θυμαμαι να ηταν τοσο πολυ πιο ακριβο το Golf μου απο αλλα της κατηγοριας. Π.χ. απο την τοτε σειρα 1 ηταν πολυ φθηνοτερο και κατα τη γνωμη μου απειρως καλυτερο σαν αυτοκινητο, με την 147 επαιζε περιπου στα ιδια και ΟΚ ηταν πιο ακριβο απο ενα focus, ή αστρα - κατι μαλλον αναμενομενο και κατ' εμε δικαιολογημενο. Και προφανως αυτα που γραφεις περι δανειων ισχυαν πολυ περισσοτερο για αυτον που εσκαγε 26000 τοτε για την 116i με τα 115 ατιθασα, 5αρι σασμαν και χωρους σουπερμινι, ή το Α3 με τον απαραδεκτο FSi. Τουλαχιστον το Golf σου εδινε κατι που σε αυτη τη στρεβλη χωρα ο μεσος Ελληνας ειχε στερηθει και λεγοταν ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, αγοραζοντας ενα αυτοκινητο με επιδοσεις 2-λιτρου, καταναλωση καλυτερη απο ατμοσφαιρικο 1.6 και προφανη φορολογικα πλεονεκτηματα, χωρις να υπολειπεται στα υπολοιπα. Αρα για εμενα αξιζε και με το παραπανω τα λεφτα που ζηταγε και εαν γυριζα το χρονο πισω παλι αυτο θα επαιρνα.Οσο για τους Ιαπωνες, συμφωνω οτι ισως δεν ειναι αυτοι που ηταν καποτε αλλα αυτο που (ξανα)λεω ειναι οτι εξακολουθουν να ειναι μπροστα. Και δεν νομιζω οτι τους καιει και ιδιαιτερα η ευρωπαϊκη αγορα, μπροστα στην αγορα της Ασιας και της Αμερικης ( που ακομα και ηλιθιους να τους πεις, σκεψου λιγο την ισχυ που εχουν στο παγκοσμιο στερεωμα).
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.
Επειδη μου θυμισες αρκετα εκεινη -μαλλον για ολους μας καλυτερη εποχη- δεν θυμαμαι να ηταν τοσο πολυ πιο ακριβο το Golf μου απο αλλα της κατηγοριας. Π.χ. απο την τοτε σειρα 1 ηταν πολυ φθηνοτερο και κατα τη γνωμη μου απειρως καλυτερο σαν αυτοκινητο, με την 147 επαιζε περιπου στα ιδια και ΟΚ ηταν πιο ακριβο απο ενα focus, ή αστρα - κατι μαλλον αναμενομενο και κατ' εμε δικαιολογημενο. Και προφανως αυτα που γραφεις περι δανειων ισχυαν πολυ περισσοτερο για αυτον που εσκαγε 26000 τοτε για την 116i με τα 115 ατιθασα, 5αρι σασμαν και χωρους σουπερμινι, ή το Α3 με τον απαραδεκτο FSi. Τουλαχιστον το Golf σου εδινε κατι που σε αυτη τη στρεβλη χωρα ο μεσος Ελληνας ειχε στερηθει και λεγοταν ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, αγοραζοντας ενα αυτοκινητο με επιδοσεις 2-λιτρου, καταναλωση καλυτερη απο ατμοσφαιρικο 1.6 και προφανη φορολογικα πλεονεκτηματα, χωρις να υπολειπεται στα υπολοιπα. Αρα για εμενα αξιζε και με το παραπανω τα λεφτα που ζηταγε και εαν γυριζα το χρονο πισω παλι αυτο θα επαιρνα.Οσο για τους Ιαπωνες, συμφωνω οτι ισως δεν ειναι αυτοι που ηταν καποτε αλλα αυτο που (ξανα)λεω ειναι οτι εξακολουθουν να ειναι μπροστα. Και δεν νομιζω οτι τους καιει και ιδιαιτερα η ευρωπαϊκη αγορα, μπροστα στην αγορα της Ασιας και της Αμερικης ( που ακομα και ηλιθιους να τους πεις, σκεψου λιγο την ισχυ που εχουν στο παγκοσμιο στερεωμα).
Καλά δεν το συζητάω ότι όποιος έσκαγε 26 και 27 χιλιάρικα για να πάρει 116 ή α3 μέτρια εξοπλισμένα προφανώς δεν έκανε-να το πω ευγενικά- σοφή επιλογή. Πόσο το πλήρωσες εσύ το golf και σε ποια έκδοση?
Βέβαια το 2007 έσκασε μύτη και το bravo με τον 150αρι t-jet που ήταν ταχύτερο, πιο όμορφο και φθηνότερο αλλά επειδή ήταν fiat δεν πούλησε όσο θα έπρεπε. Και τώρα που το σκέφτομαι το 2007 βγήκε το astra με τον 1.6 turbo ecotec και τα 180 άλογα και τιμή εκκίνησης γύρω στα 20.000, πολύ λιγότερα από τα 25.000 του golf gt
Το ότι εξακολουθούν να είναι περισσότερο αξιόπιστοι οι γιαπωνέζοι (αν και τελευταία δεν έχω δει αποτελέσματα από κάποιον αξιόπιστο οργανισμό) δεν σημαίνει ότι έχουν και τα καλύτερα αυτοκίνητα. Subaru θα ξαναέπαιρνα άνετα, mazda ευχαρίστως γιατί τα περισσότερα μοντέλα της είναι fun to drive (αρκεί να βγάλει κανένα μοτέρ της προκοπής), honda μάλλον όχι (επειδή ζω στην Ελλάδα), toyota με τίποτα, suzuki-nissan μόνο τα μεσαία crossover τους. Πάντως πραγματικά made in japan όπως τον παλιό καλό καιρό ελάχιστα είναι πλέον.
Η αμερική είχε κάποτε την δύναμη να επιβάλλει τα δικά της συμφέροντα όπου γούσταρε με αφορμή την παγκόσμια ειρήνη. Τώρα πάπαλα, πούτιν και κινέζοι την έφαγαν λάχανο. Πρόσφατο παράδειγμα η Ουκρανία. -
Sportline golf tsi (140) με dsg και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο extra πληρώθηκε το 2007 24.500 ευρώ περίπου (όχι από μένα πάντως ). Αν βγάλουμε τα 2 χιλιάρικα περίπου του dsg πάμε στα 22.500 (και μάλιστα χωρίς esp αν θυμάμαι καλά γιατί η vw το έδινε standard μόνο με το dsg τότε). Ένα focus 1.6 sport έβγαινε τότε γύρω στα 18.000 ευρώ και η 147 στην καλή έκδοση γύρω στα 20.000.Δεν βρήκα του 07 τιμές αλλά του 08 που έχω μπροστά μου δεν είναι αυτές.
Στα 24.000€ βλέπω το 3θυρο GT.
Στα 18750 βλέπω να ξεκινάει η 3θυρη 147. 400€ κάτω το 3θυρο TSI με 20 άλογα παραπάνω και 1400€ κάτω το Golf με τα 122 άλογα και πάλι πιο γρήγορο.
Focus TI-VCT εκκινηση στα 18235€.
Astra GTC 1.6 18120€ και 20590 το turbo. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν βρήκα του 07 τιμές αλλά του 08 που έχω μπροστά μου δεν είναι αυτές.
Στα 24.000€ βλέπω το 3θυρο GT.
Στα 18750 βλέπω να ξεκινάει η 3θυρη 147. 400€ κάτω το 3θυρο TSI με 20 άλογα παραπάνω και 1400€ κάτω το Golf με τα 122 άλογα και πάλι πιο γρήγορο.
Focus TI-VCT εκκινηση στα 18235€.
Astra GTC 1.6 18120€ και 20590 το turbo.Οι τιμές καταλόγου της ford δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα γιατί τότε έπαιζαν εκπτώσεις τουλάχιστον 2000 ευρώ. Η τιμή του focus sport 1.6 που έγραψα ισχύει και την είχα πάρει εγώ. Δεν ξέρω το 2008 πόσο έκανε το golf αλλά σίγουρα οι τιμές εκκίνησης δεν είχαν σχέση με τις τελικές αν βάλεις 4 πόρτες (+1000 στην vw), esp, ζάντες, αυτόματο κλιματισμό, μεταλλικό χρώμα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Τα 21+ τα είχες εύκολα. Το bravo sport με τα 150 άλογα επίσης full extra κόστιζε γύρω στα 20. Η 147 exclusive κόστιζε το 2008 με navi,17αρες και γενικά όλα τα απαραίτητα 21.000 περίπου (επίσης έπαιζαν εκπτώσεις). Η vw δεν ήξερε τι σημαίνει έκπτωση, την έμαθε στην ΔΝΤ εποχή
-
Οι εκπτωσεις βέβαια δεν θυμάμαι τότε να ήταν μονιμες. Φυσικά το Focus συγκρίνεται με το απλό Golf με τα 122 άλογα απο το οποίο ήταν και πάλι πιο αργό.
+800€ οι πέντε πόρτες.
Και στα υπόλοιπα οι τιμές που έβαλα για βασικές εκδόσεις είναι. Δηλαδή τασια, έλλειψη ESP, απλό χρώμα και τα λοιπά.
Το Bravo ήταν όντως αισθητα φθηνότερο. -
Bασικά είναι άθλος το ότι οι ιάπωνες (και οι κορεάτες από πίσω) βγάζουν κάμποσα πετρέλαια στην ευρωπαική αγορά, αν σκεφτεί κανείς ότι τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ είναι μόλις το 0,5% της jdm και το 3% της US αγοράς και είναι στο ξεκίνημά τους ακόμη στην Κίνα, των βασικότερων αγορών δηλαδή που δραστηριοποιούνται. Δείτε το ανάποδα, πόσα υβρίδια είναι ευρωπαικής προέλευσης την τελευταία 15ετία?
Ειρήσθω εν παρόδω να αναφερθεί επίσης ο Skyactiv diesel της Μάζντα, ο πλέον καινοτόμος πετρελαιοκινητήρας αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο, ο μόνος που μπορεί να καλύψει τις προδιαγραφές όλων των αγορών του κόσμου χωρίς σοβαρές αλλαγές ή μετατροπές, δείγμα της προσέγγισης αλλά και το μεγέθους της επένδυσης μιας μικρής ιαπωνικής εταιρείας που κάθε άλλη στη θέση της θα είχε καταφύγει σε outsourcing για να καλύψει τα κενά στη γκάμα της αγοράζοντας έτοιμα από αλλού, σε κάθε αγορά και άλλο μοτέρ φυσικά. -
Καλά δεν το συζητάω ότι όποιος έσκαγε 26 και 27 χιλιάρικα για να πάρει 116 ή α3 μέτρια εξοπλισμένα προφανώς δεν έκανε-να το πω ευγενικά- σοφή επιλογή. Πόσο το πλήρωσες εσύ το golf και σε ποια έκδοση?
Βέβαια το 2007 έσκασε μύτη και το bravo με τον 150αρι t-jet που ήταν ταχύτερο, πιο όμορφο και φθηνότερο αλλά επειδή ήταν fiat δεν πούλησε όσο θα έπρεπε. Και τώρα που το σκέφτομαι το 2007 βγήκε το astra με τον 1.6 turbo ecotec και τα 180 άλογα και τιμή εκκίνησης γύρω στα 20.000, πολύ λιγότερα από τα 25.000 του golf gt
Το ότι εξακολουθούν να είναι περισσότερο αξιόπιστοι οι γιαπωνέζοι (αν και τελευταία δεν έχω δει αποτελέσματα από κάποιον αξιόπιστο οργανισμό) δεν σημαίνει ότι έχουν και τα καλύτερα αυτοκίνητα. Subaru θα ξαναέπαιρνα άνετα, mazda ευχαρίστως γιατί τα περισσότερα μοντέλα της είναι fun to drive (αρκεί να βγάλει κανένα μοτέρ της προκοπής), honda μάλλον όχι (επειδή ζω στην Ελλάδα), toyota με τίποτα, suzuki-nissan μόνο τα μεσαία crossover τους. Πάντως πραγματικά made in japan όπως τον παλιό καλό καιρό ελάχιστα είναι πλέον.
Η αμερική είχε κάποτε την δύναμη να επιβάλλει τα δικά της συμφέροντα όπου γούσταρε με αφορμή την παγκόσμια ειρήνη. Τώρα πάπαλα, πούτιν και κινέζοι την έφαγαν λάχανο. Πρόσφατο παράδειγμα η Ουκρανία.22800 πηγε, sportline 140 με εξτρα ηλιοροφη και υποβραχιονιο (ναι, τοτε η VW το χρεωνε σαν εξτρα ).
Ξαναλεω οτι μιλαω για το 2006, τα Μπραβο και Αστρα που αναφερεις ηρθαν αργοτερα και για τα δικα μου γουστα ηταν υποδεεστερα του Golf, χωρις να λεω οτι ηταν κακα αυτοκινητα. Παντως επειδη ειχα δει τα αυτοκινητα που αναφερεις, δεν θυμαμαι να ηταν τοσο μεγαλη η διαφορα τιμων (π.χ. η 147 που κοιταζα τοτε πηγαινε 21000 περιπου και τα πριμιουμ οπως προειπα πολυ ακριβοτερα, το φοκους δεν θυμαμαι αλλα δεν μου αρεσε). Και μην ξεχνας οτι οπως ειπε σωστα και ο Angel, η ευθεια συγκριση με τα ατμοσφαιρικα ηταν με το φθηνοτερο 122, το οποιο ηταν παλι πιο γρηγορο, και οχι το 140.Βασικα για τους Ιαπωνες μπορεις να το δεις και αναποδα. Οταν σε ολες τις μεγαλες αγορες πλην Ευρωπης το ντιζελ ειναι υπο διωγμο ή ανύπαρκτο, γιατι να επενδυσουν σε αυτο; Εξελισσουν τα υβριδικα και τη βενζινη και σε αυτες τις αγορες πουλανε μια χαρα.
Δεν ειπα οτι εχουν καλυτερα αυτοκινητα οι Ιαπωνες, κι εγω δυσκολα θα αγοραζα απο αυτους πλην εξαιρεσεων, αλλα οτι ειναι πιο αξιοπιστα. Αυτο για καποιον μπορει να μετραει πολυ, για καποιον αλλο λιγοτερο και για αλλον καθολου. Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που το ονομα καποιων εταιρειων (π.χ. Toyota, Honda) ειναι συνωνυμο της αξιοπιστιας (δικαιως ή αδικως-για εμενα δικαιως). Το σιγουρο παντως οτι η θεση που κατεχουν παγκοσμια ειναι ηγετικη και γι' αυτο δεν μπορουμε να μην τους βγαλουμε το καπελο. -
Συμπερασματικά συμφωνούμε στο ότι οι ιάπωνες διακρίνονται για την αξιοπιστία τους αλλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι τόσο στους diesel όσο και στους βενζίνης έχουν μείνει σε γενικές γραμμές πίσω και ότι είναι ως ένα βαθμό λογικό ένας μικρός ή μεσαίος turbo που αποδίδει παλαβά άλογα σε σχέση με τους αντίστοιχους ατμοσφαιρικούς να έχει στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να βγάλει κάτι. Κατά τα άλλα και οι ευρωπαίοι έχουν βελτιωθεί πολύ στο θέμα της αξιοπιστίας (ειδικά οι ιταλοί έχουν κάνει άλματα) ενώ και οι κορεάτες κοιτάνε πλέον στα μάτια τους ιάπωνες (και δίνουν και εξαιρετικές εγγυήσεις).Το πόσο πουλάνε οι γιαπωνέζοι στο αμέρικα λίγο με ενδιαφέρει από την στιγμή που ζω στην Ελλάδα και μπορώ να αγοράσω τα αυτοκίνητα και τα μοτέρ που φέρνουν στην Ελλάδα (αυτά θα συγκρίνω με τα αντίστοιχα ευρωπαικά). Όσο το γαλόνι θα είναι φθηνό ο αμερικάνος θα αγοράζει τετράλιτρα και βάλε τέρατα για να πηγαίνει να σαβουριάζει burger ή να κρουζάρει με 70 μίλια max στους αχανείς αυτοκινητόδρομους. Φυσικά και εκεί οι περισσότεροι γουστάρουν τα γερμανικά αλλά τους πέφτουν κομματάκι ακριβά και δεν μπορούν να τα πάρουν οπότε ψωνίζουν GM, FORD, TOYOTA, CHRYSLER, HONDA κλπ. Η ποιότητα κατασκευής των περισσότερων γιαπωνέζικων που πωλούνται στην αμερική (μιλάω για ποιότητα υλικών,συναρμογής,φινίρισμα) είναι για γέλια (στα ίδια επίπεδα περίπου με τα αμερικάνικα). Φυσικά infinity και lexus είναι premium και ανταγωνίζονται τα γερμανικά (και στις τιμές).
Η ευρωπαική αγορά με 12 εκατομμύρια πωλήσεις το 2013 δεν είναι καθόλου μικρή (παρόλη την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει αρκετές χώρες της ευρωζώνης) όταν στις ΗΠΑ πουλήθηκαν 15.6 εκατομμύρια αυτοκίνητα και στην Κίνα 16 εκατομμύρια. Στο μέλλον το μεγάλο στοίχημα είναι η Κίνα και οι αναδυόμενες αγορές (Ινδία, Ρωσία, Βραζιλία).
Σε κάθε περίπτωση όσο μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός τόσο το καλύτερο για τον τελικό καταναλωτή. -
οι ιάπωνες διακρίνονται για την αξιοπιστία τους αλλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι τόσο στους diesel όσο και στους βενζίνης έχουν μείνει σε γενικές γραμμές πίσω
+1
Τυπικά παραδείγματα κινητήρων που έχουν μείνει πίσω:
http://www.mazda.com/technology/skyactiv/engine/skyactiv-g.html
http://www.autoblog.com/2014/04/10/toyota-unveils-two-new-small-displacement-engines/
http://www.mazda.com/technology/skyactiv/engine/skyactiv-d.html
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
οι ιάπωνες διακρίνονται για την αξιοπιστία τους αλλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι τόσο στους diesel όσο και στους βενζίνης έχουν μείνει σε γενικές γραμμές πίσω
+1
Τυπικά παραδείγματα κινητήρων που έχουν μείνει πίσω:
http://www.mazda.com/technology/skyactiv/engine/skyactiv-g.html
http://www.autoblog.com/2014/04/10/toyota-unveils-two-new-small-displacement-engines/
http://www.mazda.com/technology/skyactiv/engine/skyactiv-d.html
Μεσα σε αυτους των λινκ που έβαλες ειναι και ο ντίζελ 1.6 της χοντα που εχει το τρέχων μοντέλο σιβικ και crv για τον οποίο έχουν ακουστεί τόσα καλα για την ελαστικότητα και την οικονομία τους ενω διαφημίζεται και ως ο ελαφρυτερος της κατηγορίας! Ε λίγο δύσκολο να εχει μείνει πισω!
-
Πίσω είναι, σκέψου ότι βγάζει 120 άλογα ενώ π.χ. ο Ρενώ στα ίδια κυβικά 130, άρα είναι καλύτερος. Ίδια εικόνα και στη βενζίνη, π.χ. και οι δύο κινητήρες του Πρίους δεν φτάνουν ούτε στα 140 άλογα μαζί, ενώ ο 1.8 tourbo του VW ΞΕΚΙΝΑΕΙ από τα 165, και εδώ καλύτερος φυσικά.
-
Συμπερασματικά συμφωνούμε στο ότι οι ιάπωνες διακρίνονται για την αξιοπιστία τους αλλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι τόσο στους diesel όσο και στους βενζίνης έχουν μείνει σε γενικές γραμμές πίσω και ότι είναι ως ένα βαθμό λογικό ένας μικρός ή μεσαίος turbo που αποδίδει παλαβά άλογα σε σχέση με τους αντίστοιχους ατμοσφαιρικούς να έχει στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να βγάλει κάτι. Κατά τα άλλα και οι ευρωπαίοι έχουν βελτιωθεί πολύ στο θέμα της αξιοπιστίας (ειδικά οι ιταλοί έχουν κάνει άλματα) ενώ και οι κορεάτες κοιτάνε πλέον στα μάτια τους ιάπωνες (και δίνουν και εξαιρετικές εγγυήσεις).Το πόσο πουλάνε οι γιαπωνέζοι στο αμέρικα λίγο με ενδιαφέρει από την στιγμή που ζω στην Ελλάδα και μπορώ να αγοράσω τα αυτοκίνητα και τα μοτέρ που φέρνουν στην Ελλάδα (αυτά θα συγκρίνω με τα αντίστοιχα ευρωπαικά). Όσο το γαλόνι θα είναι φθηνό ο αμερικάνος θα αγοράζει τετράλιτρα και βάλε τέρατα για να πηγαίνει να σαβουριάζει burger ή να κρουζάρει με 70 μίλια max στους αχανείς αυτοκινητόδρομους. Φυσικά και εκεί οι περισσότεροι γουστάρουν τα γερμανικά αλλά τους πέφτουν κομματάκι ακριβά και δεν μπορούν να τα πάρουν οπότε ψωνίζουν GM, FORD, TOYOTA, CHRYSLER, HONDA κλπ. Η ποιότητα κατασκευής των περισσότερων γιαπωνέζικων που πωλούνται στην αμερική (μιλάω για ποιότητα υλικών,συναρμογής,φινίρισμα) είναι για γέλια (στα ίδια επίπεδα περίπου με τα αμερικάνικα). Φυσικά infinity και lexus είναι premium και ανταγωνίζονται τα γερμανικά (και στις τιμές).
Η ευρωπαική αγορά με 12 εκατομμύρια πωλήσεις το 2013 δεν είναι καθόλου μικρή (παρόλη την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει αρκετές χώρες της ευρωζώνης) όταν στις ΗΠΑ πουλήθηκαν 15.6 εκατομμύρια αυτοκίνητα και στην Κίνα 16 εκατομμύρια. Στο μέλλον το μεγάλο στοίχημα είναι η Κίνα και οι αναδυόμενες αγορές (Ινδία, Ρωσία, Βραζιλία).
Σε κάθε περίπτωση όσο μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός τόσο το καλύτερο για τον τελικό καταναλωτή.Δεν νομιζω οτι εχουν μεινει πισω (ειδικα στους βενζινης), το αντιθετο θα ελεγα. Αλλωστε οι κινητηρες ειναι παραδοσιακα ενας τομεας που διακρινονταν. Απλα η φιλοσοφια κατασκευης των μοτερ τους ειναι διαφορετικη απο τους ευρωπαϊκους.
Μην κρινεις μονο απο τους μικρους τουρμπο που συνειδητα δεν εχουν μπει στο κολπο (και γιατι να μπουν αλλωστε αφου αυτοι πρακτικα εχουν τοσο μεγαλη σημασια στην Ελληνικη αντε και 2-3 αλλες ευρωπαϊκες αγορες).Δες για παραδειγμα τα link του dstou και ειδικα τον Earth dreams της Honda που ειναι ο καλυτερος μικρομεσαιος diesel της αγορας αυτη τη στιγμη. Τρανο παραδειγμα οτι αν θελησουν, οι ανθρωποι εχουν τεχνογνωσια να κανουν θαυματα.
Απλα συνειδητα δεν επενδυουν σε μοτερ που ενδιαφερουν την ελληνικη αγορα (diesel και μικρα τουρμπο). Ε και; Στεναχωρια τους μεγαλη...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πίσω είναι, σκέψου ότι βγάζει 120 άλογα ενώ π.χ. ο Ρενώ στα ίδια κυβικά 130, άρα είναι καλύτερος. Ίδια εικόνα και στη βενζίνη, π.χ. και οι δύο κινητήρες του Πρίους δεν φτάνουν ούτε στα 140 άλογα μαζί, ενώ ο 1.8 tourbo του VW ΞΕΚΙΝΑΕΙ από τα 165, και εδώ καλύτερος φυσικά.Το οτι βγάζει 10 άλογα λιγοτερο δεν σημαίνει οτι εχει μείνει πισω. Για το οτι ειναι ο ελαφρυτερος και με κορυφαίες οικονομίες καυσίμου δεν σου λεει κατι?
-
Λες?
-
Δηλαδή ο mjet 1.6 με τα 120 άλογα που βγήκε το 2008 είναι μάπα. Ενώ σχεδόν όλα τα γιαπωνέζικα diesel που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή φορούν υπερ-εξελιγμένα μοτέρ από τους ίδιους (κάτι mjet, dci και σια). Έβγαλε η honda ένα καλό μοτέρ diesel εν έτει 2014 (όχι το κορυφαίο) και πρέπει να ανοίξουμε σαμπάνιες, πλάκα κάνετε νομίζω. Οι δε skyactive που Θα έρθουν κάποια στιγμή θα φέρουν την επανάσταση στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μπορώ να παραθέσω άπειρα link με ευρωπαικά μοτέρ βενζίνης (turbo και ατμοσφαιρικά) που είναι απίστευτα και εκτός γιαπωνέζικου ανταγωνισμού αλλά βαριέμαι. Δεν είπα ποτέ ότι οι ιάπωνες δεν μπορούν αλλά το τι κάνουν, άσχετα από την φιλοσοφία που έχουν γενικά (και όχι μόνο στα αυτοκίνητα). Ακόμα και στην αμερική αν ζούσα θα προτιμούσα έναν v6 ή v8 γερμανικό παρά γιαπωνέζικο (στα πολλά κυβικά απλά δεν υπάρχουν οι τελευταίοι). Αλήθεια ποιος είναι αυτή την στιγμή ο πιο δυνατός γιαπωνέζικος κινητήρας παραγωγής? Και ποιος από τους βενζινοκινητήρες των γιαπωνέζικων κουβαλάει κάποια εξεζητημένη τεχνολογία ή διακρίνεται μέχρι τα 2000 κυβικά? Θα βγάλει η toyota μοτέρ 1.0 και 1.3 του κύκλου atkinson με συμπιέσεις στο Θεό (ε ρε γλέντια με τις ελληνικές βενζίνες) και αποδόσεις αστείες για την εποχή για να πετύχει λέει μείωση της κατανάλωσης 10-15% σε σχέση με τους αντίστοιχους σημερινούς. Μιλάμε για άλματα. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές, προσωπικά αυτές οι φοβερές εξελίξεις δεν με συγκινούν
-
Οι Ιάπωνες ακολουθούν έναν διαφορετικό δρόμο απλά. Το μόνο εύκολο θα ήταν να κοτσάριζαν παντού σαλιγκάρια και να προσέφεραν απλόχερα άλογα... Ο πιο δυνατός ιαπωνικός κινητήρας παραγωγής αυτή τη στιγμή είναι του GTR που είναι στα ίδια επίπεδα απόδοσης με τον αντίστοιχο της Porsche.
-
προσωπικά αυτές οι φοβερές εξελίξεις δεν με συγκινούν
Άλλο δε με συγκινούν, άλλο έχουν μείνει πίσω. Και κάτι άλλο, το εντυπωσιακό επίτευγμα στα πετρέλαια δεν είναι η ροπή ή η ιπποδύναμη, ούτε καν η οικονομία (η οποία παίζει μεγάλο ρόλο στις βενζίνες γιατί είναι πιο πίσω) γιατί όλα λίγο πολύ τα έχουν πλούσια αυτά τα προσόντα. 'Αλλες παραμέτροι όπως : το εύρος ωφέλιμης λειτουργίας, η στάθμη θορύβου, οι κραδασμοί, το κόστος, η πολυπλοκότητα και αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών μείωσης ρύπων όπως τα σωματίδια ή και τα οξείδια του αζώτου, το βάρος, η αξιοπιστία, τα δύσκολα θέματα στην αντιμετώπιση δηλαδή είναι και τα πλέον σημαντικά και ζητούμενα στην εποχή μας από τους πετρελαιοκινητήρες.
Βαριέμαι να γράψω για τα υπόλοιπα, σε ορισμένες περιπτώσεις ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζεις, απλά χρειάζεται να διευρύνεις λίγο τον ορίζοντα θέασής σου για να το καταλάβεις.
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου