-
Για μένα η Citroen παίζει έξυπνα. Το μάρκετινγκ κάνει καλή δουλειά. Κατασκευάζει 'μόδα', αναπροσαρμόζει την κουλτούρα και τα 'θέλω' του τελικού (γενικού) πελάτη. Και αυτό το κάνει σε όλα τα μοντέλα της.
Και τελικά κόβει πωλήσεις ή τις αυξάνει; Έχω μία υποψία ότι τις αυξάνει.
Π.χ. αν κρίνω από τις πωλήσεις του C3 και του C3 Aircross, τότε μια χαρά τα πάει.
-
Όχι, εδώ και σχεδόν 15 χρόνια οι πωλήσεις της Citroen μειώνονται συνεχώς, κάπου στις αρχές του 2000 χτύπησε max, και μετά άρχισε η κατηφόρα...
Επειδή μάλλον είδανε ότι τα έχουν κάνει σ@#$α στην Ευρώπη (και είναι ανύπαρκτοι οπουδήποτε αλλού), είπανε να πάνε Κίνα, εκεί μόνο βλέπω να υπάρχει μέλλον
-
H Κίνα θα έχει μεσαία τάξη που θα είναι περίπου 2 φορές ο πληθυσμός της Ευρώπης και προφανώς εκεί θα είναι το μέλλον επειδή είναι και πεινασμένοι για αυτοκίνηση .
Προφανώς εκεί θα πάει και κάθε εταιρεία , απλά οι Γάλλοι είναι ήδη εκεί εδώ και χρόνια .
Μάλιστα εκεί έχεις κοινό που είναι ανοικτό σε κάθε εταιρεία και δεν υπάρχουν εθνικές φανέλες .
Κοιτώντας λίγο τα στατιστικά της εταιρείας , είδα ότι οι πωλήσεις της πάνε καλά και δεν είναι σε πτώση , αν και βέβαια υπάρχουν πάντα χρονιές που έχεις νέα μοντέλα και ανεβαίνεις και άλλες που δεν έχεις και κατεβαίνεις .
Είδα όμως ότι στην Γαλλία το 55 % των πωλήσεων αφορά Γαλλικά αυτοκίνητα . Αν φέτος βάλουμε και την Όπελ , θα περάσουμε το 60 % .
Το ίδιο και περισσότερο συμβαίνει στην Γερμανία , σε μικρότερο βαθμό στην Ιταλία και Αγγλία λόγω προβλημάτων των εγχώριων βιομηχανιών .
Αρα είναι πολύ πιο εύκολο για κάθε εταιρεία να απευθυνθεί στην Κίνα , παρά να προσπαθήσει να πουλήσει σε ανταγωνίστρια χώρα .
-
Στο θέμα του αυτοκινήτου , το είδα χτες το βράδυ στο Χαλάνδρι , στο ωραίο μπλέ πετρόλ χρώμα .
Εξωτερικά είναι όμορφο , αλλά πρέπει να δεχτείς τα προβλήματα σχεδιαστικής άποψης που έχεις , με κύριο πρόβλημα τα πίσω παράθυρα .
Και κάτι ολόφρεσκο .
Από τον Ιούνιο μπαίνει στην παραγωγή ο νέος 1.5 ντίζελ με την μικρή έκδοση των 100 ίππων , με 6τάχυτο κιβώτιο , 250 ροπή , 11.1 το 0-100 και 190 τελική .
Αν διατηρηθεί η τιμή της comfort plus στα 17800 , θα είναι μια εξαιρετική επιλογή .
Ο μεγάλος ο 130 θα είναι μόνο σε αυτόματη έκδοση και ίσως να βγαίνει ακριβά .
Ετσι 5τάχυτο θα μένει μόνο το χειροκίνητο 110 βενζίνη προς το παρόν μάλλον , ένας κινητήρας εστιασμένος στην οικονομία , αλλά με καλές επιδόσεις γύρω στα 10 δλ.
-
Για εμένα ούτε τα πίσω παράθυρα ή το στροφόμετρο είναι θέμα για την ΜΗ επιλογή αυτού του αυτοκινήτου. Μάλιστα όπως δεν το έχω κρύψει θα το προτιμούσα σε σχέση με το aircross.
-
ευτυχώς στην citroen αφουγκράστηκαν τα παράπονα και αποφάσισαν να βάλουν 6άρια σασμάν και στις εκδόσεις κινητήρων με τους 100 ίππους. Πολύ καλή κίνηση και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις και του νέου Κάκτου, αλλά και του πολύ καλού c3 aircross το οποίο λόγω εμπειρίας θεωρώ ότι στην 1,6 bluehdi αδικείται πολύ με το συγκεκριμένο σασμάν. Κάλιο αργά παρά ποτε
-
5αρι κιβώτιο εξακολουθεί να έχει το bluehdi 100 και ταμπούρα πίσω σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Το ίδιο και το 1.2 110hp.
Το 1.2 με τα 130 είναι εξαρι μόνο και με δισκόφρενα πίσω, και το 1.2 με τα 110 και το αυτόματο κιβώτιο EAT6 επίσης έχει δίσκους πίσω.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
http://cloud.tapatalk.com/s/5ac52e8546219/New C4 Cactus_Model Guide.pdf -
Αλλαξαν κινητήρα και αλλάζει και το κιβώτιο . Πλέον ο 1,5 αντί για τον 1,6 με 100 και 130 άλογα .
από τον Ιούνιο στην Γαλλία .
-
τέλεια!!!Δώσε πόνο citroen!!!
-
Ακούω πολλούς να γκρινιάζουν για τα πίσω παράθυρα. Πείτε μου σας παρακαλώ, πόσες φορές σιχτιρίσατε τους πίσω όταν ανοίγουν τα παράθυρα στον Α/Δ με ταχύτητα >70χλμ; Ο θόρυβος είναι ανυπόφορος και ο αέρας που παίρνουν χάνεται λόγο στροβιλισμών. Περισσότερο αέρα παίρνουν οι πίσω επιβάτες όταν ανοίξουν οι μπροστά τα παράθυρα σε αυτήν την περίπτωση, και γενικά σε συνθήκες συνεχούς κίνησης και όχι μποτιλιαρίσματος.
Πάμε τώρα στην περίπτωση αυτήν. Για ποιον λόγο να θέλω να ανοίξω τα παράθυρα και να τρώω το καυσαέριο των γύρω μου και να μην έχω τον κλιματισμό με το φίλτρο αέρα;Το θέμα του στροφόμετρου το καταλαβαίνω και συμφωνώ, δεν γίνεται σε όχημα του 2018 με ΜΕΚ να μην σε πληροφορεί για τις σαλ του κινητήρα! Ακόμα και στην μινιμαλιστική αισθητική του εσωτερικού θα ταίριαζε μια χαρά μία ακόμη μπάρα με τις σαλ στην οθόνη των ενδείξεων!
-
Το πρόβλημα των πίσω παραθύρων , για εμας εδώ στον Νότο , είναι φάουλ όπως και να το δεις . Οπως για εμας η ηλιοροφή έχει νόημα όταν ανοίγει . Για την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη τα δεδομένα είναι άλλα . Η λογική του κάκτου ήταν διαφορετική , προφανώς όμως είναι μειονέκτημα το μη άνοιγμα παραθύρου .
Από την άλλη σου λέει σου δίνω λίγο λογική κρός δίπορτου με την ευκολία των 4 πορτών .
Για το στροφόμετρο η επιλογή της μπάρας όπως στο C4 I ήταν εύκολη . Αλλά έβαλαν δείκτη για την αλλαγή της ταχύτητας .
Η ουσία είναι ότι στα 17800 που δίνει πλέον την βενζίνη και το ντίζελ με την νέα ανάρτηση και τα ωραία καθίσματα σε πλούσια έκδοση , είναι καλή τιμή .
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Ακούω πολλούς να γκρινιάζουν για τα πίσω παράθυρα. Πείτε μου σας παρακαλώ, πόσες φορές σιχτιρίσατε τους πίσω όταν ανοίγουν τα παράθυρα στον Α/Δ με ταχύτητα >70χλμ; Ο θόρυβος είναι ανυπόφορος και ο αέρας που παίρνουν χάνεται λόγο στροβιλισμών. Περισσότερο αέρα παίρνουν οι πίσω επιβάτες όταν ανοίξουν οι μπροστά τα παράθυρα σε αυτήν την περίπτωση, και γενικά σε συνθήκες συνεχούς κίνησης και όχι μποτιλιαρίσματος.
Πάμε τώρα στην περίπτωση αυτήν. Για ποιον λόγο να θέλω να ανοίξω τα παράθυρα και να τρώω το καυσαέριο των γύρω μου και να μην έχω τον κλιματισμό με το φίλτρο αέρα;Προσωπικά, συνήθως ανοίγω το παράθυρο του οδηγού και το αντιδιαμετρικά πίσω, γιατί μπαίνει αέρας χωρίς να έχεις έντονους στροβιλισμούς. Οπότε αυτοκίνητο με πίσω παράθυρα που δεν ανοίγουν είναι για μένα λόγος απόρριψης του αυτοκινήτου.
-
Πάμε τώρα στην περίπτωση αυτήν. Για ποιον λόγο να θέλω να ανοίξω τα παράθυρα και να τρώω το καυσαέριο των γύρω μου και να μην έχω τον κλιματισμό με το φίλτρο αέρα;Πολλές φορές θέλεις να ανοίξεις τα πίσω παράθυρα. Το να μην έχεις την δυνατότητα είναι ηλίθιο. Και υπάρχει και το κλείδωμα των ηλεκτρικών παραθύρων από την κονσόλα του οδηγού.
-
Πάμε τώρα στην περίπτωση αυτήν. Για ποιον λόγο να θέλω να ανοίξω τα παράθυρα και να τρώω το καυσαέριο των γύρω μου και να μην έχω τον κλιματισμό με το φίλτρο αέρα;Το θέμα του στροφόμετρου το καταλαβαίνω και συμφωνώ, δεν γίνεται σε όχημα του 2018 με ΜΕΚ να μην σε πληροφορεί για τις σαλ του κινητήρα! Ακόμα και στην μινιμαλιστική αισθητική του εσωτερικού θα ταίριαζε μια χαρά μία ακόμη μπάρα με τις σαλ στην οθόνη των ενδείξεων!
Ας κάνω και εγώ quote...
Σε γενικές γραμμές δεν έχω πρόβλημα να μην έχει ηλεκτρικά πίσω παράθυρα ένα αυτοκίνητο. Αλλά ποιο αυτοκίνητο; Π.χ. το Παντάκι μου δεν είχε πίσω ηλεκτρικά παράθυρα. Αλλά αυτό ήταν ένα φτωχό πλην τίμιο Παντάκι που συνήθως προορίζεται για αστικές μετακινήσεις, μόνο με τον οδηγό μέσα.
Το Cactus δεν νομίζω να έχει την φιλοσοφία ενός Fiat Panda. Αν δεν κάνω λάθος προορίζεται για χρήση σε ταξίδια, οικογένεια κλπ...
Και όμως δύο φορές χρειάστηκα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα στο Panda και σιχτίρισα άσχημα που δεν είχε.
(1) Άνοδος Κηφισίας, μποτιλιάρισμα, βροχή καρεκλοπόδαρα. Αφήνω συνάδελφο που καθόταν πίσω στο ύψος του Πύργου Αθηνών. Έφυγε γρήγορα και μου άφησε ανοιχτό το παράθυρο. Δεν το πήρα αμέσως πρέφα. Το κατάλαβα στο ύψος του Υγεία που έβαζε μέσα πολύ θόρυβο. Τελικά το έκλεισα όταν έφθασα στο σπίτι μου. Ήταν αδύνατο να σταματήσω μέσα στη βροχή και στο πανικό με τα αυτοκίνητα για να κλείσω χειροκίνητα το παράθυρο. Το αυτοκίνητο έγινε χάλια μέσα με την βροχή που μπήκε.(2) Κυριακή πρωί κατεβαίνω να καθαρίσω το Panda εσωτερικά (παράθυρα κλπ...). Κατεβάζω και τα παράθυρα. Τελειώνω και ξεχνώ να ανεβάσω το πίσω δεξιά παράθυρο. Βάζω συναγερμό και φεύγω. Έμεινε με το παράθυρο κατεβασμένο μία βδομάδα. Ευτυχώς δεν το πήρε κάποιος πρέφα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ένα παράθυρο που δεν είναι ηλεκτρικό δεν συνδέεται με τον εγκέφαλο ώστε να δώσει κάποιο σήμα ότι είναι ανοικτό. Οπότε ο συναγερμός δεν το παίρνει πρέφα και δεν δίνει τόνο ότι κάτι δεν έχει κλείσει. Οπότε βάζεις συναγερμό και στην ουσία μπορεί τα πίσω παράθυρα να είναι ανοιχτά.
Πάντως ότι και να λέμε είναι λίγο αντιφατικό ο κατασκευαστής να προσφέρει οθόνες αφής και διάφορα άλλα γκάτζετ ή άχρηστο εξοπλισμό και να μην προσφέρει πίσω ηλεκτρικά παράθυρα που έχουν και κάποια αξία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάμε τώρα στην περίπτωση αυτήν. Για ποιον λόγο να θέλω να ανοίξω τα παράθυρα και να τρώω το καυσαέριο των γύρω μου και να μην έχω τον κλιματισμό με το φίλτρο αέρα;Πολλές φορές θέλεις να ανοίξεις τα πίσω παράθυρα. Το να μην έχεις την δυνατότητα είναι ηλίθιο. Και υπάρχει και το κλείδωμα των ηλεκτρικών παραθύρων από την κονσόλα του οδηγού.
Στην φεράρι , ανοίγουν τα πίσω παράθυρα ?
-
Στορμ τα πίσω παράθυρα στον κάκτο ,ανοίγουν όπως στα κουπέ . Δεν είναι θέμα ηλεκτρικών παραθύρων .
-
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω την εταιρία. Ότι και να λέμε αυτές τις 2 ελλείψεις (παράθυρα,στροφόμετρο) έπρεπε να τις είχε διορθώσει στο facelift, απλά για κάποιον που του ταιριάζει το αυτοκίνητο δεν νομίζω να είναι dealbreaker όσο θέλουν να τα παρουσιάσουν μερικοί.
Η προσέγγιση του κάκτου μου θυμίζει τα πρώτα iPhones! Ο κόσμος ήξερε ότι είναι περίεργα και με ιδιαιτερότητες κι όπως τα αγόραζε σωρηδόν! [emoji1] -
Γιατί τώρα άλλαξαν τα ι-φον ?
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στορμ τα πίσω παράθυρα στον κάκτο ,ανοίγουν όπως στα κουπέ . Δεν είναι θέμα ηλεκτρικών παραθύρων .Ανοίγουν τα παράθυρα στα κουπέ;
Εκτός αν εννοείς ότι ανοίγουν με μάνταλο.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στην φεράρι , ανοίγουν τα πίσω παράθυρα ?
Σου βάζω, επιεικώς, τγια. Κακή πγοσπάθεια τγολαγίσματος...
Citroen C4 Cactus