-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ναι γιατί μέχρι να το παραλάβεις το καινούργιο σου αμάξι με τα 0 χλμ το μετακινούσαν πάνω σε ένα ροζ
συννεφάκιΕίναι το ίδιο νταλικέρης (και αν ασχοληθεί) vs μισό ΟΑΚΑ?
-
Τα εχω γραψει ολα πιο πανω. Μιλαω για το scross glx το td με 4000 χλμ μου κανει γεναια εκπτωση και λεει πως εχει στρωθει σωστα και απο τον ιδιο σχεδον τα πρωτα 1000. αλλωστε αυτα βγαινουν απτο εργοστασιο στρωμενα μου ειπε. Δεν τα πιστευω ολα εννοειται απλα με τον μαν εχουμε συνεργασια χρονια λογω παλιου σουζουκι που χω... να ειμαι καχυποπτος? Οσο για μισα οακα κλπ δε παιζει ειναι εκτος αττικης και please οχι μουφες παραθεσεις...
-
Στα υπέρ είναι η έκπτωση και (ίσως) το ετοιμοπαράδοτο αν αυτό που θέλεις δεν υπάρχει διαθέσιμο. Προσωπικά θα το σκεφτόμουν θετικά.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Τα εχω γραψει ολα πιο πανω. Μιλαω για το scross glx το td με 4000 χλμ μου κανει γεναια εκπτωση και λεει πως εχει στρωθει σωστα και απο τον ιδιο σχεδον τα πρωτα 1000. αλλωστε αυτα βγαινουν απτο εργοστασιο στρωμενα μου ειπε. Δεν τα πιστευω ολα εννοειται απλα με τον μαν εχουμε συνεργασια χρονια λογω παλιου σουζουκι που χω... να ειμαι καχυποπτος? Οσο για μισα οακα κλπ δε παιζει ειναι εκτος αττικης και please οχι μουφες παραθεσεις...Aν δεν ειχες προβλημα και ανεφερες για ποιο td προκειται ποιανου αντιπρσώπου θα βοηθουσε πιθανον γιατι θα ακουγες γνωμες απο αλλα ατομα που το εκαναν ηδη td. πχ αν ηταν μονοι ή ειχαν καποιον απο το μαγαζι μαζι στην βολτα, αν προσπάθησαν να το ζορισουν και αν ο συνοδηγος τους εκραξε και αλλα. Πχ αν κάποιος έλεγε οτι φίλε το αμαξι το πηρε td και το 200 στα πρωτα χλμ ε μαλλον δεν ειναι καλη επιλογη...
-
Τα diesel αυτής της κατηγορίας δεν εμπνέουν για 'σκίσιμο'! Εγώ όσες φορές έκανα test drive απλά προσπάθησα να δώ και τη πραγματική κατανάλωση και οδηγούσα σα να ήτανε δικό μου. Επίσης είναι ήδη στρωμένοι οι κινητήρες. Τώρα αν ειναι και ο πωλητής μέσα οδηγείς και λίγο πιο συντηρητικά. Μή ξεχνάμε οτι στις περιοχές που γίνονται και τα test drive δεν έχει και καμια ευθεία για 'κόφτες'. Προσωπικά έψαχνα να πάρω test drive αλλά δεν έβρισκα. Αλήθεια τί έκπτωση σου κάνει?
-
http://m.youtube.com/watch?v=9Glx_un1JgA
http://m.youtube.com/watch?v=8EWGNNWJT2EΔοκιμή οικονομικής οδήγησης εντος πόλης του scross , χωρις ιδιαίτερα σταματηματα όμως, με ταχύτητα 3-4 ως 75-80 χλμ με 1500-1600 στροφές βαριά 2000, με πολυ συντήρηση στην οδήγηση και πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις του υπολογιστή για 12 χλμ με μηδενισμένο μο ταχύτητας και αποτέλεσμα 4.4-4.5 lt/100! Ιδιαίτερα καλο νούμερο για 1.6 κινητήρα και για τον όγκο του αμαξιου.
-
Ψάχνω στο διαδίκτυο και ρωτάω και κόσμο, προσπαθω να πάρω μια απάντηση εδώ και καιρο, επειδη γενικά το πακέτο του s cross με καλύπτει σχεδόν πλήρως με μελανό σημείο μονάχα το προφίλ των ελαστικών και το ψιλοχαμηλό ground clearance. Και αυτό επειδή συχνά πηγαίνω εκτός δρόμου αλλά και οι δρόμοι στην Ελλάδα είναι ένα χάλι. Μπορώ να βάλω αντί τα 205/50/17 που έχει 205/60/17 ή έστω 205/55/17 χωρίς πρόβλημα? Καμιά ιδέα? Η δικίνητη έκδοση έχει 205/60/16 με απόσταση 170mm απτο έδαφος. Εμένα με ενδιαφέρει η 4κίνητη που έχει 205/50/17 και 165mm(σύμφωνα με τα στοιχεία της σουζούκι). Έκανα τους σχετικούς υπολογισμούς και στην τετρακίνητη αν άλλαζα λάστιχο και έβαζα 55άρι η απόκλιση είναι ελάχιστα πάνω απο 3%, σκέφτηκα ίσως είναι μεγάλη και δεν κάνει αλλά σε σχέση με την δικίνητη είναι κάτω του 1%...
Κανας expert σε τέτοια θέματα?να σημειώσω επίσης οτι μερικές φορές κουβαλάω και ευαίσθητο φορτίο που θέλει προσοχή με τα κοπανήματα και αυτό ειναι ένας ακόμη λόγος για τα παραπάνω
-
Δεν μπορείς να παραγγείλεις το 4x4 με ζάντες 16';
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ναι γιατί μέχρι να το παραλάβεις το καινούργιο σου αμάξι με τα 0 χλμ το μετακινούσαν πάνω σε ένα ροζ συννεφάκιΔεν ξέρω για τα Nissan, πάντως αρκετά αυτοκίνητα που γνωρίζω (π.χ. BMW, Mini, MB) έχουν transport mode πριν παραδωθούν και έτσι δεν μποροπυν να ξεπεράσουν τις 2.000 σαλ και τα 50χαω. Οπόταν, αναγκαστικά κανείς δεν μπορεί να τα 'σκίσει' πριν παραδωθούν.
-
Σχετικα με την καταναλωση καυσιμου εχουν διαφορες το S-Cross 2X4 με το Qashqai 1.6 2X4? αν ναι ποιο ειναι πιο οικονομικο?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ναι γιατί μέχρι να το παραλάβεις το καινούργιο σου αμάξι με τα 0 χλμ το μετακινούσαν πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι
Δεν ξέρω για τα Nissan, πάντως αρκετά αυτοκίνητα που γνωρίζω (π.χ. BMW, Mini, MB) έχουν transport mode πριν παραδωθούν και έτσι δεν μποροπυν να ξεπεράσουν τις 2.000 σαλ και τα 50χαω. Οπόταν, αναγκαστικά κανείς δεν μπορεί να τα 'σκίσει' πριν παραδωθούν.
Σίγουρα αυτό δεν ισχύει στα t/d Στο κάτω κάτω πώς είσαι σίγουρος ότι δε μπορούν να δώσουν t/d για καινούριο ?
-
Ο Φάνης μιλάει για τα καινούρια προς παράδοση αυτοκίνητα. Αφού γίνει το pdi στην εκάστοτε αντιπροσωπεία το αυτοκίνητο το σκίζει ελεύθερα όποιος θέλει. Χωρίς πινακίδες όμως κανείς δεν βγάζει καινούριο αυτοκίνητο στον δρόμο να κάνει πα#$ριες.
Πώς θα σου δώσουν το t/d για καινούριο, εννοείς να μηδενίσουν χιλιόμετρα?
Πάντως δεν ξέρω και πολλούς που να οδηγάνε σαν συνταξιουχούληδες όταν πάνε για td, χώρια που πολλές φορές υποφέρει και η μετάδοση, πάει το γρατζούνισμα και το πατινάρισμα σύννεφο. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι αντιπρόσωποι ή οι πωλητές τα στρώνουν ευλαβικά ή τα σέβονται και άλλες τέτοιες παπάτζες καλό είναι να δουν την πραγματικότητα. Στην τελική td αυτό σημαίνει, να δω πώς πάει το μοτέρ σε όλο το εύρος στροφών, να δω τα φρένα, την ανάρτηση, το κιβώτιο κλπ. Για να μην πούμε για τα εν λευκώ td, αφήνεις ταυτότητα στην αντιπροσωπεία και το κάνεις ότι θες για μισή ώρα και βάλε.
Να καταπιώ όλα τα παραπάνω για 2 με 3 χιλιάρικα που δίνουν συνήθως έκπτωση και ενώ το κοντέρ γράφει από 5 έως 15 χιλιάδες χιλιόμετρα? Στην ουσία πουλάνε τα td στο κόστος γιατί οι εισαγωγικές τα τιμολογούν φθηνότερα, άρα ούτε χασούρα δεν έχουν. -
Ο χρήστης panos13 έγραψε:
Σχετικα με την καταναλωση καυσιμου εχουν διαφορες το S-Cross 2X4 με το Qashqai 1.6 2X4? αν ναι ποιο ειναι πιο οικονομικο?Συμφωνα με τις προδιαγραφες που εχουν ανακοινωσει ειναι πολυ κοντα:
scross : 5,4 - 3,8 - 4,4
qq : 5,2 - 3,9- 4,4Eγω στο qq ήμουν, αν θυμαμαι καλα, την μια φορά 6,7 την άλλη 6,3 και στο scross 5,7 και 5,4 . Θεωρω ότι το σουζουκι ειναι 0,5 ως 0,9 λτ ποιο οικονομικο.
Δλδ θεωρω τα νουμερα του σουζουκι που ανακοινωσαν ποιο κοντα στην πραγματικοτητα.
Διαφορα στην τιμη ομως αντιστοιχης εκδοσης (1.6) , μπορεί να φτασει και τα 5000 χιλιαρικα ! και εκει δυστυχως η κουβεντα για το ποιο διαλεγεις σταματα για μενα! Ποιο πληρες , ποιο hitech , ποιο ματσο, με καλυτερο κινητηρα, το qq αλλά και **20% **ακριβοτερο!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
και εκει δυστυχως η κουβεντα για το ποιο διαλεγεις σταματα για μενα!!Ναι δυστυχως και για μενα..Εκτος αν στα ιδια λεφτα με το s-cross 1.6gl+ πας και παρεις το QQ 1.6energy που δεν εχει αυτα που δεν εχει και που παλι ειναι πιο ακριβο κατα 500euro.. μεταξυ των εκδοσεων energy και acenta του QQ υπαρχει καμια διαφορα στην ποιοτητα των υλικων για παραδειγμα στα καθισματα και στο ταμπλο η ειναι ιδια με καποια εξτρα? Και κατι αλλο τελευταιο..ο 1.5 ειναι επαρκης για μια φυσιολογικη οδηγηση σε εγνατια και επαρχιακο? Σε ρωταω γιατι εδω που ειμαι δεν εχει ακομη κανενα απο τα δυο!!
-
και εκει δυστυχως η κουβεντα για το ποιο διαλεγεις σταματα για μενα!!
Ναι δυστυχως και για μενα..**Εκτος αν στα ιδια λεφτα με το s-cross 1.6gl+ πας και παρεις το QQ 1.6energy **που δεν εχει αυτα που δεν εχει και που παλι ειναι πιο ακριβο κατα 500euro.. μεταξυ των εκδοσεων energy και acenta του QQ υπαρχει καμια διαφορα στην ποιοτητα των υλικων για παραδειγμα στα καθισματα και στο ταμπλο η ειναι ιδια με καποια εξτρα? Και κατι αλλο τελευταιο..ο 1.5 ειναι επαρκης για μια φυσιολογικη οδηγηση σε εγνατια και επαρχιακο? Σε ρωταω γιατι εδω που ειμαι δεν εχει ακομη κανενα απο τα δυο!!
Οπα! Καλα θα ηταν αν στην τιμη του 1.6 gl+ scross επαιρνες το 1.6 βασικο του qq! Θα το επέλεγα! Αλλα στην τιμη του σουζουκι του φουλ παίρνεις το qq το απλό 1.5! Και πάλι ακριβότερο βγαίνει το qq! Και μεταξυ του φουλ 1.6 scross και απλού 1.5 qq η διαφορα ειναι χαοτική και σε εξοπλισμο αλλα κυρίως στον κινητήρα. Σε κάποιες ρεπριζ το qq μένει 8 sec πισω!
Παρόλα αυτα θεωρω οτι ο 1.5 qq ειναι επαρκης σε Εγνατια και επαρχιακό. Θα σε καλύψει. Απλα υστερεί αρκετα απέναντι στο σουζουκι.Η ποιοτητα μεταξυ energy vs acenta απο οτι βλέπω γιατι φυσικα energy δεν νομιζω να υπαρχει πουθενα για να δεις, ολοι έχουν το acenta, σε πλαστικά και καθίσματα ειναι η ίδια. Η ταπετσαρια υποτίθεται στο ενα γράφει energy Kai acenta στο αλλο αλλα δεν ξερω αν υπαρχει ουσιαστική διαφορα.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Οπα! Καλα θα ηταν αν στην τιμη του 1.6 gl+ scross επαιρνες το 1.6 βασικο του qq! Θα το επέλεγα! Αλλα στην τιμη του σουζουκι του φουλ παίρνεις το qq το απλό 1.5! Και πάλι ακριβότερο βγαίνει το qq! Και μεταξυ του φουλ 1.6 scross και απλού 1.5 qq η διαφορα ειναι χαοτική και σε εξοπλισμο αλλα κυρίως στον κινητήρα. Σε κάποιες ρεπριζ το qq μένει 8 sec πισω!
Παρόλα αυτα θεωρω οτι ο 1.5 qq ειναι επαρκης σε Εγνατια και επαρχιακό. Θα σε καλύψει. Απλα υστερεί αρκετα απέναντι στο σουζουκι.Η ποιοτητα μεταξυ energy vs acenta απο οτι βλέπω γιατι φυσικα energy δεν νομιζω να υπαρχει πουθενα για να δεις, ολοι έχουν το acenta, σε πλαστικά και καθίσματα ειναι η ίδια. Η ταπετσαρια υποτίθεται στο ενα γράφει energy Kai acenta στο αλλο αλλα δεν ξερω αν υπαρχει ουσιαστική διαφορα.
Κατσε γιατι θα τρελαθουμε!! Μου ανοιγεις τα ματια φιλε μου...Στην suzuki στην Αλεξανδρουπολη...το s-cross gl+ 2X4 το δινουν 21720 χωρις τα εξτρα εξοδα που βγαινουν κανα 600αρι..και πριν την προσφορα της suzuki των 1300 ευρω.. Αθηνα Θεσσαλονικη δηλαδη τι προσφορες κανουνε? Κατω απο 20000? Τι σου κανει ο ανταγωνισμος...!!
-
Κατσε γιατι θα τρελαθουμε!! Μου ανοιγεις τα ματια φιλε μου...Στην suzuki στην Αλεξανδρουπολη...το s-cross gl+ 2X4 το δινουν 21720 χωρις τα εξτρα εξοδα που βγαινουν κανα 600αρι..και πριν την προσφορα της suzuki των 1300 ευρω.. Αθηνα Θεσσαλονικη δηλαδη τι προσφορες κανουνε? Κατω απο 20000? Τι σου κανει ο ανταγωνισμος...!!
Με όλες τις προσφορές μιλάμε πάντα. 21720-1300=20420 και αν το πιέσεις πανε κατω απο 20000. Ενω στην νισσαν δεν κατεβαίνουν ουτε ευρω....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Με όλες τις προσφορές μιλάμε πάντα. 21720-1300=20420 και αν το πιέσεις πανε κατω απο 20000. Ενω στην νισσαν δεν κατεβαίνουν ουτε ευρω....Eιναι νωρις ακομη...να σου πω εγω το φθηνοπωρο...να δεις τι καλα θα βαλουν νερο στο κρασι τους..εντωμεταξυ βλεπω στο car στον Γεωργουλια στο Γαλατσι τα QQ με 40% προκαταβολη δεν εμπλεκονται λεει οι τραπεζες..τι εννουν θελει να παρουμε ενα τηλεφωνο..
-
Με την τιμή του suzuki ξεχνάς το λιτό εσωτερικό και την καλύτερη εμφάνιση του qq. Η nissan ποντάρει προφανώς πολλά στο όνομα που έχει χτίσει στην κατηγορία με την προηγούμενη γενιά. Ανεξαρτήτως οικονομικών περιορισμών θα επέλεγα το qq, αλλά αν βάλουμε στην εξίσωση τις τιμές το suzuki είναι πολύ τίμια επιλογή.
-
Ετςι ειναι ανεξάρτητου ποσού επιλέγεις το qq αλλα δυστυχώς επειδη μιλάμε για πολυ κοστοβορες καταναλωτικές επιλογές το βάρους του κόστους ειναι βασικο, και το τι αμάξι παίρνεις για τα λεφτα που δίνεις. Και εδω η πλάστιγγα στα δικά μου δεδομένα γέρνει πολυ υπέρ το s cross. Με ολα αυτα δν λεω οτι το qq δεν αξίζει τα λεφτα του , απλα το σουζουκι στην συγκεκριμένη φαση ειναι πολυ ποιο συμφέρουσα επιλογη.
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)