-
Φταίει και ο Marilyn Manson μην τον ξεχνάμε αυτον
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Το σκεπτικό του @dimsabas στην ΠΟΛΥ γενική του διάσταση δεν είναι και τόσο λανθασμένο.
Ολοι μας έχουμε κατά καιρούς παρατηρήσει ότι η τηλεόραση (και ίσως λιγότερο κινηματογράφος και λοιπά μέσα) διαμορφώνουν επίπεδα και χαρακτήρες.
Παρόλ' αυτά σκέφτομαι ότι το 1992 μπορεί να μην υπήρχε το F&F (και δεν θυμάμαι αν υπάρχει κάτι ανάλογο) αλλά το Sunny μου μια χαρά 'σαύρα' το είχα κάνει ... Θα φταίει ίσως η δορυφορική που έδειχνε εικόνες από την μετέπειτα επονομαζόμενη 'Slammed Japan Society' ... -
κριμα για τον paul walker (εχω ακουσει πως ητα καλος ανθρωπος και το πιστευω)! στις 30 νοεμβριου σκοτωθηκε ο Doriano Romboni αλλα γιαυτον δεν εχει πει κανεις τιποτα και δεν ανεβηκε καμια φωτογραφια πουθενα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εδώ δεν πρόκειται για μια απλή ταινία. Πρόκειται για μια σειρά ταινιών που σε συνδυασμό με τα καγκουροπεριοδικά και συγκεκριμένα ηλεκτρονικά παιχνίδια στέρησαν από τουλάχιστον μία γενιά οδηγών τον ρομαντισμό που είχαν οι προηγούμενες. Εκεί που οι παλιότεροι διάβαζαν κάποια περιοδικά, θαύμαζαν τους οδηγούς αγώνων και προσπαθούσαν να γίνουν καλύτεροι οδηγοί (με όλες τις ευθύνες που φέρουν αυτοί οι φορείς για την οδική ασφάλεια), οι νεότεροι έχουν γαλουχηθεί με μια άλλη νοοτροπία επίδειξης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Αλλά φαίνεται ότι μόνο εγώ το αντιλαμβάνομαι αυτό. Δεν πειράζει, πάμε παρακάτω. Μη σας χαλάω το θέμα.Κοιτα...οι ταινιες σιγουρα προωθησαν την βιομηχανια του tunning αρκετα πιο περα,και ισως οχι τοσο πολυ εδω στην Ελλαδα...,οχι ομως παραπανω απο οσο το εκαναν τα fora,και τα περιοδικα του χωρου...
Ωστοσο ειναι αστειο φυσικα να κατηγορουμε τον συγκεκριμενο ηθοποιο...Γενικα ομως ο βομβαρδισμος,που δεχομαστε καθημερινα απο τα μεσα,ενημερωση και ψυχαγωγια,και ειδικα τα παιδια μας(αυτα ειναι ο μεγαλος στοχος) μεσω των παιδικων σειρων κλπ ειναι ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ...
Τωρα ή ακολουθεις σαν χανος,ή κρινεις και αποφασιζεις (για ολοκληρωμενα ατομα,οχι παιδια ή παιδικα μυαλα)...
Ωστοσο δεν πιστευω οτι υπαρχει ανθρωπος που μενει ανεπηρεαστος,απο την δυναμη ολων αυτων που δεχεται καθημερινα...
Η λυση ειναι μια...πετας TV,απο το σπιτι,και παρακολουθεις μονο 4Τ forum που ειμαστε ολοκληρωμενες προσωπικοτητες ολοι μας τα εχουμε ζησει ολα,και δεν επιρεαζομαστε απο τπτ... -
Ο dimsabas θελει να πει πως ο μακαριτης εγινε λαθος προτυπο οδηγου και ηρωα για τα πιτσιρικια. Ο δικος μου πιτσιρικος μου εκανε απειρες ερωτησεις για τις ταινιες σχετικα με ταχυτητες αυτοκινητα και οδηγους. Αυτο που εκανα ηταν να τον προσγειωσω στην πραγματικοτητα δηλ περι εφε στουντιο κομπαρσους δρομους εντυπωσιασμου και κερδους. Του αφησα ενα παραθυρο περι styling και μια ερεθιση φαντασιας ως προς την εμφανιση την σωστη παντα κατα την γνωμη του για το αυτοκινητο.Δηλωνω ευθεως πως ποτε δεν μου ζητησε να κανω κατι υπερβολικο ουτε με υπονοουμενο. Ισα ισα. Εχει γινει το ταμπελακι που λεει 'μπαμπα μη τρεχεις'.Κι εμενα με αφησε λιγο αφωνο που ακουσε ολα οσα του ειπα. Τωρα με το θανατο του Walker μαζευτηκε και σκεφτηκε το γιατι εγινε αυτο.Αυτο και μονο μου αρκει.
-
ο paul επαιξε απλα ενα ρολο στο f&f και εδωσε λαθος προτυπο οδηγου (στους αμυαλους μονο). στα 12-14 μου πιστευα πως αυτος ειναι ο καλος οδηγος και ειναι λογικο σε τετοια ηλικια. αν εισαι πανω απο 15-16 και πιστευεις πως αυτος ειναι ο καλος οδηγος μαλλον εχεις προβλημα.
-
Δηλαδή, εμείς που μεγαλώσαμε με τους Dukes of Hazard και τον Knight Rider, αποκτήσαμε καλύτερα πρότυπα και παιδεία;
Ούτε εμένα μου άρεσαν οι ταινίες F&F (είδα την πρώτη με το ζόρι, έκλεισα την δεύτερη στο 5άλεπτο και δεν ξανασχολήθηκα), ενώ φυσικά τα καγκουροποιημένα οχήματα δεν θέλω να τα βλέπω, αλλά από αυτό μέχρι του σημείου να λέμε για Νέμεση...
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
ο paul επαιξε απλα ενα ρολο στο f&f και εδωσε λαθος προτυπο οδηγου (στους αμυαλους μονο). στα 12-14 μου πιστευα πως αυτος ειναι ο καλος οδηγος και ειναι λογικο σε τετοια ηλικια. αν εισαι πανω απο 15-16 και πιστευεις πως αυτος ειναι ο καλος οδηγος μαλλον εχεις προβλημα.Σου ειχε πει ο πατερας σου εστω μια φορα πως δεν ειναι ετσι? Και εμενα ο πατερας μου ειχε γκαζια αλλα παντα μου εβαζε μπροστα ασφαλεια και λογικη. Μπορει να ωφειλω σε αυτον τπου γραφω σωος αυτη τη στιγμη.
Ο μακαριτης τη δουλεια του εκανε.Απο κει και περα ειναι θεμα γονεων μετα φιλων και ενημερωσης. -
Εγώ μικρός τις απόκριες ντυνόμουν μπάτμαν ή σούπερμαν και επίσης φόραγα το μπουφάν μου σαν μπέρτα. Ευτυχώς μπορούσα να καταλάβω ότι αν πηδούσα από τον 2ο θα πάθαινα ζημιά
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
στα 12-14 μου πιστευα πως αυτος ειναι ο καλος οδηγος και ειναι λογικο σε τετοια ηλικια. αν εισαι πανω απο 15-16 και πιστευεις πως αυτος ειναι ο καλος οδηγος μαλλον εχεις προβλημα.Κάπου έχω διαβάσει ότι αν είσαι πάνω από 17-18 και πιστεύεις ότι αυτός είναι ο καλός οδηγός μάλλον έχεις πρόβλημα.
Νομίζω τα παραπάνω που γράφεις ισχύουν για τον Ρότζερ Ρόδα.
Επίσης, απ' ό,τι λένε ο Paul Walker ήταν συνοδηγός.
Ο dimsabas θελει να πει πως ο μακαριτης εγινε λαθος προτυπο οδηγου και ηρωα για τα πιτσιρικια. Ο δικος μου πιτσιρικος μου εκανε απειρες ερωτησεις για τις ταινιες σχετικα με ταχυτητες αυτοκινητα και οδηγους. Αυτο που εκανα ηταν να τον προσγειωσω στην πραγματικοτητα δηλ περι εφε στουντιο κομπαρσους δρομους εντυπωσιασμου και κερδους. Του αφησα ενα παραθυρο περι styling και μια ερεθιση φαντασιας ως προς την εμφανιση την σωστη παντα κατα την γνωμη του για το αυτοκινητο.Δηλωνω ευθεως πως ποτε δεν μου ζητησε να κανω κατι υπερβολικο ουτε με υπονοουμενο. Ισα ισα. Εχει γινει το ταμπελακι που λεει 'μπαμπα μη ξενοπηδάς'.Κι εμενα με αφησε λιγο αφωνο που ακουσε ολα οσα του ειπα. Τωρα με το θανατο του Walker μαζευτηκε και σκεφτηκε το γιατι εγινε αυτο.Αυτο και μονο μου αρκει.
fixed.
Άλλο ταμπελάκι στον Ρότζερ Ρόδα, άλλο στον Ρότζερ Ράμπιτ...
-
-
Μαλλον εφταιγε η Πορσε τελικα...
Μαλλον...κανεις δεν θα μαθει βεβαια...Οσον αφορα τον walker και τον rodas ,εμενα μου βρωμαει η ολη φαση
Προφανως δεν θα μαθουμε ποτε.Ειναι φοβερο που ο γιος του Ροντας πηγε κ ειδε τον πατερα του να καιγεται ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΗΤΑΝ
περιεργη φαση...
-
Δηλαδή;
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Και καλά,οδηγός αγώνων ήταν,και αποφασισε λίγο πριν φτάσει να το πλακώσει με κλειστά τα ηλεκτρονικά;
-
δηλαδή μυρίζει θεωρία συνωμοσίας από χιλιόμετρα...
να ήταν δάκτυλος των ελοχιμ ?
-
Όχι ρε συ ,απλα μια φορά να κανεις τη βλακεια είναι αρκετο για να συμβεί το μοιραίο....
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εδώ δεν πρόκειται για μια απλή ταινία. Πρόκειται για μια σειρά ταινιών που σε συνδυασμό με τα καγκουροπεριοδικά και συγκεκριμένα ηλεκτρονικά παιχνίδια στέρησαν από τουλάχιστον μία γενιά οδηγών τον ρομαντισμό που είχαν οι προηγούμενες. Εκεί που οι παλιότεροι διάβαζαν κάποια περιοδικά, θαύμαζαν τους οδηγούς αγώνων και προσπαθούσαν να γίνουν καλύτεροι οδηγοί (με όλες τις ευθύνες που φέρουν αυτοί οι φορείς για την οδική ασφάλεια), οι νεότεροι έχουν γαλουχηθεί με μια άλλη νοοτροπία επίδειξης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Αλλά φαίνεται ότι μόνο εγώ το αντιλαμβάνομαι αυτό. Δεν πειράζει, πάμε παρακάτω. Μη σας χαλάω το θέμα.Αυτό που περιγράφεις είναι εντελώς ουτοπικό. Οι παλαιότεροι έβλεπαν αγώνες αντί για FF και φανταζόσαντο ότι θα κάνουν στα λιμανάκια ότι έκανε ο Κάνκουνεν στην -κλειστή- ειδική. Αυτό το κοινό είναι σταθερού ΓΤΠ επιπέδου, δεν έχει σημασία το ερέθισμα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο κάγκουρας που έβαζε τουρμπίνα στο 5πορτο σταρλετ της μαμάς του επειδή την είδε στο FF, θα έβαζε την ίδια τουρμπίνα στο 5πορτο σταρλετ της μαμάς του επειδή η Corolla WRC έχει τουρμπίνα.
Έχεις εξωραΪσει τους 'παλαιότερους' και κάνεις νουθεσίες ενώ ξέρεις πολύ καλά και από πρώτο χέρι πόσο τα ίδια και χειρότερα ήτανε.
Αν μιλάμε σε επίπεδο 'το ΡΟΚ ΕΝ ΡΟΛ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ' τότε οι ταινίες αυτές είναι του ΣΑΤΑΝΑ. Αν μιλάμε σοβαρά, η σειρά Fast/Furious κυμαίνεται από το γελοίο (FF2) μέχρι το αρκετά καλό (tokyo drift) και το σουπερ διασκεδαστικό (Fast 5). Όλες όμως ήταν διασκεδαστικές περιπέτειες που έδωσαν χαρά σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο. Γι'αυτό τόσος κόσμος στεναχωρήθηκε για το συμβάν, έχασε κάποιον που του είχε προσφέρει κάτι. Είναι βλακώδες το ερώτημα γιατί να στεναχωριόμαστε για τον Χ και όχι για τον Ψ. Είναι λογικό να στεναχωριόμαστε σε ανθρώπινο επίπεδο για όποιον χάνει τη ζωή του αλλά αν με κάποιον είχες μία σχέση, έστω όπως αυτή θα στεναχωρηθείς περισσότερο.
Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα γιατί στεναχωριούνται για τον P.Walker και όχι για τον Χ, είναι επειδή τον P.Walker τον γνώριζαν ενώ τον Χ όχι.
Οι ταινίες αυτές (και όσοι με ξέρουν γνωρίζουν αν είμαι κάγκουρας ή όχι) για εμένα είχαν μόνο καλή επιρροή. Οι πολύ μέτριες της σειράς (2,6) ήταν απλά βλακείες για να περάσει η ώρα, οι άλλες ήταν απλά καλές ή καλύτερες περιπέτειες που σε διασκέδαζαν. Δεν βλέπω τίποτα κακό, όποιος είναι τόσο ζώον για να νομίσει πως επειδή ο Χ ηθοποιός σε μία ταινία κάνει άλμα με ΤΑΝΚ τότε είναι οκ να κάνει και αυτός άλμα με ΤΑΝΚ, θα την έκανε την μαλακία ούτως ή άλλως. Δεν φταίει η ταινία, είναι ηλίθιος.
ΥΓ. Σε παιδαγωγικό επίπεδο το ενδιαφέρον (έστω και σαχλό) που δημιουργούν ταινίες σαν αυτές (αλλά και άλλες, πχ Armagedon - σαχλή μπούρδα αλλά με πολύ ενδιαφέρον θέμα) μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό έναυσμα για να στρέψει κανείς τα παιδιά στο ανάλογο δημιουργικό κομμάτι του θέματος που θίγουν οι ταινίες. Αρκεί να ξέρει κανείς να εμβαθύνει φυσικά και να μην είναι και ο ίδιος στο επίπεδο της ταινίας.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οι ταινίες αυτές (και όσοι με ξέρουν γνωρίζουν αν είμαι κάγκουρας ή όχι) για εμένα είχαν μόνο καλή επιρροή. .Εκείνη τη φτερούγα με αυτοκόλλητο carbon που είχε το αμάξι της μάνας σου την έβγαλες ή την έχεις ακόμα.
-
Porsche vs James Dean / Paul Walker 2-0
-
καλά έκανα και δεν ψώνισα απο το μαγαζάκι τους
Nεκρός ο Paul Walker (Fast and Furious) σε αυτοκινητιστικό!