-
Μήπως το πρόβλημα είναι από τις βάσεις του καθίσματος. Το κάθισμα δεν 'παίζει' στις ράγες. Οι βάσεις κάτω από το σφουγγάρι του οδηγού, στη δεξιά μεριά μήπως στις ενώσεις τους κάνουν θόρυβο.
-
Εχει κανει καποιος την αναβαθμιση που προσφερεται απο τα 115 αλογα να πας στα 135;
-
Να κάνω μια μικρή ενημέρωση...
Είχα αναφέρει πριν λίγο καιρό οτι αν και το αμάξι είναι εντός εγγύησης (λήγει τέλος του μήνα), μου είχαν θαμπώσει τα μπροστινά φανάρια.
Φυσιολογική φθορά μεν, πολύ σύντομα όμως όπως σχολιάσαμε κι εδώ τότε.
Ενημέρωσα το τοπικό επίσημο σέρβις και (προς τιμην τους) εντός εβδομάδας είχα και θετική απάντηση για αντικατάσταση με νεα φανάρια, αλλά και τα φανάρια έτοιμα να με περιμένουν!
Ομολογώ οτι δεν το περίμενα (πίστευα οτι θα έτρωγα άκυρο ή πρόταση για επισκευή με καμιά αλοιφή λόγω κόστους των φαναριών και με την αιτιολογία της φυσιολογικής φθοράς) και εξεπλάγην ευχάριστα.
Γενικά η αλήθεια είναι πως οτι ζήτησα εντός εγγύησης το κάλυψαν άμεσα και χωρίς καθόλου ερωτήσεις ή αμφισβητήσεις οπότε εδω είμαστε να λέμε τα στραβά αλλά και τα καλά να λέγονται επίσης.
Τώρα τέλος η εγγύηση και ο Θεός μαζί μας χαχα! -
Πολύ καλή η αντιμετώπιση από την αντιπροσωπεία.
Από την άλλη, απαράδεκτα νωρίς εμφανίστηκε το πρόβλημα. Τόσο που δείχνει ότι τα πλαστικά των φαναριών είναι μάλλον πολύ χαμηλής ποιότητας. -
Όλα τα φανάρια είναι πλέον από πολυμερικά πλαστικά, αργά ή γρήγορα εμφανίζεται το φαινόμενο ειδικά όταν είσαι και κοντά σε θάλασσα. Μία λύση σχετικά φθηνή και να αντέχει στο χρόνο είναι η επένδυση με διάφανη μεμβράνη.
-
Γνωστό είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν κρύσταλλα στα φανάρια, αλλά δεν ήταν αυτό το νόημα του ποστ μου. Το θέμα είναι ότι άλλο πράγμα είναι να θαμπώνουν τα πλαστικά στα 2 χρόνια κι άλλο στα 15...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Γνωστό είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν κρύσταλλα στα φανάρια, αλλά δεν ήταν αυτό το νόημα του ποστ μου. Το θέμα είναι ότι άλλο πράγμα είναι να θαμπώνουν τα πλαστικά στα 2 χρόνια κι άλλο στα 15...Ακριβώς αυτό. Κι εγω περίμενα να δω να συμβεί αλλά τουλάχιστον στα 7-8+ χρόνια. Σε λιγότερο απο 3 μου φάνηκε υπερβολικά νωρίς ειδικά όταν προσέχω και αποφεύγω την έκθεση στον ήλιο όσο μπορώ.
Αυτό που παρατήρησα πάντως είναι οτι δεν είμαι ο μόνος με αυτό το αμάξι και το ίδιο πρόβλημα καθώς πλέον το παρατηρώ και είναι γενικό φαινόμενο και σε άλλα pulsar αν και αντικειμενικά τα περισσότερα που βλέπω στο δρόμο είναι ενοικιαστικά ή leasing που υποθέτω δεν χρήζουν και της καλύτερης φροντίδας αρα μάλλον έχει όντως να κάνει με χαμηλή ποιότητα πλαστικού.
Ποιός ξέρει ίσως τα νεα φανάρια να έχουν υποστεί κάποιο revision (αν και δεν το πιστεύω) και να έχει βελτιωθεί η αντοχή τους στο χρόνο... -
Εχω το pulsar 1.2 με 2300χλμ και σημερα ακουσα για πρωτη φορα εναν θορυβο.λοιπον..οταν παταω γκαζι και ανεβαζει πανω απο 2000στροφες και το αφηνω ακουγεται ενας μεταλικος ηχος (ΚΛΑΚ).μηχανικος εκτος nissan μου ειπε οτι ειναι το κλαπετο της τουρμπινας οπως ανοιγει και κλεινει.θα το παω βεβαια και στην αντιπροσωπεια να το δουν.δεν μου το εκανε απ την αρχη ομως για να το θεωρησω φυσιολογικο.το ακουσα μετα απο 2000χλμ.το εχει ακουσει καποιος αλλο στο αυτοκινητο του; ;
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Γνωστό είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν κρύσταλλα στα φανάρια, αλλά δεν ήταν αυτό το νόημα του ποστ μου. Το θέμα είναι ότι άλλο πράγμα είναι να θαμπώνουν τα πλαστικά στα 2 χρόνια κι άλλο στα 15...Όπως αναφέρθηκε και το πιστεύω, το θάμπωμα των φαναριών είναι πρωτίστως θέμα ποιότητας υλικού που χρησιμοποιείται. Από εκεί και πέρα, όλοι πιστεύω ότι θέλουμε να θολώσουν το αργότερο δυνατόν. Αν σου θολώσουν στα δύο χρόνια, υπάρχει θέμα....Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέπουμε και παράγοντες που επιταχύνουν το θάμπωμα των φαναριών, όπως είναι ο ήλιος. Υπάρχουν προϊόντα που για προστασία από το θάμπωμα (δεν ξέρω κατά πόσο το καταφέρνουν, λόγω μη προσωπικής εμπειρίας, στη χρήση τους). Αναφέρομαι σε ειδικές αλοιφές.
Μία απορία έχω. Οι after market λάμπες, που μπορεί να παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα στο εσωτερικό του φαναριού, μπορούν να το θολώσουν εσωτερικά; -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Γνωστό είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν κρύσταλλα στα φανάρια, αλλά δεν ήταν αυτό το νόημα του ποστ μου. Το θέμα είναι ότι άλλο πράγμα είναι να θαμπώνουν τα πλαστικά στα 2 χρόνια κι άλλο στα 15...
Όπως αναφέρθηκε και το πιστεύω, το θάμπωμα των φαναριών είναι πρωτίστως θέμα ποιότητας υλικού που χρησιμοποιείται. Από εκεί και πέρα, όλοι πιστεύω ότι θέλουμε να θολώσουν το αργότερο δυνατόν. Αν σου θολώσουν στα δύο χρόνια, υπάρχει θέμα....Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέπουμε και παράγοντες που επιταχύνουν το θάμπωμα των φαναριών, όπως είναι ο ήλιος. Υπάρχουν προϊόντα που για προστασία από το θάμπωμα (δεν ξέρω κατά πόσο το καταφέρνουν, λόγω μη προσωπικής εμπειρίας, στη χρήση τους). Αναφέρομαι σε ειδικές αλοιφές.
Μία απορία έχω. Οι after market λάμπες, που μπορεί να παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα στο εσωτερικό του φαναριού, μπορούν να το θολώσουν εσωτερικά;Προσωπικά το διευκρίνησα οτι το προσέχουμε όσο γίνεται για τον ήλιο κλπ. και γι αυτό μου έκανε εντύπωση πόσο σύντομα συνέβη.
Το 'πρόβλημα' που απέκτησα τώρα μετά την αλλαγή των φαναριών είναι πως το ενα, όποτε πλένω το αμάξι θαμπώνει εσωτερικά κάτω χαμηλά στο φλάς και μετά απο λίγο επανέρχεται.
Οχι νερό, θαμπάδα απο υγρασία. Επικοινώνησα με το τοπικό σέρβις αλλά και με τα κεντρικά και μου το ανέφεραν σαν φυσιολογική διαδικασία λόγω οτι τα φανάρια είναι 'ανοικτού τύπου' κι οχι στεγανά.
Βέβαια πριν δεν είχα τέτοιο θέμα ποτέ με τα παλιά κι ούτε τίθεται θέμα κακής τοποθέτησης μιας και πήγα το αμάξι για επανέλεγχο και είναι σωστά τοποθετημένα. -
Πράγματι πολλά φανάρια σε αυτοκίνητα είναι 'ανοικτού τύπου' και ορισμένα παραείναι 'ανοικτού τύπου'.
Στο 207 που είχα (εκτός από υγρασία) το αυτοκίνητο ήρθε από Γαλλία και είχε μέσα στα φανάρια Γαλλικά μυρμήγκια.
Εννοείται ότι και στην Ελλάδα άρχισαν να μπαίνουν μέσα και Ελληνικά μυρμήγκια και όλα μαζί έκαναν παρέα.Όταν πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία μου είπαν το εξής:
'Κανονικά πρέπει να είσαι χαρούμενος που έχεις το προνόμιο να κουβαλάς μαζί σου Γαλλικά μυρμήγκια'.Αυτά.
-
Αναρωτιέμαι πάντως. Τι ενδιαφέρον θα μπορούσε να έχει το εσωτερικό ενός φαναριού για τα μυρμήγκια?
-
Ο χρήστης nikoskall έγραψε:
Εχω το pulsar 1.2 με 2300χλμ και σημερα ακουσα για πρωτη φορα εναν θορυβο.λοιπον..οταν παταω γκαζι και ανεβαζει πανω απο 2000στροφες και το αφηνω ακουγεται ενας μεταλικος ηχος (ΚΛΑΚ).μηχανικος εκτος nissan μου ειπε οτι ειναι το κλαπετο της τουρμπινας οπως ανοιγει και κλεινει.θα το παω βεβαια και στην αντιπροσωπεια να το δουν.δεν μου το εκανε απ την αρχη ομως για να το θεωρησω φυσιολογικο.το ακουσα μετα απο 2000χλμ.το εχει ακουσει καποιος αλλο στο αυτοκινητο του; ;Μιας που δε σου απάντησε κανείς να σου επιβεβαιώσω πως είναι η τουρμπίνα, δεν είναι πρόβλημα, έτσι κάνουν όλα.
-
Στην μια αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι ετσι ακουγεται και ειναι φυσιολογικο .στην αλλη αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι δεν ειναι φυσιολογικος ο ηχος και μου εκλεισαν ραντεβου και οτι πρεπει να το ανεβασουν στην ραμπα να αρχιζουν να ξηλωνουν για να δουν απο πουπροερχεται αυτος ο ηχος.ειμαι μπερδεμενος.στην 2η πογ πηγα τον ακουσαν τον ηχο καιειπαν οτι δεν ειναι φυσιολογικος.
-
Ο χρήστης nikoskall έγραψε:
Στην μια αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι ετσι ακουγεται και ειναι φυσιολογικο .στην αλλη αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι δεν ειναι φυσιολογικος ο ηχος και μου εκλεισαν ραντεβου και οτι πρεπει να το ανεβασουν στην ραμπα να αρχιζουν να ξηλωνουν για να δουν απο πουπροερχεται αυτος ο ηχος.ειμαι μπερδεμενος.στην 2η πογ πηγα τον ακουσαν τον ηχο καιειπαν οτι δεν ειναι φυσιολογικος.Οχι ρε συ, μη σου ξυλωσουν το αμάξι, δεν είναι πρόβλημα, έτσι ακούγονται όλα.
-
για να το επιβεβαιώσω, δεν ακους κάτι τέτοιο;
Youtube Video -
Δεν μπορω να ακουσω στο βιντεο αυτο τον θορυβο.αυτο το κλακ που ειναι σαν να κλεινει ενα καπακι με δυναμη.ο ηχος ακουγεται οταν αφηνω το γκαζι και πεφτουν οι στροφες.οχι στο ανεβασμα των στροφων.παταω γκαζι το αφηνω και μετα απο 2 δευτερολεπτα ακουγεται το ΚΛΑΚ.μεταλικος ηχος .ακουγεται πισω πισω στην μηχανη.εκει που ειναι το τουρμπο νομιζω.ψαχνω νατο ακουσω και σε αλλο pulsar στην θεσσαλονικη αλλα δεν βρισκω καποιον να το δω οτι γινεται και στο δικο τουαμαξι ο ιδιος ηχος
-
και qashqai να βρεις θα το ακούσεις, όλα έτσι κάνουν, στο βίντεο ήθελα να ακούσεις τον ηχο που κάνει στο φούσκωμα, αυτός έχει πρόβλημα φτερωτης. Αν άκουγες το ίδιο θα ήταν πρόβλημα.
Μη σε ανησυχεί. Το πολύ πολύ να σου στείλω άτομα απ το qashqaiforum.gr να πάτε για καφέ να ακούσεις και τα δικά τους.
-
Ευχαριστω πολυ φιλε.μαλλον θα ακυρωσω το ραντεβου με την αντιπροσωπεια και θα ψαξω τυχαια αν βρω καποιον με κασκαι ή pulsar να του πω να το δοκιμασει για να ακουσω τον ιδιο θορυβο
-
Προκειται να αγορασω nissan pulsar 1.2 βενζινη. Πολλα φορουμ ελληνικα και ξενα αναφερουν οτι το συγκεκριμενο μοντελο καιει λαδια,. Ποια ειναι η γνωμη σας?
Nissan Pulsar