-
Εμ δεν σου άρεσε το ασημί
Να σημειώσω ότι το leon 1.8 με DSG παίζει στα 21κ και ότι με 25κ μπορείς ουσιαστικά να βάλεις τα πάντα πάνω ...
το 1.8 dsg fr εχει μόνο 21χλρ? δηλαδή χωρίς dsg πόσο έχει? 19?
προχώρα για έκδοση με το dsg γιατί μπορεί από το χρόνου να μην εχει κ απόσυρση! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Εμ δεν σου άρεσε το ασημίΝα σημειώσω ότι το leon 1.8 με DSG παίζει στα 21κ και ότι με 25κ μπορείς ουσιαστικά να βάλεις τα πάντα πάνω ...
το 1.8 dsg fr εχει μόνο 21χλρ? δηλαδή χωρίς dsg πόσο έχει? 19?
προχώρα για έκδοση με το dsg γιατί μπορεί από το χρόνου να μην εχει κ απόσυρση!Το ασημί δεν το θεωρώ καν χρώμα
Ναι το 1.8 dsg fr με την απόσυρση, μου το είχε βγάλει ο πωλητής τον Ιούνιο, αν θυμάμαι καλά 21500 με το μεταλλικό χρώμα. Το χωρίς dsg πρέπει να είναι κάπου στα 19.5. Για αυτό λέω ότι θεωρώ ότι το συγκεκριμένο αμάξι, με αυτόν τον κινητήρα και σε αυτήν την έκδοση δεν έχει αντίπαλο, τουλάχιστον όχι στην δεδομένη χρονική στιγμή.
Μόλις ήθελα να αναφερθώ στην απόσυρση λοιπόν και με πρόλαβες. Και η ερώτηση είναι η εξής ... ας πούμε ότι πάω αύριο 29 Οκτώβρη να κάνω την παραγγελία, η απόσυρση πότε 'ισχύει'? Δηλαδή ... ισχύει από αύριο ή θα ισχύσει πχ την ημέρα που θα παραλάβω το αυτοκίνητο? Με λίγα λόγια και εάν υποθέσουμε ότι του χρόνου δεν θα συνεχίσει να ισχύει η απόσυρση, μπορώ 31 Δεκέμβρη να την χρησιμοποιήσω ή και εάν λάβουμε υπόψη μας ότι το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει και 2+ μήνες να έρθει, την έχω χάσει ουσιαστικά ήδη?
Πάντως όπως το βλέπω, εάν τελικά πάω προς το Leon, την επιλογή του κινητήρα θα επηρρεάσει ουσιαστικά η κατανάλωση του μέσα στην πόλη, δεδομένο για το οποίο προς το παρόν δεν έχω καθαρή εικόνα. Έχουμε πραγματικά δεδομένα για την κατανάλωση του 1.8 μέσα στην πόλη? Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την άποψη κατόχων του συγκεκριμένου κινητήρα (σε οποιοδήποτε προφανώς αμάξωμα) ....
-
Εγω το Λεων το βρηκα αχρωμο , χωρις να μπορω να προσδιορισω τι σημαινει αυτο για εμενα. Βεβαια για να μην το παιζω εξυπνος, εγω αγορασα το πιο αχρωμο αμαξι που βρηκα μπροστα μου και το χειροτερο ειναι οτι το εχω ερωτευτει κιολας! Μην παρεις DSG για 10-12 χρονια, απο την αλλη πως να αντεξεις το 5ταχυτο για 12 χρονια......Νομιζω οτι ενω εχεις κανει σωστη επιλογη καυσιμου θα σου προτεινα να μην περιορισεις το ευρος των επιλογων σου....Δηλαδη για 10,12 χρονια παρε κατι που σου αρεσει πολυ και οχι κατι για να βολευτεις απλα. Τζουλιεττα, Ασσος, Γκολφακι εξαιρετικες επιλογες Α3 και Α180 τα αφηνω εκτος το πρωτο γιατι νομιζω δεν αξιζει τα λεφτα του σε αυτες τις εκδοσεις και το δευτερο γιατι ειναι υπερβολικα ακριβο (και υπεροχο, με την εξαιρεση τον κινητηρα κατα την γνωμη μου). Συνεχιζω με την Γαλλια και σου λεω......ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΝΕΟ 308- Φημες λενε οτι ειναι στην ιδια κλαση με Γκολφ ποιοτικα και με δεδομενο οτι οι Γαλλοι ξερουν ενα δυο πραγματα απο αναρτησεις νομιζω οτι η συγκεκριμμενη εκτελεση του ημιακαμπτου θα ειναι τουλαχιστον ενδιαφερουσα (ολα ημιακαμπτο εχουν πλην των premium Giuglietta, Ασσου και Α Class σε αυτη τη κατηγορια κινητηρων). Δεν σου λεω για το C4 γιατι θεωρω βλακεια (που εχω κανει) να προτεινεις τοαμαξι σου.......αλλα εξακολουθει να μου αρεσει και νομιζω οτι στην Ελλαδα η επιθετικη τιμολογιακη πολιτικη υποβαθμισε λιγο την αξια του αυτοκινητου, αδικημενο οχημα για εμενα και απο την ελλιπη καλυψη απο τον ειδικο τυπο. Παμε στα Μεγκαν, το GT Line με τους 130 ιππους και τον κινητηρα αστερι , το βλεπω στον δρομο και μου πεφτουν τα σαλια! Νομιζω ειναι μια εξαιρετικη επιλογη και νομιζω οτι η νεα αντιπροσωπεια ( οπως και αυτη της Πεζω) μπορει να εχει μια ΠΟΛΥ επιθετικη προσεγγιση που να το καθιστα ακρως συμφερουσα αγορα. Οι Ιαπωνες και οι Κορεατες νομιζω πολυ φασαρια για το τιποτα με το 1.4 Auris να ειναι ανεπαρκες κατα τη γνωμη μου και το 1.6 ΚΙΑ Ceed μια μετρια κατα τον ειδικο τυπο επιλογη που ψαχνει τα 130 αλογα του κινητηρα και με καταναλωση συστηματικα ανω των 7 λιτρων῏οπως και 17αρες ζαντες που μαλλον ειναι δυσκολες για τους εντελως ακαταλληλους και εγκαταλελειμενους πλεον δρομους αλλα και ακριβα στην αντικατασταση. Καλο ψαξιμο και μην περιοριζεσαι εξαιρετικο το νεο Λεων αλλα εχει και αλλα αυτοκινητα εξαιρετικα (δες παση θυσια τπ ΝΕΟ 308!!!). Φτανουμε και σε αλλη μια επιλογη που αν εχεις χωρο για παρκινγκ παιρνεις με κλειστα ματια Skoda Octavia. Απο Γκρουπ VAG νομιζω οτι η Skoda εχει εξαιρετικο quality control και πολυ μικρο failure αρα η αξιοπιστια πρεπει να θεωρειτε δεδομενη. Καλη επιτυχια!
-
δεν κατάλαβες καλά.
ΔΕΝ θέλει ντίζελ.
θέλει σπορ μικρομεσαιο. κ το λεον σε αυτα τα λεφτα με αυτον τον κινητήρα είναι πολύ καλή προταση (υπαρχει κ το φορντ φοκους με τον 1.6 ecoboost κ 180 αλογα βεβαια ). Κατά τα άλλα, σε σχεση με το προηγουμενο λεον όντως είναι 'αχρωμο' το καινουργιο. Ενώ το ίμπιζα δεν αρεσε κ πολύ ως σχεδιο, η σεατ ακολουθησε τις ίδιες γραμμες κ με το λεονΜε λίγα λόγια και εάν υποθέσουμε ότι του χρόνου δεν θα συνεχίσει να ισχύει η απόσυρση, μπορώ 31 Δεκέμβρη να την χρησιμοποιήσω ή και εάν λάβουμε υπόψη μας ότι το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει και 2+ μήνες να έρθει, την έχω χάσει ουσιαστικά ήδη?
ναι. αν κ για να μην μιλανε οι εμποροι, μαλλον θα τους εχουν πει ότι θα συνεχιστεί κ του χρόνου
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Εγω το Λεων το βρηκα αχρωμο , χωρις να μπορω να προσδιορισω τι σημαινει αυτο για εμενα. Βεβαια για να μην το παιζω εξυπνος, εγω αγορασα το πιο αχρωμο αμαξι που βρηκα μπροστα μου και το χειροτερο ειναι οτι το εχω ερωτευτει κιολας! Μην παρεις DSG για 10-12 χρονια, απο την αλλη πως να αντεξεις το 5ταχυτο για 12 χρονια......Νομιζω οτι ενω εχεις κανει σωστη επιλογη καυσιμου θα σου προτεινα να μην περιορισεις το ευρος των επιλογων σου....Δηλαδη για 10,12 χρονια παρε κατι που σου αρεσει πολυ και οχι κατι για να βολευτεις απλα. Τζουλιεττα, Ασσος, Γκολφακι εξαιρετικες επιλογες Α3 και Α180 τα αφηνω εκτος το πρωτο γιατι νομιζω δεν αξιζει τα λεφτα του σε αυτες τις εκδοσεις και το δευτερο γιατι ειναι υπερβολικα ακριβο (και υπεροχο, με την εξαιρεση τον κινητηρα κατα την γνωμη μου). Συνεχιζω με την Γαλλια και σου λεω......ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΝΕΟ 308- Φημες λενε οτι ειναι στην ιδια κλαση με Γκολφ ποιοτικα και με δεδομενο οτι οι Γαλλοι ξερουν ενα δυο πραγματα απο αναρτησεις νομιζω οτι η συγκεκριμμενη εκτελεση του ημιακαμπτου θα ειναι τουλαχιστον ενδιαφερουσα (ολα ημιακαμπτο εχουν πλην των premium Giuglietta, Ασσου και Α Class σε αυτη τη κατηγορια κινητηρων). Δεν σου λεω για το C4 γιατι θεωρω βλακεια (που εχω κανει) να προτεινεις τοαμαξι σου.......αλλα εξακολουθει να μου αρεσει και νομιζω οτι στην Ελλαδα η επιθετικη τιμολογιακη πολιτικη υποβαθμισε λιγο την αξια του αυτοκινητου, αδικημενο οχημα για εμενα και απο την ελλιπη καλυψη απο τον ειδικο τυπο. Παμε στα Μεγκαν, το GT Line με τους 130 ιππους και τον κινητηρα αστερι , το βλεπω στον δρομο και μου πεφτουν τα σαλια! Νομιζω ειναι μια εξαιρετικη επιλογη και νομιζω οτι η νεα αντιπροσωπεια ( οπως και αυτη της Πεζω) μπορει να εχει μια ΠΟΛΥ επιθετικη προσεγγιση που να το καθιστα ακρως συμφερουσα αγορα. Οι Ιαπωνες και οι Κορεατες νομιζω πολυ φασαρια για το τιποτα με το 1.4 Auris να ειναι ανεπαρκες κατα τη γνωμη μου και το 1.6 ΚΙΑ Ceed μια μετρια κατα τον ειδικο τυπο επιλογη που ψαχνει τα 130 αλογα του κινητηρα και με καταναλωση συστηματικα ανω των 7 λιτρων῏οπως και 17αρες ζαντες που μαλλον ειναι δυσκολες για τους εντελως ακαταλληλους και εγκαταλελειμενους πλεον δρομους αλλα και ακριβα στην αντικατασταση. Καλο ψαξιμο και μην περιοριζεσαι εξαιρετικο το νεο Λεων αλλα εχει και αλλα αυτοκινητα εξαιρετικα (δες παση θυσια τπ ΝΕΟ 308!!!). Φτανουμε και σε αλλη μια επιλογη που αν εχεις χωρο για παρκινγκ παιρνεις με κλειστα ματια Skoda Octavia. Απο Γκρουπ VAG νομιζω οτι η Skoda εχει εξαιρετικο quality control και πολυ μικρο failure αρα η αξιοπιστια πρεπει να θεωρειτε δεδομενη. Καλη επιτυχια!Και ...ποιό από αυτά έχεις οδηγήσει;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Πολύ σοφό...και εγώ ακριβώς έχω σκεφτεί το ίδιο...αν έχεις τα λεφτά...νομίζω ότι είναι μύθος πως συμφέρει το μεταχειρισμένο..
δε θέλω να το παίξω έξυπνος, αλλά να σου δώσω ένα παράδειγμα.
το 2010 ήμουν έτοιμος να παρω γκραντε πουντο 1.4 77άλογα με 9,5 χλρ (είχε μια καταπληκτική προσφορά η φιατ). Τελικά τσακώθηκα με τη φιατ ελλάς ενώ είχε έρθει το αμαξι κ το ακύρωσα. Τελικά, πήρα peugeot 207 2,5 χρονών με 15.000 χλμ. Το μόνο του κουσούρι μια βαμένη πόρτα συνοδηγού κ μια γρατζουνιά στο μαρσπιε... Το πήρα 7300 από 15500 που έκανε καινουργιο.
Το μεταχειρισμένο αν ιδρώσεις στο ψάξιμο δε βιάζεσαι να αποκτήσεις αμαξι κ το ψάξεις όχι μόνο συμφέρει, αλλά καρασυμφέρειΦίλε γνώμες ανταλλάσουμε ανάλογα την οπτική πλευρά που έχει ο καθένας, το σκεπτικό του, το βάθος χρόνου διακράτησης οχήματος και πολλούς άλλους παράγοντες....ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ που μας κάνουν όλλους εμάς εδώ να γουστάρουμε τελικά διαφορετικά αυτοκίνητα...και να υπάρχουν τόσες πολλές αγορές...οπότε δε θεωρώ ότι το παίζεις έξυπνος..απεναντίας...!
ΒΑΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ:ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ
Αναφέρεις ότι πήρες ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρεπιπτόντως είναι πολύ καλό εμφανισιακά ακόμα και σήμερα για την ηλικία και τα λεφτά του ως μεταχειρισμένο...¨Ομως αναφέρειες ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο οποίος έχει εκλείψει από οποιαδήποτε νέο μοντέλο από το 2013 και μετά....Αν ψάξεις μεταχειρισμένα με μη ατμοσφαιρικό μικρό κινητήρα (δηλαδή από το 2007 και μετά που άρχισε να τα βγάζει ο VAG) θα δεις ότι τα 5ετίας έχουν περίπου τη μισή τιμή από τα καινούργια μοντέλα...τα οποία καινούργια είναι πιο ελαφριά...έχουν ελαφρά βελτιωμένους κινητήρες...καίνε πιο λίγο...έχουν πιο πολλά έξτρα (multimedia οθόνες, navi, εξοπλισμό ασφαλείας κτλ) και πολλά άλλα..και πάνω από όλα είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ με καινούργια λάστιχα, μπαταρίες, συμπλέκτες, αμορτισέρ, σασμάν, ιμάντες χρονισμού και 2-5 έτη δωρεάν οδική και εγγύση ζημιών (όπερ γλυτώνεις το λιγότερο 1.500 -2000 χιλιάρικα σε αυτοκίνητο 20.000 ευρώ αξίας αγοράς)..Κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη ότι για τα μοντέλα που εγώ ενδιαφέρομαι (γερμανικά) βλέπω ότι 2 μεταχειρισμένα στα επόμενα 12 χρόνια θα κάνανε ένα καινούργιο που θα το πάρω σήμερα και θα το κρατήσω 12 χρόνια.... Φυσικά θα χρειαζόταν πολλές σελίδες για να τεκμηριώσω το συλλογισμό μου...και είναι κουραστικό από εδώ...οπότε θα το αφήσω...
Στα αρνητικά θα αναφέρω τη μεγάλη απαξίωση στα καινούργια όταν αλλάζει κάτι που δεν ταιριάζει στην εποχή (πχ ατμοσφαιρικοί βενζινοκινητήρες ακόμα και 3ετίας - 4ετίας, 2λιτρα αυτοκίνητα μετά το 09-10 με την αλλαγή τελών-φορολόγησης κτλ).
Σαν κερασάκι θα αναφέρω ότι στη Θεσσαλονίκη βγάζει μόλις το Νο2 πρατήριο υγρών καυσίμων άδεια ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (ανήκω στην ομάδα που τη βγάζει)...και με την τιμή του στα 40-50 λεπτα θα είναι σε 3-4 χρόνια ότι οι diesel σήμερα....κσι οι diesel ότι οι μικροί turbo σήμερα....Αυτό το γεγονός μπορεί να απαξιώσει τους μικρούς turbo κινητήρες και να γίνουν όπως οι ατμοσφαιρικοί σήμερα...Και η φυσική εξέλιξη συνεχίζεται.....
Επειδή ήδη έχω φύγει από το θέμα που πόσταρε ο φίλος...του εύχομαι καλή έρευνα...σκέψη και αγορά!!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Εγω το Λεων το βρηκα αχρωμο , χωρις να μπορω να προσδιορισω τι σημαινει αυτο για εμενα. Βεβαια για να μην το παιζω εξυπνος, εγω αγορασα το πιο αχρωμο αμαξι που βρηκα μπροστα μου και το χειροτερο ειναι οτι το εχω ερωτευτει κιολας! Μην παρεις DSG για 10-12 χρονια, απο την αλλη πως να αντεξεις το 5ταχυτο για 12 χρονια......Νομιζω οτι ενω εχεις κανει σωστη επιλογη καυσιμου θα σου προτεινα να μην περιορισεις το ευρος των επιλογων σου....Δηλαδη για 10,12 χρονια παρε κατι που σου αρεσει πολυ και οχι κατι για να βολευτεις απλα. Τζουλιεττα, Ασσος, Γκολφακι εξαιρετικες επιλογες Α3 και Α180 τα αφηνω εκτος το πρωτο γιατι νομιζω δεν αξιζει τα λεφτα του σε αυτες τις εκδοσεις και το δευτερο γιατι ειναι υπερβολικα ακριβο (και υπεροχο, με την εξαιρεση τον κινητηρα κατα την γνωμη μου). Συνεχιζω με την Γαλλια και σου λεω......ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΝΕΟ 308- Φημες λενε οτι ειναι στην ιδια κλαση με Γκολφ ποιοτικα και με δεδομενο οτι οι Γαλλοι ξερουν ενα δυο πραγματα απο αναρτησεις νομιζω οτι η συγκεκριμμενη εκτελεση του ημιακαμπτου θα ειναι τουλαχιστον ενδιαφερουσα (ολα ημιακαμπτο εχουν πλην των premium Giuglietta, Ασσου και Α Class σε αυτη τη κατηγορια κινητηρων). Δεν σου λεω για το C4 γιατι θεωρω βλακεια (που εχω κανει) να προτεινεις τοαμαξι σου.......αλλα εξακολουθει να μου αρεσει και νομιζω οτι στην Ελλαδα η επιθετικη τιμολογιακη πολιτικη υποβαθμισε λιγο την αξια του αυτοκινητου, αδικημενο οχημα για εμενα και απο την ελλιπη καλυψη απο τον ειδικο τυπο. Παμε στα Μεγκαν, το GT Line με τους 130 ιππους και τον κινητηρα αστερι , το βλεπω στον δρομο και μου πεφτουν τα σαλια! Νομιζω ειναι μια εξαιρετικη επιλογη και νομιζω οτι η νεα αντιπροσωπεια ( οπως και αυτη της Πεζω) μπορει να εχει μια ΠΟΛΥ επιθετικη προσεγγιση που να το καθιστα ακρως συμφερουσα αγορα. Οι Ιαπωνες και οι Κορεατες νομιζω πολυ φασαρια για το τιποτα με το 1.4 Auris να ειναι ανεπαρκες κατα τη γνωμη μου και το 1.6 ΚΙΑ Ceed μια μετρια κατα τον ειδικο τυπο επιλογη που ψαχνει τα 130 αλογα του κινητηρα και με καταναλωση συστηματικα ανω των 7 λιτρων῏οπως και 17αρες ζαντες που μαλλον ειναι δυσκολες για τους εντελως ακαταλληλους και εγκαταλελειμενους πλεον δρομους αλλα και ακριβα στην αντικατασταση. Καλο ψαξιμο και μην περιοριζεσαι εξαιρετικο το νεο Λεων αλλα εχει και αλλα αυτοκινητα εξαιρετικα (δες παση θυσια τπ ΝΕΟ 308!!!). Φτανουμε και σε αλλη μια επιλογη που αν εχεις χωρο για παρκινγκ παιρνεις με κλειστα ματια Skoda Octavia. Απο Γκρουπ VAG νομιζω οτι η Skoda εχει εξαιρετικο quality control και πολυ μικρο failure αρα η αξιοπιστια πρεπει να θεωρειτε δεδομενη. Καλη επιτυχια!
Και ...ποιό από αυτά έχεις οδηγήσει;
Τον ασσο , την αλφα, το γκολφ, το μεγκαν 1.5 προφανως το C4 , συνοδηγος στην Μερτσεντες .
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
...Ούτως ή άλλως αφού από ότι καταλαβαίνω την αποσυρση του 2013 την χάνω, ευελπιστώ ότι θα ανανεωθεί για το 2014 οπότε και μπορώ πλέον να 'ανοίξω την αναζήτηση μου. Τώρα σχετικά με όσα προτείνεις:
- Τζουλιεττα, και Γκολφ ξεφεύγουν αρκετά, Άσσος, Α3 και Α180 ακόμα πιο πολύ. Άκουσα πχ από συνάδελφο τιμή για το Α3 με τον 1.6 Tdi 105hp στα 26.000 και παραλίγο να μου πέσει όσο μαλλί μου έχει μείνει. Υποθέτω ότι το πιο κοντινό σε τιμή με το Leon από αυτά που λες είναι η Τζουλιεττα και σκοπεύω να πάω να τη δω.
- Το καινούργιο 308 ξέρουμε πότε θα είναι διαθέσιμο?
- Από Citroen νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξω το DS4.
- Επίσης το Megane απλά δεν έχω καμιά άποψη για τους διαθέσιμους κινητήρες οπότε θέλει ουσιαστικά ψάξιμο από το μηδέν.
- Με τα Toyota έχω μια ψιλοαπέχθεια, τα θεωρώ καλώς ή κακώς εντελώς αδιάφορα από οδηγική άποψη αυτοκίνητα και στο μεταξύ το Auris θεωρώ ότι είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.
- Για ΚΙΑ δεν έχω άποψη.
- Συμφωνώ για Octavia αλλά όπως είπα προτιμώ να μην είναι sedan, όσο καλό και αν είναι αυτό ...
δεν κατάλαβες καλά.
ΔΕΝ θέλει ντίζελ....ΔΕΝ είπα ότι δεν θέλω diesel, δεν τα αποκλείω καθόλου. Κάνω τις πράξεις και αν δω ότι είναι ΤΟΣΟ πολύ πιο φθηνό που να δικαιολογεί την 'απώλεια' οδηγικής ευχαρήστισης (αν θες να το πούμε έτσι), το σκέφτομαι ... Για το Focus συμφωνώ, θα πρέπει να το δω και αυτό. Όπως έγραψα, αφού όπως μου λες λογικά δεν προλαβαίνω την απόσυρση, έχω πλέον περιθώριο για ψάξιμο.
...
Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που βλέπει το θέμα 'μεταχειρισμένο' με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις
-
Leon ST.
Πλέον η SEΆT διαθέτει ένα μοντέλο στο C segment με κορυφαίο χώρο αποσκευών, ελάχιστα λίτρα μικρότερο από το άχρωμο για μένα Οκτάβια πχ.
Αν λοιπόν χρειάζεσαι το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, μια λύση θα ήταν και το Leon SΤ.
Διαφορετικά και τα 380 λίτρα του 5πορτου Leon είναι από τα μεγαλύτερα των αντίστοιχων χατσμπακ.
Και γενικά το vfm του Λεον είναι εξαιρετικό σε σχέση με το υπόλοιπο vag.Επίσης μια διόρθωση, ο 1.4 ACT μπαίνει άμεσα και στο Leon και στο Ibiza. Ρωτήστε καλύτερα.
Τέλος για τον ποιοτικό έλεγχο στα μοντέλα και στα εργοστάσια του vag. Ώρες ώρες μιλάνε κάποιοι λες και είναι ψαγμένοι παντογνώστες. Ναι αναφέρομαι στο σχόλιο του χρήστη Dassimo (που έχεις Citroen και όχι Leon), ότι δήθεν έχει καλύτερο ποιοτικό έλεγχο στα εργοστάσια Skoda από ο,τι στην Αυdi, τη Seat και τη μαμά Vw, αλλά και όλα τα brands του vag. Η μαμα Vw το ξέρει; Δεν είναι προσωπική επίθεση αλλά αλήθεια φίλε πόθεν προκύπτει αυτό το συγκεκριμένο; Μήπως έχεις κάνει υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου σε όλα τα εργοστάσια και ξέρεις κάτι παραπάνω; Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι πως ο όμιλος στηρίζεται σε μεγάλες οικονομίες κλίμακας, πως παράγει κοινή τεχνολογία σε κοινα εργοστάσια με εξαρτήματα που συναρμολογεί από τις ίδιες παρτίδες κοινών προμηθευτών και πως όταν γίνονται ανακλήσεις (πχ 1.2 tsi) αυτές αφορούν συνολικά τον όμιλο. Και φυσικά πάντα υπεισέρχεται και το θέμα του τί χρήση κάνει κανείς στο αυτοκίνητο και πόσο το προσέχει. Άλλο το προφίλ αυτού που αγοράζι μια μάρκα και άλλο αυτού που αγοράζει άλλη. Αυτα ξέρω εγώ και όχι τους οπαδισμούς από τη μια και από την άλλη τα μαρκετινίστικα παιχνίδια της μιας ή της άλλης μάρκας ως προς τις σχέσεις διαπλοκής με τον ειδικό τύπο.
Και δεν κάνω προσωπική επίθεση, απλά καλό είναι να σταματήσουμε να αναπαράγουμε εικασίες. -
φαε δυο απογεύματα κ γύρνα όλες τις αντιπροσωπείες να δεις τα αμαξια από κοντά κ να πάρεις προσφορές/κάνεις κ τεστ ντραιβ.
για το 308 τα μέχρι στιγμής τεστ ντραιβ από το εξωτερικό το ψιλοθάβουν. Πότε θα ερθει κανείς δεν ξέρει. Εδώ δεν έχει έρθει ούτε το 2008 κ θα έρθει λένε αρχές του 14, αν κ πωλείται ηδη αρκετούς μηνες στην υπόλοιπη ευρώπη. Το παρόν 308 πάντως στην Ελλάδα δεν έχει καθόλου ανταγωνιστική τιμή. 19+ εχει σε ντίζελ -
Κοιτα το DS4 εχει παει απατο εμπορικα επομενως απο οτι εχω δει το δινουν αρκετα καλα , κανα 1000αρικο πανω απο το αντιστοιχο C4 . Αν αντεχεις τις μυτερες πισω πορτες (θα καταλαβεις τι εννοω μολις πας να το δεις) τους πισω χωρους και τα παραθυρα που δεν ανοιγουν ισως ειναι μια συμφερουσα premium αγορα- Σε Γαλλικο( το τονιζω) περιοδικο και σε συγκριτικο τεστ με την a-class , τα βγαζουν αρκετα κοντα-. Το Μεγκαν με τον 130αρι ειναι καταπληκτικο αυτοκινητο, επισης δες το Civic , γενικα παζαρεψε γιατι νομιζω οτι με περιπου 19-20 ζεστα κανεις καλη αγορα.
Προσοχη αυτα παραπανω δεν σημαινουν οτι πρεπει να αποριψεις το Λεων που ειναι εξαιρετικη επιλογη, απλα το 5αρι με τον απλο tdi μου ειναι δυσκολο να το χωνεψω για 12 χρονια. Ξερεις οσοι οδηγουμε Γαλλικα αυτοκινητα εχουμε συνηθησει απο φαναρι σε φαναρι να αλλαζουμε 6 4 εως 6 ταχυτητες! Ακομη και στο ΚΑΤΑ παρεξηγημενο απο ανθρωπους που δεν το εχουν οδηγησει MCP οι αλλαγες ειναι ταχυτατες και πολλες και για αυτο τον λογο πολλες φορες μεσα στην πολη το εχω σε manual να μην αλλαζει συνεχεια απο φαναρι σε φαναρι ταχυτητες ασκοπα στις 2 χιλιαδες σαλ.
Νομιζω ειναι φαουλ της VW το 5αρι τον 105 tdi. Μια επισης εξαιρετικη επιλογη που εγω θα εκανα την υπερβαση για 12 χρονια ειναι το VW Golf tdi syncro με τον καινουργιο κινητηρα (μικρες αλλαγες), 6αρι κιβωτιο, 4κινηση, εξαιρετικο εξοπλισμο, και 15αρα 195/65-ιδανικη διασταση για Ελλαδα-. Εγω προσωπικα θεωρω οτι αυτη ειναι μια κορυφαια επιλογη για την οποια θα θυσιαζα τις 3-4 χιλιαδες ευρω παραπανω για 12 τουλαχιστον χρονια.
Δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεση σε αυτο το θεμα και δεν μιλαω για το qc της VW η της AUDI που σιγουρα θα ειναι κορυφαια αλλα μιλαω για τις δυο μαρκες αναμεσα σε Skoda και Seat. Κακα τα ψεμματα τα Skoda κρατανε καλυτερες τιμες μεταπωλησης, τα αγοραζουν παρα πολλοι επαγγελματιες και κακα τα ψεμματα η ιδια η VW εχει επανελειμενα δηλωσει οτι η σχεση της με την Σκοντα ειναι καλυτερη απο αυτη με την Σεατ , χωρις να ισχυριζομαι οτι τα Σεατ ειναι κακα αυτοκινητα (το ακριβως αντιθετο μαλιστα, εχω σαν προσωπικη εμπειρια). Αυτο που εγω λεω ειναι οτι για τα Σκοντα ακουω τα καλυτερα ΜΟΝΟ. -
Αν σε παιρνει οικονομικα το megane με τα 130.αλογα, χτυπα το με κλειστα ματια.
Ειναι μακραν καλυτερο σε ολα απο το leon.Το νεο 308 που αναφερθηκε ειναι εκτος απο ασχημο (οκ γουστα ειναι αυτα) και πολυ κακο οδηγικα (το συνολο του ειδικου τυπου το αναφερει) οποτε για πρωτη φορα δεν θα προτεινα ενα οχημα της πεζω.
Οσο για το μεταλλικο χρωμα, οσο ευκολα χαλαει το μεταλλικο αν δεν το προσεχεις, αλλο τοσο κανει και το μη
μεταλλικο.
Η αντοχη τους ειναι ακριβως η ιδια αφου και τα δυο ειναι διπλης. Παλια ισχυε οτι τα μη μεταλλικα ειχαν λιγοτερη αντοχη γιατι ηταν μονης (χρωμα και βερνικι αναμεμιγμενα), εδω και καμποσα χρονια ομως οχι.
Μονο το οπτικο αποτελεσμα αλλαζει, τιποτ'αλλο. -
Chemic ναι, θα πάω να δω αρκετά, δόξα το θεό τα test drive είναι δωρεάν ακόμα Θα πάω να δω και το Civic το diesel (ήθελα να το γράψω ήδη πριν το προτείνει ο Dasimo) απλά δύο πραγματάκια που είδα στα γρήγορα είναι αυτό το αχώνευτο το 10.6 στα 0-100 (ξέρω, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αφού το δυνατό σημείο των diesel είναι οι ρεπριζ) και αυτά τα πίσω καθίσματα που στηρίζονται στην ουσία σε δύο μεταλλικά Π (δες το Ελληνικό site και θα καταλάβεις τι εννοώ).
-
Κοίτα και το θέμα της πίσω ανάρτησης στο Leon.Νομιζω μόνο το 1,8 έχει πολλαπλούς.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
-
Ο χρήστης Driver///M έγραψε:
Ειναι μακραν καλυτερο σε ολα απο το leon.Το νεο 308 που αναφερθηκε ειναι εκτος απο ασχημο (οκ γουστα ειναι αυτα) και πολυ κακο οδηγικα (το συνολο του ειδικου τυπου το αναφερει) οποτε για πρωτη φορα δεν θα προτεινα ενα οχημα της πεζω.
Οσο για το μεταλλικο χρωμα, οσο ευκολα χαλαει το μεταλλικο αν δεν το προσεχεις, αλλο τοσο κανει και το μη
μεταλλικο.
Η αντοχη τους ειναι ακριβως η ιδια αφου και τα δυο ειναι διπλης. Παλια ισχυε οτι τα μη μεταλλικα ειχαν λιγοτερη αντοχη γιατι ηταν μονης (χρωμα και βερνικι αναμεμιγμενα), εδω και καμποσα χρονια ομως οχι.
Μονο το οπτικο αποτελεσμα αλλαζει, τιποτ'αλλο.Από ποίο συνδυασμό κινητήρα και έκδοσης εξοπλισμού του Leon θεωρείς ότι είναι μακράν καλύτερο σε όλα?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Κοίτα και το θέμα της πίσω ανάρτησης στο Leon.Νομιζω μόνο το 1,8 έχει πολλαπλούς.Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Ναι το γνωρίζω και είναι και ένας από τους λόγους (μαζί με τα καλύτερα φρένα) που θεωρώ ότι κάνει τη διαφορά των 1000 περίπου από τα 1.4 140 'ασήμαντη' ....
-
Περα απο το λεον εγω θα ελεγα να επικεντρωθεις σε
ford focus 1,6 ecoboost sport 150 ps
new renault megane 1,2T 130 ps gt line (αν βγει)
new alfa giulietta 1,4 170 ps -
Φίλε Dasimo, δυστυχώς επιβεβαιωνόμαι.
Ενώ αλήθεια δεν εχω ούτε εγώ αντιδικία με σένα, εχω μόνο με τα λεγόμενα σου που είναι άστοχα για εμένα και δυστυχώς αδύνατον να στηριχθούν σε αντικειμενικά δεδομένα.Επιμένω, ας μην αναπαράγουμε εικασίες που συχνά μας έχουν μεταφερθεί εκ του πονηρού, όπως ότι τάχα το qc είναι διαφορετικό μεταξύ skoda και seat. Και φυσικά από κανένα υπεύθυνο τεχνικής εξέλιξης του ομίλου δεν έχει πότε γίνει αναφορά σε δήθεν ειδική σχέση με τη σεατ που θα καθιστα τα μοντέλα της τεχνολογικά υποδεέστερα. Κάθε άλλο μάλιστα, ότι είναι εφάμιλλα επαναλαμβάνουν οι Γερμανοί.
Είμαι άνθρωπος της επιστήμης και δεν το λέω για να περίαυτολογήσω, αλλά γιατί όταν μιλάω και ακούω για στοιχεία, απαιτώ τεκμηρίωση και αποδείξεις. Προσοχή, εσυ έκανες το λάθος (για μένα) να εμφανίσεις τη δική σου γνώμη-αίσθηση ως αντικειμενικό στοιχείο και η υποτιθέμενη αντιδικία μας έγκειται στο ότι περίμενα συγκεκριμένη τεκμηρίωση που δεν έφερες όμως.
Και σίγουρα η αίσθηση από τον περίγυρο μας δεν είναι σε θέση να κρίνει το qc ενός εργοστασίου που άλλωστε παράγει στην ίδια γραμμή seat-skoda-audi-vw με τους ίδιους εργάτες-εκπαίδευση-μηχανήματα-μεθόδους παραγωγής-τεχνογνωσία-υλικά-εξαρτήματα (το σπουδαιότερο!).
Στην τελική άλλη αίσθηση μπορεί να έχει ο καθένας από τον περίγυρο, χωρίς να αποτελεί αυτό ένδειξη για ο,τιδήποτε.
Ας μιλάμε πάντα συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα.
(τελείως οφτόπικ, η επιλογή ενός μοντέλου αυτοκινήτου για έναν επαγγελματία είναι ένα σύνθετο θέμα στο οποίο συμβάλλουν πολλοί παράγοντες, όπως επίσης και πλείστα παραδείγματα υπάρχουν δυσαρεστημένων ιδιοκτητών από όλο το vag διεθνώς, της skoda συμπεριλαμβανομένης)Επίσης είμαι σε θέση να εχω αντίληψη - όταν ακούω απόψεις - του τί σημαίνει οπαδισμός, μάρκετινγκ και ειδικός τύπος-διαμορφωτές κοινής γνώμης.
Είτε αρέσει είτε όχι, τα σημερινά μοντέλα της seat δεν έχουν καμία σχέση με τα άθλια σεατ παντα, μαρμπέλα κοκ προ 30 ετών.
Και μάλιστα περισσότερη σχέση έχουν πια με τα ιερά τέρατα Γκολφ, Α3 και Οκτάβια (έστω και αν αυτό φαντάζει ιεροσυλία για κάποιους αδαείς).
Όσοι θέλετε να αντιληφθείτε του λόγου το αληθές, αντί να μεταφέρετε την αίσθηση που έχετε από τον περίγυρο και τον αγιο ειδικό τύπο, καλύτερα θα ήταν να δείτε από κοντά κανένα μοντέλο seat χωρίς προκατάληψη(βλέπε Leon, Αlhambra κλπ κλπ).Τέλος καλώς ή καλώς εχω ίδια άποψη ως κατοχος πολλών vag (δεν το λέω για εσένα Dasimo που δεν έχεις προσωπική πείρα), ορθολογιστική διάθεση (βλέπε πχ συναρμολόγηση αλά lego και παραδείγματα των μαζικών ανακλήσεων των μοντέλων vag) και πλείστα παραδείγματα αστοχιών σε μοντέλα του vag ασχέτως αν είναι skoda ή seat.
Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω ως ατεκμηρίωτες διαδόσεις προκαταλήμμένων ανθρώπων και συχνά εκ του πονηρού.
ΥΓ:Για να μην παρεξηγηθώ δεν πιστεύω ότι η Seat έχει την άριστη αξιοπιστία, αλλά δεν δέχομαι ότι την έχει ούτε η skoda ούτε η Vw. Η προσωπική μου εμπειρία επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μου. Και τελικά μάλιστα και οι μετρήσεις (και όχι ο περίγυρος του καθένα) άλλοτε δείχνουν μοντέλα seat σε υψηλότερες και άλλοτε σε χαμηλότερες θέσεις αξιοπιστίας-ποιοτικού ελέγχου από τα ομοσταυλα vag, κάτι φυσικά στατιστικά αναμενόμενο και επιβεβαιωτικό της εμπειρίας μου με διάφορες μάσκες του vag
-
Το φόκους θα το απέκλεια αμέσως για οικογενειακό λόγω μικροσκοπικού χώρου αποσκευών (χώρια της ασχήμιας βεβαίως).
Επίση τα γαλλικά όπως μέγκαν,ds4, 308 αν δεν απατώμαι δεν έχουν πολλαπλούς πίσω ούτε στις ακριβότερες εκδόσεις. Αρκεί αυτό... Να μην αναφερθούμε στις ελάχιστες ικανές επιλογές που προσφέρουν (ψάξέ πχ σε συνδυασμούς δίσκοσύμπλεκτων κιβωτίων ταχυτήτων-μηχανικών συνόλων).
Απαρατήρητα τελείως και τεχνολογικά πίσω σε σχέση όχι μόνο με το vag (και το Λεόν) αλλά και τον ιταλικό ανταγωνισμό.Με τζουλιέτα θα ασχολούμουν μόνο αν έπαιζε καμία γερή προσφορά σε τιμή. Για να έχουμε να λέμε και μόνο...
Τελικά το Leon είναι το μόνο vag (και όχι μόνο) που με εξαίρεση την πίσω ανάρτηση στις μικρές εκδόσεις προσφέρει τα πάντα (ασφάλεια-ποιότητα-επιδόσεις-χώρους-after sales-εξοπλισμός-αξιοπιστία) με την πιο δίκαια-τίμια τιμή αγοράς.
ΥΓ: Ριξε μια μάτια και στους κορεατες. Ενδιαφέρον θα έλεγα εμφανισιακά το YouDie.
ΥΓ2:Για premium, θα κοίταζα merc-bmw-audi-volvo. Αγοράζεις και το σήμα. Είναι υποκειμενικά όμορφα.
ΥΓ3:Γκολφ-Τζουλιέτα για μένα ακριβά για αυτό που είναι -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
μεταλλικο.
Μονο το οπτικο αποτελεσμα αλλαζει, τιποτ'αλλο.Από ποίο συνδυασμό κινητήρα και έκδοσης εξοπλισμού του Leon θεωρείς ότι είναι μακράν καλύτερο σε όλα?
Δεν ειναι θεμα εξοπλισμου.
Το megane ειναι το καλυτερο της κατηγοριας οδηγικα, πολυ ομορφο με επισης ωραιο εσωτερικο (τα leon πραγματικα σε καθε γενια εχουν ισως το χειροτερο εσωτερικο της κατηγοριας τους αισθητικα).
Αν εξαιρεσεις την τιμη που ειναι λιγο ακριβοτερο απο αντιστοιχης ιπποδυναμης leon, σε ολα τα αλλα υπερτερει.Leon μονο με πολλαπλους συνδεσμους θα σκεφτομουν να αγορασω.
Μην κοιτας που οι Γαλλοι ξερουν να χρησιμοποιουν τον ημιακαμπτο σωστα προσφεροντας κορυφαια αποδοση, το leon με τον ημιακαμπτο υστερει πολυ και στις στροφες και σε ποιοτητα κυλισης σε σχεση με το αντιστοιχοε τους πολλαπλους.
Leon μονο το 1.8 tsi θα κοιταγα λογω κινητηρα καθαρα και πολλαπλων. Αλλα κι εκει μαλλον σε.astra θα πηγαινα παρα σε leon.
Oπως και να'χει, στην κατηγορια αυτη με κλειστα ματια θα πηγαινα στο megane.
Επιτέλους ήρθε η ώρα - Leon (ή κάτι άλλο?)