-
http://www.protothema.gr/car-and-speed/test/article/167655/dokimazoyme-to-diesel-seat-leon-16lt/
...Πώς μεταφράζονται όλα αυτά στον δρόμο; Αν πρόκειται για ταξίδι τότε το Leon TDI συνεχίζει με το ίδιο ρεζερβουάρ εκεί που τα άλλα σταματούν. Ο οδηγός βάζει την 5η στο κιβώτιο και την ξεχνά καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, εκμεταλλευόμενος τη ροπή του πετρελαιοκινητήρα.
Από εκεί και πέρα τα δεδομένα στον δρόμο είναι λίγο πολύ τα γνώριμα για το Leon: σε κάθε περίπτωση τα επίπεδα πρόσφυσης είναι ιδιαίτερα υψηλά, η αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης εξαιρετική, όπως και η αποτελεσματικότητα των φρένων.
Το αυτοκίνητο φορτωμένο με τέσσερις επιβάτες και τις αποσκευές τους δεν θα δυσκολευτεί να πραγματοποιήσει με ασφάλεια ένα προσπέρασμα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, εκμεταλλευόμενος και τη ροπή του πετρελαιοκινητήρα.Σ’ ότι αφορά την κατανάλωση της δοκιμής μας, αυτή δεν ξεπέρασε τα 6,8 lt/100km, χωρίς μάλιστα να αλλάξουμε τον καθημερινό τρόπο οδήγησής μας. Τουναντίον μάλιστα, με τον κινητήρα να σε προδιαθέτει για γρήγορη οδήγηση.
Ομως με το Leon, όπως και να το κάνουμε υπάρχει ένα θέμα. Κι αυτό είναι ο 1.2 TSi κινητήρας βενζίνης των 105 PS. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μικτή κατανάλωση του Leon TDI στα χέρια μας ήταν κατά μόλις 0,3 lt/100 km χαμηλότερη απ’ αυτή του βενζινοκίνητου 1,2 lt, (στη δοκιμή του Τ. Πουρναράκη στο prortothema.gr) που όμως κοστίζει σχεδόν 5.000 ευρώ λιγότερο. Γιατί λοιπόν να προτιμήσει κανείς την πετρελαιοκίνητη έκδοση; Μόνο αν σκοπεύει κάποιος να βάλει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα σε εθνικό δίκτυο….
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=236930&catID=23
Κατανάλωση μόλις 3,8 λίτρα/100 χλμ. και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας (99 γρ.CO2/χλμ.). Αρχική τιμή 17.500 ευρώ. Κάτω από τα 5 λίτρα (4,9) είναι και η έκδοση βενζίνης 1.200 κ.εκ. 105 ίππων. Τέλη κυκλοφορίας 103 ευρώ, 114 γρ. CO2/χλμ. Υπολογίστε 14.600 ευρώ
τελικα πως να υπολογισει κανεις τις καταναλωσεις;;
-
διάβασε κανά σοβαρό τεστ. Ο Πουρναράκης κ ο άλλος ο χοντρούλης είναι για τα πανηγύρια δημοσιογράφοι
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
διάβασε κανά σοβαρό τεστ. Ο Πουρναράκης κ ο άλλος ο χοντρούλης είναι για τα πανηγύρια δημοσιογράφοιτωρα μου το λετε!!!
σε αγγλικα σαητ, παντως και για τα δυο πολυ καλα λογια λενε, αλαλ εκει πανω δινουν εμφαση στα ντηζελ..
και αφου δεν εχει κριτηριο ολοι λενε αν δεν πειραζουν τα λεφτα 'παρτε το διλιτρο!!' -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
...οποτε ή το ντηζελ θα δωσει αφορμη για εξορμησεις καθε σουκου..ειτε ειναι περιττο;;Έτσι το σκέφτομαι και εγώ πλάκα πλάκα, ότι δηλαδή επειδή το ντιζελ δεν θα καίει τίποτα θα μπορώ να πηγαίνω περισσότερα ταξίδια, άρα τελικά θα μου έρχεται πιο ακριβά
Για τον 1.6 tdi μη το σκέφτεσαι καν, είναι πολύ πιο αργός πχ από v40 και 116d που οδήγησα στην Έκθεση Αυτοκινήτου και πιστεύω ότι είναι και λιγότερο οικονομικός (1 με 1.5 λίτρα, σύμφωνα με αυτά που διαβάζω), χώρια του ότι είναι πολύ παλιός πλέον ...
-
Ειχα ενα fabia 1,2 ΤSI πριν λιγες μερες και δεν καταφερα να πεσω κατω απο 8,5 εντος πολης,οχι Αθήνα,με αρκετη κινηση όμως .
Δε με ενθουσιασε ο κινητηρας...το αντίθετο θα έλεγα. -
Και τι σχέση εχει αυτό με τα υπόλοιπα που συζητάμε?
-
O kingstonian γραφει παραπανω για το leon 1.2
-
Ουπς, συγνώμη πραγματικά, δεν το είχα δει, νόμιζα ότι γράφει μόνο για το tdi και δεν το διάβασα όλο.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ειχα ενα fabia 1,2 ΤSI πριν λιγες μερες και δεν καταφερα να πεσω κατω απο 8,5 εντος πολης,οχι Αθήνα,με αρκετη κινηση όμως .
Δε με ενθουσιασε ο κινητηρας...το αντίθετο θα έλεγα.Τι σκατα μονο εγω ειμαι μονιμα κατω απο 7,0 εντος πολης?
-
Δε ξέρω ισως να μην είχα μαθει το αμαξι,ίσως επειδη ήταν αστρωτο ακομα...
-
Δε ξέρω ισως να μην είχα μαθει το αμαξι,ίσως επειδη ήταν αστρωτο ακομα...Το εχω ακουσει απο πολλους οτι παραπονιουνται για την καταναλωση... Μαλλον δε ξερουν να το οδηγουν!
-
Nαι οκ αλλα τοσο σχεδον καιει το Α5 σε παρομοιες συνθηκες...
Επισης για να κινηθεις γρηγορα με to fabia θέλει ξεζουμισμα.
Να σημειωσω οτι ειχε πενταρι κιβωτιο ,δεν ειχε start stop και ηταν to combi...To παρελαβα με 25km. -
Nαι οκ αλλα τοσο σχεδον καιει το Α5 σε παρομοιες συνθηκες...
Επισης για να κινηθεις γρηγορα με to fabia θέλει ξεζουμισμα.
Να σημειωσω οτι ειχε πενταρι κιβωτιο ,δεν ειχε start stop και ηταν to combi...To παρελαβα με 25km.Tι να πω δε ξερω τι εχεις συνηθισει και σε ζοριζει το fabia...
-
Σχετικά με την κατανάλωση που λέτε, το 8,5 με τον 1,2 tsi αν είσαι σε κίνηση και δεν οδηγείς και προσεκτικά γενικότερα, έρχεται εύκολα, δε θα μου έκανε εντύπωση. Τώρα σχετικά με τον kostis20 που πετυχαίνει παρόμοιες καταναλώσεις με το Α5, πιστεύω ότι αν μηδενίσεις το trip και στα 2 αυτοκίνητα και κινηθείς στις ίδιες συνθήκες για μια εβδομάδα (ή οποιοδήποτε χρονικό διάστημα ορίσεις εσύ) θα δεις -πιστεύω- αρκετά σημαντική διαφορά υπέρ του 1.2tsi. Αυτό παρατηρώ εγώ ανάμεσα σε polo tsi και passat 2.0 fsi.
Όσο για το ότι δε σε εντυπωσίασε, πιστεύω είναι λόγω χαρακτηριστικών λειτουργίας του που είναι πολύ γραμμικός σχεδόν από το ρελαντί μέχρι τις 5+, σε αντίθεση με τα άλλα μοτερ του group που στις μεσαίες (πχ 1,4tsi) ή και πιο ψηλά (πχ 2.0 tfsi) φαίνονται πιο 'εκρηκτικά'. Κι εγώ την πρώτη φορά που οδήγησα 1,2tsi και έχοντας τις προηγούμενες μέρες οδηγήσει συχνά 1,4tsi, μου φάνηκε πιο αδύναμος. Βέβαια σε 2-3 μέρες που καταλαβαίνεις πως λειτουργεί,αντιλαμβάνεσαι πως ταιριάζει γάντι στα supermini και προσωπικά δε μου λείπει καθόλου δύναμη
-
Καλα το Passat 2.0FSI δεν είναι αμεσα συγκρισιμο.Ειναι αρκετας παλιας τεχνολογιας πλέον και δεν ενσωματωνει τα νεα συστηματα ,οπως start -stop ανακτηση ενεργειας .Επίσης η ελλειψη turbo προφανως επηρεαζει τις επιδοσεις και τη καταναλωση.
-
Κατά την γνώμη μου πάντως,Το Leon 3 πρέπει να υπολείπεται οδηγικά του Leon 2 λόγω ημιάκαμπτου άξονα
-
Ο χρήστης dionisis82 έγραψε:
Κατά την γνώμη μου πάντως,Το Leon 3 πρέπει να υπολείπεται οδηγικά του Leon 2 λόγω ημιάκαμπτου άξοναΓιατι ο ημιακαμπτος καταστρεφει τη συμπεριφορα ενος αυτοκινητου απαραιτητα?
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Κατά την γνώμη μου πάντως,Το Leon 3 πρέπει να υπολείπεται οδηγικά του Leon 2 λόγω ημιάκαμπτου άξονα
Γιατι ο ημιακαμπτος καταστρεφει τη συμπεριφορα ενος αυτοκινητου απαραιτητα?
ειναι το ιδιο τα αυγα τα δικροκα με τα απλα!?
απλα σε μελοντικη αναβαθμιση τον αμορτισερ αυτο με πολλαπλους ειναι ενα κλικ πανω απο αντιστοιχη αναβαθμιση σε ημιακαμπτο.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Γιατι ο ημιακαμπτος καταστρεφει τη συμπεριφορα ενος αυτοκινητου απαραιτητα?
ειναι το ιδιο τα αυγα τα δικροκα με τα απλα!?
απλα σε μελοντικη αναβαθμιση τον αμορτισερ αυτο με πολλαπλους ειναι ενα κλικ πανω απο αντιστοιχη αναβαθμιση σε ημιακαμπτο.
E ενταξει, πολυ εξειδικευμενο επιχειρημα... Εγω σιχαινομαι τον ημιακαμπτο οσο δε παει, αλλα αν εξαιρεσεις την μειωμενη ανεση και τις μετατοπισεις στις εγκαρσιες, δεν υστερει καπου εμφανως απο τους πολλαπλους για ενα αμαξι νορμαλ χρησης.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
E ενταξει, πολυ εξειδικευμενο επιχειρημα... Εγω σιχαινομαι τον ημιακαμπτο οσο δε παει, αλλα αν εξαιρεσεις την μειωμενη ανεση και τις μετατοπισεις στις εγκαρσιες, δεν υστερει καπου εμφανως απο τους πολλαπλους για ενα αμαξι νορμαλ χρησης.
θεωρω οτι επιδη μιλαμε για λεον και συναφη τριδυμα,δεν θα επερνα ενα αμαξι το οποιο καθαρα για λογους κοστους γυρισε απο τους πολλαπλους σε ημιακαμπτο. συμφωνω για ενα αμαξι νορμαλ χρησης δεν εχει την τρελη διαφορα. εξαλου μην ξεχναμε και κατι γαλους με ημιακαμπτο που πανε φετες.
γιαυτον που θελει κατι παραπανω σαφος και οι πολλαπλοι ειναι must.
Επιτέλους ήρθε η ώρα - Leon (ή κάτι άλλο?)